"שכחתי שהאינטרנט קיים-אז תמחרתי כמו חזיר" מנפלאות השירות...

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הרי ידוע שיוקר המחיה בארץ הוא לא סביר וזה קיים כנראה בכל תחום.
אבל מה זה יוקר המחיה לעומת החיים עצמם ?....;)
ארז

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אני אספר לכם סיפור שאומר משהו על "אחסון", "כסף מת" וכו: אני אוהב שעונים. יש לי כמה שעונים יפניים שמחירם היה בזמנו 1000 1500 שח לשעון. ערב אחד, בשיחה אקראית עם אחד השכנים לו סיפרתי על אהבתי, הוא הזמין אותי אליו למכונית לקנות שעון. אני מפיץ שעונים, אמר לי. ניגשנו למכונית, השכן פותח את הבגאג'. בבגאג' שכנו שלוש יריעות בד מגולגלות. פרס אותן ובכל אחת נחשפו כמה עשרות שעונים. תבחר אמר לי. בין השעונים היה שעון סייקו שנדלקתי עליו עוד לפני האירוע הזה. כמה עולה? שאלתי. 250 שקלים, ענה לי. מחיר השעון בחנויות היה 1500 שח. הבטתי על השכן בחשדנות. שמע, אמרתי לו, אני יודע שהשעון עולה 1500 שח, אתה לא מנסה למכור לי שעון גנוב? אל תדאג, ענה לי, אלה המחירים שהחנויות משלמות, הכל כשר לחלוטין. זהו. אני מקווה שכל מילה נוספת מיותרת.

אריה
לפני שנתיים גם אני נדלקתי על איזה דגם של סייקו, כשהייתי בארה"ב. סרתי אחר כבוד לחנות של מאיסיז (גנבים גדולים) ושילשלתי עבורו 170$ (קרי - המחיר אחרי שיוצר מחוץ לארה"ב, נשלח לארה"ב, שילמו עליו מכס ושאר עלויות והוסיפו מתח רווח בריא עבור הקימעונאי). עכשיו ראיתי שהתחילו למכור את הדגם הזה גם בארץ, ב 1,400 ש"ח. הלכתי לבדוק מה המחיר בארה"ב עכשיו וראיתי שהוא עלה קצת, גם בחנויות המקוונות אבל בשום פנים לא הכפיל ושילש את מחירו. אז לכאורה, עושים עלינו סיבוב, אבל רק לכאורה: השוק פה קטן מאוד והאקונומיז אוף סקייל עובדת פה אחרת.

עכשיו קח את הסיפור הזה לתחום האודיו שזה שוק גמדי שמתחרה גם בשוק קשה של יד 2 ותראה שדווקא בפריטים הזולים (קרי, חלקים, כבלים וכו') אין ליבואנים מי יודע מה מרחב תמרון. כך לדוגמא, כמו בסיפור כאן על גריל לרמקול, לא משהו שהיבואן מחזיק סטוק שלו בשוטף,באחוזים, נראה שמתח הרוח הוא עצום, ואת הצרכן זה מעצבן לאללה, אבל עסק לא יכול לרדת בשגרה מתחת לרווח מסויים על סוג כזה של מוצרים. זה חורג מעניין השירות ללקוח (ואם החנות הזו היא עסק רציני, או לפחות וותיק אז הם מודעים לעניין העצבים שגריף מעאפן עולה 400 ש"ח) ויורד כבר לרזולוציה של ניהול עלויות זמן וכו' כעניין של מדיניות.

יוצא ששני הצדדים צודקים וזה המחיר של חיים בארץ הקודש.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
בניגוד לעניין המופרך של הצמדה לשער המטבע, במיוחד היסטורי, אני בהחלט יכול להתחבר לעניין התסכול מול תימחור גבוה במיוחד יחסית למחירי חו"ל, עד כדי תחושה של "חזירות", גם אם זו תופעה נפוצה שממש אינה מוגבלת לאודיו, וגם אם יש מצבים -- כנראה מיעוט -- שבהם כן יש הצדקה כלשהי לפערים.

המקרה הגרוע הוא דווקא כשאי אפשר לקנות את המוצר בחו"ל, או כשזה כרוך בטירחה/עלויות גדולים במיוחד.

אני שמח ומודה על כל מקרה שבו כן אפשר לקנות כאן במחירים דומים למחירי חו"ל, ועובדה שייש יבואנים שמצליחים להרוויח גם כך. כל הכבוד וההוקרה להם! (ורד)

עמיר

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
שעונים בארץ היא דוגמא טובה באמת.
תימחור שאני לא מצליח להבין אותו. האשה רצתה שעון, 1700 ש"ח בארץ. בחנות מקוונת, $145. הגיוני? לא. מיותר לציין באיזה אופציה בחרנו.

באודיו אני תמיד מעדיף להתעסק עם היבואנים הקטנים והחביבים שיש לנו. ויש מספיק כאלה. אני יודע שאני מקבל שירות לפני מכירה נפלא, מחיר בדר"כ טוב, ומבין שיכול להיות מקרה - וגם, בדר"כ לא - שאם תהיה בעיה כשהמוצר אצלי, אז אקבל שירות שהוא פחות ממקצועי לעילא ולעילא. אבל בעיניי זה לא נורא כ"כ. זה מקרי קצה. ושווים את הסיכון בהשוואה לחווית הקניה שבאה לפני, והמחירים שמקבלים.

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
.....אני יודע שאני מקבל שירות לפני מכירה נפלא, מחיר בדר"כ טוב....
מוכן לתת דוגמה למחיר טוב ?
(ורד)
R

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
(ורד)
R

במקרה הגרוע, מחיר חו"ל ללא מע"מ

נ.ב. רוצה לסייג את דבריי - כשאתה קונה רומקול או מגבר כמו שמתן קונה..
לא ממיר ב-3000 ש"ח

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
(ורד)
R
לא. זה תפקידם של היבואנים לא שלי.
אבל בדומה למה שמיכאל אמר, מדובר על מחירי חו"ל + מע"מ במקרה רע למוצרים זולים, ולעיצוב קרובות מחירים טובים מזה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מתוך האתר שמיכאל הביא:
"היצרנים טוענים: האוצר לוקח קרדיט על הורדת מחירי הטונה, אך ב-2012, עת פורסמו ההמלצות להורדת המכס – מחיר הטונה כחומר גלם היה בשיא של כל הזמנים. "הורדת המכס לא הורידה את המחיר לצרכן, הורדת המחיר היא עקב ירידת מחירי חומרי הגלם", אמר ל-ynet קובי כהן, מנכ"ל פילטונה.

אבל זה טונה, ודגים כידוע, עובדים לפי כלכלה משלהם...

אריה

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ועד לרגע זה, סוחרים אומרים לך בנון שלנטיות, פאונד בחישוב פה בארץ עשרה שקלים, מה שהם אמרו בשנים האחרונות, בלי קשר לשינויים בשער ובמיסוי.

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
אבל זה טונה, ודגים כידוע, עובדים לפי כלכלה משלהם...
אריה
המסקנה: כדאי לקנות אצל מי שלא "מבין" בכלכלה.
(ורד)
R

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
המסקנה: כדאי לקנות אצל מי שלא "מבין" בכלכלה.
(ורד)
R
זו אומנם בדיחה ישנה מאוד ובכל זאת:
מורה למתימתיקה הולך ברחוב ביום גשום מאוד ונרטב עד לשד עצמותיו. לפתע נעצרת לידו מרצדס מפוארת והנהג קורא לו: המורה, בוא תיכנס לאוטו. המורה נכנס ולהפתעתו נוהג במרצדס התלמיד הגרוע ביותר שהיה לו אי פעם. במהלך השיחה שמתפתחת ביניהם המורה לא מתאפק ושואל את התלמיד לשעבר: איך יכול להיות שלתלמיד גרוע כמוך, שלא ידע כמה זה 1 + 1, יש מכונית יקרה ומפוארת? זה פשוט מאוד, עונה התלמיד. אני סוחר. קונה מוצרים ב 100 ש"ח, מוכר אותם ב 200 ש"ח וה 10% הפרש מספיקים לי כדי להתעשר.

אריה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור