- מעורבות
- 4,266
- נקודות
- 113
נמר
אז עכשיו את גם צלם אירועים בעל ציוד יקר
זה ממש עדיין לא הופך אותך לצלם או מבין בצילום
סליחה אבל מה שכתבת ידידי זה שטויות במיץ
פעם וד היום אנשים מצלמים בפילם או בדיגיטל עם מיקוד ידני
להשוות עדשות של לייקה וצייס לעדשות של ניקון וקנון זה כמו להשוות
בין מרצדס ופורשה לסובארו ומיצובישי
גרעיניות זה עניין של טעם לא עניין של נכון או לא נכון
עד היום המצלמות הטובות בעולם והעדשות הטובות בעולם ראה- האסלבלד לייקה צייס הן עם מיקוד ידני
תשקיע כמה שנים בצילום עם פילם ומיקוד ידני ואז נדבר על צילום
קצת צניעות לא תזיק לך חבר שלי
לא קשור לצניעות. קשור לעובדות. הקלות שבה אתה תופס רגעים בפוקוס מוחלט עם פוקוס אוטומטי היא גבוהה לאין שיעור מפוקוס ידני. גם אם תשים על צמצם 8 בשביל לצמצם את בעיות עומק השדה הרדוד עדיין תפספס בכך שהדגש שלך לא יהיה כמו שאתה יכול להדגיש וליצור בוקה כמו עם פוקוס אוטומטי ועומק שדה רדוד.
לא צריך להשקיע בצילום פילם משום שראשית צילמתי בפילם בצעירותי (באופן לא מיקצועי) וכיום אני לא מוצא שום סיבה לחזור לצילום אנלוגי.
אחד מחברי - מיכאל כץ. ששמו בתחום האירועים והכישרון שלו בצילום והידע שלו בתחום בכלל שם הרבה אנשים בחושך אומר בעצמו שאין מה להשוות את הביצועים (במיוחד פוקוס) של המצלמות של היום לעומת המצלמות של פעם (האנלוגיות) בזכות הטכנולוגיה ויעילות העבודה שמרכזת אותך בצילום ההתרחשות ולא בהתעסקות טכנית. המצלמה כבר תינעל כמו שצריך ותפקידתך הוא רק לארגן קומפוזיציה כמו שצריך וכמובן, להיות שם.
אל תשווה חתונה של 800 איש מרוקאים באגדתא לחברייך הצלמים שמצלמים חתונות בית עלמין באנגליה או בגרמניה.
צא מזה, אתה לא שם. רחוק מאוד. כשזוג יחליט שהוא פוצח בריצה קלה לא מתוכננת לחופה רק אלוהים יצליח לעקוב אחריהם ידנית, לצלם ושיצא מספיק חד. ואם אתה עושה את זה, מבלי לתכנן מראש, אז כנראה שכל החרדים צריכים להכריז עלייך כשליח אלוהים.
לגבי הזילזול שלך.
צילום אירועים זה לא אומנות של לצלם אסלה עם חתיכת צואה שנתפסה על החרסינה ולהרצות עליה שעה וחצי שכולם עושים קולות של "וואו - איזה אמן, עוד עם עדשה ידנית? מטורף!!!". כאן אין זמן לכוון. כאן מצלמים, מתעדים ומחפשים התרחשויות שחייבות להיות מתועדות בחדות מקסימלית ואור כמו שצריך. אין לך מושג כיצד מצלמה מתנהגת בתאורת לדים משתנה באירוע, איפה לחפש את התרחישים ומאיפה הכי נכון לצלם אותם באירוע. למרות שאני חדש בתחום צילום האירועים עמדתי עד היום 3278 פעמים על במת התקליטן וצפיתי בחתונות. יש לי רפרנס שאין לך או לחברייך מהניכר. עד היום צילמתי 120 חתונות. ישנם צלמים שלא מגיעים למספר הזה גם אחרי 3 שנים. אני אדם שצובר את הנסיון שלו בפועל ואל תזלזל ביכולת הלמידה שלי והביצוע עצמו.
לצניעות אין מקום משום שלא היתה התנשאות. ההסבר שלי לגבי ההבדל בין פוקוס ידני איטי או פשרה על עומק שדה גדול (שהוא עצמו מציב אותך בבעיה של חידוד חלקים מהסיטואציה ואור בכלל) לעומת פוקוס אוטומטי מדויק וחד כמו סכין הוא ברור. מביך אותי שאתה לא מסכים עם דבר שאין עליו עוררין. גם צלמים שנחשבים לטובים ביותר בתחום האירועים לא יסכימו איתך.
קצת צניעות ניתאי.