Oppo 105

stasik

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
שלום לחברי הפורום
יש לא מעט ביקורות חיוביות על הנגן 105 .
נגן oppo 105 נגן אוניברסלי שמנגן כל קבצי אודיו, שנחשב מצוין בעיבוד וידאו (blu ray)
לא מעט משבחים את הנגן ביכולות עיבוד האודיו בזכות הdac בנגן.
האם לדגם 105 יש מקום להתחרות בכל הקשור לסטריאו (CD, SACD) עם נגנים כמו simaudio 750D
AMR CD 777
McIntosh MCD 550 ועוד
מישהו בחן את 105 עם נגנים יקרים יותר והבין שיש עדיפות לאופו בכל הקשור לניגון cd ?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
שאלה טובה!!!
מה אומרים החברה? משהו בדק?
עמיר (AK1) אתה דברת על זה לא מזמן.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
עמיר קסנר כתב את דעתו על OPPO 105 לפני 10 ימים.

"אני בטוח שהשאלה הראשונה שעולה במוחו של כל אודיופיל -- בטח בשלי -- היא: מה עושה נגן של $3K -- כמו ה-Oppo BDP-105D המשודרג -- במערכת כזו? הרי מקור זה אחד הדברים החשובים ביותר, וכל מה שבא אחר כך, טוב ככל שיהייה, אינו יכול להציל את מה שלא מגיע כשורה מהמקור.

מ-2004 ועד לא מזמן הייה לי את ה-top-of-the-line דאז של EMM Labs, בפיתוחו של Ed Meitner, מאלה שפיתחו את פרוטוקול ה-DSD, בשני חלקים: טראנספורט CDSD-SE, וממיר רב-ערוצי DAC6e-SE, במחיר חו"ל של $22,000. אם הוא הייה עדיין במערכת שלי, אף אחד לא הייה שואל "מה פתאום זה?"

אמה-מה?

בשורה התחתונה, ה-Oppo המשודרג הזה, שפותח בשנים האחרונות, נשמע לאזני הארוכות טוב יותר מה-EMM הנ"ל, שפותח בתחילת שנות ה-2000.

ואם עדותי אינה מספיקה -- ואינה אמורה להספיק מעבר להנאתי האישית -- יאיר תמם, זה מ-Magico, שהוא במקרה זה שמכר לי את ה-EMM בזמנו (כשעדיין הייה הבעלים של החנות Audio Designs), הייה אצלי בביית, ביקש, ביוזמתו, להשוות, ואמר שה-Oppo נשמע טוב יותר, ושזה לא מפתיע, בהתחשב בשנים -- בתחום הדיגיטאלי יש משמעות לגיל.

בנוסף, בזמן האחרון הייה אצלי בביית, להשוואה בת כמה שבועות, הנגן המנורתי EAR Acute 3, בפיתוחו של Tim de Paravicini -- האם זה המודל ש"ניצח" בהשוואת הנגנים הגדולה של DTOWN, אפילו את הנגן העדכני של EMM Labs? -- וראה זה פלא:

בחלק מההקלטות הלא מוצלחות במיוחד -- אלה היבשות, הקשות, הסתמיות -- הייה לחום המנורתי של ה-EAR יתרון מובהק -- זה לא שאין הבדלים בין נגנים -- הן נעשו נעימות יותר לאוזן.

אבל ככל שההקלטות היו טובות יותר, ופחות הזדקקו להתנצלות/עזרה, נכנסו למשחק הצלילות והברק והאימפאקט של ה-Oppo והיטו את הכף לטובתו, בהפרשים ניכרים.

וזאת עוד רק ב-CD. ה-EAR מודל 3 אינו יודע לנגן SACD ו/או Blu-ray, ששם יש ל-Oppo יתרון מובנה, אפילו בסטריאו, שלא לדבר על multichannel.

ואם מדברים על multichannel, ל-Oppo אין בעצם מתחרים בשוק, אפילו לא במחירים מטורפים.

אז אפילו אם מדברים רק על איכות סאונד נטו, ב-CD, כבר יש הסבר מלא, לדעתי, מה עושה נגן כזה במערכת כזו.

אם נוסיף לכך את זה שאני מרבה לשמוע SACDs, ומאוד אוהב מוסיקה ב-multichannel, ושייש גם יכולת ניגון Blu-ray, אז זו בהחלט בחירה מנצחת עבורי, גם אם המחיר הייה פי 5 או יותר, אבל הוא לא.

חוצמזה שייש גם רשימה ארוכה של יכולות, גם באודיו וגם בוידיאו, כולל בין השאר כניסת USB אסינכרוני לחיבור ישיר למחשב ברזולוציה של עד 192kHz ו-DSD עד 5.6448MHz.

כדאי אולי להוסיף של-Oppo יש שני צ'יפים ל-DAC, מהמובילים בעולם כיום -- SABRE32 Reference ES9018 32-bit -- מתוצרת חברת ESS Technology. אחד מהם משמש את ה-multichannel, והשני מיועד רק לסטריאו. לסטריאו הייעודי יש גם יציאות XLR fully balanced, שבהן אני משתמש, וגם יציאות RCA".

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מה שכתבתי התייחס ל-Oppo משודרג, אבל כנראה שגם למקורי לא חסר הרבה.

שנחשב מצוין בעיבוד וידאו (blu ray)
רק לציין שב-Blu-ray לא מדובר רק על וידאו, אלא גם על אודיו, בין אם כזה המלווה תמונה, ובין אם בדיסקים Blu-ray audio, שמכילים אודיו בלבד.

בנוסף, נראה שמסתמנת מגמה של Blu-ray audio כתחליף ל-SACD ול-DVD Audio.
חברות כמו Decca ו-Naxos למשל, שהפסיקו לייצר SACDs כבר לפני 10 שנים ויותר, מוציאות reissues וכותרים חדשים ב-Blu-ray aduio, וייש חברות נוספות ש-Blu-ray audio הוא המדייה הפיזית המשמשת אותן עבור hi-res, מעבר לאיכות CD (וכמובן לרב-ערוציות).

עמיר

נ.ב., מבחינתי זה נחמד של-Oppo יש יכולות וידיאו, אבל אני כמעט ולא משתמש בהן. אני משתמש במכשיר כמעט רק כנגן אודיו, בכל הפורמאטים, כולל רב-ערוציים

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
איך היציאת אוזניות ? מישהו בדק ?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
מה קורה בין מייטנר 2016 לבין 105d 2016? מישהוא בדק ?

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
איך היציאת אוזניות ? מישהו בדק ?

מפעיל בקלות HD800/HD600/W1000X בלי בעיה ועוד נשאר רזרבה בכוח{למרות 300 אום -רק לשמור על האוזניים -ממליץ לשמוע כאשר אתה גם שומע קצת רעש מבחוץ -כיזה מתכון לאיבוד שמיעה חזק באוזניים }
ומה גם
,המגבר מוזן ישירות מDAC למגבר TI,
בדיוק אותו מגבר של סניהייזר 600/800{בו משתמשים בשתיים ליצור XLR}
עם .יציאת אוזניות כזו,
כל מגבר יעודי זה ביזבוז כסף .ברמות עד 2000 בקלות.
היה לי ויש לי מגברים יעודיים -זה בהחלט עיסקת חבילה.

נ.ב מצורפות תמונות בקטן על המגבר שבתוך מגבר הסינהייזר אותו דבר בדיוק קיים באופו 105 6120A2

תמונות מצורפות

• 024.JPG
    024.JPG
    KB 84.4 · צפיות: 294
  • 023.JPG
    023.JPG
    KB 105.3 · צפיות: 370
  • 8c50cd304ec83d0a.jpg
    8c50cd304ec83d0a.jpg
    KB 92.6 · צפיות: 417
  • db22b69dbbc6e702.jpg
    db22b69dbbc6e702.jpg
    KB 124.3 · צפיות: 251
  • e22387ee5c5121d2.jpg
    e22387ee5c5121d2.jpg
    KB 126 · צפיות: 431
נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מה קורה בין מייטנר 2016 לבין 105d 2016? מישהוא בדק ?
יאללה, כל בעלי/בודקי ה-EMM Labs וה-Meitner Design -- כבר לא אותה חברה -- מודל 2016 וקצת אחורה -- אבל לא כולם יחד :)

בהקשר של בדיקות/השוואות מסוג זה, אני רוצה להתייחס לעניין שייכול בין מאוד להשפיע לבין להפוך את תוצאות הבדיקה -- דיסונאנסים קוגניטיביים למיניהם.
  • למי שקנה ציוד זול יחסית, ואין לא הרבה מדי חשק להשקיע בציוד יקר, יש "אינטרס רגשי" להוכיח, לעצמו ולאחרים, שאין טעם להשקיע יותר, ואם הזול כבייכול טוב יותר, אז בכלל נהדר -- הוא גם חסך כסף וגם "יצא גדול"

• למי שהשקיע בציוד מאוד יקר יש "אינטרס ריגשי" להצדיק את הרכישה שלו, ולהאדיר את ההבדלים לטבת המכשיר היקר, כי אחרת הוא "יוצא פראייר" בעיני עצמו ואחרים
ואני מעלה את זה בין השאר כי בעת שערכתי את הבדיקות שלי, הייתי במצב יוצא-דופן מהבחינה הזו:
  • כבר הייה לי בייד מכשיר סופר-יקר -- EMM Labs בשני חלקים, top of the line דאז, לקריאת CD/SACD

• את ה-EAR Acute 3 קיבלתי בהשאלה לזמן בלתי מוגבל -- יכולתי להתייחס אליו כאל שלי -- ובכל זאת מצאתי את עצמי חוזר ל-Oppo ולא אליו
אני בטוח שהייו כל מיני שיקולים ומחשבות ורגשות תת-קרקעיים שחגגו אצלי בפנים בצורות נסתרות מעיני, מתחת לראדאר, אם כי אני בדרך כלל די רגיש ומודע לכאלה ולהשפעתם, אבל בכל מקרה, ברור מאוד שה"אינטרסים הרגשיים" מהסוג הנ"ל נכחו אצלי ברמה מוחלשת בסדרי גודל יחסית למצב רגיל של השוואות בין מכשירים.

מבחינתי זה מקטין במקצת את אי-האמינות של מסקנות השוואות כאלה, במיוחד כשהן מתבצעות בצורה לא עיוורת, וברובה על ידי אדם אחד. עם זאת, כל מה שאמרתי הוא במסגרת מגבלותי, כולל ירידה בשמיעה, ובמסגרת טעמי והעדפותי האישיים, ובהתייחסות לסוגי המוסיקה שמעניינת אותי בלבד.

עמיר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מעניין.
ואיפה קונים כזה OPPO?

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
מעניין.
ואיפה קונים כזה OPPO?

בדוק בגוגל -

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ואיפה קונים כזה OPPO?
אני מכיר שתי אפשרויות:
  • ישירות מהחברה עצמה באתר שלה, שאז מקבלים דגם שחסום לאיזור מסויים.
  • דרך חברות שעושות שיפורים, שאז אפשר לקבל/לקנות פתיחה לכל האזורים.
אני קניתי בצורה השנייה.

עמיר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מעניין למה לא מביאים את המכשיר הזה לארץ?
אילו חברות עוסקות בשידרוג , ונחשבות רציניות?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
כנראה כי החברה לא מעוניינת להתחלק ברוחים עם מפיצים, אבל זה רק ניחוש.

לא בדקתי לעומק את כל האופציות. התלבשתי על אחת שנראתה לי, וקניתי את כל השידרוגים שהייה להם להציע.
ראיתי שחברה אחרת הוסיפה למכשיר מנורות שבולטות החוצה.

עמיר

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
עמיר הי
תתחדש שוב. שאלת תם: האם חלק מהעדפותיך לאופו קשורות בזה שהוא מנגן הכל מהכול ולך יש הרבה (את כל סוגי הפורמטים)?
או שמע זה לא היווה תנאי
תודה
ניר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר הי
תתחדש שוב. שאלת תם: האם חלק מהעדפותיך לאופו קשורות בזה שהוא מנגן הכל מהכול ולך יש הרבה (את כל סוגי הפורמטים)?
או שמע זה לא היווה תנאי
תודה
ניר
אני לא בטוח שאני מבין מה אתה שואל.

מבחינתי הסאונד שלו עדיף על ה-EMM שהייה לי ועל ה-EAR Acute 3.

זה שבמקור הגעתי אליו דרך שיקולים כמו רב-ערוציות ויכולת קריאת Blu-ray זה יכול להיות מעניין מבחינה היסטורית :)

אבל הנקודה שכן נראית לי מעניינת כאן היא ש:
  • אם הייתי רוצה נגן CD בלבד
  • כשהשיקול היחיד הוא איכות סאונד
  • והתקציב הייה מאפשר לקנות את ה-EMM או את ה-EAR האמורים בלי בעייה
  • ולא הייה משנה לי בכלל אם נשאר עודף מהתקציב או לא
אז עדיין הייתי קונה את ה-Oppo הזה, וכל שאר היכולות, אם באודיו ואם וידיאו, היו בחזקת בונוס.

עמיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

מייבאים.

פיוצ׳ר הוא היבואן ואפשר לרכוש ממנו.

בכלל. תמיד עדיף לרכוש בארץ

לינק ליבואן

http://futureav.co.il/

stasik

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
מכשיר מנצח 105.
מעניין יהיה לראות איך oppo ממשיכה עם הדגם החדש/מחליף

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מייבאים.

פיוצ׳ר הוא היבואן ואפשר לרכוש ממנו.

בכלל. תמיד עדיף לרכוש בארץ

לינק ליבואן

http://futureav.co.il/
נראה, שזאת תהייה ביקורת השוואתית מאוד מעניינת בינו לבין התותחים היקרים בתחום.
לא הבנתי :(
  • מה הקשר בין התגובה לבין הפוסט המצוטט?
  • "זאת תהייה ביקורת" -- איזה?
  • בינו -- מי/מה?

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור