Native DSD או Dop DSD

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
שאלה: אם DAC תומך ב- DSD למה/מתי צריך להגדיר DOP DSD , כרגע ההגדרה אצלי native DSD
מישהוא יודע להסביר למה צריך dsd over pcm אם יש תמיכה כבר ב-DAC ב- DSD?
למיטב הבנתי זה נועד במידה ואין תמיכה ב - native dsd או שלא הבנתי נכון

נערך לאחרונה ב:

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
802
נקודות
113
לא כול דאק מקבל native dsd לכן משתמשים באופציה dop

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
802
נקודות
113
עד כמה שאני מבין זה סוג של פרוטוקול העברת נתונים, אם דאק לא יכול להתמודד אם פורמט נקי הוא על בטוח תומך בdop , אם אני לא טועה אין הבדל מורגש באיכות הסאונד

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
ההבדל בסאונד פחות חשוב , מה שמבלבל אותי לדוגמא topping DX7 pro אומרים לך בספרון להגדיר Dop אף על פי שהמכשיר תומך ב- DSD
ההסבר הטכני מובן אבל אני קורא תמיד שהרבה מגדירים DOP
לגבי איכות , הקלטה טובה בביט נמוך יותר נשמעת יותר טוב מהקלטה פחות טובה בכל DSD

FAQ: What is DoP (DSD over PCM)?
The original idea for DoP was invented by dCS in 2011. It involves taking groups of 16 adjacent 1-bit samples from a DSD stream and packing them into the lower 16 bits of a 24/176.4 data stream. Data from the other channel of the stereo pair is packed the same way. A specific marker code in the top 8 bits identifies the data stream as DoP, rather than PCM. The resulting DoP stream can be transmitted through existing 24/192-capable USB, AES, Dual AES or SPDIF interfaces to a DoP-compatible DAC, which reassembles the original stereo DSD data stream COMPLETELY UNCHANGED.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83

אם זה כך ונשמע הגיוני זה סהכ המהירות העברה בין 5 ל-11 מגה

הסבר על הכל

https://dsd-guide.com/dop-open-standard#.XoT1Ay-w1MQ

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אין הבדל באיכות השמע
הבעיה היא בד״כ לא בדאק אלא במחשב

לא תמיד למחשב יש יכולת להעביר native DSD - זה תלוי בדרייבר אז אם אין (כמו במק למשל) מרכיבים את האות DSD על אות PCM
כנל בצד של הדאק יכול להיות שהוא יודע לפענח DSD אבל רק כאשר זה מגיע על אות PCM

אם במפרט הטכני של הדאק כתוב במפורש DoP אז זה מגבלה אצלו - אם לא שים רסברי עם volumeio ותוכל לשלוח לו native dsd
בכל מקרה אין הבדל בסאונד

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
אין הבדל באיכות השמע
הבעיה היא בד״כ לא בדאק אלא במחשב

לא תמיד למחשב יש יכולת להעביר native DSD - זה תלוי בדרייבר אז אם אין (כמו במק למשל) מרכיבים את האות DSD על אות PCM
כנל בצד של הדאק יכול להיות שהוא יודע לפענח DSD אבל רק כאשר זה מגיע על אות PCM

אם במפרט הטכני של הדאק כתוב במפורש DoP אז זה מגבלה אצלו - אם לא שים רסברי עם volumeio ותוכל לשלוח לו native dsd
בכל מקרה אין הבדל בסאונד

אין לי בעיה עם הדאק או המחשב , כמו שאמרתי אני עובד native dsd עם MPD שבניתי עם תוספות (מה שמגיע ב-Volumio רק ללא התוספת)!רק רציתי להבין את ההבדל
נראה לי שהבנתי וישאר אם כמו שזה , בכל מקרה זה רק הגדרה פשוטה yes/no :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור