אוהד11
צוות האתר
- מעורבות
- 250
- נקודות
- 63
פשוט לא בא לידי ביטוי כי הוא לא הגיע לתחום השמיע ?אל תניח. אני אסביר לך מדוע הנתון הזה לא מעניין אותי. עד היום עשיתי ביקורות לעשרות מגברים. בניהם כאלה עם df היסטרי וכאלה עם df שעל הנייר אמור להיות מביך. הרמקולים שלי, מאז ומתמיד היו סטנדרטים בעכבה וברגישות שלהם. כלומר לא יציבים במיוחד אך לא פסיכים. מצאתי שמגברים גדולים, עם שנאים גדולים והרבה וואטים שולטים מעולה ברמקולים ונתוני ה-df היו די מביכים. לעומת זאת, כאלה שהיו בעלי שנאים בגודל סטנדרטי, עם df באוקטן גבוה, נשמעו פחות טוב בהיבט של שליטה, מהירות, דינמיקה. במילים אחרות, הזרם והוואטים הם הנתון המשפיע ביותר על כל מה שנוגע לשליטה. ורוב המגברים אגב, למעט מנורות, הם מעל 20 df. אבל כשהנתון הזה הפך לקיצוני (2000, 4000), לא הרגשתי שיש יכולות בתחום הזה יותר מאשר גיבורים עם 180 df.
אם כן, ספר איזה מעניין אותי להכיר מגבר שהדמפינג פקטור שלו מאוד נמוך נניח 10 ומטה והוא שולט ברמקולים מצוין גם כשהבס נהיה מהיר
נכון. אני מסכים איתך בעניין הזה. אי לכך, מגברי מנורות מתאימים לרמקולים נצילים ויציבים. אבל, וזה אבל חשוב, ישנם מגברי מנורות עם נתון נמוך מ-20, והם עדיין מנורות, ששולטים ברמקולים קשים במיוחד. איך? משום שיתר הפרמטרים (זרם, וואט) מכסים על כך. והרבה וואטים והרבה זרם מביאים שליטה ואיכות. שליטה לבד, df, לא תעלה יותר מידי כסף וזה בהחלט יבוא על חשבון איכות. תראה את הנתונים של רוטל למשל ואפילו כמה רסיברים לקולנוע ביתי.
דיברתי על מנורות, באלו יקר וקשר לייצר דמפינג פקטור גבוה כלומר התנגדות יציאה נמוכה. אכן בטרנזיסטורים קל וזול יחסית לייצר דמפינג פקטור גבוה אם זה הפרמטר שרוצים להדגיש.
אני לא נתקלתי במגברים עם דמפינג פקטור נמניח פחות מ 10 שמצליח להתמודד עם בס מהיר. גם אם הוא עתיר זרם ומרובה וואטים. אשמח לשמוע על אחד כזה. זה אומר שכמה וכמה ז'אנרים של מוסיקה יישמעו בהם לא טוב.
כאן אני חושב שונה ממך, הנתון הזה אכן לא מעניין לגבי טרנזיסטוריים, כיוון שממילא כולם מעל DF 20 וזה לא חשוב לדעת אם המספר הוא 100 או 4000 ממילא אין לזה השפעה על הצליל.זה יותר בגלל שהוא לא מעניין כל כך.
לעומת זאת דוקא במנורות, שם מאוד חשוב לדעת מה המספר, רוב החברות בוחרות לא לציין אותו, לא עכבת יציאה ולא דמפינג פקטור אע"פ שיש הבדל תהומי בין מגבר עם DF 3 למשל, למגבר עם DF 20 ביכולת השליטה בתחום התחתון של הרמקולים, גם אם שני המגברים יהיו דומים מאוד בנתונים האחרים וואט וכולי.
אי ציון הנתון הזה ממש לא מקרי בעיני.
עובדה שגם כשכן מצליחים לייצר מגבר מנורות עם דמפינג פקטור גבוה, טורחים לא רק לציין את הנתון, אלא גם לציין זאת בהבלטה בתיאור המגבר כמו למשל ב Jadis 80 mkii ועוד.
מסכים ביחס לרוב המכריע של המגברי מנורות,אבל יש כגם חזקים מאוד שאמורים להעיף רמקול עם 82db ועכבה קבועה.לא רק. גם הרגישות שלו חשובה. כלומר, רמקול עם עכבה יציבה ביותר אבל רגישות נמוכה במיוחד (82 דציבל) גם תקשה מאוד על מגבר מנורות.