Lossy MQA במקום SACD :(

• פותח הנושא AK1
  • פורסם בתאריך

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
היצצתי ב-pre-orders ב-cdjapan ונתקלתי ב-"(Hi-Res CD (MQA x UHQCD" -- יעני CD ב-hi-res בפורמט MQA, שהוא, כפי שהתברר מעל לכל ספק, lossy אפילו עם decoder, שלא לדבר על בלי.

אני מניח שהדיסקים בפורמט הדפוק והמיותר לגמרי הזה יחליפו את את ה-SHM-SACDs המעולים שיוצרו עד כה ביפן.

איך אמרים בעברית? שישרף להם הת...!! :נגד::נגד::נגד:(ורד נבול)(ורד נבול)(ורד נבול) :(

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
במקרה נתקלתי בזה לפני כמה שבועות

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
נכון, SHM-SACD באמת מצוינים

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
היצצתי ב-pre-orders ב-cdjapan ונתקלתי ב-"(Hi-Res CD (MQA x UHQCD" -- יעני CD ב-hi-res בפורמט MQA, שהוא, כפי שהתברר מעל לכל ספק, lossy אפילו עם decoder, שלא לדבר על בלי.

אני מניח שהדיסקים בפורמט הדפוק והמיותר לגמרי הזה יחליפו את את ה-SHM-SACDs המעולים שיוצרו עד כה ביפן.

איך אמרים בעברית? שישרף להם הת...!! :נגד::נגד::נגד:(ורד נבול)(ורד נבול)(ורד נבול) :(
בחיי:) חחחח
שאלה עם איזה מכשיר מנגנים פורמט סי די כזה? כול סי די תקרה אותו כשכבה רגילה או SACD ? לא ראיתי שפרסמו מכשירים (מלבד סטרימרים כמובן ודאק ים) שיודעים ל גם MQA המפ...

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
לא מבין על מה יוצא הקצף שהרי זה מוצר שדי מתבקש שיווקית. הואיל ואין מחסור בחברים שנשבעים בעליונות הטראנספורט הפיזי, וסביר מאוד להניח שחלק ניכר מהם גם מרוצים מ MQA דרך טיידל. על כן יש מוצר עם נישה מוגדרת בשוק.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
לא מבין על מה יוצא הקצף שהרי זה מוצר שדי מתבקש שיווקית. הואיל ואין מחסור בחברים שנשבעים בעליונות הטראנספורט הפיזי, וסביר מאוד להניח שחלק ניכר מהם גם מרוצים מ MQA דרך טיידל. על כן יש מוצר עם נישה מוגדרת בשוק.
שום בעיה עם הנישה - אך למה לחסל מה שהוא טוב ואיכותי... מצד שני גם זה ברור - יקר, פחות מבוקש - לא מביא רווח...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113

זה הולך על חשבון SACD
תכנס ללינק של עמיר

dlux

אוהב את התחום
מעורבות
17
נקודות
8

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
במקרה נתקלתי בזה לפני כמה שבועות

לא הייה לי כוח להקשיב עד הסוף. הבנאדם ט**ש במידה שזה כואב, והוא פשוט לא מבין מה הוא אומר ומה הוא עושה, הוא לא קרא את התיעוד, ופשוט בלע את כל התעלולים השיווקיים עד העצם.

מעבר לזה שאסור להסתמך על מה שלא עובד בצורה רציפה ותקינה, בהשוואה שהוא עשה בין Brothers in Arms שקפץ בצורה בלתי תקינה בין MQA ללא MQA, הוא לא שם לב שעם ה-MQA פשוט שומעים חזק יותר, אז לא פלא שזה נשמע לו טוב יותר.

ממש סרטון עגום.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
יצא הקצף על כך שמיצרים דיסקים נחותים טכנולוגית, בפורמט lossy, וגורמים לאנשים לבזבז כסף גם על הדיסקים וגם על decoders יקרים, שגם איתם האיכות נמוכה יותר מ-SACD, ובלעדיהם בוודאי.

הטעייה שיווקית שהיא ברמה של רמאות, לדעתי.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
לא הייה לי כוח להקשיב עד הסוף. הבנאדם ט**ש במידה שזה כואב, והוא פשוט לא מבין מה הוא אומר ומה הוא עושה, הוא לא קרא את התיעוד, ופשוט בלע את כל התעלולים השיווקיים עד העצם.

מעבר לזה שאסור להסתמך על מה שלא עובד בצורה רציפה ותקינה, בהשוואה שהוא עשה בין Brothers in Arms שקפץ בצורה בלתי תקינה בין MQA ללא MQA, הוא לא שם לב שעם ה-MQA פשוט שומעים חזק יותר, אז לא פלא שזה נשמע לו טוב יותר.

ממש סרטון עגום.
אני החזרתי רק 3 דקות ראשונות וחשבתי מעניין מה הוא מציג

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
יצא הקצף על כך שמיצרים דיסקים נחותים טכנולוגית, בפורמט lossy, וגורמים לאנשים לבזבז כסף גם על הדיסקים וגם על decoders יקרים, שגם איתם האיכות נמוכה יותר מ-SACD, ובלעדיהם בוודאי.

הטעייה שיווקית שהיא ברמה של רמאות, לדעתי.

כן.. כתבתי "הגיון שיווקי"...
אבל אתה בטוח שזה גזר את דינם של SHM-SACD? זה לא ברור בכלל.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אבל אתה בטוח שזה גזר את דינם של SHM-SACD? זה לא ברור בכלל.
אני לא יכול להיות בטוח -- לא ראיתי הכרזה רשמית על מותו של ה-SHM-SACD, אבל העובדה היא שאם מחפשים SHM-SACD ב-cdjapan במיון יורד לפי תאריך רואים רק אחד ב-preorder ל-7/8, ואם מחפשים MQA, מקבלים מעל 75 תוצאות בין 22/7 ל-18/11.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
תכלס המדיה הפיזית מתה
חוץ מתקליטים אין באמת סיבה לקנות מדיה פיזית
אתה יכול לרכוש דרך אתרים רבים את הדיסקים ושם זה גם לא מוגבל ל dsd64

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
תכלס המדיה הפיזית מתה
תקליטים בטח אבל אם היה לי סידי לא בטוח שדברים שאני אוהב לא הייתי קונה גם. כך אתה יודע איך המקור בדיוק נשמע ובלי ספקות שמשהו השתנה בדרך
יש בזה משהוא אמיתי בעיני

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
תכלס המדיה הפיזית מתה
מנבאים ומדברים על מותה כבר הרבה שנים, ואמנם יש ירידה משמעותית במכירות, אבל זה ממש לא מוות, וכל חודש יוצאים מאות דיסקים חדשים.

יש סיבה לקנות מדיה פיזית לפחות במערכות שבהם היא נשמעת טוב יותר מקבצים/סטרימינג, ויש כאלה.

למיעוט שיש להם מערכת סראונד, מדובר גם על דיסקים multichannel שלא תמיד מוכרים קבצים/סטרימינג שלהם ביותר משני ערוצים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור