wav vs flac

• פותח הנושא ilam
  • פורסם בתאריך

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
אני בטוח שהתקיימו כאן על כך דיונים וקיימים לא מעט כאלו באינטרנט. האם קיים הבדל בין איכות הסאונד כשמנגנים קבצים משני הסוגים האלו מהמחשב או מהסטרימר? ואם כן מדוע? הרי הflac הוא Lossless. אשמח לדעת אם מישהו עשה מבחן מעשי ב- blind test ולא רק התבסס על תיאוריה כזו או אחרת.

מאסטרו צפון

עוסק בתחום
מעורבות
53
נקודות
28
כן, עשיתי מבחן, עיוור ולא, עם מחשב ועם שרת מוזיקה. ההבדל ניכר בקלות ובכל קטע שבדקתי (מוזיקה אקוסטית בלבד): WAV נשמע קצת יותר עשיר, מלא ונכון מ-Flac, ופחות "גרגרי" ושדוף - מזכיר במידה קלה את ההבדל בין אלבום בשרת לאותו אלבום בסטרימינג.
ודרך אגב, אין צורך במערכת מפוארת כדי להבחין בהבדלים, רק לדעת למה להקשיב.

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
בעיקרון לא אמור להיות הבדל
אם תקח קובץ wav ותמיר אותו ל flac ואז תמיר חזרה ותשווה למקור תקבל בדיוק את אותו הקובץ
אבל
בפועל שומעים הבדל אפילו אם מנגנים את אותו flac בשתי תוכנות שונות ששתיהן מקונפגות bit perfect
המסקנה היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה שהתוכנות לא מפענחות את ה flac באותה צורה, כלומר למרות שניתן לשחזר אותו בצורה מושלמת התוכנת ניגון עושה "הנחות", מוסיפה פילטרים למרות שלא ביקשנו או משהו אחר
נראה שאם אתה שם קובץ wav שבו אין צורך לפענח תקבל את הפלט נאמן למקור יותר.

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
לגמרי מסכים עם שניכם. ביצעתי בדיקות של שני סוגי הקבצים וגם מול טידל על עשרות קבצים והההדלים ניכרים והwav מנצח בגדול: נקי יותר עם הפרדה וניגודיות ברורה. הflac קצת פחות טוב אבל שניהם טובי בהרבה על הסטרימינג.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני בטוח שהתקיימו כאן על כך דיונים וקיימים לא מעט כאלו באינטרנט. האם קיים הבדל בין איכות הסאונד כשמנגנים קבצים משני הסוגים האלו מהמחשב או מהסטרימר? ואם כן מדוע? הרי הflac הוא Lossless. אשמח לדעת אם מישהו עשה מבחן מעשי ב- blind test ולא רק התבסס על תיאוריה כזו או אחרת.

ב-FLAC יש כל מיני דרגות קומפרסיה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
איך מתמודדים עם הנושא של חוסר התמיכה במטה דאטה ב- WAVים? אני יודע שיש גרסאות של WAV שכן תומכות בזה, אבל לא זכור לי שזה עובד מדהים עם כל הנגנים.

למהדרין שבינינו שמעדיפים WAV, איך אתם מקטלגים אותו והאם ROON תומך בו?

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
ב-Foobar ההבדל מאד שמיע ( m2tech EVO, שעון, סוללה), גם כאשר מעלים קובץ ל-RAM לפני ניגון. קראתי דעה שההבדל הוא תלוי נגן, לא השוותי בעצמי בנגנים אחרים.
איך מתמודדים עם הנושא של חוסר התמיכה במטה דאטה ב- WAVים? אני יודע שיש גרסאות של WAV שכן תומכות בזה, אבל לא זכור לי שזה עובד מדהים עם כל הנגנים.

אני שומע רק ממחשב לכן אין לי בעית קטלוג. משתמש בסייר של פובר שזהה לסייר של windows.

מאסטרו צפון

עוסק בתחום
מעורבות
53
נקודות
28

אצלי לפחות אין שום בעיית מטאדטה ב-wav. כשאני קונה קובץ, הוא תמיד ב-flac. בעזרת תכנת
dbpoweramp אני מעביר אותו ל-wav עם אותה מטאדטה, וכך כל הקבצים בשרת שלי הם ב-wav.
דרך אגב, השרת שלי, Innuos, מאפשר לעשות ריפינג ולבחור בין ריפינג ל-flac או wav. גם כאן ההעדפה הברורה היא תמיד ל-wav, והשרת נותן אוטומטית לשני סוגי הפורמטים את אותה מטאדטה.
לגבי roon, לא יודע, לא זקוק לשירות הזה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113

אצלי אין בעיות מטאה דאטה - כל תוכנה תומכת ID3 Tags תאפשר לך לקבל מטה דאטה.
הדרך הכי קלה, לבצע RIP עם תוכנה שתומכת במטה דאטה (צירוף המידע בד"כ נעשה מרשת האינטרנט) ובמקרה הגרוע בצורה ידנית.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
לגבי ההבדל שמי בין WAV ל FLAC, גם אצלי שמיע (ייתכן שבגלל הדרך בה מזרים המדיה/ממיר קורא את הקבצים או בשל תוכנת ה RIP בה השתמשתי), לכן לאחר שביצעתי בדיקה החלטתי לבצע RIP בצורת WAV לכול הדיסקים שברשותי

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אצלי לפחות אין שום בעיית מטאדטה ב-wav. כשאני קונה קובץ, הוא תמיד ב-flac. בעזרת תכנת
dbpoweramp אני מעביר אותו ל-wav עם אותה מטאדטה, וכך כל הקבצים בשרת שלי הם ב-wav.
האם התוכנה "יודעת " לשחזר את הקובץ flac לקובץ wav ?
לא מובן לי איך קובץ flac במקור מומר לקובץ wav עשיר יותר.
תודה
ארז

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
האם התוכנה "יודעת " לשחזר את הקובץ flac לקובץ wav ?
לא מובן לי איך קובץ flac במקור מומר לקובץ wav עשיר יותר.
תודה
ארז

אתה רוצה תשובה אודיופילית? זה לא דורש הסבר. ככה זה :D

אני לא שומע כל הבדל בין WAV ל-flac ומעדיף לנגן באותה צורה שהקובץ נמכר ללקוח. אם כי ממילא אצלי קונפיגורציה פורסת אלבום באופן מלא ל-PCM לפני ניגון

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
אתה רוצה תשובה אודיופילית? זה לא דורש הסבר. ככה זה :D

אני לא שומע כל הבדל בין WAV ל-flac ומעדיף לנגן באותה צורה שהקובץ נמכר ללקוח. אם כי ממילא אצלי קונפיגורציה פורסת אלבום באופן מלא ל-PCM לפני ניגון

מיכאל, הדבר היחיד שאני יכול להעלות בראשי שקובץ שהומר מ FLAC ל WAV ישמע טוב יותר היא בגלל יישום טוב יותר בתוכנת הנגן, מעבר לזה אכן נשמע לא הגיוני.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
129
נקודות
43
קיים הבדל משום שבכדי לפתוח קובץ flac ב real time יש צורך בכח עיבוד
שבא מספק החשמל וזה מייצר עוד רעש
בידוד גלווני טוב אמור לפתור את הבעיה הזו (בא בדרך כלל במכשירים יקרים)

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
אני שמעתי הבדלים בין אותו הקובץ שהמרתי ל FLAC בין גרסאות שונות של ה FLAC (אותה רמת דחיסה) , הקבצים נוגנו בסטרימר איכותי.
לא חיפשתי הבדלים, היו קטעים מסויימים שלפתע נשמעו לי קצת שונה ממה שהכרתי מהאזנה ל CD, התחלתי לחפור ונזכרתי ששיניתי את התכנה להמרת CD ל FLAC , שתי התכנות השתמשו בגרסאות שונות של FLAC.
כאמור, לשני הקבצים היה אותה רמת דחיסה של ה FLAC , חקרתי את העניין, המרתי חזרה את הקובץ ל WAV מ 2 הגרסאות השונות של ה FLAC והתוצאה הייתה זהה, אבל ההמרה התבצעה במחשב (גם ל FLAC וגם מ FLAC ).
ההסבר היחידי שאני יכול לחשוב שיש חוסר תאימות בגרסאות בין הנגן (בתוך הסטרימר) ובין התכנה שמייצרת את ה FLAC ,
ההבדלים נוצרו (לרעה) מגירסא חדשה יותר להמרה ל FLAC , יכול להיות שיש בפורמט ה FLAC משהו שלא תמיד נתמך לאחור טוב בגרסאות החדשות יותר...

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
קיים הבדל משום שבכדי לפתוח קובץ flac ב real time יש צורך בכח עיבוד
שבא מספק החשמל וזה מייצר עוד רעש
בידוד גלווני טוב אמור לפתור את הבעיה הזו (בא בדרך כלל במכשירים יקרים)
זה היה נכון פעם או לנגנים ישנים ובגלל זה הגדירו ב FLAC רמות דחיסה, יכולת העיבוד גדולה יותר בהכנה ל FLAC והיה לוקח הרבה זמן לייצר את הקובץ , נכון להיום פתיחת FLAC גם מחשב חלש פותח בקלות, אבל בהחלט מסכים שיש רעשי עיבוד שה CPU צורך שמייצרים רעש

נערך לאחרונה ב:

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
WAV נישמע טוב יותר. אני המרתי קבצים רבים של FLAC ברזולוציה גבוהה ל -WAV של 32 ביט ו 44.1 kHz. אני בטוח שיקפצו כאן כאלו שיגידו ישר שזה overkilling ושמערכת השמיעה שלנו לא מספיק רגישה על מנת להבחין בהבדלים. אבל אני מאמין שיש הבדל שמיע, אפילו בהשוואה ל16 ביט. שוב בהשוואה לFLAC ההבדל שקיים יכול להיות באמת קשור לתוכנת הנגן ולכך שישנם פחות רעשי עיבוד.
בכל אופן גם הWAV וגם הFLAC נשמעים טוב בהרבה מסטרימינג ישיר מטידל בשימוש באותה חומרה בדיוק (מלבד העובדה שבסטרימינג מרכיבי הרשת נכנסים לעבודה). ההבדלים כל כך ברורים שאפילו אם אני אנגן דרך טרנזיסטור של פעם ההבדל יהיה שמיע.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור