לפני שנתיים גם אני נדלקתי על איזה דגם של סייקו, כשהייתי בארה"ב. סרתי אחר כבוד לחנות של מאיסיז (גנבים גדולים) ושילשלתי עבורו 170$ (קרי - המחיר אחרי שיוצר מחוץ לארה"ב, נשלח לארה"ב, שילמו עליו מכס ושאר עלויות והוסיפו מתח רווח בריא עבור הקימעונאי). עכשיו ראיתי שהתחילו למכור את הדגם הזה גם בארץ, ב 1,400 ש"ח. הלכתי לבדוק מה המחיר בארה"ב עכשיו וראיתי שהוא עלה קצת, גם בחנויות המקוונות אבל בשום פנים לא הכפיל ושילש את מחירו. אז לכאורה, עושים עלינו סיבוב, אבל רק לכאורה: השוק פה קטן מאוד והאקונומיז אוף סקייל עובדת פה אחרת.אני אספר לכם סיפור שאומר משהו על "אחסון", "כסף מת" וכו: אני אוהב שעונים. יש לי כמה שעונים יפניים שמחירם היה בזמנו 1000 1500 שח לשעון. ערב אחד, בשיחה אקראית עם אחד השכנים לו סיפרתי על אהבתי, הוא הזמין אותי אליו למכונית לקנות שעון. אני מפיץ שעונים, אמר לי. ניגשנו למכונית, השכן פותח את הבגאג'. בבגאג' שכנו שלוש יריעות בד מגולגלות. פרס אותן ובכל אחת נחשפו כמה עשרות שעונים. תבחר אמר לי. בין השעונים היה שעון סייקו שנדלקתי עליו עוד לפני האירוע הזה. כמה עולה? שאלתי. 250 שקלים, ענה לי. מחיר השעון בחנויות היה 1500 שח. הבטתי על השכן בחשדנות. שמע, אמרתי לו, אני יודע שהשעון עולה 1500 שח, אתה לא מנסה למכור לי שעון גנוב? אל תדאג, ענה לי, אלה המחירים שהחנויות משלמות, הכל כשר לחלוטין. זהו. אני מקווה שכל מילה נוספת מיותרת.
אריה
מוכן לתת דוגמה למחיר טוב ?.....אני יודע שאני מקבל שירות לפני מכירה נפלא, מחיר בדר"כ טוב....
מוכן לתת דוגמה למחיר טוב ?
R
לא. זה תפקידם של היבואנים לא שלי.מוכן לתת דוגמה למחיר טוב ?
R
המסקנה: כדאי לקנות אצל מי שלא "מבין" בכלכלה.אבל זה טונה, ודגים כידוע, עובדים לפי כלכלה משלהם...
אריה
זו אומנם בדיחה ישנה מאוד ובכל זאת:המסקנה: כדאי לקנות אצל מי שלא "מבין" בכלכלה.
R