תהיות בהמשך לרכישת "ציוד משלים".

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
חלקנו (לאחרונה גם אני ביניהם) משקיע סכום לא קטן ברכישת ציוד משלים למערכת, סטנד יעודי, ספייקים, כבלים, חשמל ועוד.

עולה בי התהייה אם אנו "נדרשים" לכל ההשלמות מה זה אומר על יצרני רכיבי האודיו ויותר מכך מה זה אומר עלינו.

באמת שאני מתקשה להבין מדוע יש צורך בתוספות כאשר מספיק לפתוח את המגבר/קדם/מקור היקרים שלנו ולראות לרוב שהכבילה בפנים לא מגרדת את הכבילה המחוברת למכשירים.

מדוע דיסקים "נזקקים" למכשירים שיסדרו את המגנטיות בדיסק, מדוע שידה/מזנון במשקל של 200, 300 או 400 קילו לא מסוגלת לספוג רזוננסים ובכלל מדוע שמכשירים דיגיטליים יושפעו בכלל מתזוזות שהן בקושי מדידות ברמת האטום.

דעתי שפעמים רבות אנו לוקים במחלת השדרוג והציודיופיליה במקום לשבת ולהנות מהדברים (טבע האדם) שיש ברשותנו ובעיקר מהמוזיקה, אין לי ספק שסט כבלים אודיופילי יכול במידה זו או אחרת לשנות במעט גוון צליל אבל בעיקר יוסיף למראה ולאפקט הפסיכולוגי, אין לי ספק שרכיב אנלוגי ייהנה מיציבות (שאותה אגב אני מצפה מהיצרן להשיג ללא צורך בכלים משלימים), אני בעד שכל אחד יעשה מה שגורם לו לאושר אבל תוהה אם לא הגזמנו קצת ובדרך לנירוונה איבדנו קצת כיוון.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מאוד מאוד תלוי בעד כמה המערכת חושפנית.
כאשר הסט יכול להציג זאת, שיפורים מורגשים ומשפעים על הסאונד, אני לא אומר שכל שיפור של שמן נחשים עוזר.

לדוגמא כבלים טובים יכולים לעשות הבדל מאוד גדול בסאונד - יצא לי לשמוע מספר כבלים טובים (וחלקם גם לא ממש זולים) לאחרונה וכן יש הבדל גדול בכל אופן אצלי במערכת.

השאלה האם זה שווה את השקעה או לא - זו כבר מאוד אישי

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ישנם דברים אוביקטיביים,

חשמל זה כמו סינון מים לבית: אפשר לשים פילטר לפני הכניסה לדירה, אפשר להשתמש בבריטה, אפשר גם וגם.
אבל אני בעד הצדקה מסוימת, כמו קו יעודי, שנאי או פילטר. לא לשים חצי אוטומט עשוי מזהב עם טאג מחיר ומותג מפוצץ.

כנ"ל מעמד לציוד - צריך להיות כבד, לא להעביר ויברציות בין מכשירים ובין מדפים.

מבחינתי זה MUST ולא "משלים"

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מסכים אתך מיכאל, יש ציוד משלים והא צריך להיות מוגדר גם כרכיב, אם מחירי הדיור היו שקלים בודדים הייתי גם קורא לחדר בו נמצאת המערכת "רכיב" וקונה דירה בהתאם.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
יש, כמו שכרמי אמר, "שמן נחשים" ויש דברים שרק נראים ככה תחילה אבל בפועל פועלים פעולה ממשית. דעתי האישית היא ש tweaks מסוג רזונאטורים ומשככים למיניהם יורגשו רק במערכות מאוד מאוד רגישות. ההסבר פשוט: אלה דברים שבד"כ נועדו לשפר את מה שמלכתחילה הןה ברמה הגבוהה ביותר, ואידך זיל גמור.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
מאוד מאוד תלוי בעד כמה המערכת חושפנית.
כאשר הסט יכול להציג זאת, שיפורים מורגשים ומשפעים על הסאונד, אני לא אומר שכל שיפור של שמן נחשים עוזר.

לדוגמא כבלים טובים יכולים לעשות הבדל מאוד גדול בסאונד - יצא לי לשמוע מספר כבלים טובים (וחלקם גם לא ממש זולים) לאחרונה וכן יש הבדל גדול בכל אופן אצלי במערכת.

השאלה האם זה שווה את השקעה או לא - זו כבר מאוד אישי

כרמי, אני מאמין לך שאתה שומע הבדלים בין כבל אחד למשנהו, הרי בסופו של יום מבנה וחומר יכולים ליצור סווף של פילטריזציה, מצד שני אני לא מכיר אף יצרן אודיו שנשבע על סוג כבלים מסויים, נוסף על כך פתיחת כל מכשיר אודיו תגלה שגם בציוד היקר ביותר לא עושים שימוש בכבילה של אלפי שקלים למטר.

כך לגבי דברים אחרים, הרי מה הבעיה ברזוננסים במקור שהוא דיגיטאלי כמו ססטרימר, הרי לביטיים ולבייטים ממש לא ישנה אם תרקוד ביחד עם הציוד.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
ישנם דברים אוביקטיביים,

חשמל זה כמו סינון מים לבית: אפשר לשים פילטר לפני הכניסה לדירה, אפשר להשתמש בבריטה, אפשר גם וגם.
אבל אני בעד הצדקה מסוימת, כמו קו יעודי, שנאי או פילטר. לא לשים חצי אוטומט עשוי מזהב עם טאג מחיר ומותג מפוצץ.

כנ"ל מעמד לציוד - צריך להיות כבד, לא להעביר ויברציות בין מכשירים ובין מדפים.

מבחינתי זה MUST ולא "משלים"

מיכאל, בעוונותי אודיו לא התחביב היקר שלי אלה שעונים, אקח לדוגמה את אחד משעוני זניט שברשותי, הוא פועל בתדר 5HZ, כלומר 36 אלף פעימות לשעה, שזה 10 פעימות לשניה (אגב יש גם מספר שעונים בודדים שפועלים בתדר של 7hz ואפילו כמה ב 10hz. השעון נמצא על היד ותנועה מתמדת, הוא חוטף טלטלות, לפימים הוא חוטף מכות. אומנם אחד ל 5 שנים השעון יטופל ויכוונן אבל מיום שנוצר לעוד מאות שנים הוא ישמור על רמת דיוק למרות התנאים החיצוניים המשתנים. מה שמביא אותי למחשבה איך זה שבשענות הצליחו להשיג רמת דיוק שכזו למשך שנים ובאודיו אנלוגי כל משב רוח משפיע על המערכת - קצת תמוהה בעיני.

לגבי חשמל, מסכים ולא מסכים, בסופו של דבר המערכת פורקת את עצמה מהקבלים ולא ישירות ממתח החשמל, כלומר עד שהחשמל מגיע לרכיבים השונים הוא עובר תהפוכות שונות ומשונות עד שנקבל זרם יציב וסדיר, למה הדבר דומה ? לשימו בסנן מים של דירתי ולא בסנן מים חיצוני של הבניין - בסופו של דבר שניהם יספקו עבורנו מים נקיים.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
יש, כמו שכרמי אמר, "שמן נחשים" ויש דברים שרק נראים ככה תחילה אבל בפועל פועלים פעולה ממשית. דעתי האישית היא ש tweaks מסוג רזונאטורים ומשככים למיניהם יורגשו רק במערכות מאוד מאוד רגישות. ההסבר פשוט: אלה דברים שבד"כ נועדו לשפר את מה שמלכתחילה הןה ברמה הגבוהה ביותר, ואידך זיל גמור.

כפי שעניתי לכרמי, אני בהחלט מאמין בינויי צליל קטנים ע"י שימוש בכבילה X או Y, נראה שאם השנים תעשיית ה"תוספות" התפתחה למימדי ענק, דבר ששם ללעג את המוצרים העקריים, אם הם לא נשמעים טוב ללא מוצרי צד שלישי שתמחורם בד"כ לא נמוך נשאלת השאלה על מה בעצם אנו משלמים ליצרני הרכיבים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כרמי, אני מאמין לך שאתה שומע הבדלים בין כבל אחד למשנהו, הרי בסופו של יום מבנה וחומר יכולים ליצור סווף של פילטריזציה, מצד שני אני לא מכיר אף יצרן אודיו שנשבע על סוג כבלים מסויים, נוסף על כך פתיחת כל מכשיר אודיו תגלה שגם בציוד היקר ביותר לא עושים שימוש בכבילה של אלפי שקלים למטר.

כך לגבי דברים אחרים, הרי מה הבעיה ברזוננסים במקור שהוא דיגיטאלי כמו ססטרימר, הרי לביטיים ולבייטים ממש לא ישנה אם תרקוד ביחד עם הציוד.

זה שאנחנו לא יודעים להסביר משהו - זה לא אומר שזה לא קיים

אם שינוי מסוים משפר לי את הסאונד ואני לא יודע איך להסביר זאת זה לא אומר שאני לא מנסה לברר למה זה, אבל אם זה משפר לטובה אז נשאר לי להחליט אם זה שווה את הכסף או לא גם אם אני לא מבין זאת

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

לא מדויק יקירי.

ספקטרל למשל (יצרנית אלקטרוניקה) מכירה באחריות על המוצר בתנאי שמשתמשים בכבלים של mit. בתוך מגבר ההספק והקדמגבר שלי יש כבילה של ארג׳נטו, ברמקולים גם - יקרים להחריד.

ובטח ישאלו מדוע ציוד יקר לא מגיע עם כבלים יקרים בקופסא? אווה מנלי כתבה את זה נכון. ״לא משנה איזה כבל נספק לאודיופיל בקופסא, הוא יחליף אותו בכל מקרה״

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
לרעידות שנוצרת מגלי הקול ולמה הם משפיעות יש הסבר פשוט : בפטיפונייה אני חושב שלא צריך הסבר נתרכז במוצרים אלקטרוניים ללא חלקים נעים .
אחד הרכיבים החשובים ביותר בכל מכשיר זה הקבלים האלקטרוליטים אילו בגדול 2פלטות שמופרדות בחומר לא מוליך שבצד אחד נאגר מתר ופורק לצד השני לפי דרישה . הסבר פשוט לא הכי מדוייק אבל הדיוק של הקבלים האילו מאוד חשוב לסאונד הסופי והרעידות באויר משפיעות קשות על הדיוק בקבל.
יכול להיות שהרזוננס משפיע גם על דיוק הקוורץ לא בטוח לא ממש מבין בזה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אתה עובר תהיות ומחשבות שכל אודיופיל שקונה את כבל החשמל הראשון שלו עובר.
כמו שאמא שלי אמרה לי בפעם הראשונה שסיפרתי לה שאני מאוהב:
"זה בסדר. אל תדאג. זה טבעי ונורמלי."

או במילים אחרות, זה אופי התחביב. לא רוצה להתמסר לציוד משלים? סבבה. אל תתמסר. לא תהיה לבד.

אה, ועוד משהו:
שעון, עם כל הכבוד - ויש כבוד - גם אני אוהב שעונים - זה מערכת שהפלט שלה הוא *קצת* יותר פשוט ממערכת סטראו. הפלט שלה הוא... להראות לך את השעה. במערכת המידע שאתה מקבל הוא קצת יותר ... איך נקרא לזה.... מורכב.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מיכאל, בעוונותי אודיו לא התחביב היקר שלי אלה שעונים, אקח לדוגמה את אחד משעוני זניט שברשותי, הוא פועל בתדר 5HZ, כלומר 36 אלף פעימות לשניה (אגב יש גם מספר שעונים בודדים שפועלים בתדר של 7hz ואפילו כמה ב 10hz. השעון נמצא על היד ותנועה מתמדת, הוא חוטף טלטלות, לפימים הוא חוטף מכות. אומנם אחד ל 5 שנים השעון יטופל ויכוונן אבל מיום שנוצר לעוד מאות שנים הוא ישמור על רמת דיוק למרות התנאים החיצוניים המשתנים. מה שמביא אותי למחשבה איך זה שבשענות הצליחו להשיג רמת דיוק שכזו למשך שנים ובאודיו אנלוגי כל משב רוח משפיע על המערכת - קצת תמוהה בעיני.

אני לא כזה מומחה לשעונים: מדי פעם קורה סקירות של תערוכה השנתית בבזל, הם לא מדברים שם על דיוק בכלל.
יש חלק של עיצוב, תכשיטים, ואם לדבר על חלק המכאני אז מדברים על טורביליון ו-complications. ומחירים לא מהעולם הזה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
לא מדויק יקירי.

ספקטרל למשל (יצרנית אלקטרוניקה) מכירה באחריות על המוצר בתנאי שמשתמשים בכבלים של mit. בתוך מגבר ההספק והקדמגבר שלי יש כבילה של ארג׳נטו, ברמקולים גם - יקרים להחריד.

ובטח ישאלו מדוע ציוד יקר לא מגיע עם כבלים יקרים בקופסא? אווה מנלי כתבה את זה נכון. ״לא משנה איזה כבל נספק לאודיופיל בקופסא, הוא יחליף אותו בכל מקרה״

אני חושב שהשורה האחרונה שרשמת מסכמת את הדברים יפה, רובנו חולים בשדרגת ללא קשר לאודיו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
לרעידות שנוצרת מגלי הקול ולמה הם משפיעות יש הסבר פשוט : בפטיפונייה אני חושב שלא צריך הסבר נתרכז במוצרים אלקטרוניים ללא חלקים נעים .
אחד הרכיבים החשובים ביותר בכל מכשיר זה הקבלים האלקטרוליטים אילו בגדול 2פלטות שמופרדות בחומר לא מוליך שבצד אחד נאגר מתר ופורק לצד השני לפי דרישה . הסבר פשוט לא הכי מדוייק אבל הדיוק של הקבלים האילו מאוד חשוב לסאונד הסופי והרעידות באויר משפיעות קשות על הדיוק בקבל.
יכול להיות שהרזוננס משפיע גם על דיוק הקוורץ לא בטוח לא ממש מבין בזה.

זה שרזונסס עלול להשפיע במידה זו או אחרת הגיוני, מצד שני אף אחד מהכבלים שלך לא באמת חשוף היות והוא נמצא בתוך קופסה.
כפי שרשמתי אני מכיר מספר דברים שעמידים ברזונאנסים גבוהים בהרבה מבלי להזדקק למשככים מיוחדים, נאמר שאפילו פלטת גומי עבה יכולה למנוע רזוננסים ברמה שהיתה צריכה לספק מעל ומעבר.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
אני לא כזה מומחה לשעונים: מדי פעם קורה סקירות של תערוכה השנתית בבזל, הם לא מדברים שם על דיוק בכלל.
יש חלק של עיצוב, תכשיטים, ואם לדבר על חלק המכאני אז מדברים על טורביליון ו-complications. ומחירים לא מהעולם הזה.

דווקא שעונים נמדדים בדיוקם בהתאם לתקנים והסמכות כגון: cosc, matis ואחרות, זו של רולקס מדברת על סטיה זעומה של +/- 1 שניה.

טורבליון אינו המנגנון המדוייק אבל סיבוב המנגנון מפצה על הסטיה המגנטית של כד"א, בזמנו תדר השעונים היה נמוך מהנהוג היום ולכן היה צריך להמציא מנגנון שכזה, כיום זה סמל יוקרה היות והמורכבות של המנגנון גבוהה.

תמחור בעולם השענות מורכב ממספר דברים, העיקרי שבהם הוא מיתוג, הרבה מעבר למורכבות או לאיכות.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
אתה עובר תהיות ומחשבות שכל אודיופיל שקונה את כבל החשמל הראשון שלו עובר.
כמו שאמא שלי אמרה לי בפעם הראשונה שסיפרתי לה שאני מאוהב:
"זה בסדר. אל תדאג. זה טבעי ונורמלי."

או במילים אחרות, זה אופי התחביב. לא רוצה להתמסר לציוד משלים? סבבה. אל תתמסר. לא תהיה לבד.

אה, ועוד משהו:
שעון, עם כל הכבוד - ויש כבוד - גם אני אוהב שעונים - זה מערכת שהפלט שלה הוא *קצת* יותר פשוט ממערכת סטראו. הפלט שלה הוא... להראות לך את השעה. במערכת המידע שאתה מקבל הוא קצת יותר ... איך נקרא לזה.... מורכב.

טוב לגלות חובב שעונים נוסף :)
אומנם הפלט של רוב השעונים הוא זמן, אבל יש שעונים שהמורכבות שלהם יכולה להפיל לרצפה חלליות של Nasa דוגמאת זה:

http://newatlas.com/vacheron-constantin-57260-worlds-most-complicated-watch/39462/

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
תמחור בעולם השענות מורכב ממספר דברים, העיקרי שבהם הוא מיתוג, הרבה מעבר למורכבות או לאיכות.

אז אנחנו מסכימים כי הדיוק הוא לא הפרמטר המוביל, כמו גם באודיו האנלוגי
כל שעון קוורץ סייקו יהיה מדויק יותר משעון האוטומטי שלי

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא מדויק יקירי.

זו בדיוק התשובה שהיא רשמה לי על בחירת הנורות במגבר שלהם

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
אז אנחנו מסכימים כי הדיוק הוא לא הפרמטר המוביל, כמו גם באודיו האנלוגי
כל שעון קוורץ סייקו יהיה מדויק יותר משעון האוטומטי שלי

אמת, כל שעון קוורץ ב 100 ש"ח יהיה מדוייק יותר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור