תוכן האתר

מצב
הנושא נעול.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
זה לא פעם ראשונה שאני מדבר על תוכן האתר זה כבר כמה שנים שהאתר ממתקד יותר בגאג'אטים ומצלמות וזורקים פה ושם ביקורת שיטחית על איזה רמקול או מגבר צריך קצת לאזן את הביקורות ולהכניס אודיו שהרבה אנשים משתוקקים לזה
מקווה שעזרתי
הסתבכת אוי אוי אוי אוי

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מה מעניין במצלמות לעזאזאל?יש לי חבר שלאישתו יש את אוסף הלייקות הגדול המזרח התיכון ,צילמה אולי 200 תמונות .מזל הוא יש לו שכל קנה ערבה וקוזמה ,יחי ההבדל הקטן.

yanivrsi

מושעה
מעורבות
27
נקודות
28
חס וחלילה בלי שום כוונה לפגוע אני מתכוון שעד שיש איזו ביקורת על מגבר או רמקול הביקורת אי נורא קצרה לא עמוקה ללא השוואות לזה אני מתכוון שיטחית לא במובן של הכתיבה אלה בעומק שלה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
זה הולך ומסתבך...
ביקורת קצרה - בסדר.
ביקורת לא עמוקה ?! מה זה ביקורת לא עמוקה אם לא ביקורת שטחית?
מה חסר לך בביקורת על מנת שלדעתך תענה להגדרה של ביקורת עמוקה?

ארז

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מה חסר לך בביקורת על מנת שלדעתך תענה להגדרה של ביקורת עמוקה?
עוד שני מטר עומק? :)

yanivrsi

מושעה
מעורבות
27
נקודות
28
קודם כל ארז בו נשנה את הגישה אתה מחממם פה את הגיזרה וזה לא יפה לא תרבותי שאני מתכוון עומק אני מתכוון שאם לוקחים רמקול בוחנים אותו בצורה יסודית מול רמקולים אחרים בהרבה יותר סוגי מוזיקה וכולל קולנוע ביתי יכול שלאחרים זה מספיק מה שכותבים באתר מבחינת אורך הכתבה אני יותר מורגל לאתרים מחול שמנתחים יותר לעומק את המבחן
מקווה שלא פגעתי באף אחד

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
יניב,

שום התחממות ושום בטיח...אתה קופץ למסקנות או להאשמות מהר מידי.
זרקת לאוויר אמירה (לא ממש מחמיאה...) , נשאלת שאלה ברורה, ענית תשובה סתומה (שלדעתי רק הוסיפה בלבול ) אז נשאלת שוב, באופן ברור וישיר:
"מה חסר לך בביקורת על מנת שלדעתך תענה להגדרה של ביקורת עמוקה?"
למה זה נראה לך "חימום הגזרה"?

רק עכשיו אתה מסביר שלדעתך, ביקורת מעמיקה על רמקול חייבת לכלול השוואה לרמקולים אחרים (אם הבנתי אותך נכון).
ההתבטאות הקודמת שלך, "הביקורת היא נורא קצרה לא עמוקה ללא השוואות לזה אני מתכוון שיטחית לא במובן של הכתיבה אלה בעומק שלה" לא ממש מסבירה את מה שכתבת כעת.
אז במקום לבוא בטענות לאחרים, מוטב שתבדוק את עצמך למה אתה לא מובן וצריך 3 הודעות על מנת לחלץ ממך תשובה פשוטה.

ארז

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
קודם כל ארז בו נשנה את הגישה אתה מחממם פה את הגיזרה וזה לא יפה לא תרבותי שאני מתכוון עומק אני מתכוון שאם לוקחים רמקול בוחנים אותו בצורה יסודית מול רמקולים אחרים בהרבה יותר סוגי מוזיקה וכולל קולנוע ביתי יכול שלאחרים זה מספיק מה שכותבים באתר מבחינת אורך הכתבה אני יותר מורגל לאתרים מחול שמנתחים יותר לעומק את המבחן
מקווה שלא פגעתי באף אחד

לא פגעת כלל. אך אענה לך באותה רצינות לא מעודנת. (-:

למכור הרבה מילים זה קל. להיות פשוט, חד וקליל לקריאה זה הכי קשה. זו הסיבה שלא מעט כתבים מעדיפים לפוצץ בטונה של מילים בשביל לתת תחושה של השקעה. אבל אל תשווה כתבה תכליתית שאומרת הכל במעט מילים לכתבה לא עמוקה. זה לא סיפור אהבה בין רמקול לכתב, זו ביקורת על מוצר שאמורה להעביר את ההתרשמות שלי לאור ניסיוני עם מוצרים אחרים ורבים שעברו דרכי.

אין שום אתר בפלנטה שבוחן אודיו עם סיגנונות המוסיקה המגוונים שאני בוחן. קלאסי, ג'אז, קולות אדם, רוק, אלקטרוני וכמובן, מתוך גאווה ישראלית - מוסיקה עברית. אני הכתב הראשון שהכניס סיגנונות מוסיקה שלא היו מקובלים לבחינה. כיום, תוכל למצוא מוסיקה אלקטרונית בקטעי הדגמה של חברות מאוד נחשבות.

אני משתדל לתאר היטב את מה שאני שומע מתוך נסיון של כמה מאות כתבות שעשיתי עד היום. עד היום, עליתי על בעיות שונות במוצרים כאשר השתמשתי רק באוזניים ללא שום "העמקה" טכנית או מדידות באתרים ישראלים שעושות רושם על כל מי שאין לו מושג באודיו. היה גם מקרה שהגיע אלי רמקול תקול שסרבתי לעשות עליו את הביקורת ולאחר כמה ימים הופיעה ביקורת מחמיאה באתר מתחרה. לאחר חצי שנה הודיעה החברה על תקלה כללית בכל הקרוסים והם הוחלפו ללא תשלום עבור כל הלקוחות שרכשו טרם פתרו את התקלה. גם באתרים בחו"ל התרסקו ושרו הלל על הרמקול המותקל.

אני בוחן מוצרים בשיטתיות. אותה מוסיקה, אותו מבנה, מספר המילים אפילו דומה. אני כופר לחלוטין בטענה שלך שהביקורות שלי שיטחיות. עד היום, בכל כתבה שלי, בלי יוצא מהכלל פגעתי בול. היו גם פעמים שקטלתי מוצר באופן חד וברור ולאחר חודש הוא ניכנס לקטגוריה של המוצרים הגרועים של העשור בשני מגזינים נחשבים ביותר בגרמניה ובאנגליה בהם הוא נחשף לראשונה וטרם היתה עליו כתבה רישמית באתר כלשהו מלבד הכתבה שלי (בדקתי היטב את העניין הזה).

הרבה מילים זה חסר משמעות. בת'כלס אין צורך ביותר מידי מילים בשביל לתאר תוצאה או לבקר מוצר. אבל לא בעיה למלא דפים. זה אפילו יותר קל. אני יכול לתת שני דפים על העשיה של החברה, המהנדס וההיסטוריה שלה. עוד דף וחצי על תיאור המוצר וכמה שהיה מעניין להביט בפורניר ולהוסיף לזה כמה משפטים נוספים על הבניה של המוצר ולקנח ב-4 עמודים בהם אני בוחן את המוצר בהאזנה (מה שמתרחש עכשיו).

קולנוע ביתי בוחנים כאשר יש סנטר תואם. רוב הרמקולים שאני בוחן לא חולקים סנטר. לכן, בחינה של קולנו ללא סנטר תואם זה לא רציני ולא מקצועי. לעומת זאת, אני כן בוחן רסיברים ואין בעיה להתייחס לאיכות האודיו הדו ערוצי ברסיבר.

השוואה.
השיטה שבה אני כותב את הכתבות והמוסיקה שמשתמשת אותי לסקירות בשנים האחרונות מאפשרות השוואה ישירה למול רמקולים שונים. זו הסיבה שאני שומר על אורך, מבנה והתייחסות דומה לכל מוצר.

אני שם את המוצר על מדף איכותי, על הרצפה ועל ספייקים. אני גם מוסיף תיאור ברור למה מתרחש עם כל העמדה.

אני בוחן עם כבל חשמל זול של הום סנטר, כבל חשמל איכותי ולא יקר ועל כבל חשמל יקר להחריד שנחשב לרפרנס אמיתי. גם כאן אני מוסיף תיאור ברור למה עדיף ומהם היתרונות אם בכלל.

במידה ומדובר ברמקול אני בוחן היטב את קות ההנעה שלו על ידי מספר מגברים שיש לי בבית. גם בנושא הזה אני נותן מידע ברור.

במידה ומדובר במגבר אני בוחן על הרמקול האישי שלי שהוא שקוף מספיק בשביל לגלות המון חסרונות אך מהכירות שלי עם מוצרים במחירים דומים אני יודע מהן החסרונות המקובלים במגבר זול ומה מהם יוצא דופן. אם יש כזה, אני מדווח. אני מדווח גם אם אני מוצא שהחסרונות הללו לא רק שאינם קיימים אם כי המגבר פשוט טוב יותר ממחירו.

ידידי.
אני בוחן באופן מאוד מעמיק. משם התוצאות והמסקנות. אני לא מפרט על איך אני בוחן ועל עוד כמה טכניקות שעוזרות לי להגיע למסקנות ברורות משום שזה מאוד "שלי". אני לא מודד מוצרים משום שאין לי את הציוד המתאים לכך ואין לי את החדר שיניב תוצאות ראויות לניתוח. לקרוא מדידה אני יודע, יודע היטב. האמת היא שעשיתי את זה במשך 10 שנים כל יום באולפן שלי. מביך אותי לראות אתרים בארץ שלא רק לא מדדים נכון, עם ציוד וחלל שלמדוד בו רמקול יהיה נכון כמו למדוד בו אחוזי שומן של ארון בגדים, אם כי מוסיפים מתחת למדידה כמה "מסקנות" ממדידות שהם מראש לא נכונות. לזה תוסיף תיאור מילולי ברמה של ילד שקנה מערכת מיני וזרק לאוויר תיאורים שחלקם מועתקים באופן בוטה מסגנון הכתיבה שלי (שהוא די יחודי - בלי להתרברב) וקיבלנו גם מסקנות מביכות וגם שימוש אדיוטי בבליל של מילים, בגזרת האודיו, שבינם לבין תיאור סאונד אין קשר.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
נמר!אני לא הייתי עונה לו בכלל , רוצה שיקרא הסקירות ,שטחיות לו ,שלא יקרא ,מה אתה צריך להסביר שאתה מתאמץ מאוד,
אני כבר שמעתי מספיק מוצרים שנסקרו ע"יי גדולי הכתבים בעולם ,שנשמעים כמו תחת , הרי כל התעשייה הזו מונעת עיי אינטרסים של פרסומת וכסף ,דווקא כאן יש סיכוי לקבל סקירה אובייקטיבית יותר מאשר סקירות של מגיקו באבסולוט סאונד, למרות שגם כאן משתדלים להיות חביבים ליבואנים , בקיצור -הכל בערבון מוקדם .
אם אורי או יואל היו עושים סקירה ,בלי מערכת מסחרית ברקע ,דווקא הייתי קורא בעיון ,והייתי שמח לראות קצת כסח על כל מיני מוצרים מחורבנים שתמיד מוגדרים בכתבות "כשווים את הכסף",
כלומר יש להם סאונד חרה ,אבל עולים בזול!
אבל מה שאני מתעניין מטבע הדברים לא מעניין את כולם ,יש אנשים שחשוב להם איך נשמע מגבר ב3000 שקל ,ושמה באמת אין לי הבחנה בין טוב לרע ולכתבים שלנו יש את היכולת להבחין כי הם שמעו הרבה כאלו ,
אבל נשמח לשמוע באם מידי פעם מתגלה קוטל ענקים ,כמו למשל איזה מגבר זול שנשמע לא פחות טוב מהפאס לאב ,אבל באם לא בליגה בכלל ,היה צריך להיות מצוין הדבר ,ולא רק מילים נעימות וחלביות מתוך נימוס , היה גם נחמד לשמוע "חוות דעת שניה "ממישהו בלתי תלוי ,
מה? אל תגידו שלא היה קורע לראות כתבה של נמר משבחת ,ואחר כך את אורי שמודיע שזה מכשיר מתחת לכל ביקורת.
בקשר "לשיטחיות של יניב
נמר גם ככה שרף כאן את כל העצבים שלו בשבילך ובשבילי ,גם ככה הרוח אצלו במפרשים חלשה , ואז מגיע אחד כמוך ועושה לו חתך במיפרש הרפוי ממילא ,לך תלמד גרמנית ,ותקרא בשבועונים שם ,שמה אפילו מפרקים הציוד לחתיכות , כאן אנחנו במזרח התיכון ,ועד שיש לנו מישהו שתורם לקהילה ,אנחנו מבקשים לא להעליב אותו ,כי כאן זה הבית שלי ושלו ,תאמין לי שנמר נמצא בדיוק באותו מ'קום של חלק מהחברים שלנו - כלומר בהיי אנד קיצוני,והייה מעדיף לכתוב על ציוד הרבה יותר עצבני מכל המעופשים שנאלץ לכתוב עליהם ,הוא כתב את מה שכתב ,הלך להביא ,החזיר ליבואן ,קיבל טלפונים מהיבואן , מיעץ כל היום לכל מיני מכות מצריים ,ישב שעות והאזין לאיזה מוניטור ב2000 שקל שלא הייתי קונה לחדר של הבן שלי, ובסוף אתה יש לך טענות , אז יותר טוב שתפרגן ( במקום - "יאללה סתום").

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
למה להפריע לבנאדם המכובד להתנשא בשקט?

כדבריו, "אני יותר מורגל לאתרים מחול שמנתחים יותר לעומק את המבחן"!

הוא רגיל לסטאנדארט אחר, לא כמו בארצנו הלבאנטינית.
לפי הסטאנדארט שלו, סתם לעשות "מבחן" לציוד זה לא מספיק.
צריך גם לנתח לעומק את המבחן...

מה איכפת לכם? מאקסימום, אם האף יהייה גבוה מדי, ייכנס גשם :)

yanivrsi

מושעה
מעורבות
27
נקודות
28
שניצל קודם כל תיכנס לשמן עמוק ותירגע מותר לי למתוח ביקורת ואני לא מחשבן לאף אחד ממכם חבורה של מתלהבים לקקנים אין לכם אפילו עמוד שידרה כל אחד ממכם כמובובות מריונטה שמה שהם רואים זה ראה וקדש השיחה שלי פה היא עם נמר ואני חוזר ואומר לו ורק לו אתם מיבחינתי פירורי לחם שאני מתנצל אם פגעתי אני מאוד מעריך אותו ואת הביקורות שלו ואת פועל ידו אבל זו זכותי למתוח ביקורת אם היה לכם טיפה של איטלגנציה לא הייתם מגיבים ככה מחרחרי מלחמות שכמוכם מכים בדשא בשביל לעורר את הנחשים חבורה של סכסכנים בושה וחרפה אי אפשר להביע דעה בלי ירידות וסתימת פיות

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מה זה לקקן? תאמין לי שהיו חלק מעדיפים שאני ישאב לאיזה תהום ,אבל אני כאחד שמה שמעניין אותו זו פעילות בתחום של האודיו ,ומודע למצב הרעוע של היוזמה כאן באתר , מעדיף שסייח כמוך לא יכשכש בזנבו המונף למעלה במין פרץ הורמולי , כבר שלחו אותי מספיק פעמים לשמן ולפרורי לחם ,אפילו כבר קראו לי שניצל רקוב ומסריח, כך שאתה מצטרף לשורה ארוכה של אוהבי שניצל שמנוני ,קצת מקוריות תעביר יותר טוב את סלידתך ,
רק רציתי לשאול ,של מי אנחנו מריונטות? של נמר? למי חסר עמוד שידרה ?למי יש פרספקטיבה נכונה של איך נראה האודיו בימנו ?,האם אתה חושב שהביקורת שלך בונה ,אז טעות בידך ,
ואנחנו כאן בסוף פרורי לחם בעינך?
אגב - מה עם קצת פסיקים ונקודות?

yanivrsi

מושעה
מעורבות
27
נקודות
28
כנראה יש לך הרבה אויבים, אם אתה אומר זה לא משהו להתגאות בו ילד אם היתה יותר חכם ולא טיפש הייתה שומר על ערכים תרבותיים באתר ,מה שאתה עושה נאד קטן שכמוך זה הורס את האתר ומוריד את רמת הפורום, באתרים אחרים היו חוסמים אותך ממזמן בגלל זה מבלה את רב זמנך פה בשביל לקטול אחרים כנראה זה אישהו סוג של איפולסביות שבאה מהבית משהו מהעברי שלך יש לי פסיכולוג טוב אם תרצה .

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
כנראה יש לך הרבה אויבים, אם אתה אומר זה לא משהו להתגאות בו ילד אם היתה יותר חכם ולא טיפש הייתה שומר על ערכים תרבותיים באתר ,מה שאתה עושה נאד קטן שכמוך זה הורס את האתר ומוריד את רמת הפורום, באתרים אחרים היו חוסמים אותך ממזמן בגלל זה מבלה את רב זמנך פה בשביל לקטול אחרים כנראה זה אישהו סוג של איפולסביות שבאה מהבית משהו מהעברי שלך יש לי פסיכולוג טוב אם תרצה .
יניב אני מבקש שתרגע .

yanivrsi

מושעה
מעורבות
27
נקודות
28
מעניין רק לי אתה אומר את זה מעניין למה ,אני חושב שאני הייתי קצת יותר עינייני מהם

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
שניץ, מישהו חכם נתן כאן לנמר עצה מ-צ-ו-י-י-נ-ת לנמר.
נמר!אני לא הייתי עונה לו בכלל

כדאי שתקשיב למישהו הזה, לפחות בעניין Yaniv R-Si

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
שניץ, מישהו חכם נתן כאן לנמר עצה מ-צ-ו-י-י-נ-ת לנמר.

כדאי שתקשיב למישהו הזה, לפחות בעניין Yaniv R-Si
ומה עם העצבים?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ומה עם העצבים?
לנהל דו שיח כזה רק מוסיף להם, לא?

כזה דבר ממש לא שווה את העצבים שלך. שים פס!
(רצוי פס ארוך ועבה לפחות כמו כבל רמקול)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113

מצב
הנושא נעול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור