wav vs flac

• פותח הנושא ilam
  • פורסם בתאריך

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
לא בטוח שאתה מבין מה עשית.
שאלת קודם על Lossless, מה זה ^^?

המרה של FLAC לWAV . שניהם Lossless. השינוי הוא בהגדלה של ה bit depth והורדתי את הרזולציה בזמן.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
המרה של FLAC לWAV . שניהם Lossless. השינוי הוא בהגדלה של ה bit depth והורדתי את הרזולציה בזמן.

זה כבר לא lossless

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
קיים הבדל משום שבכדי לפתוח קובץ flac ב real time יש צורך בכח עיבוד
שבא מספק החשמל וזה מייצר עוד רעש
בידוד גלווני טוב אמור לפתור את הבעיה הזו (בא בדרך כלל במכשירים יקרים)
כח עיבוד?
מה יש לך פנטיום 2?
זה אודיו, אפילו לא 1% cpu

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מה שחשוב שזה נישמע טוב יותר מכל הבחינות, לפחות כפי שאני שומע את זה.

לא צריך להסתתר מאחורי 'נשמע טוב'

מה שכתבת ופתחת דיון לא קשור למה שאתה מבצע -
מה שעושה את ההבדל זה ה-upsampling שאתה מבצע פה ואיך שהממיר הספציפי שלך מתייחס לזה. לא חשבת שממיר יכול לשים פילטר אחר?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113

מה שעושה את ההבדל זה ה-upsampling שאתה מבצע פה ואיך שהממיר הספציפי שלך מתייחס לזה. לא חשבת שממיר יכול לשים פילטר אחר?
לא ברור
ה upsampling מוסיף צלילים?
אם זה פילטר אז סבבה - כמו אקולייזר

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43

מסכים איתך שהשירשור שפתחתי מתייחס להבדלים בין FLAC לWAV כאשר שניהם באותן רזולוציות. גם את זה בדקתי והתרשמתי שעדיין יש הבדל שמיע.

דרך אגב, בשינויים שביצעתי לא עשיתי upsampling אלא downsampling (בתדר). כן העלתי את העומק של הביטים.. האם הממיר עשה משהו אחר? לא כי הוא מוזן דרך כניסה אופטית שקיבלה אות שכוון לאותם פרמטרים (24 ביט למרות שהקובץ הומר ל32 ביט). יתכן באמת שההמרה ביצעה פילטרציה כל שהיא אבל אין לי מושג.

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
כן, חלק מהממירים עושים משהו שונה (דוגמת בחירה בין min phase vs linear phase), זה נשמע בהחלט שונה וזה לא voodoo
כנראה לא הבנת טוב: הממיר לא עשה משהו אחר כי הוא לא ראה את הקובץ ולא שיניתי בו שום דבר. כל מה שהוא קיבל זה את האות האופטי מהסטרימר. אם חל שינוי כל שהוא זה בשלב המרת הקבצים (שנעשה על מחשב) או בשלב העיבוד והפיענוח או בזמן יצירת האות האופטי.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
כנראה לא הבנת טוב: הממיר לא עשה משהו אחר כי הוא לא ראה את הקובץ ולא שיניתי בו שום דבר. כל מה שהוא קיבל זה את האות האופטי מהסטרימר. אם חל שינוי כל שהוא זה בשלב המרת הקבצים (שנעשה על מחשב) או בשלב העיבוד והפיענוח או בזמן יצירת האות האופטי.

הוא לא רואה את הקובץ, הוא כן רואה את ה-PCM stream שהשתנה

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
הוא לא רואה את הקובץ, הוא כן רואה את ה-PCM stream שהשתנה
נכון מאד. אז? כל מה שהוא רואה זה אות PCM שונה כי האינפורמציה השתנתה קצת (אבל לא בתדר הדגימה ולא בעומק הביטים). הוא עדיין יפעיל את אותם הפילטרים שכיוונתי ולא שיניתי.

מאסטרו צפון

עוסק בתחום
מעורבות
53
נקודות
28
האם התוכנה "יודעת " לשחזר את הקובץ flac לקובץ wav ?
לא מובן לי איך קובץ flac במקור מומר לקובץ wav עשיר יותר.
תודה
ארז
גם אני לא מבין את העניין, בגלל זה ערכתי בדיקות עם שני מכשירי המדידה שיש לי בצדי הראש,
והתוצאה כתובה למעלה.

Adiel

אוהב את התחום
מעורבות
52
נקודות
28
WAV נשמע יותר טוב מ-FLAC.

אהרון66554

אוהב את התחום
מעורבות
90
נקודות
28
גם לי WAV נשמע יותר טוב מFLAC
לא כ"כ חקרתי את העניין אבל פלאק הוא בכל זאת דחוס, שיר ששוקל בWAV כ100MB ישקול בFLAC 70-80MB , מכאן תיאורתית (כמו בZIP) הנגן אמור לחלץ אותו לאותו מידע בדיוק כמו שהיה בWAV בפועל כנראה התהליך הזה משפיע על הסאונד בכל זאת, למרות שזה "אמור להשמע זהה" זה נשמע שונה, ולאזניי תמיד פחות טוב מWAV.

מכאן עולה שאלה, הרי כל הסטרימינג היום הוא FLAC, חוץ מאפל מיוזיק שמזרים AIFF שהוא המקביל של WAV.
האם מישהו עשה השוואה בין טידל לדוגמא לאפל מיוזיק?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
גם לי WAV נשמע יותר טוב מFLAC
לא כ"כ חקרתי את העניין אבל פלאק הוא בכל זאת דחוס, שיר ששוקל בWAV כ100MB ישקול בFLAC 70-80MB , מכאן תיאורתית (כמו בZIP) הנגן אמור לחלץ אותו לאותו מידע בדיוק כמו שהיה בWAV בפועל כנראה התהליך הזה משפיע על הסאונד בכל זאת, למרות שזה "אמור להשמע זהה" זה נשמע שונה, ולאזניי תמיד פחות טוב מWAV.

מכאן עולה שאלה, הרי כל הסטרימינג היום הוא FLAC, חוץ מאפל מיוזיק שמזרים AIFF שהוא המקביל של WAV.
האם מישהו עשה השוואה בין טידל לדוגמא לאפל מיוזיק?
טידל זה לא ממש flac, בהשוואה מול אפל מיוזיק lossless נשמעים אותו הדבר
קובוז היחידים שאצלם flac בלי קומבינות ונשמע לדעתי הכי טוב מכולם

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
טידל זה לא ממש flac, בהשוואה מול אפל מיוזיק lossless נשמעים אותו הדבר
קובוז היחידים שאצלם flac בלי קומבינות ונשמע לדעתי הכי טוב מכולם
לא יודע לגבי קובוז (כנראה שכן) אבל דיזד זה FLAC אמיתי (למי שיש מסלול HIFI ), עשיתי השוואה של גודל קבצים ב DOWNLOAD לעומת המקור שעבר FLAC וגודל הקבצים היו בגדלים דומים (עשיתי השוואה לעשרות קבצים) , חשוב לציין שאפשר להשתמש ב DOWNLOAD רק ע"י נגנים תומכי דיזר בגלל ההצפנה,
רק בבקשה ידידי היקר אל תתחיל להגיד לי שדיזר לא נתמך ב ROON , חהחהחה :)
אגב, דיזר נשמע הרבה יותר טוב מטידל (היה לי טידל תקופה ארוכה לפני שעברתי לדיזר)

נערך לאחרונה ב:

REitan

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
האם למשהו יש ניסיון עם Audrivana? אצלי WAV ו FLAC נשמעים אותו הדבר דרך קבצי מחשב שמושמעים עם Audrivana

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
לא יודע לגבי קובוז (כנראה שכן) אבל דיזד זה FLAC אמיתי (למי שיש מסלול HIFI ), עשיתי השוואה של גודל קבצים ב DOWNLOAD לעומת המקור שעבר FLAC וגודל הקבצים היו בגדלים דומים (עשיתי השוואה לעשרות קבצים) , חשוב לציין שאפשר להשתמש ב DOWNLOAD רק ע"י נגנים תומכי דיזר בגלל ההצפנה,
רק בבקשה ידידי היקר אל תתחיל להגיד לי שדיזר לא נתמך ב ROON , חהחהחה :)
אגב, דיזר נשמע הרבה יותר טוב מטידל (היה לי טידל תקופה ארוכה לפני שעברתי לדיזר)
מסכים אתך לגמרי
דיזר נשמע אחלה , יותר טוב מטידל וגם הקטלוג שלו מעולה אבל מה לעשות שהוא לא ... (ימשיך כבודו)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור