אתה לוקח כמובן מאליו שרזולוציה ורמסטרינג בהכרח מניבים הקלטה יותר טובה ואו מהנה...לא חושב שזה כל הסיפור בהחלטה על איזו הקלטה נשמעת טוב יותר. ועובדה שכמעט כל הפורמטים שלא הציעו או איכות יוצאת דופן ואו נוחות וזמינות ואו שניהם יחדיו לא שרדו. R I P , סליחה, התבלבלתי באותיות הפורמט... התכונתי , S A C D.
אני לא לוקח שום דבר כמובן מאליו. פשוט יש לי הרבה מאוד -- ברמה של הרבה מאות, אולי מעל אלף -- דיסקים עם רזולוציה גבוהה יותר -- SACDs, Blu-rays, DVD-Audios -- ויש לי הרבה מאוד ניסיון עם זה. לא
תמיד הדיסקים הנ"ל עדיפים על RBCDs, אבל ברוב המקרים כן, וכשהם עדיפים, לא בטוח שזה בגלל הרזולוציה -- אולי זה כאמור רק בגלל שהרימאסטרינג עדיף, אבל זה לא משנה למה, משנה העובדה שהם עדיפים.
ויש את כל עניין ה-multichannel, לא רק ל"קולנוע ביתי", אלא גם למוזיקה, וזה ממש כייף, שזמין רק בפורמאטים האמורים ולא ב-CD.
לגבי "אי השרידה" של SACD, אני לא יודע מה קורה מחוץ לעולם המוזיקה הקלאסית, מעבר לזה שחברות כמו Analogue Productions ו-Mobile Fidelity מוציאות SACDs חדשות לבקרים, באיכות מעולה. בתחום הקלאסי, החברות שפעם היו גדולות, ה-"majors"' כמו DG, Decca, Philips, EMI כבר לא מוציאות כמויות גדולות של דיסקים מכל הסוגים כמו בעבר, ויש כמה חברות "קטנות", כמו BIS ו-Chandos, שמוציאות hybrid SACDs לעיתים קרובות, כנראה לא הרבה פחות מה-CDs שמוציאות ה-majors.
ביפן, שזה שוק גדול, ה-SACD חי ובועט, ושם גם ה-majors מוציאות הרבה SACDs, גם hybrid וגם single-layer. יש גם רבים בעולם, כולל אותי, שמזמינים SACDs כאלה מיפן, ואיכותם מעולה. ביפן יש גם פורמאט חדש יחסית, MQA-CD, שאם הנגן התומך ב-MQA, או יש decoder חיצוני, מקבלים רזולוציה מעל זו של CD.
החברות DG ו-Decca מוציאות יותר ויותר גירסאות Blu-ray, בתוספת או במקום CDs, גם להקלטות חדשות וגם ישנות.
כך שגם SACDs וגם Blu-rays בהחלט שורדים ולמעלה מזה. רק הפורמאט DVD Audio אכן מת, וכבר שנים לא נתקלתי בדיסקים חדשים בפורמאט זה, אבל יש כמה וכמה DVDAs ישנים ממש ממש נהדרים ושווה לנסות להשיג אותם.
כך שממש אין צורך להינעל על נגני CD-only, ועדיף שהנגן ידע לנגן את כל הפורמאטים האמורים.