MUSIC SERVER מול מחשב יעודי - מה עדיף??

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
שלום לכולם,

אחרי שהגעתי למסקנה (ראשונית ??) שמבחינתי אין כדאיות בהשקעה של הרבה הרבה הרבה אלפי ש"ח
במחשב יעודי על אביזריו הנלווים, כאשר כלל לא ברור מהי התוצאה הסופית שתתקבל ואם היא מצדיקה את ההשקעה הרבה החלטתי לבדוק את האפשרות של MUSIC SERVER.

אני יודע שיש ל- AYON מכשיר כזה וגם ל - WEISS ובטח יש לחברות נוספות...

http://www.computeraudiophile.com/c...g-man301-music-archive-network-player-review/

http://www.ayonaudio.com/products/digital/network-player.html

מה דעתכם ??
עדיף?

איתי

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
לא יודע איך הגעת למסקנה ?
הסרבר לא עולה פחות ,והוא סגור יחסית ,אבל גם זה טוב יותר מדיסקים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא יודע איך הגעת למסקנה ?
הסרבר לא עולה פחות ,והוא סגור יחסית ,אבל גם זה טוב יותר מדיסקים.

למה זה יותר טוב מדיסקים? נוח לשימוש או טוב יותר מסיבה אחרת?

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
QUOTE=שניצל;256216]לא יודע איך הגעת למסקנה ?
הסרבר לא עולה פחות ,והוא סגור יחסית ,אבל גם זה טוב יותר מדיסקים.[/QUOTE]

אני אסביר- מבחינתי יש הרבה מידי "חתול בשק".
אני לא מספיק עשיר לעשות רכישות מבלי לשמוע / להתרשם על מערכת קומפלט והדגש הוא על קומפלט.
אני לא רוצה לעשות ניסויים על ספקים ולא רוצה לעשות ניסויים אם ווינדוס 8 יותר טוב מ- 7
לא רוצה לעשות השוואות במתאמים USB 2 SPDIF וכד'

אני רוצה מכשיר אחד, באמת ברמה גבוהה, שישמש לי לכל הקטע הדיגיטלי (ואם כ- CD מה טוב)
וכן אני מוכן לשלם ..אם הוא מתאים לי. ברור לי שהוא יהיה יקר אבל חוסך את הממיר, המחשב ו ה- CD
(וזה לא מעט).

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
בהינתן שעוברים לניגון קבצים (ולא מה טוב יותר מחשב, CD או תקליט), לדעתי האישית בלבד:
מי שאינו מבין כל כך במחשבים (או אין לו מיכאל :cool:)- מיוזיק סרבר יתן פתרון (plug and play).

מי שקוראים לו מיכאל :cool: או חבר של הבנאדם המקסים הזה שמוכן לעזור תמיד (אני מאלו ששגעו אותו יותר מפעם אחת), ומוכן להתעסקות עם מחשב, אז מחשב יכול להיות פתרון עדיף בשבילו (הרכבה של החלקים הטובים ביותר, המתאימים ביותר וכו).

מי שאין לו כסף למיוזיק סרבר ואין לו את מיכאל על חיוג מהיר, מומלץ לרכוש מאק מיני עם תוכנה יעודית. לא מושלם, גם כל העיניין של ה itune וכו׳. אבל מדובר על טרנספורט במחיר 1,000$ שנותן פתרון ביניים (בין מיוזיק סרבר למחשב יעודי) טוב.
לי יש מאק מיני לש-ון
הכל בהומור כמובן, אבל באמת יש לי מאק. אם היתי יכול לבחור בין מחשב על למיוזיק סרבר, הייתי קודם שומע אצלי (והיום אפשר להלוות מחבר מחשב על ולהשוות מול מיוזיק סרבר מיבואן).
תכלס מיוזיק סרבר של איון או אורנדר, מעולים חבל שיחסית לא זולים לעומת מאק או מחשב על (1/3 מחיר).
מבולבלים גם אנחנו

נערך לאחרונה ב:

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
לדעתי, מאק מיני נשמע לא משהו.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
לדעתי, מאק מיני נשמע לא משהו.
גיא שמעת עם תוכנה יעודית? זוכר איזה?
כי בתור אחד שניסה מספר תוכנות, ההבדלים תהומיים ומורגשים יותר, לטעמי בין תוכנות הPC
כמו כן בהמלצתך עברתי גם לניגון קבצי ALAC ובמאק ההבדל מורגש

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
לי היה מק עם pure music , היה על הפנים ,אבל זה ידעתי רק אחרי שעברתי לpc ,
שני חברים שלי קנו מיוזיק סרבר , אחד של q sonic , והשני של olive , שניהם היו נוראים עם ממירים מעופשים , שמעתי באמת שהאורנדר טוב , אבל מה עם גמישות בממיר , בזכרון ,בתוכנות , הרי בעוד שנה יהיה חתיכת ברזל,לא חייבים את מיכאל , הנה גיא מרכיב ,פיני הרכיב לעצמו מחשב בעזרת איש מחשבים לא מהתחום ,יש מחשבים נחמדים אצל יריב מאודיוקונספט,אלוני עוזר פה ושם , יאיר פורמן יכול בקלות להרכיב כזה ,ואפילו לפטטופ ינגן נחמד ,אני באמת לא יודע מה השפעת איכות המחשב על הצליל ,אבל כמו שאני שומע ,גם מחשב לא יקר נשמע מצוין , הממרים הולכים ומוזלים , וכבר עכשיו ניתן במחיר סביר לקבל מכשירים נהדרים .

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
שלום לכולם,

אחרי שהגעתי למסקנה (ראשונית ??) שמבחינתי אין כדאיות בהשקעה של הרבה הרבה הרבה אלפי ש"ח
במחשב יעודי על אביזריו הנלווים, כאשר כלל לא ברור מהי התוצאה הסופית שתתקבל ואם היא מצדיקה את ההשקעה הרבה החלטתי לבדוק את האפשרות של MUSIC SERVER.

זה מאוד הגיוני מה שכתבת

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
היה אצלי PC ומאק ולא מצאתי שה PC נשמע טוב יותר
PC בעלות 6.000 ש״ח עם foobar ו jriver ומאק עם Amarra ו AA+
נהפוכו, קינפוג נכון של המאק עם ה AMARRA נתן תוצאה טובה ״בשרנית״ ופחות דיגיטלית
כנראה התוצאה תשתנה מול מחשבי על, אבל בטוח נצחון בנקודות ולא בנוקאווט.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
בוקר טוב,

המכשיר הזה אכן נראה מעניין

http://aurender.com/w20.html

משהו שמע ?? מכיר ?? האם באמת יהיה תוך זמן קצר "ברזל" כמו ששניצל אומר ??

צריך להרים טלפון לרן שביט..

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני הייתי עם סטרימרים במשך הרבה שנים. הבעיה העיקרת היא תוכנה, הבעיה המשנית היא חומרה :)

אתה רוצה ברזל ממותג, שעולה פי 5 מערכו כמו כל שאר הציוד,
וכמו שאר הציוד כשתרצה למכור, אולי תקבל שליש.

אבל אני אגיד לך גם, שכיוון שכאן מדובר על מחשב תכלס, זה מתיישן הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
איתי, אם אתה לא מכיר את הרשימה (אני מניח שכן)
http://www.hifimusic.co.il/אודיו-סטרימרים-t11586.html

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
אני הייתי עם סטרימרים במשך הרבה שנים. הבעיה העיקרת היא תוכנה, הבעיה המשנית היא חומרה :)

מדוייק. זו הסיבה שמעולם לא פזלתי לעולם הסטרימרים (אודיו ו/או ווידאו)
לגבי סאונד, לא השוויתי
מה שבטוח, לא חסר לי כלום עם המחשב

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63

אתה רוצה ברזל ממותג, שעולה פי 5 מערכו כמו כל שאר הציוד,
וכמו שאר הציוד כשתרצה למכור, אולי תקבל שליש.

אבל אני אגיד לך גם, שכיוון שכאן מדובר על מחשב תכלס, זה מתיישן הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב
מיכאל, לא הבנתי.
אז זה מתיישן מהר אז מה?
כל המטרה שלו זה לנגן קבצים בפורמטים שכמעט לא משתנים.
עד שנגיע לקצבי דגימה מטורפים (שלא נתמכים ע"י המכשירים כיום) ייקח עוד הרבה זמן (אם בכלל כבר יהיה הבדל באיכות)

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
א. שתי נקודות להפריך, ברשותכם:
1. "מחשב על" - היסחפות של מי שחושב שמחשב אודיופילי זה תורה מסיני. זה לא. זה רשימת קניות יחסית בסיסית, וידע בהרכבה אלמנטרי.
2. "קינפוג על" - גם בסיסי. עשיתם כאן ממיכאל מותג מי-ישמע. כולה הרכיב לאלדר מחשב, ועזר לכל מי שחפץ. עשיתם ממנו מומחה שאין כמוהו בארץ למחשבים אודיופילים.רבותיי, אין דבר כזה כי אין מומחיות גדולה פה. אמנם כבר שגיתי והשמצתי, אבל אנסה לחזור בי מבלי למחוק טקסט - מיכאל זהב, נשמה, אין עליו, והוא באמת מבין בחומרה ובתוכנה הדרושים. אבל את הדוקטורט שלו הוא לא עשה שם. כמוהו יש עוד הרבה. כל אחד שנכנס לתחום ומתנסה בו כמה שבועות יכול להגיע לאותה רמת "מומחיות" הדרושה לייצר סאונד טוב.

למה נתפסתי על מיכאל? כדי להמחיש שאין פה מי-יודע-מה תורת הנסתר.

ב. למה סטרימר?
בעולם שבו אף אחד לא יכול להרכיב בית נגן תקליטורים, זה עושה בהחלט שכל לקנות נגן תקליטורים ממותג.כנ"ל מגבר.

אבל אני עוד לא נתקלתי בסטרימר שיש לו יכולות על שאי אפשר להגיע אליהן עם מחשב, בטח ובטח סטרימר שהוא טרנספורט בלבד.

מחשב הכניס לשוק האודיופיליה בחמש שנים האחרונות, דבר שלא הכרנו - DIY על מחשבים, בניגוד ל- DIY לאלקטרוניקה.
DIY כזה הוא בהרבה מקרים פשוט הרבה יותר, ובהשוואה למוצרי מדף גם זול הרבה יותר.
עם כל מחשב ניתן לנגן. לכן מחשב הוא פלטפורמה נהדרת להתבסס עליה ולהתקדם, בניגוד לכל רכיב אודיו אחר.

היום, עם רשימת קניות לא מתוחכמת במיוחד וכמה כללי בסיס, ניתן להרכיב טרנספורט פצצה, שלא נופל משום סטרימר ומציג גמישות אדירה, הן ביכולות השידרוג והן בתצורות ממשק המשתמש.

הנוחות שהסטרימרים מציגה פשוט לא שווה את זה בעיניי.

לגבי מה ש- partner11 כתב - אתה צודק, עקרונית, שאין צורך בשידרוגי חומרה רציניים. אבל אתה שוכח שהשידרוגים הם לאו דווקא בביצועי המהירות של המחשב, אלא בביצועיו הסוניים. וזה עדיין שוק צעיר. כל נושא הפילטרים, ספקי הכוח והבקרים המיוחדים הוא נושא שממשיך להתפתח.
מחשב מאפשר לך לשדרג את נושא הספק כמעט ללא הגבלה, בעוד שסטרימר לא מאפשר את זה כלל (אלא אם כן אתה קונה של ניים :)). וזה לא קשור לתדרי דגימה ויכולות עיבוד.

שורה תחתונה, סטרימרים הם לדעתי מוצרים מיותרים בשלב זה של השוק, וצריכים עוד התבגרות כדי להציע יתרון אמיתי על מחשבים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מיכאל, לא הבנתי.
אז זה מתיישן מהר אז מה?
כל המטרה שלו זה לנגן קבצים בפורמטים שכמעט לא משתנים.
עד שנגיע לקצבי דגימה מטורפים (שלא נתמכים ע"י המכשירים כיום) ייקח עוד הרבה זמן (אם בכלל כבר יהיה הבדל באיכות)

פורמטים משתנים, פעם היה 96/24 היום 192/24 זה סטנדרטי, לא הספיקו להוסיף DSD עכשיו מוסיפים גם DSD בתדר כפול. זה דורש כוח עיבוד. בסטרימרים בדרך כלל אתה לא מקבל ספייר. תצטרך לקנות משהו חדש יותר. תמיכה ב-firmware מוגבלת גם כן. תרצה להחליף תוכנה - לא תוכל. תחכה חודש, חצי שנה, שנה עד שהחברה תועיל לתקן משהו, אם בכלל.

רציתי לקנות סטרימר של Weiss בהתחלה (כולה 12000$ קטן עלי). התכתבתי עם דניאל במשך שנה - והוא הבטיח, והבטיח. בינתיים הוסיף כל מיני דברים שאני לא צריך. את ה-rc פרמטרי שביקשתי אני חושב שלא הוסיף עד היום.

ה-Aurender המהולל שלא תטעה זה אותו בעל יוצר של TVIX/DVICO רק עם טג מחיר אחר, הוא קלט היטב את הנוסחה של אודיופיליה. תוכנה לא מתקרבת בכלל ביכולות של JRiver

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
פורמטים משתנים, פעם היה 96/24 היום 192/24 זה סטנדרטי, לא הספיקו להוסיף DSD עכשיו מוסיפים גם DSD בתדר כפול. זה דורש כוח עיבוד. בסטרימרים בדרך כלל אתה לא מקבל ספייר. תצטרך לקנות משהו חדש יותר. תמיכה ב-firmware מוגבלת גם כן. תרצה להחליף תוכנה - לא תוכל. תחכה חודש, חצי שנה, שנה עד שהחברה תועיל לתקן משהו, אם בכלל.

רציתי לקנות סטרימר של Weiss בהתחלה (כולה 12000$ קטן עלי). התכתבתי עם דניאל במשך שנה - והוא הבטיח, והבטיח. בינתיים הוסיף כל מיני דברים שאני לא צריך. את ה-rc פרמטרי שביקשתי אני חושב שלא הוסיף עד היום.

ה-Aurender המהולל שלא תטעה זה אותו בעל יוצר של TVIX/DVICO רק עם טג מחיר אחר, הוא קלט היטב את הנוסחה של אודיופיליה. תוכנה לא מתקרבת בכלל ביכולות של JRiver
בקיצור אם מותר לתרגם , עבודה בעינים ,אני קצת לא מבין , אומרים לכם בעברית קלה שהדרך הנכונה היא ללכת על pc , ואומרים לכם את זה אנשים שניסו כמה דברים והם מומחים בנושא , אז למה לא לשמוע בקולם וללכת עם הראש בקיר על מקינטוש ,מיוזיק סרבר וכדומה ,
ומתנוש , אני לא מבין מה הצורך להכנס במיכאל ,הרי הוא בין אלה שתמך בהחדרת התחום לארץ , מתאמץ ומסביר לכולם ,אפילו אתה נעזרת ברשימה של מה לקנות , אז נכון שזו לא המומחיות המקצועית שלו ,אבל גם בשוליים יש לו עדיין מה לתת לכולם ,סתם מופתע ממך , מילא תכנס בשניצל, זה בטוח צודק ,אבל במיכאל ? בינתיים רק עוזר .

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
א. שתי נקודות להפריך, ברשותכם:
1. "מחשב על" - היסחפות של מי שחושב שמחשב אודיופילי זה תורה מסיני. זה לא. זה רשימת קניות יחסית בסיסית, וידע בהרכבה אלמנטרי.
2. "קינפוג על" - גם בסיסי. עשיתם כאן ממיכאל מותג מי-ישמע. כולה הרכיב לאלדר מחשב, ועזר לכל מי שחפץ. עשיתם ממנו מומחה שאין כמוהו בארץ למחשבים אודיופילים.רבותיי, אין דבר כזה כי אין מומחיות גדולה פה. אמנם כבר שגיתי והשמצתי, אבל אנסה לחזור בי מבלי למחוק טקסט - מיכאל זהב, נשמה, אין עליו, והוא באמת מבין בחומרה ובתוכנה הדרושים. אבל את הדוקטורט שלו הוא לא עשה שם. כמוהו יש עוד הרבה. כל אחד שנכנס לתחום ומתנסה בו כמה שבועות יכול להגיע לאותה רמת "מומחיות" הדרושה לייצר סאונד טוב.

למה נתפסתי על מיכאל? כדי להמחיש שאין פה מי-יודע-מה תורת הנסתר.

ב. למה סטרימר?
בעולם שבו אף אחד לא יכול להרכיב בית נגן תקליטורים, זה עושה בהחלט שכל לקנות נגן תקליטורים ממותג.כנ"ל מגבר.

אבל אני עוד לא נתקלתי בסטרימר שיש לו יכולות על שאי אפשר להגיע אליהן עם מחשב, בטח ובטח סטרימר שהוא טרנספורט בלבד.

מחשב הכניס לשוק האודיופיליה בחמש שנים האחרונות, דבר שלא הכרנו - DIY על מחשבים, בניגוד ל- DIY לאלקטרוניקה.
DIY כזה הוא בהרבה מקרים פשוט הרבה יותר, ובהשוואה למוצרי מדף גם זול הרבה יותר.
עם כל מחשב ניתן לנגן. לכן מחשב הוא פלטפורמה נהדרת להתבסס עליה ולהתקדם, בניגוד לכל רכיב אודיו אחר.

היום, עם רשימת קניות לא מתוחכמת במיוחד וכמה כללי בסיס, ניתן להרכיב טרנספורט פצצה, שלא נופל משום סטרימר ומציג גמישות אדירה, הן ביכולות השידרוג והן בתצורות ממשק המשתמש.

הנוחות שהסטרימרים מציגה פשוט לא שווה את זה בעיניי.

לגבי מה ש- partner11 כתב - אתה צודק, עקרונית, שאין צורך בשידרוגי חומרה רציניים. אבל אתה שוכח שהשידרוגים הם לאו דווקא בביצועי המהירות של המחשב, אלא בביצועיו הסוניים. וזה עדיין שוק צעיר. כל נושא הפילטרים, ספקי הכוח והבקרים המיוחדים הוא נושא שממשיך להתפתח.
מחשב מאפשר לך לשדרג את נושא הספק כמעט ללא הגבלה, בעוד שסטרימר לא מאפשר את זה כלל (אלא אם כן אתה קונה של ניים :)). וזה לא קשור לתדרי דגימה ויכולות עיבוד.

שורה תחתונה, סטרימרים הם לדעתי מוצרים מיותרים בשלב זה של השוק, וצריכים עוד התבגרות כדי להציע יתרון אמיתי על מחשבים.

DIY זה התחום שמעניין באמת ולכן במחשב שבונים ניתן לפרק , לחבר להחליף ....
זה DIY שרובו שייך לאיזה סיני :) בשם PAUL PANG .

http://www.hifimusic.co.il/לשתף-אותכם-במחשב-החדש-לתצוגה-......-t22060.html

מישל .

orenp

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
תבדוק auralic aries טרנספורט מצויין במחיר יחסית שפוי.
לא צריך להתעסק במערכות הפעלה, חיבור טלוויזיה שליטה וכו׳

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור