Expensive ### is for suckers

avigdor

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1

זה מסביר למה אודיופילים מתנגדים נחרצות לקיום מבחן האזנה עיוורת בכדי להבדיל בין איכויות סאונד של מכשור אודיו- מפריע להאזנה. צריך לראות כדי לשמוע

כצןבן זה גם מסביר למה אנשים שמשלמים על רמקול עשרות אלפי שקלים-בטוחים שזה רמקול מצויין
ומה שנקרא כאן "צליל עשיר"

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
בלי שום קשר לאודיופילה בסביבה שלי יש הרבה אנשים ששופטים מוצרים בעיקר לפי מחיר
תמיד איזה מוצר שאני מביא ישר שואלים אותי , כמה עלה ? ככה מחליטים אם זה טוב או לא .
אבל אלו אנשים שלא גולשים הרבה ברשת ואין להם ממש כלים לבחון את טיבו של המוצר חוץ ממחירו

אם כיוונת להגיד משהו לאודיופילים הכבדים אז זה לא יהיה הוגן לעשות כן
כי על פי רוב יש להם נורמות קניה הרבה יותר טובות מאיזה אדם הדיוט .

ואני משער שאם לך היתה את האפשרות היית ועוד ואיך קורץ לכיוון ציוד סטיראו היי אנד .

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
עוד פעם?!

יש לכם את הפורום הכחול הלא הוא hometheater.co.il
הפורום עמוס במציקים מהסוג הנ"ל שיושבים עם הרסיבר ק"ב, קליפש רפרנס והסאבוופרים 18" ונהנים מסאונד מחריד

חלאס שחררו אותנו מהדברים האלה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
עוד פעם?!
יש לכם את הפורום הכחול הלא הוא hometheater.co.il
הפורום עמוס במציקים מהסוג הנ"ל שיושבים עם הרסיבר ק"ב, קליפש רפרנס והסאבוופרים 18" ונהנים מסאונד מחריד
:בעד:

זה מסביר למה אודיופילים מתנגדים נחרצות לקיום מבחן האזנה עיוורת בכדי להבדיל בין איכויות סאונד של מכשור אודיו- מפריע להאזנה. צריך לראות כדי לשמוע
כצןבן זה גם מסביר למה אנשים שמשלמים על רמקול עשרות אלפי שקלים-בטוחים שזה רמקול מצויין
אה, כפרה? משעמם הלילה? אפשר להביא לך לשתות משהו?

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
הנושא ההזוי הזה נטחן באתר המקביל מעבר לגבול הטעם הטוב. מדוע מי שלא שומע הבדלים טורח כל כך להוכיח שהוא צודק ומה הוא מחפש בכלל בפורמים של אודיו?

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
הנושא ההזוי הזה נטחן באתר המקביל מעבר לגבול הטעם הטוב. מדוע מי שלא שומע הבדלים טורח כל כך להוכיח שהוא צודק ומה הוא מחפש בכלל בפורמים של אודיו?

כשיש אנשים כמו HAZOOM שמקבלים תפקיד של סיקור מוצרי אודיו כשהם בעצמם טוענים שאין הבדלים בין כבלים ושאין דבר כזה סאבוופר מוזיקלי כאילו שאפשר לגרום לטנק של SVS לעמוד בקצב של רמקול נורמלי שהוא לא פולק אודיו, אתה מבין למה יש אנשים עם דיעה כזו.
פשוט האוזן לא עובדת ואין כסף להשקיע בציוד - אז בוא נשכנע את עצמנו שההורנים של הקליפש רפרנס שלנו ביחד עם רסיבר פיוניר נשמעים "פנומנלי"

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113

צודק,לא צודק,צודק,לא צודק,צודק,לא צודק,צודק,לא צודק,צודק,לא צודק,צודק,לא צודק,וואלה מישהוא חופר פה.

נערך לאחרונה ב:

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
זה שקיימת הטייה לגבי חוות הדעת שלנו כשאנחנו יודעים מהו מושא הבדיקה, איך הוא נראה, כמה הוא עולה (וכו') - זו עובדה.
זה כבר הוכח מעבר לכל ספק.
להתווכח עם זה זה כמו לטעון שהשמש זורחת בלילה.

אין ספק שאם רוצים לבחון ללא דעות קדומות והטיות, עדיף לעשות את זה עיוור.
אממה, זה מסובך, יקר ולא ממש אפשרי בביתנו.
אז נשארים עם מה שיש.

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אין ספק שאם רוצים לבחון ללא דעות קדומות והטיות, עדיף לעשות את זה עיוור. אממה, זה מסובך, יקר ולא ממש אפשרי בביתנו.

ואם ... לא רוצים?

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
:confused:פעמיים טעיתי וכתבתי באתר הכחול הערות על הבדלים בשמע.
בנוסף על הכבל האינטרקונקט( jena labs) שהכינו עבורי חברים מהאתר.
מתקפת יודעי הדבר הייתה ממש הזוייה.
אנשים כולל מהנדסי אלקטרוניקה ״הוחיכו״ לי שאין בכלל הבדלים.
הגדיל לעשות ממוחה הפטיפונים שלהם שהפך פוסט מה כדאי וראוי לשלם על פטיפון ישן.
״הלימות מחיר״ הוא קורא לזה.
לטענתתו ע״י פירסום המקרה של בניית הכבלים,אני מסית את צאן מרעיתו לבזבז כסף לשווא.
ובקיצור אליבא האתר הכחול,ועוד כמה חברים יקרים כאן אין הבדלי שמע בין פריטים,כבלים,אקוסיטקה ויין.:(

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
ואם ... לא רוצים?

כל זמן שאתה לא מיישם את העדר הרצון לחשוב בעיסוק שיכול לפגוע במישהו (למשל, אם אתה בקר טיסה או מוסכניק שמרכיב צמיגים... וכו'), אתה יכול לספר לעצמך כל סיפור שגורם לך להרגיש טוב.
מקסימום, בזבזת יותר כסף ממה שהיית צריך כדי להשיג אותה תוצאה.

בכל מקרה, לבצע מבחן עיוור בסביבה ביתית זה לא מעשי/אפשרי, כמו גם למדוד הבדלים בצורה אמינה, ככה שנשארנו עם השיטה הדפוקה של להאזין באופן לא עיוור.

זה מה שיש.

נערך לאחרונה ב:

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
הטענה הבאה אמורה לשים סוף לוויכוח:

אם אין הבדלים: לפי הסרטון, מי שמשלם יותר על אותו היין מפעיל את אפקט הפלסיבו ובאמת מרגיש שיותר טעים לו. בדומה לאדם חולה שבאמת נרפא מכדור קמח.
אם יש הבדלים: אז יש יש הבדלים. ובאמת בעל מערכת משפר אותה לטעמו על ידי החלפות ו/או ציוד יקר.

בשני המקרים, אותו אדם המוכן לשלם ולהחליף כבלים, באמת שומע שיפור בתוצאת המערכת שלו.

אם נכניס עוד פרמטר האם אדם לא מאמין שיתכנו הבדלים לפני שטועם את היין מראש, אז שוב שני מקרים:

אין הבדלים ולא מאמין: אותו אדם לא ישמע שיפור.
יש הבדלים ולא מאמין: אותו אדם לא ישמע שיפור, וגם אם יחשוב ששומע, לא יודה בזה.

ז"א הוויכוח לא קשור למציאות אלא לדעתו או אמונתו המוקדמת של פלוני.

אז בחיאת, למה לטחון פה?

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
בלי קשר המלצה ליין טוב ולא יקר מידי עדיפות לאדום ;)

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אז בחיאת, למה לטחון פה?

כי יש מצב שלא תצליח להגיע לתוצאה טובה, כי אתה (או מאן דבעי) בוחר לא נכון.

אנחנו שומעים הרבה על כאלו שקונים ציוד כזה או אחר ולא מרוצים.

כל המטרה של שרשור כזה היא לשפר את תהליך הבחירה, ובעקבותיו את שביעות הרצון.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83

אנחנו שומעים הרבה על כאלו שקונים ציוד כזה או אחר ולא מרוצים.

כל המטרה של שרשור כזה היא לשפר את תהליך הבחירה, ובעקבותיו את שביעות הרצון.

נו ואז מה ? אז לא נצליח להגיע לתוצאה טובה מיד. ננסה שוב ונגיע לתובנות.
הניסיון ההזוי הזה לפתוח כל פעם שרשורים באותו נושא ולשכנע אודיופילים שהם לא מבינים כלום כאשר הם כלל לא מעוניינים שינסו לשכנע אותם ...........

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113

מה זאת אומרת "בוחר לא נכון"? אני בוחר מה שאני בוחר... מי בדיוק מחליט מה "נכון"? או מהי "תוצאה טובה"? ואיך שרשור כזה משפר את התהליך?

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
חברי הפורום הנכבדים,

אני חושב שמי שמכבד את עצמו ואת הפורום
צריך לתת לפוסט הזה לגווע במהרה.. פשוט הניחו לתגובות. איש באמונתו יחיה..

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
1. גש לחנות יין מתמחה כמו דרך היין וכו' (לא הסופר השכונתי).
2. הייתי מתרכז היום ביינות ישראלים שהם באמת כבר ברמה בינלאומית.
3. כל יין שתבחר בין 100 ל 150 שקל יהיה טוב. מאד. כל יין שתבחר בין 200 ל 250 שקל יהיה מצויין.
4. אישית אוהב את הקסטל גראנד ווין שעולה 250. יש היום ייקבי בוטיק מצויינים ששווה לנסות. גם היקבים הוותיקים כמו כרמל וכו' מוציאים היום סדרות "אודיופיליות" :) מצויינות. עוד כמה יקבים שאהבתי לאחרונה : אבידן. אסף. טאניה.
5. היין הכי טוב ששתיתי בשנים האחרונות, יותר טוב מיינות מפורסמים של 100 יורו ויותר, היה יין שעלה 13 יורו שקניתי בסופר בצרפת ואפילו לא זוכר את שמו ... יש לפעמים שיחוקים. דרך אגב בחרתי אותו כי הוא זכה באיזו תחרות יין צרפתית. הרבה פעמים זו דרך טובה לבחור יין טוב ולא יקר של יקבים לא מוכרים.

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
מה זאת אומרת "בוחר לא נכון"? אני בוחר מה שאני בוחר... מי בדיוק מחליט מה "נכון"? או מהי "תוצאה טובה"? ואיך שרשור כזה משפר את התהליך?

אם תהליך הבחירה שלך כולל השפעת פלסיבו, ובהנחה שסאונד שונה משנה את ההנאה שלך ממוזיקה, הרי אתה עלול לבחור רכיב (או סאונד) שבסופו של דבר לא תהנה ממנו יותר מהרכיב שהחלפת, אולי אפילו פחות.

הבנת תהליך הבחירה הוא עניין מכריע בבחירת ציוד שתהנה ממנו יותר.
אלא אם ההנאה שלך היא בלהחליף ציוד, ואז זה באמת לא משנה, כי עצם הניסיון הוא התחביב.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
לא הבנתי איך הגעת למסקנה שאני אבחר מוצר שבסופו של דבר אהנה ממנו פחות מהמוצר שהחלפתי.

אבל במקום להתדיין אם משפיע או לא, יהיה יותר נחמד ותורם אם תשתף אותנו בתהליך בחירה מעניין שעברת בעצמיך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור