שנאים וכל השאר - לאלדר

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
מכיוון שאתה משווה דברים מסוימים באופן שיטתי הרבה שנים, כולל עבודה עצמית, ומכיוון שעשית השוואות עם שנאים - אשמח אם תספר על רשמיך באופן מוסדר, כולל שינויים שעשית בעצמך.
בקיצור: שנאים - מי עושה מה ואיך

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
(Y)

ואם אפשר חו"ד על מוצרים ששמעת/קנית שנמכרים בארץ (אם הבנתי נכון שמעת רק אחד כזה, אותו אחד שקנית)

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
את המידע סיפק החבר שלו-לא ברור אם ברשותו או לא . בכל אופן נשמח למידע באופן מסודר מה נבדק לאיזה ציוד חובר מה ההתרשמות ומה החוסרים בכל אופציה, איזה טוויקים ושינויים עברו המכשירים- אם אפשר גם תרשימים של השינויים באם בוצעו.
סוף סוף סיכוי לפוסט עם מידע רלוונטי ולא סיפורים על חברים בטכניון(שזה כשלעצמו מאוד מאוד מרשים).

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
ל-DIZ1
זה מה שנקרא "דחף לאו בר-כיבוש". לא כך?

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
לדיז

אז מה- התברר שהצרפתי הנחמד הוא רק נחמד, אבל לא ממש 'בר סמכא אלוהי'. ואיך שהוא כמה מהנדסים ישראלים וכמה חובבים רציניים יודעים לברר עובדות קצת יותר טוב ממך וממנו ביחד.

(אולי אני מאשים אותו ללא צורך- ורק אתה הוא מקור הטעות והאי הבנה הבסיסי על מה הוא מדבר).

אצלנו בניגוד אליך יש 'חלוקת עבודה':

אחד הלך למהנדסים לשמוע מה ההמלצות המקצועיות, אחד בדק שנאים לפי יצרנים, אחד הלך ליצרני שנאים לבחון יצורם, ואחד בא עם רעיונות למודיפקציות- והתוצאה היא מה שקראת.

וכל זה נערך באינטרקציה של עשרות שיחות בשבוע- כל שבוע- ומפגשים קבועים. נשמע לטעמי קצת יותר מעניין ממרתפי השב"כ החביבים עליך.

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ניבדקו 6 שנאים גדולים

שנאים אלו הגיעו כולם ללא יוצא מן הכלל מחווטים כמו איסולייטין טרספורמר רגיל, כלובר ברגל של הפאסה 220 וברגל השניה אפס וכמובן אדמה
כל השנאים שקניתי הקפדתי שתהייה אפשרול לפצל לפעמיים 115 מבחינת לפוף השנאי ואז ניתן היה לחוות אותם מחדש חך שייהיו 2 רגליים חמות שבכל אחת 115 וניתן לחבר את הסקונדרי לאדמה
חוות זה נקרא עי היצרנים שנאי בלנס והם נחשבים לשנאים שמורידים את הרעש בצורה טובה יותר
יש ברשותי שני שנאים גדולים של חברת אמווקו שהינה יצרנית שנאים אמריקאית גדולה בעיקר לציוד רפואי השנאים הנל נמכרו לי עי עופר כמוצר תחת השם סיין ההונקונגי ומצוידים בדופלקסים שעברו טיפול קריוגני וכן במעגל קטן שמתאם השנאי ל50 הרץ ובמעגל הגנה כעין מפסק פחת, השנאי ארוז בקופסת אלימיניום גדולה שדופמה למגבר של קלאסה ישן כמו שציינתי שיניתי החוות בפנים לבלנס ובאמת זה נשמע הרבה יותר טוב שקט ודינמי בהתחלה ניסיתי להפעיל כל המערכת עם שנאי אחד בלבד ,אבד לא רע מכיוון שהשנאי גדול(5 קי וי אי) אבל להפתעתי כשחיברתי את השנאי השני עלתה הדינמיקה בצורה ניכרת וגם השקט ,דרך אגב כשהוספתי שנאי שלישי טורואידלי קטן בן 1 קיויאי והפרדתי את הסי די משאר המערכת וכאן גם הוספתי פילטר של טרספרנט אחרי השנאי הענין השתפר עוד יותר, ויתכן שאם מפרידים בין הרכיבים כשלכל רכיב שנאי משלו וכך מבודדים חשמלית בין הרכיבים התוצאה משתפרת
כמו כן ניסיתי גם לעשות סינון כפול עיי חיבור שני שנאים בטור,ללא שיפור משמעותי אז פרקתי
וחזרתי לקונפיגורציה הקודמת. י
יש לי בנוסף שנאי 5 קיויאי של טופז ומישר זרם גדול של החברה דאיטלקית סוטה שעובדים לא פחות טוב מאשר אלו שמחוברים
אני יכול לסכם ולומר שהשימוש בשנאי שמחובר בבלנס תורם רבות ומעלה את המערכת לרמה אחרת
החשמל אצלי במערכת מטופל מעבר לשימוש בשנאים מבדלים כך שיש שני קוים ניפרדים ישירות מהלוח בכבלים בעובי 6 קוודרט בנוסף מורכבים בלוח פילטרים גדולים של חברת שפנר
השויצרית , הארקה היא אינדיבידואלית ישירות מהמערכת למוטות נחושת אוכים שתקועים באדמה מתחת לניקוז המזגן
החיבור של הדופלקסים בקיר מחוות בחוטי כסף 3 מילימטר בצורת כוכב והדופלסים של אוידה וגיפיאס
כמו שאתם רואים יש מאמץ גדול לטפל בחשמל מכיוון שלדעתי משפיע העסק יותר מאשר שידרוג הציוד, ולמרות שהעסק נראה נראה מגוחך ומוגזם לחלקנו, מי שהתנסה יבין שזה משתלם
בקשר לחברה ההולנדית כמדומני שדיז שלח כלינק , נראה מדהים ומעניין רשמתי במועדפים שלי ואשמח לדעת באים ניתן להשיג בארץ במיוחד את הרגנרטור וגם לדעת מה המחירים.
בקשר לכבל שמותחים בין הלוח חשמל למערכת קים מוצר של חברת גי פי אס מיו כבל אדום ועבה שעמיד בתנאים קשים שבנוי מנחושת טהורה שנשמע נפלא ולא יקר מאוד ניתן להשיג אצל ניל מלייבסאונד בהזמנה מיוחדת
בקשר לדופלקסים איכותיים וקונקטורים לחשמל קים יבוא חדש של פורוטק של ארמה יש כמובן אוידה היפנית , מוצרים מדהימים ויקרים שמוכר יגאל לסרי וכמו כן יש אביזרים שונים עם טיפול קריוגני של חברת סיין שנמכרים אצל עופר, קצת יותר זולים ומצוינים וגם מוצרים של גי פי אס כמו דופלקסים שכמותם גם לי יש בבית וניתן לקנות אצל ניל
בקשר לפילטרים של חברת שפנר השויצרית ניתן להשיג תמורת כמה מאות שקלים(500-)) ממקור שמור אצל כותב שורות אלו
ואם יורשה לי תוספת קטנה אנו בתור אאודיופילים נשמח ללמוד מחברינו ואולי יופסק קרב התרנגולים שלא מוסיף ואשמח לתת הבהרות לגבי מה שכתבתי בלי לחטוף יריקות בפנים מכייון שהכתיבה מקורה אינו שויץ אלה נסיון להעביר אנפורמציה לחברינו שאינם מודעים לחשיבות הטיפול בחשמל
שהיה לכם יום טוב וחשמל נקי
ביי

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא עדיף להשקיע לפני בניתוב פאזה נפרדת למערכת ושליחת הארקה לאדמה ורק לאחר מכן להיתמודד עם שנאי מבדל?

נערך לאחרונה ב:

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אהלן אלדר,

(ממתי תרנגולים יורקים :מבולבל::):))

ראשית, תודה על המידע המעניין.
שנית, אשמח להבהרות (היזמנת זאת ;) )-

תארת 3 שנאים מחוברים כיום, אחד קטן לנגן ו 2 האחרים למה ? (האם ל ASR יש 2 מקורות מתח ניפרדים- לפרה ולפאוור?)

האם, בעצם שינוי החיווט של ה SINE לבלנס, כפי שעשית- מייצר את תצורת הבלנס של חברת Equi Tech, כפי שמפורט כאן -
http://www.equitech.com/articles/widescreen.html

או שמדובר בקונספט שונה?

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
כל כך הרבה אבו ג'ארס בשביל קצת חשמל למערכת.

אני כנראה אלך על משהו פשוט יותר כמו הפתרון של החברה ההולנדית. לא שמעתי את מוצריהם אבל אני מתייעץ עם שניים מאוד מאוד רלוונטים לנושא עם ניסיון ברמקול שלי בצורה עמוקה מאוד, בציוד דומה ומכשירים הללו.
לאור עובדה זו והעובדה שאילן וחבורת מומחיו יודעים יותר (ולא משנה ממי יותר,הם יודעים יותר באופן אבסולוטי)- ממליץ לך לא ללכת על הפתרון הזה ולהשאר עם שלל קופסאות סיניות.

הרגנרטור עולה משהו בסביבות 1000-1100 יורו (כנראה כולל שילוח)
כל קופסא מיועדת לקופסא אודיו אחת.
אני כנראה אליך על כזה דבר לקראת אמצע-סוף הרבעון הראשון של 2008 לאחר ייצוב יתר המערכת המשודרגת.
כנראה אתחיל הקופסא אחת לסידי ו\או 2 קופסאות .
אין להם יבואן בארץ. ניתן לרכוש ישירות מהם או מרשמית דילרים הבאה
http://www.kempelektroniks.nl/Dealers.aspx

המכשיר המדובר
http://www.kempelektroniks.nl/PowerStation75.aspx

נערך לאחרונה ב:

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
diz1,

הרגנרטור שבלינק מספיק למקור בלבד- up to 75 Watts of pure", undistorted output power "

האם יש להם כאלו שמספיקים להגברות/לאלפי וואטים?

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
נכון, כל קופסא מתוכננת להיות מחוברת לקופסא אודיו אחת עד 75 ואט
לגבי רגנרטור להגברות מרובות ואטים-יש מישהו שמנסה לברר זאת עם המתכננים. אבל עבורי זו שאלה תאורטית כי אני מסתפק בהגברות צנועות יותר ובמרמקול הבא שלי זה יהיה בי אמפינג שמגבר קלאס D אחראי על התחום התחתון והשפופרות משחקות עם היתר.

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
בעניין הוואטים, יש להתייחס לצריכת "קופסת האודיו" כמובן ולא להספק ההגברה.

אין לי מושג (מעולם לא בדקתי..) לגבי צריכת הוואטים של מגבר דיגיטלי וגם לא מנורות, לגבי מגבר טרנזיסטורי מדובר על צריכה (בגס) של אלף עד אלפי וואטים בפיק.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
ברור
ולכן הבירור עם היצרן בעניין זה גם לגבי מגבר שפופרות

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הרגנרטור ההולנדי טוב בעיקר לנגנים

נכון, כל קופסא מתוכננת להיות מחוברת לקופסא אודיו אחת עד 75 ואט
לגבי רגנרטור להגברות מרובות ואטים-יש מישהו שמנסה לברר זאת עם המתכננים. אבל עבורי זו שאלה תאורטית כי אני מסתפק בהגברות צנועות יותר ובמרמקול הבא שלי זה יהיה בי אמפינג שמגבר קלאס D אחראי על התחום התחתון והשפופרות משחקות עם היתר.
קשה לי להאמין שיעבוד עם מגברים אבל גם על נגן משמעות עצומה וכמעט בטוח שיעלה את רמת הנגן המחובר אליו מעבר לרמת נגן שעולה פי שתיים, כלומר נניח שהנגן הנידון עולה אלף דולר והרגנרטור עוד אלף אז לדעתי החבילה הזו בת אלפיים דולר תנגן טוב יותר מנגן של ארבעת אלפים דולר מכיוון שלדעתי זו פגיעה במקום הנכון וכך קרה לי פעמים רבות

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
הבעיה היא שהנגן שלי עולה כחדש כ 7000$
מטעמי ריסון -רכשתי אותו יד שניה

נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
גם הגגן שלי עולה 400 שח ואני שמעתי שאם מחברים לחור הזה בקיר מקבלים חשמל ואם מגרשים את האישה והילדים מהבית מקבלים שקט וכל זה בה על חשבון לילה רומנטי דיי חסכוני !!!

nirses

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
גם הגגן שלי עולה 400 שח ואני שמעתי שאם מחברים לחור הזה בקיר מקבלים חשמל ואם מגרשים את האישה והילדים מהבית מקבלים שקט וכל זה בה על חשבון לילה רומנטי דיי חסכוני !!!
אכן ...:D(Y)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
זה קיים אצלי מזמן! י

זו לא השאלה.

השאלה הנשאלת היא האם מומלץ לרכוש שנאים מבדלים בטרם טופל החשמל בבסיסו על ידי ניתוב פאזה למערכת בלבד?

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
זו לא השאלה.

השאלה הנשאלת היא האם מומלץ לרכוש שנאים מבדלים בטרם טופל החשמל בבסיסו על ידי ניתוב פאזה למערכת בלבד?

נמר,
מי שעוד לא טיפל, לא רוצה לטפל או לא יכול לטפל בהפרדת פאזה למערכת צריך יותר שנאי מבדל, כי הרי השנאי הזה מתיימר לטפל ב"ניקוי" החשמל ובמצב הזה יש לו בפרוש מה לנקות והוא ינקה מה שיוכל לו.

מי שכבר הפריד פאזה גם צריך על מנת לטפל ב"ליכלוך" שעדיין נשאר על הקו מכל מיני סיבות. (דיברנו על כך בעבר- שהפרדת פאזה בלבד, אינה מבטיחה נקיון, אלא במקרים מסויימים, מפחיתה ליכלוך [כל מקרה לגופו, היות ויתכן שדווקא על הפאזה שאתה בודדת- השכנה כל היום מפעילה מיקסר ובעלה מדליק ומכבה נאונים :) , לך דע].

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור