Aleph - רמקולים מדפיים ישראלים מתוצרת Konforti Audio במבחן

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
רונן כל הכבוד.
נהניתי מאוד לקרא.:שתוי:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני מציע לפתוח שרשור נוסף.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אתה הבוס.
לך על זה.
ושים סט שאלות ראשון, נראה איך זה מתגלגל.
יכול להיות מעניין.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כתבה מעולה!

כאחד שמכיר את הרמקול, מכיר את קונפורטי, ומכיר את היחידות הללו היטב. אני יכול להגיד לכם שזהו רמקול עם תמורה בלתי רגילה למחיר.

בגדול. היחס שם בין הרכיבים למחיר הוא פשוט פנומינלי. מחיר הרמקול לצרכן אינו ממש רחוק ממחיר הרכיבים עצמם.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אחלה כתבה, מושקעת וכתובה היטב. יפה רונן.
אם הבנתי נכון, אלה הרכיבים מהסדרה הגבוהה יותר של מורל (כבר התחלה טובה), ותכנון רמקול מקורי (כבר המשך טוב) בידי מי שהגיע לזה מתוך אהבת התחום, וזה בכלל הכי טוב.
אם עוד הבנתי, הרמקול שנבחן הוא פרוטוטייפ מתקדם מאוד וכמעט סופי שעדיין לא בחנויות?
לעניין המחיר, דבר חשוב מאוד ליצרן שרק מתחיל לפלס דרך - אולי העובדה שזה עדיין בחיתולים ועוד לא בחנויות משפיעה עליו כלפי מעלה. טוב ככל שהרמקול הזה יהיה, במחיר הזה, הוא מתחרה בכמה וכמה מתחרים מעולים, גם מיד שנייה, שלפחות על פני הדברים יש להם את ייתרון המוניטין, שאין מה לעשות משחק תפקיד בתהליך הבחירה. זו נקודה שאני בטוח שחשבו עליה, אבל אולי כדאי לחשוב עליה שוב.
כך או כך, עושה רושם של מדפי מצויין שלכל הפחות שווה האזנה רצינית - בהצלחה לקונפורטי.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
הי איתי,
אכן זו נקודת המעבר בין סוף פיתוח ותחילת היצור הסידרתי.

מה שאתה אומר הוא שלצורך פריצה לשוק תג המחיר צריך להיות אטרקטיבי יותר?
יש בזה היגיון, אם כי זו עלולה להיות חרב פיפיות, יהיה קשה אחר כך ״ליישר״ את המחיר חזרה. בכל זאת זה רמקול בתיכנון יקר, רכיבים יקרים, תהליך יצור יקר, וכמויות קטנות.

אני כל הזמן חושב על משהו בנוסח ״10 הרוכשים הראשונים יזכו בתנאים מיוחדים ומחיר מופחת משמעותית״, ואז שתתארגן מעין קבוצת רכישה כזו. זה יכול להיות מצב win-win אמיתי.

לא יודע אם זה ישים , ולא דיברתי על זה עם קונפורטי. לדעתך זה יכול לעבוד?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
כן, משהו כזה.

אני לא מומחה לשיווק, אבל נראה לי שבניגוד לתחומים אחרים בהם החלק הקשה הוא לשמור על פלח שוק שכבר הושג, בתחום הזה של אודיו שרווי תחרות ומונע בחלקו הגדול באמוציות, הכניסה אליו היא כנראה החלק הקשה כי רמקולים זה לא משהו שהלקוח קונה אלא כל כמה שנים (כל די הרבה שנים למעשה), במקרה הטוב.

אז נכון שזה לא הולך להיות מוצר בפס יצור המוני אלא בוטיק, אבל עדיין הקושי אותו קושי ומחייב חשיבה. בטוחני שקונפורטי מכיר את השוק טוב ממני, אבל אלה פשוט my two cents.

אגב - הרמקול יגיע רק בגימור שחור? כי אחד האפיקים הטובים והנכונים להגדלת הרווח ברמקולים הוא גימורים מגניבים מה שמאפשר רכישת פלח שוק במתח רווחים נמוך יחסית עם הגימור הבסיסי והעלאתם בגימור המגניב יותר.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
עולות פה הרבה שאלות ששוה להפנות לאהרון עצמו.
אורי אתמול הציע שירשור נפרד, אם כי לדעתי אפשר לעשות את זה פה.

אני מנסה לסכם:
1. אימפדנס \ קשיות
2. המעמד - איך יראה התיכנון הסופי? גובה?
3. תימחור, חבילות מיוחדות ליקירי dtown
4. גימור שחור פסנתר - יש עוד אפשרויות?
5. איך ואיפה ניתן יהיה לשמוע ולהתרשם?

אפשר כמובן להעלות כל רעיון לשאלה נוספת, אני אהיה ה״נתב״ ואחזיר לפה את התשובות.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
כתבה/סקירה כתובה יפה ומעניינת,
האם האזנת לרמקולים של מורל,
אוקטב/אוקטווין,
במידה וכן, האם יש ערך מוסף לרמקול הנסקר,
לעומת המדפיים של מורל,
האם זו אותה הגברת
בשינוי האדרת.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
צריאל - אני חושב שזה יותר משינוי אדרת - אלה רמקולים שונים ממורל. פרט לשימוש בדרייברים המצויינים שלהם, התכנון שונה.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אלה לא אותם דרייברים, להבנתי.
סדרה שונה של מורל, חדשה יותר.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
האלמנטים ברמקולים האלה עולים כפול בערך (קצת יותר אפילו) מאלה שבאוקטאב. והאוקטאב מעולים ממש, כך שבהינתן תכנון נכון, ל"אלף" יש הפוטנציאל להיות מדהימים (לא שמעתי אותם עדיין).
מאידך, האוקטאב היום הוא תוצאה של שנים רבות של ניסיון ושיפורים, רמקול מאוד בוגר ומשוייף. האלף עדיין בחיתוליו.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
עולות פה הרבה שאלות ששוה להפנות לאהרון עצמו.
אורי אתמול הציע שירשור נפרד, אם כי לדעתי אפשר לעשות את זה פה.

אני מנסה לסכם:
1. אימפדנס \ קשיות
2. המעמד - איך יראה התיכנון הסופי? גובה?
3. תימחור, חבילות מיוחדות ליקירי dtown
4. גימור שחור פסנתר - יש עוד אפשרויות?
5. איך ואיפה ניתן יהיה לשמוע ולהתרשם?

אפשר כמובן להעלות כל רעיון לשאלה נוספת, אני אהיה ה״נתב״ ואחזיר לפה את התשובות.

6. האם בתכנון גם רמקול ריצפתי ?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור