YBA PASSION CD430 - נגן תקליטורים ו-DAC במבחן

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
ומי שמבדיל ושומע הבדל
הרי הוא לא היה מוותר על
הרגישות הגבוהה כתכונה,
שמוסיפה הרבה נקודות לאינטליגנציה,
הוא לא מרגיש מאושר?

השוני בין מי ששומעים הבדלים בין פריטי ציוד לבין אלה שלא שומעים הבדלים, לא קשור בשום צורה לאינטליגנציה.

אריה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
ומי שמבדיל ושומע הבדל
הרי הוא לא היה מוותר על
הרגישות הגבוהה כתכונה,
הוא לא מרגיש מאושר?
אין לי שמץ של מושג באשר לשאלתך, הרטורית כנראה.
אם התכוונת להעיד על עצמך כאדם רגיש ואינטליגנטי, אז סחטיין. אני שמח שאתה מרגיש כך.
(אם כי יתכן וטעית בלשונית, זה פורום אודיו ולא לאב מי סי או איי אל).
בכל מקרה הדיון התייחס לא לשמיעת הבדלים בין מכשירים אלא לשמיעת הבדלים בין מחירים.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
השוני בין מי ששומעים הבדלים בין פריטי ציוד לבין אלה שלא שומעים הבדלים, לא קשור בשום צורה לאינטליגנציה.

אריה

אדם רגיש קולט ניואנסים אריה,
שאתה לא יודע שהם קיימים,
התודעה והרגישות לסביבה מאפשרת
לו לחוות מציאות יותר מורכבת
מהאדם סטנדרטי,
אתה חושב שסופר דגול הוא בעל
תודעה של עגלון?
אמנם יש לנו חמישה חושים
אך מיעוט יודע מה באמת מתרחש
מסביבו.
לא ניראה לי שפעם התעמקת בנושא.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
מי שמבדיל בין נגנים (ושאר חפצים) לפי מחירם הוא אדם אפילו עוד יותר מאושר כי תמיד יש לו מספרים בצד שיזכירו לו (ולכולם) עד כמה הוא מאושר.
(נכתב בלי נימה).

אם הבנתי נכון אנשים מאושרים
מקניות ציוד אודיו, שהמחיר משתקף
את טיב סוני של אותו ציוד לדידם,
הם שומעים את המחיר שמתעתע בהם,
מה שמוזר שאתה אמור להיות
המאושר מכולם,אתה יודע שאין
הבדלים ממשיים בין הרכיבים
יקרים לזולים וצוחק על כל
האודיופילים הטרחנים והבזבזנים,
לא כל דבר שהולך על ארבע זה כלב.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מי שמבדיל בין נגנים (ושאר חפצים) לפי מחירם הוא אדם אפילו עוד יותר מאושר כי תמיד יש לו מספרים בצד שיזכירו לו (ולכולם) עד כמה הוא מאושר.
(נכתב בלי נימה).

נכון. אם הסיבה שהוא רוכש דווקא את היקר מבניהם ולא את זה שנשמע טוב יותר. אבל באודיו, מנסיוני לפחות, טוב יותר הוא בדרך כלל גם יקר יותר. ולכן, למחיר יש משמעות במיוחד מצד היצרן (מאפשר לו להשקיע במוצר יותר).

שנית. זה חלק מהכייף לשבת מול משהו שהשקעת בו הרבה מההון שלך. הרי רק באודיו צריך להתבייש או לא לחשוף או להסתיר או להמנע ממחירים. ואם נדייק, רק באודיו ישראלי. שהרי בפורומים לרכב (שיפורים, מערכות, ענתיקות) המספרים הללו שתחשוף לעולם לא יביאו תגובות נגד מעקצצות מהסוג הזה. שם לא תמצא סרקזם שנון על אושר וכסף. למה?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
שאתה לא יודע שהם קיימים,
מהאדם סטנדרטי,
תודעה של עגלון?
אמנם יש לנו חמישה חושים
מסביבו.

לא רק שהתעמקתי, אני יכול לומר לך בביטחון שמה שכתבת, וסליחה על הבוטות, זה לא יותר מגיבוב שטויות.

אריה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
נכון. אם הסיבה שהוא רוכש דווקא את היקר מבניהם ולא את זה שנשמע טוב יותר. אבל באודיו, מנסיוני לפחות, טוב יותר הוא בדרך כלל גם יקר יותר. ולכן, למחיר יש משמעות במיוחד מצד היצרן (מאפשר לו להשקיע במוצר יותר).

שנית. זה חלק מהכייף לשבת מול משהו שהשקעת בו הרבה מההון שלך. הרי רק באודיו צריך להתבייש או לא לחשוף או להסתיר או להמנע ממחירים. ואם נדייק, רק באודיו ישראלי. שהרי בפורומים לרכב (שיפורים, מערכות, ענתיקות) המספרים הללו שתחשוף לעולם לא יביאו תגובות נגד מעקצצות מהסוג הזה. שם לא תמצא סרקזם שנון על אושר וכסף. למה?
אני מתחבר לכל מה שכתבת ואני גם מתנצל בפני החברים אם תגובותיי משתמעות ככאלה שמזלזלות בתחום שגם אני עוסק בו כתחביב, תחום האודיו היי אנד.
אבל, להזכירך, תת שרשור זה החל כאשר אחד החברים תהה מדוע בנגן כה יקר אין יכולת סופר אודיו והזרמת מדיה ותגובתי היתה שאין קשר בין המחיר ליכולות. זה הרבה פעמים עניין של מיצוב נטו.
אני לגמרי איתך בזה שכיף גדול לאדם שמשקיע את כספו באהבותיו. זה הכי בריא והכי טוב בעולם וההערות שלי לא באות מכיוון פוריטני או צדקני.
אבל, האם אתה כבעל ניסיון של שנים ארוכות בתחום, יכול לומר עם יד על הלב שהמחיר הוא קורלטיבי לאיכות?
אם כך היה, אז היתה רק חברת היי אנד אחת בעולם ואנשים היו רוכשים רק את מוצריה ולעולם לא מחליפים.
אתה יודע היטב שבעולם ההי אנד יש הרבה וודו, כשפים ולחשים. ובטח גם אתה נפלת פעם או פעמיים...
יש עניינים שהם יותר שנויים במחלוקת, כגון "איכות דיגיטלית" או "איכות של כבלים". אתה שומע הבדלים סונים וזה סבבה אבל אתה גם יודע שיש דברים שאתה לא יכול להסביר מדעית. כאדם רציונלי, זה גורם לך לדואליות.
וידועות פה בפורום הדוגמאות על נגנים אוניברסליים שאכלו בלי מלח נגנים אודיופילים שעולים פי עשר מהם.
לכן, כשמציגים נגן, בעל יכולות מוגבלות שעולה עשרות אלפי שקלים וכאשר יש דיון נרחב על ידי מומחים גדולים ממני באשר לקיומם של הבדלים בין נגנים זולים ויקרים, אז אצלי לפחות, נוצרת התנגדות (עד שיוכח אחרת) שהבסיס שלה הוא: הוא יקר משמע הוא טוב יותר.
לו היו לוקחים כמה נגנים בכירים מחברות המס פרודקשן (דנון, מרנץ, פיוניר וכאלה) והיו מברישים את הפח שלהם (תנאי הכרחי) והיו מוחקים את השמות ומחברים למערכת היי אנד, אני משוכנע באלף אחוז שלא היית מתמחר אותם באלף דולר.
בשוק ההון יש מונח "מדברים מהפוזיציה". מי שהשקיע הרבה בפוזיציה מסויימת, נוטה להגן עליה, וזה סבבה לגמרי.
הנגנים הם עניין טכנולוגי/דיגיטלי. ההתקדמות בהם עצומה דווקא פה קשה לי אישית להגן על ההגיון שברכישת נגן כזה.
אבל מעבר להיגיון?? הכל דבש ואיש הישר בעיניו יעשה.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אם הבנתי נכון אנשים מאושרים
מקניות ציוד אודיו, שהמחיר משתקף
את טיב סוני של אותו ציוד לדידם,
הם שומעים את המחיר שמתעתע בהם,
מה שמוזר שאתה אמור להיות
המאושר מכולם,אתה יודע שאין
הבדלים ממשיים בין הרכיבים
יקרים לזולים וצוחק על כל
האודיופילים הטרחנים והבזבזנים,
לא כל דבר שהולך על ארבע זה כלב.
לא הבנת כלום.
אני מניח שאת העניין הראשון סיכמנו.
נשאר עכשיו לבדוק רק את נושא הרגישות.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
פן פ
לא הבנת כלום.
אני מניח שאת העניין הראשון סיכמנו.
נשאר עכשיו לבדוק רק את נושא הרגישות.

הבנתי שאתה אוהב להתנצל
בפני כולם ברוב הפוסקים שלך.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
לא רק שהתעמקתי, אני יכול לומר לך בביטחון שמה שכתבת, וסליחה על הבוטות, זה לא יותר מגיבוב שטויות.

אריה

אריה,
כנראה אין לך מה להפסיד,
אם היה לך, לא היית עונה על
דברים שאין לך מושג ירוק לגביהם.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
שאתה לא יודע שהם קיימים,
מהאדם סטנדרטי,
תודעה של עגלון?
אמנם יש לנו חמישה חושים
מסביבו.

.....

אריה,
כנראה אין לך מה להפסיד,
אם היה לך, לא היית עונה על
דברים שאין לך מושג ירוק לגביהם.

אשמח ללמוד:
תתחיל בבקשה בהסבר מה זה "בן אדם סטנדרטי". אם תוכל גם תוסיף, מאיפה אתה לוקח ש"אדם סטנדרטי" אינטלגנטי פחות מסופר, או מודע לסביבתו פחות מסופר. (אני בכלל לא רוצה להתייחס לאודיופיל "שמבחין בניואנסים" כי קביעה שאודיופיל אינטלגנטי יותר מ"אדם סטנדרטי" מהווה פגיעה באינטליגנציה האישית שלי).

עריכה: אני מתייחס גם למשפט שלך:
"ומי שמבדיל ושומע הבדל
הרי הוא לא היה מוותר על
הרגישות הגבוהה כתכונה,
הוא לא מרגיש מאושר?"

אריה

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שלום,

לפני כמה שנים פגשתי את YBA (זה ראשי תיבות של שמו) לשיחה קלילה באנגלית, אח"כ הופיע עם בנו, הם מאוד נחמדים. הוא סיפר לי שהחברה נרכשה למשקיע עקב קשיים (קושי במזומנים) ושהוא נשאר המנהל. מאז ומתמיד אהבתי את מוצרי החברה, היה בהם משהו מיוחד, לא רק בצליל הצלול והחלק גם בעיצוב המהמם. החברה "הסתדרה" ויצאה מהקשיים, הגיע ל"ארמה אודיו" ואחר ל"אמנון סאונד". הדגמים הפשוטים YBA WA/WM 202, נחשבים בעיני עותקי נשימה ופראייר מי שלא קונה אותם במחיר שהם מוצגים (כ-5,000 ₪ לפריט).

YBA_WA202_WM202.jpg
תומר

תמונות מצורפות

• YBA_WA202_WM202.jpg
    YBA_WA202_WM202.jpg
    KB 44.7 · צפיות: 452
נערך לאחרונה ב:

yoav12

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הנגן הבכיר של מרנץ ה SA-10 שרק יצא לשוק עולה בארה"ב 7000 דולר ובאנגליה 7000 פאונד.
הנגן הבכיר של דנון DCD-SX1 עולה ביפן כ 5500 דולר
הנגן הבכיר של פיוניר הוא TAD-D-600 והוא עולה ביפן כ 25000 דולר.
אין מה להשוות בין הנגנים האלו לנגנים האוניברסלים של חברות אלו. צריך להכין שיעורי בית לפני שמשמשים בטיעונים מופרכים.

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
חבר עם כל הכבוד
לא מראנץ . לא דנון ולא פיוניר. נימצאות בליגה של חברות ציוד קצה
ולא מתקרבות לקרי era. מטרונום. YBA.
מארק לוניסון ועוד .
הם שואפות ליותר. והמכשירים שלהם מצוינים נישמעים ניפלא. אבל קשה לי להאמין .
שהם יצליחו להתמודד מול הענקים האלה.
נכון שלא יצא לי לשמוע . אבל אני בספק.
כי אחרי שאתה בענין והאזנת לאחת מהם
לחזור אחורה לא תרצה.
אבל כבר התברר שאנחנו חוזרים לשחור הגדול. ישן אבל משתבח . ולא כולנו נולדנו עם כפית זהב בפה.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אשמח ללמוד:
תתחיל בבקשה בהסבר מה זה "בן אדם סטנדרטי". אם תוכל גם תוסיף, מאיפה אתה לוקח ש"אדם סטנדרטי" אינטלגנטי פחות מסופר, או מודע לסביבתו פחות מסופר. (אני בכלל לא רוצה להתייחס לאודיופיל "שמבחין בניואנסים" כי קביעה שאודיופיל אינטלגנטי יותר מ"אדם סטנדרטי" מהווה פגיעה באינטליגנציה האישית שלי).

עריכה: אני מתייחס גם למשפט שלך:
"ומי שמבדיל ושומע הבדל
הרי הוא לא היה מוותר על
הרגישות הגבוהה כתכונה,
הוא לא מרגיש מאושר?"

אריה

אריה,
תעשה גוגל : אנשים רגישים מאוד,
דע שאני מאוד מחבב אותך,
אין בך שום פגם אתה אינטלגנטי
ותמיד שואל שאלות נכונות ועונה לעניין,
פשוט התפתח וויכוח על אלה
שלא מבחינים בהבדלים סונים
לבין אלה שמבחינים
ולכן התערבתי בוויכוח,
השאר תקרא ברשת :)

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
היכולת שלנו להבחין בפרטים במצבים שונים היא ככל הנראה מוטבעת בנו. יש כמה סוגי "טיפוסים" שנבדלים זה מזה בפרמטרים שונים כמו למשל יכולת הבחנה בפרטים. זה לא קשור לאינטליגנציה ולא קשור לעושר עולמו הפנימי של אדם זה או אחר.
מפריעה לי גם ההתייחסות ל"אדם סטנדרטי". יש אדם "נעלה" ויש "אדם סטנדרטי". כל אדם הוא עולם ומלואו, כולל אלה שלא מבחינים בניואנסים באיכות הצליל של מערכת כזו או אחרת.
אולי התנסחת לא טוב, אבל הדברים כפי שהבאת אותם גם לא נכונים וגם נשמעים רע מאוד, לדעתי.

אריה

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
היכולת שלנו להבחין בפרטים במצבים שונים היא ככל הנראה מוטבעת בנו. יש כמה סוגי "טיפוסים" שנבדלים זה מזה בפרמטרים שונים כמו למשל יכולת הבחנה בפרטים. זה לא קשור לאינטליגנציה ולא קשור לעושר עולמו הפנימי של אדם זה או אחר.
מפריעה לי גם ההתייחסות ל"אדם סטנדרטי". יש אדם "נעלה" ויש "אדם סטנדרטי". כל אדם הוא עולם ומלואו, כולל אלה שלא מבחינים בניואנסים באיכות הצליל של מערכת כזו או אחרת.
אולי התנסחת לא טוב, אבל הדברים כפי שהבאת אותם גם לא נכונים וגם נשמעים רע מאוד, לדעתי.

אריה

לא היה נכון לכתוב אדם סטנדרטי ולא
התכוונתי להשוות,
מה שאמרתי שאדם שנופל בקטגוריה
רגיש מאוד זה מוסיף לו נקודות
לאינטליגנציה, מבלי להצביע שאדם אחר
לא אינטלגנטי אתה נתפסת
למילה אינטליגנציה וכנראה
אי אפשר לרפא את זה.

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
"מחיר שפוי" ? בדיחה עצובה, כמאמר הגשש.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
1. למה ?
2. מיהם לדעתך המתחרים הישירים של המכשיר הזה?
במחיר הזה הייתי מצפה ליכולות sacd ופיענוח dsd.

1. למה ?
2. מיהם לדעתך המתחרים הישירים של המכשיר הזה?

למה ? כי אני עדיין סבור שפורמט הsacd/dsd נותן לפעמים (לא תמיד) תוצאה שעולה על רד בוק ואפילו pcm hi rez.

יצרן ששם לנגד עיניו איכות גבוהה לא יתפשר על האיכות בשביל עוד פיצר כמו SACD שמחייבת אותו לעשות שינויים שלדעתו פוגעים בסאונד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור