Expensive ### is for suckers

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אני לא אמרתי מה ייקרה לך, אמרתי שזו אפשרות ושזה קורה.

ברגע אתה לפחות מכיר בעובדה שאתה נתון להטייה בשיקול הדעת שלך כל הזמן (ולא רק באודיו), אפשר לנסות ולנטרל את ההטיה באופן מודע. אפשר לנסות להשתפר בתהליך קבלת ההחלטות.
כשאתה מכחיש, אז אתה משלה את עצמך, ומי רוצה לחיות בשקר?

אישית, אני בוחר רכיב אחרי שאני שם אותו במערכת לפחות יום, מנתק, מחבר את הקודם וחושב אם זה שווה הכסף. בזמן הבחינה אני לא מנתח הבדלים באופן מודע (טוב, משתדל לא לנתח הבדלים...). אני פשוט מקשיב למוסיקה שאני אוהב. משתדל לא להקשיב לבאס או לטרבל או לבמה או... אלא לקבל חוויה כוללת. אם ההנאה שלי משמעותית יותר גדולה, אני קונה (בכפוף לתקציב).
זהו.

זה גם תהליך שמלא בהטיות אפשריות (מאיך המצב רוח שלי באותו היום ועד הטיות לגבי ביקורות שקראתי על הציוד ועוד ועוד), אבל מכיוון שאני לא מחליף הרבה ציוד ודי נהנה מהסאונד אצלי, אז די הצליח לי (אולי במקרה). רב ההחלפות שלי נבעו משינוי בטעם עם הזמן ו/או שינוי באופן ההאזנה.

אם היתה לי אפשרות לנהל מחקר מסודר על הטעם שלי בסאונד, הייתי עושה את זה, אבל זה לא מעשי.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
יש לי ממיר. כל פעם שאני נוגע בו, הוא מעביר לי תחושה מצוינת. הוא לא הכי מתקדם, ואין לו שלט..
כן, סאונד מעולה. אבל בלי טריקים - תפעול פשוט. לא קניתי קופסה קטנה, לא משנה איך היא נשמעת.

כמו שעון יד. ממש לא מדויק, לא כמו הסייקו שלי. אבל כל פעם שאני מביט בו, אני מתמלא בסוג של גאווה

אגב, אם אני הולך להופעה, אני לא עוצם עיניים.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
here we go again.

לא צריך מערכת יקרה - קנו רמקולים של פירלס וסגרו עניין.
גם כך הכל נשמע אותו דבר.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
זה ברור שיש הטיות, כולם מבינים את זה פה. לכן למשל מומלצת בדיקה בבית לאורך מספר ימים ולא בחנות.. יש עוד כללי אצבע, אולי שווה שרשור נפרד.

אצלי דווקא קרה שהבנתי שמכשיר שחשבתי שלא אהבתי, התחברתי אליו בסיבוב בדיקה שני.

העניין הוא שאנשים אינם קונים מכשירים יקרים משום שהם נשמעים טוב יותר לטעמם, אלא משום שהם נשמעים טוב לטעמם והם יכולים... ז"א אני רוצה לשדרג לרמקולים ומגבר בעוד 150 אלף, ואם אעשה זאת אשמע יותר טוב (לא בטוח שאהנה יותר אבל זה סיפור אחר) למרות ההטיות, אבל כרגע אני לא יכול.

אין טעם לנסות לשכנע את מי שקנה מרצדס שבמבחן נסיעה עיוור שישב ליד הנהג, לא ירגיש בהבדל ממזדה.

* לכותב אין קשר מסחרי עם מרצדס, יש לו מזדה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור