קטונתי מזיהוי קונספירציות סיניות, אבל מתקשה לראות את הקשר בין הסתרת קורונה בשלביה הראשונים, צעד שלרוב מאפיין ואיפיין כל משטר ריכוזי מסוג זה ( דומה למדי להתנהגות הסובייטית בשלבים הראשונים של צ'רנוביל ), שחרד לשלמותו ויציבותו באופן טבעי ולכן בשלב ראשון מתרחק משיתוף אינפורמציה בתקווה שהמשבר יוכל ( מהמילה להכיל ) מבלי להגיע למשבר גלובלי חריף, או בכדי להרוויח זמן, לבין טלפונים סלולריים עם תוכנות ריגול מוצפנות בהם. בכלל לא משוכנע שמה שאני כותב עכשיו בשאיומי שלי מגיע אל איזה בונקר תת קרקעי בפקין ואיזה סיני טרוט עיניים שואל את עצמו איך זה לכל הרוחות הצליח andrewv באיזה פורום שכוח אל שמתעסקים בו בכל מיני קופסאות שעושות קולות איכותיים ועולות כמו תקציב קיום שנתי של כפר לא קטן אצלנו, לעלות עלינו. אבל אולי אני נאיבי קצת.
אני משוכנע שאין בעיית בהירות במה שכתבתי, בדקתי היטב ומכיוון שקראתי את מה שאתם כותבים מדי פעם אני גם יודע שאתם אינטליגנטים, (זו גם הסיבה שאני כותב בפורום הזה בין השאר) אז או שהמחסום מהבנת מה שכתבתי הוא פסיכולוגי (פחות סביר) או שהדרך שבחרתם לנסות לסתור את מה שכתבתי זה לנסות להתייחס לזה כלא ברור/לא ענייני/איזוטרי/קונספירטיבי.
המשותף לכל הדרכים האלו שהן מתחמקות מהתייחסות לגוף הטענה.
והיא שהמשטר הסיני מסכן מאוד את העולם ווהאנשים החיים עליו ולא בוחל בשום דרך ! שיש בה כדי לשרת את האינטרסים שלו בין אם כלכליים, או כל אינטרס אחר. כולל ריגול חסר מעצורים אחר לקוחות שקונים מוצרי הייטק מחברות סיניות כולל גניבת די אן איי וזאת תוך הפרת כל חוק מסחרי קיים.
אחת הדרכים היעילות להיאבק בכוונות הזדוניות האלו היא להימנע ככל שניתן מלרכוש מוצרי הייטק מחברות סיניות וכך גם באופן אישי להגן מעט על עצמך.
הקורונה, כאמור הזכירה עד כמה המשטר הסיני מסכן את העולם בפועל ובפוטנציאל והדוגמא שלך על צ׳רנוביל רק חיזקה את דבריי, לא בכדי הבאת דוגמא של משטר אחר לא דמוקטי ומסוכן ביותר.
וודאי שהסתרת מידע כזה מהעולם בקני המקרים זהו פשע חמור נגד האנושות וזה בניגוד מוחלט להתנהלות המצופה ממדינה שמתרחשים בה אירועים כאלו.
אפשר די בקלות לדמיין כיצד היו מגיבות פינלנד או ניו זילנד במקרים דומים כדי להיזכר מה הסטנדרטים המצופים ממדינות נאורות בעלות אחריות אנושית בסיסית.
אני מקווה וגם מעריך שמה שאני כותב כאן יהיה עוד חודש חודשיים לטענות שגורות בפי רבים ויהיה בראש הלקחים שיילמדו ממשבר הקורונה.