בחור ישראלי שלמד איתי בתיכון. הבנתי שהסכינים שלו מאוד מאוד מעניינות (האמת שגם אני מת על סכיני בישול)
http://florentinekitchenknives.tumblr.com/
נראה מעניין. אהבתי לראות שיושב אמן יפני ומשחיז ידנית.
אבל מה שאני מדבר עליו זה רמה אחרת לגמרי.
הסכין שלי הוכנה לפי מפרט ארגונומטרי של היד שלי.
המשקל ונקודת האיזון 0 הוגדרו מראש ע"פ דרישה שלי והמלצה של והנפח.
רק זה היה דיון של כמה שבועות.
כנל גם מיקום הקולר והקימור של הלהב.
הסכינים שאתה מראה כאן הן בעל להב ישר.
שלי חושלה עם קשת ספציפית שהומלצה לי לפי הרגלי תנועות החיתוך שלי.
היפנית שם קלעה בול!!
בגדול יש שני סוגי זויות השחזה עקריות.
סכינים אירופאיות מושחזות בטווח ממוצע של 30 מעלות.
רוב הסכינים היפניות (ולא גלובל... בניגוד לתפיסה אלו סכינים בסדר ולא מעבר).
קיצור סכינים יפניות מושחזות ל-16 מעלות!! זה חד פחד!
זה רק חלק מכל התורה.
אחרי ששלחו לי את הסכין, עשינו עוד כמה תיקונים מינוריים ושלחו את הסכין הסופית.
מיותר לציין ששמרתי גם את הראשונה.
יש לי אותן כבר כמה שנים ואני עובד איתן הרבה.
פרט לחידוד פעם ב..... הן חדות כמו ביום שיצאו מיפן.
יש לי שירות השחזה ושיחזור להב לכל החיים.
טרם נאלצתי לעשות בו שימוש!!
קיצור אני קיצוני. אני יודע.
אבל הסכין הזאת זה מוצר מדהים שלא סתם מגיע עם אחריות לכל החיים.