עמיר קסנר כתב את דעתו על OPPO 105 לפני 10 ימים.
"אני בטוח שהשאלה הראשונה שעולה במוחו של כל אודיופיל -- בטח בשלי -- היא: מה עושה נגן של $3K -- כמו ה-Oppo BDP-105D המשודרג -- במערכת כזו? הרי מקור זה אחד הדברים החשובים ביותר, וכל מה שבא אחר כך, טוב ככל שיהייה, אינו יכול להציל את מה שלא מגיע כשורה מהמקור.
מ-2004 ועד לא מזמן הייה לי את ה-top-of-the-line דאז של EMM Labs, בפיתוחו של Ed Meitner, מאלה שפיתחו את פרוטוקול ה-DSD, בשני חלקים: טראנספורט CDSD-SE, וממיר רב-ערוצי DAC6e-SE, במחיר חו"ל של $22,000. אם הוא הייה עדיין במערכת שלי, אף אחד לא הייה שואל "מה פתאום זה?"
אמה-מה?
בשורה התחתונה, ה-Oppo המשודרג הזה, שפותח בשנים האחרונות, נשמע לאזני הארוכות טוב יותר מה-EMM הנ"ל, שפותח בתחילת שנות ה-2000.
ואם עדותי אינה מספיקה -- ואינה אמורה להספיק מעבר להנאתי האישית -- יאיר תמם, זה מ-Magico, שהוא במקרה זה שמכר לי את ה-EMM בזמנו (כשעדיין הייה הבעלים של החנות Audio Designs), הייה אצלי בביית, ביקש, ביוזמתו, להשוות, ואמר שה-Oppo נשמע טוב יותר, ושזה לא מפתיע, בהתחשב בשנים -- בתחום הדיגיטאלי יש משמעות לגיל.
בנוסף, בזמן האחרון הייה אצלי בביית, להשוואה בת כמה שבועות, הנגן המנורתי EAR Acute 3, בפיתוחו של Tim de Paravicini -- האם זה המודל ש"ניצח" בהשוואת הנגנים הגדולה של DTOWN, אפילו את הנגן העדכני של EMM Labs? -- וראה זה פלא:
בחלק מההקלטות הלא מוצלחות במיוחד -- אלה היבשות, הקשות, הסתמיות -- הייה לחום המנורתי של ה-EAR יתרון מובהק -- זה לא שאין הבדלים בין נגנים -- הן נעשו נעימות יותר לאוזן.
אבל ככל שההקלטות היו טובות יותר, ופחות הזדקקו להתנצלות/עזרה, נכנסו למשחק הצלילות והברק והאימפאקט של ה-Oppo והיטו את הכף לטובתו, בהפרשים ניכרים.
וזאת עוד רק ב-CD. ה-EAR מודל 3 אינו יודע לנגן SACD ו/או Blu-ray, ששם יש ל-Oppo יתרון מובנה, אפילו בסטריאו, שלא לדבר על multichannel.
ואם מדברים על multichannel, ל-Oppo אין בעצם מתחרים בשוק, אפילו לא במחירים מטורפים.
אז אפילו אם מדברים רק על איכות סאונד נטו, ב-CD, כבר יש הסבר מלא, לדעתי, מה עושה נגן כזה במערכת כזו.
אם נוסיף לכך את זה שאני מרבה לשמוע SACDs, ומאוד אוהב מוסיקה ב-multichannel, ושייש גם יכולת ניגון Blu-ray, אז זו בהחלט בחירה מנצחת עבורי, גם אם המחיר הייה פי 5 או יותר, אבל הוא לא.
חוצמזה שייש גם רשימה ארוכה של יכולות, גם באודיו וגם בוידיאו, כולל בין השאר כניסת USB אסינכרוני לחיבור ישיר למחשב ברזולוציה של עד 192kHz ו-DSD עד 5.6448MHz.
כדאי אולי להוסיף של-Oppo יש שני צ'יפים ל-DAC, מהמובילים בעולם כיום -- SABRE32 Reference ES9018 32-bit -- מתוצרת חברת ESS Technology. אחד מהם משמש את ה-multichannel, והשני מיועד רק לסטריאו. לסטריאו הייעודי יש גם יציאות XLR fully balanced, שבהן אני משתמש, וגם יציאות RCA".
עמיר