AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,950
- נקודות
- 113
ברקוש,רק הערה קטנה אישית בנוגע לאוטו סוגסטייה או הכנה נפשית מראש - אני דווקא באתי עם "כוונה נפשית" להתרשם ולהתפעל מהפטיפון ומהצליל היוצא ממנו.
בכל מקרה לא הייתי עובר לאנאלוג בגלל ההתעסקות, מיעוט המדיה וכו'. אבל באתי מוכן לשמוע סוף סוף את נפלאות האנאלוג הזה שכולם מפליאים כל כך בשבחו.
וזה ש"שמחתי" כשגיליתי שהדיגיטל בכל זאת יותר מתאים לי (ההערה שלי לגבי ההוצאה הצפויה היתה כמובן בבדיחות הדעת - כאמור מעולם לא היתה לי כוונה "לחזור" לאנאלוג - להזכירכם שכשהתחלתי להאזין למוסיקה לא היתה אופציה אחרת ...) - לא היתה פה "שמחה" , אולי אפילו קצת צער ואכזבה שהאנלוג לא כבש אותי.
זה קצת כמו לפגוש את בר רפאלי ולגלות שהיא מקרוב פחות מרשימה (לא שעשיתי את הניסוי הזה) - לא התכוונת ולא תכננת לכבוש את בר רפאלי, אבל התאכזבת לגלות שהיא לא כל כך מדהימה כמו התמונות.
וחוץ מזה, יש לי כל מיני חסרונות ידועים, אבל דווקא יש לי יכולת להתנתק, להתרחק, ולהסתכל על דברים באופן אובייקטיבי. גם במקרה הזה היה לי ברור מה אני שומע ומה אני מעדיף, בלי לחשוב שהענבים במילא חמוצים אז טוב שאני לא יכול להכנס לכרם.
מצד אחד:
- האם המצב הרגשי של לא לרצות משהו שאתה לא מתכוון/מעוניין[/יכול] להרשות לעצמך, רגשית ו/או כלכלית, עדיף מבחינתך על המצב של כן לרצות? -- כנראה שכן
- האם לפיכך יש מצב שפעלו בך כוחות/רגשות בכיוון משל הענבים החמוצים, ושאפילו, בצורה פרויידיאנית יותר או פחות, הזכרת אותם? -- כנראה שכן
ומצד שני:
- האם עצם קיום כוחות/רגשות כאלה בתוכך -- אפילו אם נניח לצור הדיון שהייו כאלה -- אומר עליך שיש/אין לך יכולות ניתוח/הפרדה/אובייטיביזאצייה/ניתוק וכל מה שנדרש כדי לנהל חיים תקינים ומעלה? -- לדעתי בכלל לא. אין קשר
- האם זה מקטין אותך במשהו, הופך אותך לאדם נחות במשהו ו/או לא בסדר במשהו? -- לדעתי בכלל לא, אם כבר אז להיפך -- משייך אותך בייתר תוקף לקבוצת בני האדם בעלי רגשות אנושיים
- האם זה משמעותי/חשוב למשהו, משנה משהו? -- לא יודע. לדעתי לא ממש
- האם זה מקטין את כישרון הכתיבה שלך, ההומור שלך, הממזריות שלך, יכולות האבחנה/חשיבה/ניתוח שלך, או שאר התכונות שלך שראויים לאהבה/הערכה? -- לא נראה לי, בכלל.
אז בקיצור -- אתה בסדר אתה!
עמיר