נכון. אם הסיבה שהוא רוכש דווקא את היקר מבניהם ולא את זה שנשמע טוב יותר. אבל באודיו, מנסיוני לפחות, טוב יותר הוא בדרך כלל גם יקר יותר. ולכן, למחיר יש משמעות במיוחד מצד היצרן (מאפשר לו להשקיע במוצר יותר).
שנית. זה חלק מהכייף לשבת מול משהו שהשקעת בו הרבה מההון שלך. הרי רק באודיו צריך להתבייש או לא לחשוף או להסתיר או להמנע ממחירים. ואם נדייק, רק באודיו ישראלי. שהרי בפורומים לרכב (שיפורים, מערכות, ענתיקות) המספרים הללו שתחשוף לעולם לא יביאו תגובות נגד מעקצצות מהסוג הזה. שם לא תמצא סרקזם שנון על אושר וכסף. למה?
אני מתחבר לכל מה שכתבת ואני גם מתנצל בפני החברים אם תגובותיי משתמעות ככאלה שמזלזלות בתחום שגם אני עוסק בו כתחביב, תחום האודיו היי אנד.
אבל, להזכירך, תת שרשור זה החל כאשר אחד החברים תהה מדוע בנגן כה יקר אין יכולת סופר אודיו והזרמת מדיה ותגובתי היתה שאין קשר בין המחיר ליכולות. זה הרבה פעמים עניין של מיצוב נטו.
אני לגמרי איתך בזה שכיף גדול לאדם שמשקיע את כספו באהבותיו. זה הכי בריא והכי טוב בעולם וההערות שלי לא באות מכיוון פוריטני או צדקני.
אבל, האם אתה כבעל ניסיון של שנים ארוכות בתחום, יכול לומר עם יד על הלב שהמחיר הוא קורלטיבי לאיכות?
אם כך היה, אז היתה רק חברת היי אנד אחת בעולם ואנשים היו רוכשים רק את מוצריה ולעולם לא מחליפים.
אתה יודע היטב שבעולם ההי אנד יש הרבה וודו, כשפים ולחשים. ובטח גם אתה נפלת פעם או פעמיים...
יש עניינים שהם יותר שנויים במחלוקת, כגון "איכות דיגיטלית" או "איכות של כבלים". אתה שומע הבדלים סונים וזה סבבה אבל אתה גם יודע שיש דברים שאתה לא יכול להסביר מדעית. כאדם רציונלי, זה גורם לך לדואליות.
וידועות פה בפורום הדוגמאות על נגנים אוניברסליים שאכלו בלי מלח נגנים אודיופילים שעולים פי עשר מהם.
לכן, כשמציגים נגן, בעל יכולות מוגבלות שעולה עשרות אלפי שקלים וכאשר יש דיון נרחב על ידי מומחים גדולים ממני באשר לקיומם של הבדלים בין נגנים זולים ויקרים, אז אצלי לפחות, נוצרת התנגדות (עד שיוכח אחרת) שהבסיס שלה הוא: הוא יקר משמע הוא טוב יותר.
לו היו לוקחים כמה נגנים בכירים מחברות המס פרודקשן (דנון, מרנץ, פיוניר וכאלה) והיו מברישים את הפח שלהם (תנאי הכרחי) והיו מוחקים את השמות ומחברים למערכת היי אנד, אני משוכנע באלף אחוז שלא היית מתמחר אותם באלף דולר.
בשוק ההון יש מונח "מדברים מהפוזיציה". מי שהשקיע הרבה בפוזיציה מסויימת, נוטה להגן עליה, וזה סבבה לגמרי.
הנגנים הם עניין טכנולוגי/דיגיטלי. ההתקדמות בהם עצומה דווקא פה קשה לי אישית להגן על ההגיון שברכישת נגן כזה.
אבל מעבר להיגיון?? הכל דבש ואיש הישר בעיניו יעשה.