mqa dac

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
שום TIDAL לא נישמע יותר טוב מדיסק על קומפקט דיסק רציני . וגם אם מישהו ישתמש בממיר של הקומפקט
לשמוע TIDAL דרכו, עדיין הדיסק המקורי יהיה הרבה יותר טוב באיכות הסאונד.
אממה , שירות הסטרימינג כל כך נוח ונישמע טוב , שאנשים מוותרים על חלק מהאיכות לטובת הנוחות.
ומאחר והם הרוב , היצרנים מייצרים ממירים וסטרימירים ברמה גבוהה בהתאם לדרישות השוק.
בדיוק כמו שפטיפון איכותי עם תקליט איכותי נישמע יותר טוב משניהם , אולם הרוב מעדיף סטרימניג מאשר לקנות תקליט
במחיר של 4 חודשי מנוי ב TIDAL.
שם המשחק הוא פשרה , ויש אודיופילים שמתפשרים , ויש כאלה שלא ושומעים דיסקים ותקליטים.
ויש כאלה ששומעים את שלשתם.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
שם המשחק הוא פשרה , ויש אודיופילים שמתפשרים , ויש כאלה שלא ושומעים דיסקים ותקליטים.
ויש כאלה ששומעים את שלשתם.
לוותר על סטרימינג זו הפשרה הכי כואבת למי שעיקר העניין עבורו זו המוסיקה

Giant Steps

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
Screenshot_20190420_234540.jpg

לפי מה שאני מבין המרה במחשב זה כן MQA מלא, זה שה DAC עושה זאת בחומרה יכול היות שאולי זה יעיל יותר, אבל זה לא שונה.
הנסיון שלי עם ה Benchmark שאינו תומך לעומת ה brooklyn הוא כזה : תוכנת roon למשל כן עושה את השלב הראשון של ה unfolding והאימות ב mqa , כך שמתקבל קובץ ברזולוציה גבוהה וגם ממיר שאינו תומך mqa יזהה זאת וישמיע אותם בהתאם, ככל הנראה עד 96 kHz בלבד, ויהנה גם מתיקון מימד הזמן בהמרת ה da במקור . למרות זאת, את השלב של תיקון שגיאות מימד הזמן של הפילטרים הפילטרים הן בשלב ה ad והו ב da וכן ניגון ברזולוציה מעל 96 kHz רק ממיר תומך mqa מסוגל לעשות. כך גם ממיר שאינו תומך יכול להנות מחלק מהיתרונות בטכנולוגיה אך האפקט המלא מחייב תמיכה בפורמט ב dac.

תמונות מצורפות

• Screenshot_20190420_234540.jpg
    Screenshot_20190420_234540.jpg
    KB 73.7 · צפיות: 559
נערך לאחרונה ב:

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מ

הנסיון שלי עם ה Benchmark שאינו תומך לעומת ה brooklyn הוא כזה : תוכנת roon למשל כן עושה את השלב הראשון של ה unfolding והאימות ב mqa , כך שמתקבל קובץ ברזולוציה גבוהה וגם ממיר שאינו תומך mqa יזהה זאת וישמיע אותם בהתאם, ככל הנראה עד 96 kHz בלבד . למרות זאת, את השלב של תיקון שגיאות מימד הזמן של הפילטרים הפילטרים בשלב ה ad וה da וכן ניגון ברזולוציה מעל 96 kHz רק ממיר תומך mqa מסוגל לעשות. כך גם ממיר שאינו תומך יכול להנות מחלק מהיתרונות בטכנולוגיה אך האפקט המלא מחייב תמיכה בפורמט ב dac.

ומי מהשניים נשמע טוב יותר, בשימוש בקבצים האלה?
ומי מהשניים נשמע טוב יותר באופן כללי?

Giant Steps

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
ומי מהשניים נשמע טוב יותר, בשימוש בקבצים האלה?
ומי מהשניים נשמע טוב יותר באופן כללי?
אני עדיין מנסה להבין זאת ע"י הזרמת המוזיקה בקבצי mqa לשני הממירים בו זמנית ב roon ומעבר מהיר ביניהם, ולצערי אין לי הרבה זמן פנוי לצורך העניין. מהרושם שלי בינתיים ה Benchmark נשמע טוב יותר - מפורט יותר ומפוקס יותר למרות העדר התיקון של הפילטר שלו ומגבלת ה sample rate אך אני עדיין צריך לבדוק יותר לעומק . בקבצים רגילים ה Benchmark טוב יותר ללא ספק.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אני עדיין מנסה להבין זאת ע"י הזרמת המוזיקה בקבצי mqa לשני הממירים בו זמנית ב roon ומעבר מהיר ביניהם, ולצערי אין לי הרבה זמן פנוי לצורך העניין. מהרושם שלי בינתיים ה Benchmark נשמע טוב יותר - מפורט יותר ומפוקס יותר למרות העדר התיקון של הפילטר שלו ומגבלת ה sample rate אך אני עדיין צריך לבדוק יותר לעומק . בקבצים רגילים ה Benchmark טוב יותר ללא ספק.

טוב לשמוע ממשהו שמשווה ראש בראש. תודה!
האם יצא לך להשוות את הבנצ'מרק לממירים אחרים, יקרים יותר?

Giant Steps

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
TakeOne,
לא השוותי לממירים אחרים כלשהם. עברתי מ dac 1 שלהם , שגם ממנו הייתי מאוד מרוצה, לדגם 3 וזה היה מפני של 1 לא היה שלט רחוק ועכשיו כשהוא משמש במערכת גם כ PRE וזה חיוני עבורי.
אולי עלי לציין שבמערכת יש אחרי ה pre שלב נוסף לפני ההגברה של קרוס דיגיטלי אשר מבצע אחרי ה 3 dac שוב המרה כפולה: לדיגיטלי ושוב לאנלוגי, מה שלכאורה עשוי "לקלקל" שוב חלק מהתיקונים המבוצעים ב mqa. ועם זאת נראה שהקרוס מצליח לשקף את ההבדלים בין הממירים הקודמים לו בשרשרת.

ofer52

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
קראתי בפורומים בעולם שאיון מתכננים להודיע על מכשיר חדש נוסף באיזור חודש יולי. מכשיר שכנראה יתמוך בהכל כולל mqa. דגם s35 או משהו כזה ומחירו יהיה באיזור 12 אלף יורו. שווה לעקוב אם זה נכון.
שלחתי אימייל לחברת ayon וקיבלתי תשובה שהם לא מתכוונים לתת תמיכה ב mqa כי לטענתם הפורמט מת.

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
שלחתי אימייל לחברת ayon וקיבלתי תשובה שהם לא מתכוונים לתת תמיכה ב mqa כי לטענתם הפורמט מת.

בכל מקרה הם צפויים להציג מכשיר בשם s35 בחודשים הקרובים. מייצרים מכשירים מדהימים.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
אמרתי כבר שפורמט הזה לדעתי rip off של אודיאופילים - מענה הנ״ל חיזוק עמדתי...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני אישית לא הייתי רוכש נגן רשת שלא תומך ב ROON - זה כל כך נוח ומשפר את חווית השימוש גם למדיה מקומית וגם לסטרימינג. בדרך כלל מוצרים שתומכים ב ROON תומכים גם ב MQA.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני אישית לא הייתי רוכש נגן רשת שלא תומך ב ROON - זה כל כך נוח ומשפר את חווית השימוש גם למדיה מקומית וגם לסטרימינג. בדרך כלל מוצרים שתומכים ב ROON תומכים גם ב MQA.
מסכים עם כל מילה! יש בroon תכונות שאחרי שמתרגלים אליהן אין דרך חזרה...

ofer52

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
בכל מקרה הם צפויים להציג מכשיר בשם s35 בחודשים הקרובים. מייצרים מכשירים מדהימים.
כן, הנה תמונה של המכשיר מבפנים.
נראה מכשיר ברמה גבוהה גם אם אין לו mqa
IMG-20190427-WA0003.jpg

אומרים שהמכשיר הזה יפיל הרבה מכשירים.

תמונות מצורפות

• IMG-20190427-WA0003.jpg
    IMG-20190427-WA0003.jpg
    KB 188.1 · צפיות: 646
נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
אף אחד לא אוהב את הפורמט, מצידנו שימות אבל זה מה יש ב TIDAL ב HI RES ואולי בעוד כמה מקומות..., הפורמט לא ימות כל כך מהר, נראה לי שיצרני ציוד צריכים לשלם כסף על רשיון שימוש ב MQA וחברות מסוימות או שלא יכולות להרשות לעצמן לשלם או שהן רוצות שהפורמט ימות או גם וגם :)
עוד סיבה (כנראה) שהפורמט לא ימות (לצערינו) זאת שכבת ההגנה , יצרני המוסיקה הבינו שאת ה CD אפשר להעתיק, לפחות הם רוצים שכבת הגנה על הקלטות HI RES ....

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
עוד סיבה (כנראה) שהפורמט לא ימות (לצערינו) זאת שכבת ההגנה , יצרני המוסיקה הבינו שאת ה CD אפשר להעתיק, לפחות הם רוצים שכבת הגנה על הקלטות HI RES ....

נתקלת באיזה אלבום אקסקלוסיבי MQA?
בינתיים אני ראיתי מול כל MQA מקומפרס קיים אלבום מלא ב-192/24 או 96/24.
ומה עם DSD אגב? הרי MQA זה רק PCM

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
נתקלת באיזה אלבום אקסקלוסיבי MQA?
בינתיים אני ראיתי מול כל MQA מקומפרס קיים אלבום מלא ב-192/24 או 96/24.
ומה עם DSD אגב? הרי MQA זה רק PCM
ב TIDAL נתקלתי בהרבה אלבומים אקסלוסיבים ב MQA (אקסלוסיבי לטעמי , מה זה אקסלוסיבי להגדרתך ?)
MQA זה ממש לא PCM , התוצר שלו לאחר DECODING זה PCM.
הבעייה זה ה DECODING...
מסכים איתך שניתן למצוא אלבומים מלאים ב ב-192/24 או 96/24 , וזה מה שאני עושה :)
כבר סיפרתי כאן שלפני כמה זמן הפסקתי את המנוי שלי ב TIDAL , אני מעדיף אחד ביד משניים בענן :)
וכמו כמה שסיפרו כאן, לא יודע למה, מסתבר שעל פניו נשמע שביד יותר טוב מהענן....
אבל נושא השירשור אם לקנות strimmer /dac חדש ללא MQA ,
כמובן על איכות לא מתפשרים, אבל אם כבר קונים חדש, ואני חוזר ואומר חדש, עדיף לקנות משהו שהוא איכותי מאוד אבל שיתמוך גם ב MQA ו ROON , זה לא אומר שמי שאין לו את זה אז הוא חייב לשדרג, ממש לא...

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ב TIDAL נתקלתי בהרבה אלבומים אקסלוסיבים ב MQA (אקסלוסיבי לטעמי , מה זה אקסלוסיבי להגדרתך ?)

"בלעדי". שלא תמצא אותם בשום מקום אחר

MQA זה ממש לא PCM , התוצר שלו לאחר DECODING זה PCM.

MQA לא עובד על PCM כמקור?
כשיש מאסטר דיגיטלי, איך זה עובד?

ofer52

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
יכול להיות שהתכוונו להחליף את ה mp3?

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור