תהיות בהמשך לרכישת "ציוד משלים".

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
זו בדיוק התשובה שהיא רשמה לי על בחירת הנורות במגבר שלהם

מחד תמוהה משום שניתן לחשוב שחברה היתה רוצה להוציא מוצר מוגמר ככול האפשר, מאידך מצביע כי שמיעה היא דבר סלקטיבי ולכן הם לא "טורחים" לשים את ה best of best מתוך מחשבה שלכול אינדבידואל העדפה משלו.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מחד תמוהה משום שניתן לחשוב שחברה היתה רוצה להוציא מוצר מוגמר ככול האפשר, מאידך מצביע כי שמיעה היא דבר סלקטיבי ולכן הם לא "טורחים" לשים את ה best of best מתוך מחשבה שלכול אינדבידואל העדפה משלו.

אתה ממש מפספס את העניין - חברה מייצרת מוצר הכי טוב שהיא יכולה, אבל יש הרבה שיפורים שאנחנו כלקוחות יכולים לעשות לדוגמא במגבר מנורות, ניתן להכניס נורות NOS כאלו או אחרות לקבל שינוי כזה או אחר בתוצאה - זה לא אומר שהמוצר לא יצא מעולה מהמפעל, זה אומר שניתן להתאים אותו למה שאנחנו רוצים עם "שיפור" כזה או אחר לפי הטעם האישי של כל אחד

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אני לא מרבה להגיב בדיונים כאלה. אין לי הרבה מה לומר ... שמעתי כל מיני השוואות בין רכיבים יקרים כאלה לאחרים. לפעמים יש הבדל שמיע ולפעמים אין. העניין הוא שלטעמי בדרך כלל מדובר לא ב"שיפור" אלא פשוט ב"גיוון".
למשל תיקח שני כבלים יקרים ותשווה ביניהם. הרבה פעמים - דווקא מכיוון שהם טובים אין הבדל ממשי ביניהם. ולפעמים ... לכל אחד יש אופי אחר. אז מה ? יש אחד שטוב מהשני ? בדרך כלל לא באופן מובהק. יכול להיות שיש אחד שתעדיף על השני. ולפעמים למחרת תעדיף דווקא את הראשון. היו כמה פעמים ש"השתגענו" והחלפנו אחד עם השני ברצף שוב ושוב ... בסופו של דבר התבלבלנו לגמרי וכבר לא ידענו מי הוא מי. רגע אחד אהבתי את הראשון ... אחר כך השני. וכו'.
בקיצור : אם יש לך ציוד טוב סביר שהוא נשמע טוב. אם תחליף רכיבים מסויימים הוא יישמע ... אחרת.זה הכל. אולי תאהב באותו רגע את התוצאה החדשה. ואולי אחרי יום או חודש התוצאה תשתנה בעינייך.
זו התורה כולה על רגל אחת.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אני לא מרבה להגיב בדיונים כאלה. אין לי הרבה מה לומר ... שמעתי כל מיני השוואות בין רכיבים יקרים כאלה לאחרים. לפעמים יש הבדל שמיע ולפעמים אין. העניין הוא שלטעמי בדרך כלל מדובר לא ב"שיפור" אלא פשוט ב"גיוון".
למשל תיקח שני כבלים יקרים ותשווה ביניהם. הרבה פעמים - דווקא מכיוון שהם טובים אין הבדל ממשי ביניהם. ולפעמים ... לכל אחד יש אופי אחר. אז מה ? יש אחד שטוב מהשני ? בדרך כלל לא באופן מובהק. יכול להיות שיש אחד שתעדיף על השני. ולפעמים למחרת תעדיף דווקא את הראשון. היו כמה פעמים ש"השתגענו" והחלפנו אחד עם השני ברצף שוב ושוב ... בסופו של דבר התבלבלנו לגמרי וכבר לא ידענו מי הוא מי. רגע אחד אהבתי את הראשון ... אחר כך השני. וכו'.
בקיצור : אם יש לך ציוד טוב סביר שהוא נשמע טוב. אם תחליף רכיבים מסויימים הוא יישמע ... אחרת.זה הכל. אולי תאהב באותו רגע את התוצאה החדשה. ואולי אחרי יום או חודש התוצאה תשתנה בעינייך.
צר לי ידידי, יקירי, איש שאותו לא ראיתי שנים, אבל , כאילו, מה זה לא.
אני מכיר אותך כבר. כשזה מגיע לאודיו אתה לא רציני ולא רוצה להיות רציני. וזה בסדר גמור. אבל המסקנות שלך הן פשוטות לא נכונות.

יש ועוד איך איכויות בכבלים, שנמדדות על סרגל שבתחתיתו לא טוב ובחלקו העליון טוב מאד. כבלים זה לא צבעים - זה לא רק שוני, זה בהרבה מקרים הבדל איכותי שיש בו מרכיבים שניתן לתאר אותם.
שים אצלך כבלים טובים ויקרים שתהיה מרוצה מהם. אח"כ תחליף לקומקום. אם אתה לא שומע הבדל או לא יכול להחליט, למרות שמיעת הבדל לכאורה, מה יותר טוב, אז אתה פשוט לא מקדיש מספיק זמן ו/או מאמץ לשמוע את זה. וזה בסדר. אבל זה לא אומר כלום על הכבלים.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
במקרה הנוכחי לא דיברתי על קומקום (למרות שגם על זה יש לי מה לומר ... ).
פעם בכלל לא האמנתי שיש הבדלים בין כבלים. אחרי זה שמעתי השוואות בין כבלים והבחנתי בהבדלים. מה שאמרתי הוא שבהינתן רמה מסויימת כבר אין טוב/לא טוב אלא רק "שונה". אף אחד לא ישכנע אותי שתיקח 3 כבלים באותה רמת מחיר של חברות שונות (סתם זורק - קימבר, סילטק וווירוורלד למשל, אבל כמובן יכול להיות פיוריסט טרנספרנט נורדוסט או כל שם שתבחר) - ושאחד יהיה טוב והשאר דרעק. במידה ויש הבדלים ביניהם (לא תמיד) אז אלה הבדלים סובייקטיבים ואם תשים 10 אודיופילים תקבל 10 דעות.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113

דרך החשיבה שלך די תואמת לשלי, גם אני חושב שהדברים מתבטאים בגוונים שונים והבחירה צריכה להעשות בהתאם להעדפה האישית.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
אתה ממש מפספס את העניין - חברה מייצרת מוצר הכי טוב שהיא יכולה, אבל יש הרבה שיפורים שאנחנו כלקוחות יכולים לעשות לדוגמא במגבר מנורות, ניתן להכניס נורות NOS כאלו או אחרות לקבל שינוי כזה או אחר בתוצאה - זה לא אומר שהמוצר לא יצא מעולה מהמפעל, זה אומר שניתן להתאים אותו למה שאנחנו רוצים עם "שיפור" כזה או אחר לפי הטעם האישי של כל אחד

שמיעה ואודיו הם עניינים סובייקטבים, מה שישמע טוב לאוזנו לשל אחד לאיו דווקא ישמע טוב באוזנו של אחר, לכן ה"משחקים" והשדרוגים נועדו לטעמי לקחת את המערכת לטעם האישי של כל אחד מאיתנו, שכן מערכת שיוצאת מהמפעל אינה קיט שדרוג אלה אמורה להיות מוצר מוגמר.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברור שזה טעם אישי,
אבל מי אמר "מערכת שיוצאת מהמפעל אינה קיט שדרוג אלה אמורה להיות מוצר מוגמר" ? כאן אנחנו חלוקים.

שאתה קונה מערכת קומפקטית משובלת זה מוצר מוגמר, שאתה קונה רכיבים שונים (יכול להיות של אותה חברה או חברות שנות) ומחבר יחד בחלל מסוים זה יוצא שונה אצל כל אחד.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
ברור שזה טעם אישי,
אבל מי אמר "מערכת שיוצאת מהמפעל אינה קיט שדרוג אלה אמורה להיות מוצר מוגמר" ? כאן אנחנו חלוקים.

שאתה קונה מערכת קומפקטית משובלת זה מוצר מוגמר, שאתה קונה רכיבים שונים (יכול להיות של אותה חברה או חברות שנות) ומחבר יחד בחלל מסוים זה יוצא שונה אצל כל אחד.

כרמי, כשאתה רוכש רכב אתה קונה קיט?, כשאתה רוכש רהיט, תכשיט, טלוויזיה, תנור או מוצר צריכה אחר האם אתה רוכש קיט או מוצר מוגמר?

לדוגמה כאשר אני רוכש שעון בין אם עלותו 10000 או 200000 ש"ח (לא התבלבלתי בסכומים) אני מקבל מוצר מוגמר לא קיט לשדרוג, כנ"ל בשאר הדברים שנזכרו לעיל.

בעיני הגישה בה אני לא מקבל מוצר מוגמר (בטח בסכומים גבוהים) תמוהה, זו דעתי ואני מניח שכאן אנו חלוקים.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
גם אני לא מסכים עם אמירה זאת ! ממש לא מדובר בגיוון הצליל אלה שיפור !
כך מערכת טוב שמשקפת הבדלים תניח את כולה על מזנון טלויזיה ולאחר מכם תשכח את כולה בעזרת ציוד ברמה גבוהה השיפור יהיה אבסולוטי אמיתי לא גיוון אלה שיפור .
אותה מערכת מחוברת לכבליי קומקום ושאר כבילה מאייס קנה ובנה ולאחר מכן תחליף בכבילה איחותית מנחושת UPOCC וסיכוח טוב , הפרדה ביין גידי מטח לאינפורמצייה ובשנית השיפור יהיה אבסולוטי . כמובן שיש חברות שמיצרות כבילה ושיכוח ברמות קצא עם הקפדה קיצונית על חומרים ומבנה וכל אחת מושכת תכנולוגית לכיוון שונה יש מצב ששם תמצא הבדליי גיוון .
כמובן שהערך השולי הולך ופוחת והשיפור שניתן להשיג הולך וקטן ביחס לעלות המוצר .

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
כל אחד והיעד שלו, אי אפשר להגיד שכולם משדרגים בלי סוף והאופק לא קיים. אי אפשר גם להתעלם מהערך המוסף של הכבילה ושאר האביזרים בתנאי שהסט אפ נבחר כראויי, על האחוזים של השיפור ועל המחיר שלפעמים מופרז אפשר לדון, על איך שכל אחד מוציא את כספו והאם ההוצאה מוצדקת או לא זה כבר נושא שלא צריך לדון בו, שכל אחד יעשה את מה שטוב לו.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כרמי, כשאתה רוכש רכב אתה קונה קיט?, כשאתה רוכש רהיט, תכשיט, טלוויזיה, תנור או מוצר צריכה אחר האם אתה רוכש קיט או מוצר מוגמר?

לדוגמה כאשר אני רוכש שעון בין אם עלותו 10000 או 200000 ש"ח (לא התבלבלתי בסכומים) אני מקבל מוצר מוגמר לא קיט לשדרוג, כנ"ל בשאר הדברים שנזכרו לעיל.

בעיני הגישה בה אני לא מקבל מוצר מוגמר (בטח בסכומים גבוהים) תמוהה, זו דעתי ואני מניח שכאן אנו חלוקים.

שאתה רוכש מגבר, נגן, פריי\ פונו , רמקול או כל חלק אחר ממערכת זה חלק ממערכת ולא מערכת מלאה - איך זה כמו רכישה של מכונית שרק יש לתדלק ולהפעיל - או שעון שבכלל לא צריך כלום נוסף כדי לעבוד (אני לא בטוח ששעונים שהיקרים מדוקים מהשען הזול שלי, אבל זה סרט אחר)

אם אתה מחפש לרכוש מערכת מלאה שעובדת פיקס יחד - אתה לא בתחום הנכון

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אם אתה מחפש לרכוש מערכת מלאה שעובדת פיקס יחד - אתה לא בתחום הנכון

למה לא?

עם תקציב גדול יחסית, אנשים יכולים ואני מניח שקונים מערכת קומפלט מאותו יבואן וחיים עם זה 15-20 שנה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אולי מי מחפש להגיד שיש לו מערכת יקרה - אודופיל לא עובד כך

וגם אם קונים מאותו יבואן ומאותה חברה יש מספר מוצרים של אותה חברה ויש שילוב של דברים - זה ממש לא מכונית.
אם היה יוצא לראות איך רוב יבואנים/מציגים מכינים חדר בתערוכה שהכל יעבוד הכי טוב יחד

תמיד יש יוצאים מהכלל כמו חברת ניים לדוגמא שרוצה שהכל יעבוד לפי ההגדרה שלה ועם הציוד שלה - אבל זה לא מראה על הכלל.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
יש כמה חברות שנוקטות בשיטה הזאת של מוצר מוגמר. ניים, devialet ועוד כמה. בקש מהן לבנות לך מוצר קומפלט, והסר דאגה מליבך.
אבל, מה לעשות, אם משלבים מוצרים של כמה חברות, אפשר להגיע לצליל טוב יותר או לכל הפחות - קולע יותר לטעם. מוצרים משלימים, כפי שאתה קורא להם, הם חלק נוסף משיפור התוצאה הסופית שאפשר להיעזר בהם או לא.

ביום שאפשר יהיה לקנות הגה בנפרד, שלדה בנפרד ומנוע בנפרד, ושיהיה סטנדרט חיבור ביניהם, אני מבטיח לך שאופי הצרכנות יהיה דומה לסטראו.
בקיצור, מה שאתה מתאר הוא זווית ראיה צרכנית ששאולה מתחומים אחרים. לא יותר ולא פחות. היופי הוא שאתה יכול להחיל את זווית הראיה הזאת גם בסטראו. ואתה יכול שלא. הסיבה שיש אפשרות לרכיבים משלימים היא כי אופי המוצרים הוא מודולרי וכי יש סטנדרטים ידועים כבר עשרות שנים לחיבור בין החלקים. וזה מוליד, בתורו, תעשייה של מוצרים "משלימים".

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אולי מי מחפש להגיד שיש לו מערכת יקרה - אודופיל לא עובד כך

אתה חושב שיבואן לא יכול להרכיב מערכת טובה מאוד מתקציב גבוה יחסית (נגיד מעל 150K)?
פעם בכמה זמן הוא יכול לשדרג, אבל אף אחד לא הגדיר תדירות בה זה הכרחי כדי שיקראו לו "אודיופיל"

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נכון אבל הוא משתמש בכבלים שמתאימים לסטאפ

לרגע לא אמרתי שאודיופיל צריך לשדרג, אבל שהוא ירכיב סאטאפ ויתאים רכבים וציוד שישמע לא טוב לטעמו.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
יש גם עניין של סטיסטיקה, נניח עשית סקר, גם שמיעתי, וקנית את הרכיב הכי טוב של כל חברה בהנחה שלכל חברה יש את המכשיר הכי טוב בתחום מסוים (מגבר, נגן וכו') ויש לך את הכסף לכך, אותו דבר לגבי כבלים, מעמדים, משככים, כבלי חשמל שבנויים מחוט א' תקעים ב' שקע ג' ועוד ועוד.
אז כבר יש 20 משתנים שבמשך חייך הקצרים אתה צריך למצוא את השילוב האופטימלי ביניהם, הסיכוי לכך הוא כמו להביא 6 בלוטו, לכן גם תחביב זה הוא כה יקר ואינסופי.
יש הגיון לפעמים אם כך בשנמוך או פישוט או קניית כל הרכיבים מאותו יצרן (סינרגיה) מה שמצמצם את טווח החיפוש וההתאמה כמו טופס הגרלה שיטתי.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
בניגוד ללוטו, שכל שבוע יש קומבינציה מנצחת מוחלטת אחת, באודיו זה ממש לא כך.
אין דבר כזה "שילוב אופטימלי".
יש שילוב מספק וזה סובייקטיבי לגמרי.
שילוב מספק לאדם אחד יכול להיות לא ראוי להאזנה לאדם אחר או יכול להיות פנטזיה חלומית לאדם שלישי.
ארז

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
איך הבנת מדברי שיש שילוב אופטימלי עבור כולם..?
שילוב מספק סובייקטיבי גם הוא תלוי זמן עד שהחיידק מתעורר שוב, תיארתי רק למה התחום הזה הוא כ"כ קשה הסתברותית להגיע בו לסיפוק, לא נפשית כי יש כאלה שמסתפקים במועט ונהנים מקנייה פעם לטווח ארוך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור