Plasma tweeter VS. Diamond tweeter

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מישהו שמע או מכיר את ההבדלים בינהם?
האחד נמצא ברמקולים כמו אקאפלה, לאנש.....השני ברמקולים של טידאל, כמו זה של נמר.
מה שונה מבחינה טכנולוגית ומה ההבדל בסאונד?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מבחינה טכנולוגית? הכל
טוויטר פלזמה זה משהו אחר :
http://www.lansche-audio.de/eng/firma-4.html

מבחינת סאונד בכלל הם חיות אחרות.
יש משהו חיי בצורה מופרכת ממש בטוויטר פלזמה, כאילו שופר אינסופי של עומק בתחום גבוהה וחום.

טוויטרי יהלום מדוייק עד כדי כאב. הם נקיים מאוד, נקי נקי נקי .

אגב ההשוואה המעניינת מבחינתי היא טוויטר קרמי מול טוויוטר יהלום.
קח את הטווירים של נמר מול הטויוטר של גריפון למשל.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מכיר טוב גם טויטר קרמי (היה לי ברמקול הקודם) וגם טויטר יהלום (מה שני חי איתו עכשיו).

שניהם מעולים, מאוד מפורטים, נקיים, מדויקים.
ההבדל העקרי בניהם זו ההפרדה, האמביאנס, המהירות והטבעיות שהיהלום פשוט יהלום בגזרה הזו.

לא שמעתי טויטר פלזמה, יכול להיות שהוא טוב יותר מהיהלום של אקוטון, יכול להיות שונה ממנו. בכל מקרה, טרם שמעתי טויטר טוב יותר מהיהלום של אקוטון. אם אשמע, מבטיח להודות בכך.

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
טכנולוגית

הטוויטר יהלום הוא לא באמת יהלום אמיתי אלא סנטטי מתועש והתהליך נקרא cvd diamond , זהו תהליך כימי שמתבצע בתא קטן ותת לחץ מאוד נמוך אשר גורמים לקרבון שמוחדר כגז לגדל אותו בצורת מוצק ולהפוך אותו ליהלום .
אקוטון מייצרים את הממברנות שלהם בגרמניה בעזרת החברה הזו .

http://www.cvd-diamond.com/geninfo_en.htm
מידע על הנושא cvd
http://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_vapor_deposition

טוויטר פלזמה הוא למעשה מוצר חשמלי ולא מכני , העקרון למיטב הבנתי הוא לייצר קשת חשמלית (פלזמה אור כחול/אדום או אחר זה תלוי בסוג הגז ) בין שתי אלקטרודות בעזרת מתח מאוד גבוה ומחדירים אל תוך הקשת הזו את סיגנל האודיו הרצוי והפלזמה מתנדנדת לה לפי קצב הסיגנל ובכך נוצר לחץ מסויים על האטומים באויר בתוך הפלזמה ובכך הופך הסיגנל למשהו ששמיע .
כמובן יצא לי לשמוע טוויטר קרמי והיהלום בקטנה אצל נמר , שניהם נשמעים מדוייק .

נערך לאחרונה ב:

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
תודה על ההסברים והלינקים. :בעד:
מהלינק שאורי הביא - באתר של לאנש - אפשר להבין שאחד היתרונות לטענתם זה משקל נמוך עד כדי לא קיים של ענן הגז (משהו כמו משקל אטום) יחד עם העדר חיכוך ותנועה של ממברנה, הם שמאפשרים להגיע לשקט מוחלט של רעשים בלתי רצויים, בתהליך ייצור הסאונד של טוויטר הפלזמה.
קראתי על הטוייטר הזה בכמה מקומות לאחרונה, כל מי ששמעו וטרחו להגיב, התלהבו.
מעניין אם יש איזה רמקול שמשווק בארץ עם הטכנולוגיה הזו?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
הייתרון התיאורטי של טוויטר פלאסמה הוא אכן משקל אפסי, וכן כמובן לא קיימים בו ה - BREAK - UP MODES של טוויטר רגיל.

מן הסתם יש גם חסרונות תיאורטיים, אבל בניגוד לטוויטרים רגילים שמהוים כבר 80 שנה 99.99999% מתעשיית הרמקולים ונערכו עליהם לא מעט מחקרים הנדסיים, על טוויטר פלאסמה אין מידע כזה.

לגבי הצליל, קשה כמובן להכליל, אבל לטוויטר פלאסמה יש איכות שקופה די מיוחדת, בכללי הוא מזכיר טוויטרים של אוונטגארד, אפשר אולי לאמר שהוא חד מאוד בלי להיות חד, ומהיר מאוד , הצליל הוא בפירוש בהיר.

זה מכמה הדגמות ששמעתי, כך שבהחלט יכול להיות שאפשר לעשות איתו כל מיני דברים נוספים או אחרים או שונים, עם חיתוך אחר בקרוס, או ווריאציות אחרות על הטכנולוגיה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
שמעתי את הLANCE ,תמיד קיים איזה חשש שידפוק לך לייזר לתוך העין ,אבל אני מת על הרמקול הזה לאו דווקא בגלל הטויטר ,
בין היותר טובים ששמעתי ,דווקא השנה במינכן היה פחות טוב {יותר גדול) מאשר לפני שנתיים ,
מכיוון שאנו מדברים על טויטרים ,אין ספק שלטוטר יהלום יש יתרון בנקיון וביכולת ,לי יש את ה"הרינג רדיאטור" של סקאן ספיק ,הוא גם טוב ,
רינג רדיאטור.jpg
אבל הטויטרה שאני אוהב הוא ה-רוליטור" של סקאן ספיק ,מורכב באמטי של סונוס ובעוד כל מיני חברות ,טויטר גדול שלא מטפס כמו החברה שהוזכרו קודם ,אבל מייצר "מצילות גדולות" וריאליסטיות עם צליל ברונזה מבריקה ,עם נפח שאין לכל המשוכללים למעלה,
הוא קצת פחות טוב במיברשות שזוחלות על עור התוף בניגוד ליהלום ששם אפשר לספור כמה שערות במיברשת ,אבל כשהמתופף משתולל על המצילות זו חגיגה אמיתית,לא הייתי מתנגד לכאלה ברמקול שלי .
רולטור.jpg

תמונות מצורפות

• רינג רדיאטור.jpg
    רינג רדיאטור.jpg
    KB 4.7 · צפיות: 370
  • רולטור.jpg
    רולטור.jpg
    KB 5.4 · צפיות: 210

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
האמת שלדעתי הסופרימו של מורל טוב מהרווליטור.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
הלאנש רמוקל מסקרן, אבל אני מודה שאני קצת חושש מרמקולים "סופר נקיים", "סופר חדים" ו"סופר בהירים". נדמה כאילו התעשייה (הגרמנית במיוחד?) מצליחה לפתח פתרונות מרשימים לנושא הרזולוציה ןהפירוט. גם אני אוהב את זה בעיקרון, אבל אם חסרה גם קצת "נשמה" ומה שאני קורא "מוזיקליות", אז העסק הופך למדויק מידי ומעייף מידי. אני לא רק רוצה לספור את את השערות במברשת של המתופף, שיהיה לי בריא. אני רוצה להתרגש מהתיפוף - או הליטוף של המברשת את התוף.
גם מעט הרמקולים הקרמיים ששמעתי, למרות שהרשימו מאוד, פחות דיברו אלי מרמקולים יקרים שאהבתי, וללא קרמיקה.
אחת הבדיקות המעניינות יכולה להיות השוואה בין הרמקול של נמר -שמעתי והוא מרשים! - לבין אחיו ללא יהלום ששמעתי בנפרד, במפגש אצל ערן.
ובכל אופן הלאנש הזה מאוד מסקרן אותי, לפחות לפי מה שקראתי עד עכשיו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

אין לך מושג כמה אני מסכים איתך בעניין הזה.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
ה - LANCHE דווקא רמקול עם בשר וצבע, לא הייתי קורא לו רמקול אנאליטי. לטוויטר שלו יש המאפיינים שציינתי, זה נכון.

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הלאנש רמוקל מסקרן, אבל אני מודה שאני קצת חושש מרמקולים "סופר נקיים", "סופר חדים" ו"סופר בהירים". נדמה כאילו התעשייה (הגרמנית במיוחד?) מצליחה לפתח פתרונות מרשימים לנושא הרזולוציה ןהפירוט. גם אני אוהב את זה בעיקרון, אבל אם חסרה גם קצת "נשמה" ומה שאני קורא "מוזיקליות", אז העסק הופך למדויק מידי ומעייף מידי. אני לא רק רוצה לספור את את השערות במברשת של המתופף, שיהיה לי בריא. אני רוצה להתרגש מהתיפוף - או הליטוף של המברשת את התוף.
גם מעט הרמקולים הקרמיים ששמעתי, למרות שהרשימו מאוד, פחות דיברו אלי מרמקולים יקרים שאהבתי, וללא קרמיקה.
אחת הבדיקות המעניינות יכולה להיות השוואה בין הרמקול של נמר -שמעתי והוא מרשים! - לבין אחיו ללא יהלום ששמעתי בנפרד, במפגש אצל ערן.
ובכל אופן הלאנש הזה מאוד מסקרן אותי, לפחות לפי מה שקראתי עד עכשיו.

כמו שאייל ואני כתבנו, ההרגשה היא של שופר, התיאור של אייל לאוונגרד נכון מאוד, אבל עם הרבה יותר איזון, חום, וצלילות.
זה מרגיש נורא נורא עמוק וגדול.
אבל רמקול לא נמדד רק בטוויטר שלו.
אני מנסה להזכר אם יש כאלו שמחוברים למשל לקרמיקות.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113

אורי מאמי,ראשית הסופרימו זו סידרה לרמקולי רכב.
שנית סופרים זו הסידרה שסביר להניח מה שהיתכונתה.
שלישית למה לך לצאת בהצהרה כזו כאשר אתה לא שומע בשיגרת השבוע שלך
לפחות פעמים את שניהם או לכל הפחות עשיתה השואה אחד על אחד בצורה מעמיקה.
זה רק מוריד את הרמה בעני אנשים רצינים.
וככתב האתר אסור לך "לפספס" בקטנות האילו .(לי מותר).
הקביעות צריכות להיות מבוססות.(ורד)

ד"א שניהם עולים כ 240-250$ ,
לטעמי הסאונד כימעט זהה.

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
שמעתי את שניהם כמהפעמים במקומות שונים ומשונים.
אכן סופרים ולא סופרימו,, לצערי זה תקוע לי ככה בראש.

ב. מותר לי לפספס, מה לעשות אני אנושי. זה קורה לכולם.

ג. לא קבעתי כלום, כתבתי "דעתי".

לדעתי הסופרים חי יותר.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
שמעתי את שניהם כמהפעמים במקומות שונים ומשונים.
אכן סופרים ולא סופרימו,, לצערי זה תקוע לי ככה בראש.

ב. מותר לי לפספס, מה לעשות אני אנושי. זה קורה לכולם.

ג. לא קבעתי כלום, כתבתי "דעתי".

לדעתי הסופרים חי יותר.

ד"א בסידרת הרוליטור של סקאן ספיק ישנם לפחות .שיבעה או יותר דגמים
לכל דגם מק"ט משלו ומחיר אחר.מאוד תלוי מי מול מי...

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83

וגם סקאן ספיק עושה קאסטמים להמון מוצרים.
לא יודע אם מורל עושים את זה.

אם אני זוכר נכון יואב גבע משתמש למשל בקאסטם של טוויטרים שלהם (ככה לפחות אני זוכר שהוא אמר לי).
גם סונאס אם אני זוכר עושים קיסטום מסויים לטוויטר הזה , אבל אני לא זוכר איפה ראיתי את זה.

בכל מקרה הבנתי שהסדרות החדשות שלהם זה עם יחידות בעיצוב עצמי

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אורי מאמי,ראשית הסופרימו זו סידרה לרמקולי רכב.
שנית סופרים זו הסידרה שסביר להניח מה שהיתכונתה.
שלישית למה לך לצאת בהצהרה כזו כאשר אתה לא שומע בשיגרת השבוע שלך
לפחות פעמים את שניהם או לכל הפחות עשיתה השואה אחד על אחד בצורה מעמיקה.
זה רק מוריד את הרמה בעני אנשים רצינים.
וככתב האתר אסור לך "לפספס" בקטנות האילו .(לי מותר).
הקביעות צריכות להיות מבוססות.(ורד)

ד"א שניהם עולים כ 240-250$ ,
לטעמי הסאונד כימעט זהה.

שמעתי את שניהם על אותו רמקול diy ועשינו השוואה בניהם לפני שנתיים במוראל עצמה. ההבדלים היו חד משמעיים לטובת המוראל.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

השוני בדגמים הם לטובת חיתוכים שונים של קרוס. הצליל שומר על עקביות. (לפחות אמור להיות כזה).

לדוגמא: ישנה מהדורה של סקאן ספיק רווליטור שנועדה לחיתוך מאוד נמוך (1.5 קילוהרץ). אפילו המחירים נותרים כפי שהם.

גם לאקוטון יש שני מידים זהים כאשר הדגם עם הרזונטורים נועד לרמקלים שחותכים את הטויטר גבוה לעומת זה בלי הרזונטורים שנועד לטויטרים שחותכים אותם נמוך. הסיבה שיש רזונטורים היא בשביל לשמור על צליל שווה בין שני המידים הללו למרות החיתוך השונה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור