מתכון בדוק וזול
הרצפט הטוב\זול ביותר לטיפול בניקיון החשמל הוא להתרכז במקומות שבהם נוצרת עיקר הבעיה .
א - כבלים לרמקולים - בכבלים לרמקולים נוצרות 2 סוגים של בעיות : 1- חשמל סטטי שהכבל סופג מבחוץ 2- לכלוך שנוצר מתופעה שנקראת סקין אפקט (התדרים שעוברים בחלק החיצוני של המוליך סופגים לכלוך דווקא מהחומר המבודד שאמור למנוע לכלוך מבחוץ )
ישנם כבלים לא יקרים שמתמודדים טוב עם 2 התופעות , אני משתמש בכבל של מיפלשייד שמבודד בטפלון מיקרוני מה שמונעה את הסקין אפקט ובנוסף 2 הגידים מסולסלים אחד בשני בצמה אדוקה מה שמונעה את החשמל הסטטי (כבל יחסית זול שנותן תוצאות שמורגשות מיד )
כל כבל אמור להיות שקוף והשיפור בניקיון אמור להיות מורגש בפרוט ובצלילות , כבל שמנחית או משנה גוון מבחינתי זה לא נכון .
ב - הבעיה העיקרית והמוזנחת ביותר וגם הקלה ביותר לפתרון זה המגעים הפריקים (כל הקונקטורים למיניהם ) .
גם עם מדובר במחברים יקרים מתחת למקרוסקופ מדובר במשטחים מחוספסים למדיי ומהווים פקק תנועה חשמלי - מה שניתן לחוש בקלות במגעיי מתח גבוהה .
הפתרון פשוט - קימות בשוק משחות על בסיס מתכות אצילות , אני באופן אישי משתמש במשחה שעשויה מכסף שגרוס לאבק מקרוסקופי שנימרח על כל מגעה חשמלי מהתקע לכבליי רמקולים ולאיטרקונקטים , זו לא משחה לניקוי מגעים זה יותר כמו הלחמת כסף .
התוצאה היא שיפור מידי ומורגש בניקיון ובפרוט של הסאונד (משחה כזו עולה 300 שח ומספיקה לאלפי פעמים )
אני ממליץ לכל אחד לבצעה את השדרוג הזה לפני שרצים להחליף ציוד יקר .
כשכתבתי על מוצר זה בזמנו בפורום הכחול נתקלתי בתגובות ציניות ולמען השותפים לתחביב ובשם החיסכון בכסף אני מוכן להגיע לאחד או 2 מחברי הפורום ( שגרים קרוב לנס ציונה ) ולתרום קצת משחה לטובת ביקורת אובייקטיבית באתר .