Accuphase P-300 - מגוויה הרוסה למפלצת חיה, תוססת ובועטת

boazro

אוהב את התחום
מעורבות
110
נקודות
43
מרשים ביותר.... BRAVO
(ורד)
בועז

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
בפועל לאחר 'שיפוץ' אצל יאיר פורמן קיבלתי את אחד המגברים הגרועים ששמעתי בחיי, היה לו המון כוח ותחום תחתון, ולא גרגר נקיון, הפרדה ושקט.
נורא ואיום עד שהעדפתי למכור אותו תוך יום אחד מסיום השיפוץ, בהפסד.

מעניין מי ? בתוך יום אחד, קנה אותו ממך ???

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
עשיתי זאת.
השוויתי.
ל-Accuphase צעיר ממנו בכמעט 20 שנה, וכמעט כפול הספק. אותו מקור, אותם רמקולים.

לא היה בום.
מהניסיון שלי יש הבדל גדול בין המגברים שאתה מתייחס אליהם למגברים של אקייפייז מה 10 שנים האחרונות.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
מסכים שיש הבדל.
כלל לא מסכים שהוא גדול.
בטח לא "בום לפנים".
אבל - קטונתי, באמת לא האזנתי להמון דגמים ולא השוויתי ביניהם. אולי אני טועה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
זה לא עניין של בום לפנים.
פשוט הבדל בסאונד.
המגברים הישנים עם סאונד מלא יותר על חשבון פירוט.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
כן, מכיר את הטענה.
היא באמת נכונה ל-99% מהישנים.
אבל אנחנו מדברים על ה- 1%.

אגב, "סאונד מלא" או "חמים" במערכת המושגים שלי זה "מעוות, צבוע". אני אישית פחות אוהב, אבל זה עניין של טעם.

הנה אפי, הבעלים הנוכחי של ה-P-300, השווה אותו ל-Hegel H-80 ודיווח שהסאונד שקוף יותר ונייטראלי יותר בהשוואה ל-Hegel, שהיה חמים יותר.
אני סומך על האזניים של אפי, הן כבר מאד מיומנות.

אז למה זה קורה?
לאו דווקא קשור ל"ישן" מול "חדש", אלא - בלי לטחון לכם יותר מידי על תיכנון טרנזיסטורי - משהו שקשור לצורת הטופולוגיה של דרגות ההגברה הראשונות, וכמה המתכנן קיבל "אור ירוק" מהבוס ללכת על cost no object בתיכנון.
אם קיבל כזה אור ירוק (נדיר מאד בשנות ה-70 וה-80, שאז ספרו בידיים רועדות כל טרנזיסטור בתיכנון והכפילו בעלות שלו), אז קיבלת מגבר שקוף, לא צבוע.

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מהניסיון שלי יש הבדל גדול בין המגברים שאתה מתייחס אליהם למגברים של אקייפייז מה 10 שנים האחרונות.

אמנם המגבר המדובר, ה- P-300 יוצר בין השנים 1973-1979 אך הטופולוגיה שלו סימטרית מלאה. דבר שהיה בלתי קיים עד נדיר, מהסיבה שבעת ההיא רכיבים סימטריים לא היו בנמצא, כמו כן קיימים בו מעגלי תמיכה נרחבים לדרגות הביניים של ההגברה, מה שנחשב היה אז לפנאטיות מפליגה, והיום הוא סטנדרטי .
מה שכן, האיכות של המוליכים למחצה בימים ההם הייתה נחותה באופן יחסי למה שניתן היה להשיג עשור או שני עשורים מאוחר יותר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ההתייסות שלי הייתה רק להבדלים בין מגברי אקיופייז הישנים לחדשים יותר.
לא לעומת מגברים אחרים.
מה יותר טוב, נשאר לאוזניים של המאזין.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
רונן
נהנתי לקרוא,דרך יפה מאוד.
שאפו :אצבע מורמת

למה

חבר משקיען
מעורבות
839
נקודות
113
מסכים עם כל מילה של רונן לגבי הפיוניר.כאשר קניתי אותו בשנת 2008 חביתי פריצה הכי גדולה באיכות הצליל ביחס לכל השדרוגים הבאים (והיו לא מעט). השנה וחצי בחברותו היו נהדרות וצר לי עד אכשיו שלא הכרתי עז אנשים כמו רונן או יאיר ו נתתי לסנדלרים מ ג.ו. אלקטרוניקה להרוס את היצירה המופתית מבית פיוניר. מצרף כמה תמונות עם דמעות בעיינים.
Аудио книги (2).JPG
Аудио книги (3).JPG
Аудио книги (5).JPG
Аудио книги (2).JPG Аудио книги (3).JPG Аудио книги (5).JPG Аудио книги (2).JPG Аудио книги (3).JPG Аудио книги (5).JPG
Аудио книги (2).JPG
Аудио книги (3).JPG
Аудио книги (5).JPG

תמונות מצורפות

• Аудио книги (2).JPG
    Аудио книги (2).JPG
    KB 117.2 · צפיות: 672
  • Аудио книги (3).JPG
    Аудио книги (3).JPG
    KB 153 · צפיות: 689
  • Аудио книги (5).JPG
    Аудио книги (5).JPG
    KB 202.2 · צפיות: 683

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אז איפה הוא עכשיו?
זה מגבר חריג לגמרי, נתת לו ללכת??
אספתי במשך השנים את כל החלפים שלו, כולל מנורת המסך המוטרפת.

למה

חבר משקיען
מעורבות
839
נקודות
113
אחרי מות פיוניר קניתי arcam a85 אבל לא עזבתי מחשבות לתקנו. כעבור שנה צץ בפורום המקביל מישהו בשם דני איפהשהו מהגליל ולקח על עצמו לשקמו תמורת 800 ש"ח. חיקיתי בקוצר נשימה לסיום התיקון וכאן חיכת לי אכזבה גדולה. המגבר שחזר מהתיקון היה נישמע מזעזע. לא רציתי לריב איתו ו דרשתי חזרה את הכסף תמורת הגופה. כל הסיפור גרם לי שברון לב והוציא לי כל חשק להיתעסק עם וינטאז.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אבל איפה המגבר היום?
אה, זה נשאר אצל ההוא מהצפון...

ה-SA-9800 חריג לגמרי גם בהשוואה לכל מה ש-Pioneer עצמם עשו אחריו. הם מעולם לא הגיעו להישג הזה, גם בסדרות העילית שהוציאו בשנים שאחריו.
כאילו צוות המהנדסים המופלא שתיכנן אותו (יצא לאור ב-1979) פרש מהחברה עם רעיונותיהם האדירים שמורים עימם בראש, וזהו.

נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
תענוג לקרוא את הפוסט

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
מגבר ווינטאג' ללא החלפת קבלים קומפלט , לפי דעתי לא בשביל חובבי הי פי כי יהיו עיוותים ודיסטורשיין .
כששולחים מגבר לשיפוץ צריך להתעקש על זה , כי מטעמי מחיר השיפוץ יחסכו בעינין הזה .

צריך גם להבין שלא כל מה שישן חייב להיות טוב , צריך לבחור בדגם מוצלח .

נערך לאחרונה ב:

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
מגבר ווינטאג' ללא החלפת קבלים קומפלט , לפי דעתי לא בשביל חובבי הי פי כי יהיו עיוותים ודיסטורשיין .
כששולחים מגבר לשיפוץ צריך להתעקש על זה , כי מטעמי מחיר השיפוץ יחסכו בעינין הזה .

צריך גם להבין שלא כל מה שישן חייב להיות טוב , צריך לבחור בדגם מוצלח .

בול נכון.
שני המשפטים.

bennyo1

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
אכן...
הפנימיים 1290 והחיצוניים 1090. הם מנגנים ברוטציה עם TLpro9 משודרגים.
כמו להחליף סטאפ כל פעם :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור