AUDIOPHILIA NERVOSA

• פותח הנושא Croc
  • פורסם בתאריך

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
אז יום אחד אני יושב לי בסבאבה, שומע איזה SACD ג'אז, לוגם לי איזה משקה, הכל פנאן.
פתאום אני שומע חריקה קטנה בערוץ שמאל – האוזניים ישר עולות דום כמו אצל רועה גרמני - אממממממ, מה זה היה?....
הכל ממשיך רגיל, טוב, אולי איזה רעש מקו חשמל הסתנן....

פתאום עוד אחד, ואחרי זמן מה עוד אחד, ואחרי כמה שניות עוד.
רמת העצבים עולה - אני ניגש ל-POWER מנסה טיפה להזיז את השפופרות של ערוץ שמאל – אין השפעה, הכל שקט.
מה יהיה?.....

אחרי איזה עשר שניות מתחילים כמה צלילי PACK ברצף. מרגיש שזה הולך ומתגבר מפאק לפאק.
קוסומו, זה נשמע מוכר – כאילו מנורה מוסרת נשמתה לבורה...

מכבה מהר את הכל, חושב מה עכשיו אני אשמע?
למזלי יש עוד כמה סורסים.
אבל שיט, הכל עובר דרך אותו PRE אחד :mad:

טוב, מחבר את הרמקולים למגבר קולנוע ועובר לראות סרט.
לא לפני שמתלבט מה לשתות כדי להרגע – כוס ווליום או כוס וויסקי...

למחרת חושב שאין ברירה – צריך להתחיל להבין איזו שפופרת נדפקה. עם כל הבאסה בלוגיסטיקה הכרוכה בזה...
מחזיר את החיבורים למערכת סטריאו, פותח את ה-PRE ומחליף זוג אחד של שפופרות בין ימין לשמאל.
מדליק את SACD ומתחיל לשמוע.

וואללה שקט מוחלט.
אולי מהוצאה/הכנסה של שפופרות המגעים התנקו? אולי הבעיה מתחילה רק אחרי שפופרות יתחממו?
לא יודע, יושב ומאזין.
נרווזת ניחושים וחוסר יידע מה יבוא...
אבל דווקא הכל סבאבה. מה לאזעזל היה אתמול???

פתאום – אופה יש חריכה. ועוד. ועוד.
אני מסתכל על מסך של הנגן מה הטרק ומה הזמן – וואללה, זה נראה לי די דומה למה שהיה אתמול...
אבל אני לא בטוח.

מגיע לתחילת הטרק החמישי – מתחילים הפאקים.
יכול להיות שהבעיה בדיסק? אבל זה SACD ועוד הקלטה חדשה יחסית של שנות השמונים... לא כל כך היגיוני...

טוב, אני מחליף זוג שפורפות שני בין שמאל ימין – ושוב מנסה לנגן, הפעם ישר מטרק 5 כדי לראות אם יש פאקים.
חוק מרפי אודיופילי מכה בי בעצמה מלאה כי הנגן המעולל עם הדיסק היוקרתי מטרק 4 קופץ ישר ל-7. לא מוכן להגיע לא ל-5 ולא ל-6 :שטן:
נשארת לי הברירה לשמוע שוב את טרק 4 ולתת לו לעבור ל-5 באופן טבעי.

על המזל שלי עם הג'ז הזה כל טרק הוא לפחות 7-8 דקות, שבמצב הנרווזה מרגישים כמו 17-18...
טוב, מגיע סוף של טרק 4 – כל הרחשים קורים באותם זמנים, טרק 5 מפציע עם הפאקים.

הבנתי, אין אימונה בהקלטות אודיופיליות והוצאות מפונפנות – כך הם שמים לי כל הג'יפה הזו על הכותר???
מה ביקשנו – כולו לשמוע באיכות ובסבאבה – למה לשחק למתוח לנו את העצבים....

croc stereo.jpg

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
הזיה של החיים.
בדיוק עכשיו היה לי קטע דומה: רון הציע לי לשמוע את החדש של KIRK HAMMETT של מטאליקה.. הציפיות תאמו את ההתרשמות (אין, וגרוע). אבל היה קטע עם חריכות שנשמעו כאילו דרייבר שרוף או מנורת כאפות. (כמו ההוא מהשרשורים האחרים)

החלפתי מגבר אוזניות, החלפתי אוזניות, הכל נשמע כל הזמן אותו דבר באותו מקום. בקיצור, בהקלטה. לא יאומן.

האלבום יצא באפריל השנה ;)

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
וואללה זה ממש כבר פסיכי - איך הם הגיעו למצב כזה...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
היה לי פעם קטע הזוי במגבר של סימאודיו לא אהב את מיה איזקוביץ , בשיר מסויים שלה היה מגיע קטע ספציפי המגבר היה מזהה עומס בעייתי ונכבה

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
נסה את ׳׳33׳4 של ג׳ון קייג׳. קטע מושלם לאתר חריקות במערכת.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
האמת שהפואנטה שלי זה לא רחשים בהקלטה - אלא שכל דבר קטן יכול להוציא אותנו מאיזון ולהדטריף אפילו.
בין אם זה רחשים במערכת, אימג'נג שהתשנה, רמקולים שהמנקה הזיזה קצת וכו' וכו'
דבר כזה שמפריע יכול להעסיק אותנו ימים שלמים עד שמצליחים לסדר...

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
האמת שהפואנטה שלי זה לא רחשים בהקלטה - אלא שכל דבר קטן יכול להוציא אותנו מאיזון ולהדטריף אפילו.
בין אם זה רחשים במערכת, אימג'נג שהתשנה, רמקולים שהמנקה הזיזה קצת וכו' וכו'
דבר כזה שמפריע יכול להעסיק אותנו ימים שלמים עד שמצליחים לסדר...
בזמנו רץ סרטון של MBL על מאזין שבאותו קטע שומע רעש מעצבן, מחליף דיסק מנסה שוב ושוב... עד שמתבאס הולך להאזין לקונצרט ובסוף רואה שהמנצח שובר את המקל במלהך ההופעה (היינו, המערכת כל כך שקופה שניתן לשמוע כל דבר). וידאו נחמד

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
בזמנו רץ סרטון של MBL על מאזין שבאותו קטע שומע רעש מעצבן, מחליף דיסק מנסה שוב ושוב... עד שמתבאס הולך להאזין לקונצרט ובסוף רואה שהמנצח שובר את המקל במלהך ההופעה (היינו, המערכת כל כך שקופה שניתן לשמוע כל דבר). וידאו נחמד
ענק!

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
bb king eric clapton three o'clock blues
ערוץ ימין, איפשהו באמצע

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור