Teac תציג קומפקט דיסק VRDS חדש מעניין!

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
כבעלים מאושר של טרנספורט teac/ esoteric P70vu היה מעניין לדעת מה הפשרות שעשו במוצר הזה ומה התוצאות. בכל מקרה הCD הותיק והטוב לא נכחד... וטוב שכך!
ההודעה של החברה
לתשומת ליבם של אלו שמחפשים לרכוש קומפקט וחוששים מהמוצרים הישנים שקצת יותר קשה לתחזק

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אישית, לא הייתי משקיע כיום בנגן CD בלבד, בלי אפשרות לנגן SACD, Blu-ray ואפילו DVD-Audio.

חוצמזה, אם יש או מתכוונים לקנות room correction, כדאי לקחת בחשבון חלק משמעותי ממחיר נגן CD ומאיכותו הוא רכיב ה-DAC שלו, אבל כשעובדים עם RC, ההמרה לאנאלוג נעשית ע"י ה-RC, ול-DAC של הנגן אין שימוש.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אישית, לא הייתי משקיע כיום בנגן CD בלבד, בלי אפשרות לנגן SACD, Blu-ray ואפילו DVD-Audio.

חוצמזה, אם יש או מתכוונים לקנות room correction, כדאי לקחת בחשבון חלק משמעותי ממחיר נגן CD ומאיכותו הוא רכיב ה-DAC שלו, אבל כשעובדים עם RC, ההמרה לאנאלוג נעשית ע"י ה-RC, ול-DAC של הנגן אין שימוש.
אני חושב שקומפקט דיסק ייעודי עם מכניזם שתומך בדיסקים בלבד יהיה יותר איכותי לפורמט הזה ממקביליו שמעניקים מגוון פורמטים ( כמו ההעדפה במגברי שפורפרות למגבר שמאפשר אופצייה אחת של מנורות מאשר מספר אופציות - יותר גמיש אבל לרוב פחות נכון מבחינת התאמת כלל המעגלים התומכים וכולי) .
ואם רוצים לצמצם מדיה פיזית , כפי האופנה הנוכחית, אז הייתי דבק בדיסקים.
כמובן שההמלצה שלך מוסיפה חידוד שמדובר רק בדיסקים , מי שיש לו עוד פורמטים כנראה שזה לא המוצר האידיאלי עבורו.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אני חושב שקומפקט דיסק ייעודי עם מכניזם שתומך בדיסקים בלבד יהיה יותר איכותי לפורמט הזה ממקביליו שמעניקים מגוון פורמטים ( כמו ההעדפה במגברי שפורפרות למגבר שמאפשר אופצייה אחת של מנורות מאשר מספר אופציות - יותר גמיש אבל לרוב פחות נכון מבחינת התאמת כלל המעגלים התומכים וכולי) .
ואם רוצים לצמצם מדיה פיזית , כפי האופנה הנוכחית, אז הייתי דבק בדיסקים.
כמובן שההמלצה שלך מוסיפה חידוד שמדובר רק בדיסקים , מי שיש לו עוד פורמטים כנראה שזה לא המוצר האידיאלי עבורו.
קודם כל, כל הפורמטים שהוזכרו הם דיסקים:
  • CD == Compact Disc
  • SACD == Super Audio Compact Disc
  • DVD == Digital Versatile Disc
  • BD == Blu-ray Disc
ושנית, אני לא רואה סיבה להניח שמכניזם שתומך ב-CD בלבד יהיה יותר איכותי במשהו, ואם מדברים לא רק על המכניזם, אז בנגן אוניברסלי טוב צריך להיות צ'יפ DAC שמטפל לא רק ב-16/44.1 אלה גם ברזולוציות גבוהות בהרבה, ואז הנגן יכול לעשות פעולות כמו upsampling חכם לפני ההזנה לצ'יפ ולקבל תוצאות עדיפות.

ואם רוצים לצמצם מדיה פיזית -- לא ברור למה לרצות, אבל נגיד -- כדאי לצמצם את הדיסקים שנשמעים פחות טוב, שזה בהכללה דווקא ה-CDs -- שאר הפורמטים הם בעקרון עם רזולוציה גבוהה יותר, ולרוב עם remastering עדכני יותר.

ולמי שיש עוד פורמטים, או שבצדק חושב שכדאי לו להוסיף פורמטים עם רזולוציה גבוהה יותר ו/או multichannel, המוצר הזה וכל שאר הנגנים המוגבלים ל-CD בלבד אינם מתאימים

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
עד כמה שאני מכיר, נגני הבלוריי המיוצרים היום לא איכותיים

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
ואם רוצים לצמצם מדיה פיזית -- לא ברור למה לרצות, אבל נגיד -- כדאי לצמצם את הדיסקים שנשמעים פחות טוב, שזה בהכללה דווקא ה-CDs -- שאר הפורמטים הם בעקרון עם רזולוציה גבוהה יותר, ולרוב עם remastering עדכני יותר.
לא אמרתי שצריך , כתבתי שזה באופנה. כמו גילוח שחי לגברים... מיותר אבל אופנתי..מה נעשה. ולא נרחיב. אני נאמן למקור, סליחה, לדיסקים, ולא צריך לשכנע אותי.

אתה לוקח כמובן מאליו שרזולוציה ורמסטרינג בהכרח מניבים הקלטה יותר טובה ואו מהנה...לא חושב שזה כל הסיפור בהחלטה על איזו הקלטה נשמעת טוב יותר. ועובדה שכמעט כל הפורמטים שלא הציעו או איכות יוצאת דופן ואו נוחות וזמינות ואו שניהם יחדיו לא שרדו. R I P , סליחה, התבלבלתי באותיות הפורמט... התכונתי , S A C D. ;)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אתה לוקח כמובן מאליו שרזולוציה ורמסטרינג בהכרח מניבים הקלטה יותר טובה ואו מהנה...לא חושב שזה כל הסיפור בהחלטה על איזו הקלטה נשמעת טוב יותר. ועובדה שכמעט כל הפורמטים שלא הציעו או איכות יוצאת דופן ואו נוחות וזמינות ואו שניהם יחדיו לא שרדו. R I P , סליחה, התבלבלתי באותיות הפורמט... התכונתי , S A C D. ;)
אני לא לוקח שום דבר כמובן מאליו. פשוט יש לי הרבה מאוד -- ברמה של הרבה מאות, אולי מעל אלף -- דיסקים עם רזולוציה גבוהה יותר -- SACDs, Blu-rays, DVD-Audios -- ויש לי הרבה מאוד ניסיון עם זה. לא תמיד הדיסקים הנ"ל עדיפים על RBCDs, אבל ברוב המקרים כן, וכשהם עדיפים, לא בטוח שזה בגלל הרזולוציה -- אולי זה כאמור רק בגלל שהרימאסטרינג עדיף, אבל זה לא משנה למה, משנה העובדה שהם עדיפים.

ויש את כל עניין ה-multichannel, לא רק ל"קולנוע ביתי", אלא גם למוזיקה, וזה ממש כייף, שזמין רק בפורמאטים האמורים ולא ב-CD.

לגבי "אי השרידה" של SACD, אני לא יודע מה קורה מחוץ לעולם המוזיקה הקלאסית, מעבר לזה שחברות כמו Analogue Productions ו-Mobile Fidelity מוציאות SACDs חדשות לבקרים, באיכות מעולה. בתחום הקלאסי, החברות שפעם היו גדולות, ה-"majors"' כמו DG, Decca, Philips, EMI כבר לא מוציאות כמויות גדולות של דיסקים מכל הסוגים כמו בעבר, ויש כמה חברות "קטנות", כמו BIS ו-Chandos, שמוציאות hybrid SACDs לעיתים קרובות, כנראה לא הרבה פחות מה-CDs שמוציאות ה-majors.

ביפן, שזה שוק גדול, ה-SACD חי ובועט, ושם גם ה-majors מוציאות הרבה SACDs, גם hybrid וגם single-layer. יש גם רבים בעולם, כולל אותי, שמזמינים SACDs כאלה מיפן, ואיכותם מעולה. ביפן יש גם פורמאט חדש יחסית, MQA-CD, שאם הנגן התומך ב-MQA, או יש decoder חיצוני, מקבלים רזולוציה מעל זו של CD.

החברות DG ו-Decca מוציאות יותר ויותר גירסאות Blu-ray, בתוספת או במקום CDs, גם להקלטות חדשות וגם ישנות.

כך שגם SACDs וגם Blu-rays בהחלט שורדים ולמעלה מזה. רק הפורמאט DVD Audio אכן מת, וכבר שנים לא נתקלתי בדיסקים חדשים בפורמאט זה, אבל יש כמה וכמה DVDAs ישנים ממש ממש נהדרים ושווה לנסות להשיג אותם.

כך שממש אין צורך להינעל על נגני CD-only, ועדיף שהנגן ידע לנגן את כל הפורמאטים האמורים.

נערך לאחרונה ב:

למה

חבר משקיען
מעורבות
826
נקודות
113
לעניות דעתי נגן אוניברסלי,שמנגן את כל הפורמטים יהיה נחות ביחס לנגן סידי ייעודי, אולי למעט OPPO הבחיר,שיכול להיתמודד עם נגניי סידי עד 3000$ ולא יותר.;)

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אני חושב שקומפקט דיסק ייעודי עם מכניזם שתומך בדיסקים בלבד יהיה יותר איכותי לפורמט הזה ממקביליו שמעניקים מגוון פורמטים
עד כמה שאני מכיר, נגני הבלוריי המיוצרים היום לא איכותיים
לעניות דעתי נגן אוניברסלי,שמנגן את כל הפורמטים יהיה נחות ביחס לנגן סידי ייעודי, אולי למעט OPPO הבחיר,שיכול להיתמודד עם נגניי סידי עד 5000$ ולא יותר.;)
ייתכן בהחלט שלא מייצרים כיום נגנים אוניברסליים מאוד יקרים -- לא חקרתי את השוק -- אבל אני לא חושב שמדובר כאן במשהו עקרוני שבגללו ריבוי פורמטים נחות מ-CD בלבד. אם זה היה נכון, אז למשל ה-dCs Vivaldi ואפילו נגני CD/SACD של חברת Esoteric עצמה היו נשמעים פחות טוב בנגינת RBCD מנגני CD-only, אבל זה כנראה פשוט לא נכון.

עד כמה שהבנתי המוגבלת מגיעה, כבל הפורמטים מדובר בקריאת "עמקים" או "חורים" או איך שמתרגמים "pits" בדיסק אופטי, שיכולים להיות בשכבה אחת או יותר, והנקראים בעזרת קרן לייזר כשהדיסק מסתובב. ההבדלים העיקריים מבחינת חומרה בין הפורמטים השונים הם בתדרי/אורך-גל הלייזר הנדרש לקריאתם -- בכל מקרה מתקבל רצף ביטים -- ומבחינת תוכנה, ארגון הנתונים המקודדים ברצף הביטים.

אם נגן יכול לייצר את הלייזר הנדרש למעקב ולקריאה של pits בתדר גבוה, האם יש סיבה שבגללה קריאת pits בתדר נמוך יותר תהייה נחותה?

ומרגע שקראנו את הביטים, מדובר רק בהבדלי תוכנה של איך לפענח אותם, ובמה להזין את הצ'יפ של ה-DAC.
הפיענוח כולל הפרדה בין נתוני בקרה ל-data של המוזיקה/וידאו, ביצוע data decompression (לא dynamic range decompression), ואם יש צורך, ביצוע דברים כמו upsampling וכד'.

ייתכן שיש הבדלים מהסוג הקשור למחיר -- שבמכשיר יקר יותר יש בחלק מהמקרים השקעה גדולה יותר גם בחומרה של קריאת הדיסק ו/או בתוכנה של הפיענוח ואו בצ'יפ של ה-DAC ו/או במעגלים האנלוגיים שאחרי ה-DAC, אבל זה לא קשור להבדל בין נגן אוניברסלי ל-CD-only.

לאור האמור -- ו/או תיקונים/השלמות לידע המוגבל שלי -- האם מישהו יכול להסביר לי למה נגן אוניברסאלי אמור לדעתו להישמע נחות מנגן CD-only?

אבל הסבר טכני, לא בעזרת אנלוגיות לא רלוונטיות כמו:
כמו ההעדפה במגברי שפורפרות למגבר שמאפשר אופצייה אחת של מנורות מאשר מספר אופציות - יותר גמיש אבל לרוב פחות נכון מבחינת התאמת כלל המעגלים התומכים וכולי
כי כאן הגמישות היא בעיקר של תוכנה, וגמישות כזו אינה מוגבלת כמו גמישות של מעגלים אנלוגיים של מגברי מנורות.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
לעניות דעתי נגן אוניברסלי,שמנגן את כל הפורמטים יהיה נחות ביחס לנגן סידי ייעודי, אולי למעט OPPO הבחיר,שיכול להיתמודד עם נגניי סידי עד 3000$ ולא יותר.;)
לנ"ל יש להוסיף שבזמנו היה לי נגן CD/SACD בשני חלקים, ה-top of the line של EMM Labs, במחיר $22,000, בתיכנונו של Ed Meitner, אחד ממפתחי פורמט ה-SACD, ונגן אוניברסלי Oppo 105D, שעבר שידרוג של The Upgrade Company. לא רק שאני העדפתי את ה-Oppo, גם יאיר תמם, זה ממג'יקו, שהוא זה שמכר לי את ה-EMM, העדיף אותו.

בנוסף, הייה אצלי בביית, להשוואה בת כמה שבועות -- למעשה הוצע לי בחינם -- הנגן המנורתי EAR Acute 3, בפיתוחו של Tim de Paravicini -- להבנתי זה המודל ש"ניצח" בהשוואת הנגנים הגדולה של DTOWN אפילו את הנגן העדכני של EMM Labs דאז -- אבל העדפתי את האופו הנ"ל גם עליו, ולא לקחתי את המתנה.

מאז קניתי את ה-Oppo 205, שנשמע לי טוב בהרבה מה-105D המשודרג. לא השוויתי לנגנים אחרים, CD-only או אחרים, אבל יש סיכוי לא רע שהוא עומד בתחרות גם עם מכשירים יקרים יותר מ-$5,000, במיוחד כשמחירי ציוד אודיו עלו בצורה מטורפת, אבל העלייה באיכות הייתה מתונה בהרבה.

(כיום ה-Oppo 205 הנ"ל משמש אותי כטרנספורט בלבד, ופונקציונליות ה-DAC מבוצעת ב-RC של טרינוב)

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
שעבר שידרוג של The Upgrade Company
מצד אחד עשה שדרוגים שמיעים ואיכותיים...מצד שני, הבחור היה נוכל ועקץ אותי ב 1250 דולר. חושב שהוא כבר סגר ופרש ב"ה.

בכל מקרה, כל אחד וניסיונו בהקשר למכשיר הנרכש, מה שבטוח עדיף להאזין לפני שרוכשים ואם ניתן להשוות במקום אז עדיף. שבוע טוב לכולם.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
עמיר, אני לא מתפלא על ניסיונך מהאופו-הוא מכשיר מצוין שבנוי איכותי מאוד ובעל טרנספורט ראוי בהשוואה למכשירים אחרים שבדקת
המשלבים CDROM עם ממיר עדכני ורכיבים חדישים.
מהניסיון שלי ולאוזניי -נגן דיסקים ייעודי נשמע טוב יותר מנגן פורמטים חדיש (SACD,BLUERAY). בזמנו היה גם ויכוח על קצבי דגימה גדולים יותר
אבל רד בוק נשמע הרבה יותר טבעי מהם לאוזניי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מהניסיון שלי ולאוזניי -נגן דיסקים ייעודי נשמע טוב יותר מנגן פורמטים חדיש (SACD,BLUERAY). בזמנו היה גם ויכוח על קצבי דגימה גדולים יותר
אבל רד בוק נשמע הרבה יותר טבעי מהם לאוזניי
אם לטעמך RBCD עדיף על hi-res, לא מפתיע שזו דעתך. יש מצב שאחרים שישמעו את אותם דברים באותם תנאים יחשבו אחרת.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
לא יודע לגבי נגנים אוניברסליים שמנגנים הכל - לא פעם אמרו עליהם שאת הכל הם ממירים ל-PCM - אוי לבושה....
טוב או לא טוב לא יודע.
שמיע או לא - שאלה עוד יותר קשה.

אם מתרכזים רגע בנגן SACD - להגיד שהוא יכולת שלו לנגן SACD פוגעת באיכות נגינת RBCD - זה נראה לי כבר ללכת רחוק מדיי...
ברור שיש מקרים שהנגן הוא לא מי יודע כמה ואז בסקאד האיכות יוצאת די טובה ועל RBCD מרגישים את הירידה - פסדר, עם זה אין מה לעשות...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
לא יודע לגבי נגנים אוניברסליים שמנגנים הכל - לא פעם אמרו עליהם שאת הכל הם ממירים ל-PCM - אוי לבושה....
טוב או לא טוב לא יודע.
שמיע או לא - שאלה עוד יותר קשה.
אנשים אומרים הרבה דברים.

אני מעריך שברוב המקרים הם משתמשים בצי'פים כמו Sabre או Burr-Brown, שצריך להסתכל ב-specs שלהם כדי לראות אם הם ממירים DSD ל-PCM או להיפך, וכאמור, השאלה אם זה שמיע היא גדולה מאוד.

ברור שיש מקרים שהנגן הוא לא מי יודע כמה ואז בסקאד האיכות יוצאת די טובה ועל RBCD מרגישים את הירידה - פסדר, עם זה אין מה לעשות...
אם הנגן משתמש בצ'יפ שנותן איכות טובה ל-SACD, אין סיבה שייתן איכות פחות טובה ל-CD, במיוחד כשנגן או צ'יפ מודרני יכול לעשות upsampling מצויין, ושוב, אם התוצאה טובה ב-SACD, סימן שהמעגלים האנלוגיים אחרי ה-DAC, שהם משותפים ל-CD ול-SACD, גם הם טובים. אז לפחות לי לא ברור למה שתהייה ירידה ב-CD.

חוצמזה, הכל כאן לגמרי תיאורטי, ולא מבוסס על מציאות, אלא "ברור שיש" ללא אף מקרה ספציפי, וזה ממש לא ברור שיש.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור