חושב שצריך לפעול בגישה של "ייחודיות שמיעה" כלומר ייחודיות שניתן לשמוע אותה , ולאו דווקא לחפש יתרון תחרותי . אני מכיר בעליונות ה cd שלי על פני הטיונר שלי, ועדיין חווית השמיעה הייחודית לטיונר שלי שווה את אחזקתו. רק בשל עלויות , מקום וזמינות מדיה לא מכניס פטיפון ואו טייפ סלילים. ובטוח שטייפ סלילים יש לו ייחודיות.הי כולם, למישהו יש נסיון עם reel to reel?
בהינתן ושאר המערכת ברמה גבוהה ומאוזנת האם יש יתרון שמיע בפורמט? האם יש מישהו בארץ שמתמחה בזה?
תודה מראש
תומר, כל מה שרשמת נכון. אני באופן אישי הייתי הולך על DAT כפורמט במקום מפאת עלויות ומקום ומנעד גדול הרבה יותר של חומר מוזיקלי.ליאור,
על קצה המזלג, אתה מתלהב מהסלילים הנאים, הטייפ עצמו לא נראה מיוחד (ייתכן שאני טועה). זאת ועוד, יתכן והטייפ הוא בכלל ביתי / אולפני, אז הוא יכול להיות משנות ה-70 ואילך, פחות מומלץ מבחינת איכות הצליל שלו, בהשוואה לטייפים אולפניים.
טייפ סלילים חדש ואולפני בעולם עולה כ- 25-30 אלף דולר (תלוי ביכולת המיקוח שלך!), יש שניים או שלושה יצרנים בעולם, תוכל לפגוש בהם בעוד כ-3 חודשים בתערוכת מינכן.
טייפ סלילים משומש ואולפני בישראל, דגם מעולה עולה כ-15,000 ₪ לטייפ, תצטרך לתת לטכנאי שיתן לך שרות ושמתמצא בהם.
לייבא אישית מחו"ל מאדם פרטי זה סיכון שלא כדאי לקחת אותו.
סלילים איכותים לקנייה בעולם ובמהירות של 15ips משנות ה-2000 ואילך, יש כ-100 כותרים שונים, מתוכם יהיו 40-50 רלוונטים לך. הסלילים עולים 400-1500 דולר האחד - הכל תלוי ביכולת המיקוח שלך.
ישנם סלילים משנות ה-70 איכותם ירודה יותר!
אחרי כל הפתיח שהבאתי... אין כמו טייפ סלילים בבית וכייף להתעסק בהם! הם הפורמט להשמעת מוזיקה הטוב ביותר מכל פורמט אחר.
בהצלחה בקנייה .
הפורמט נפוץ הרבה יותר מסלילים יחד עם מגוון רחב יותר של מכשירים וגם הקלטות.מהכרותי את ליאור, לא מעניין אותו הקלטות והוא רוצה את הטוב ביותר. חוץ מזה, הטייפ הדיגיטלי DAT לא התרומם בחו"ל - בארץ.
אני לא יכול להסיר את המבט מה ballfinger הזה
זה מטורף, כמה אלבומים הצלחת לאסוף?זה הולך ומתרחב.
אבל קשה לי לראות קפיצה מהירה מ-100 ל-1,000.
IT'S THE MOST EXPENSIVE AUDIO FORMAT IN THE WORLD
לכן יקר לייצר, קהל לקוחות לא רחב מדיי, מבחינה עיסקית זה כאב ראש...
מצד שני אני יכול להגיד מניסיון אישי שחיכיתי לאיזו הוצאה של קולטריין, קיבלתי מייל התראה שזה חזר להיות זמין.
המייל הגיע ב-3 בלילה, בשעה 10 נכנסתי לראות - וכל המלאי כבר נחטף.
אז לך תבין....