שידורי קול המוסיקה בזמן האחרון איך אצלכם ?

j w

אוהב את התחום
מעורבות
46
נקודות
28
לפני כשלש שנים נאלצתי לעבור ממכשיר כולל הכל אחד וחיפשתי רק מכשיר שכולל רדיו.
רכשתי מכשיר כולל הכל של AVM ואני שומע דרכו הכל: רדיו, תקליטים (העברתי את הפטיפון לנכד), סטרימר, טייפ קסטות ובלותות אבל כפנסיונר, אני שומע יותר רדיו, בעיקר קול המוסיקה ו-88.
כל האמצעים במכשיר אחד ולדעתי שדורי הרדיו מהנים לא פחות (לא הכל אודופיליה).
יתרון נוסף לרדיו: אישתי ואני מאזינים לשידורים זהים או שונים, אבל כאשר השידורים זהים, אפשר לשמוע בכל חדר (כולל אמבטיה) שידור מסונכרן כי אחרת המצב הוא בלתי נסבל בגלל הפרשי פאזות.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
צודק 100%
רדיו אנטרנטי נסיתי אפילו שידורים 320KB לא מתקרבים לטיונר אנלוגי של שידורים רגילים מימי טרפפו
אכן כאן כל האמת...
כנראה יש כאן כאלו שעדיין תקועים בשנת טרפופו...
אתה חושב שיש מישהו בתחנות שיושב ומחליף תקליטים או CD כמו פעם?
נגמרו הימים האלו...
מה ששמשדרים לך ברדיו זה קבצים ממחשבים שברובם זה MP3 ממילא ופלי ליסט מוכן מראש :)
ושלא לדבר על שידורים חוזרים מוקלטים (ודחוסים)
אז עדיף לשמוע את הסטרים המקורי ולא עיוותים נוספים של FM :)
חשוב לדעת שיש מדינות בעולם שבכלל סגרו את ה FM ועברו רק לשידורים דיגיטאליים (DAB )
באירופה מדברים על יעד לשנת 2022 ...
וזה מה שיהיה בסופו של דבר גם בישראל...
https://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3657344,00.html
מקור נוסף:
https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/1/ART2/856/080.html

נערך לאחרונה ב:

vaksil

חבר אתר
מעורבות
4
נקודות
3
Arix, אתה צודק זה איכות 320 משדרים ברדיו , בדקתי מול השדרנים, אבל לא יודע למה שהקליטה טובה ללא הפרעות זה נשמע מצויין ,לא יודע איך המכשיר שלך נשמע בטח יותר טוב מרדיו אינטרנט בקמברידג שלי,

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
יש לי טיונר אנלוגי סאנסוי 717
שומעים הרבה יותר טוב מכל הרדיו האינטרנטי
צריך רק לדאוג לקליטה טובה, אנטנה נורמלית

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
Arix, אתה צודק זה איכות 320 משדרים ברדיו , בדקתי מול השדרנים, אבל לא יודע למה שהקליטה טובה ללא הפרעות זה נשמע מצויין ,לא יודע איך המכשיר שלך נשמע בטח יותר טוב מרדיו אינטרנט בקמברידג שלי,
שהקליטה טובה ב FM במערכת שלי X35 cocktail audio
שומעים מצויין , אבל מידי פעם יתכנו הפרעות , ברדיו דיגיטאלי (סטרימינג) שומע מצויין וללא הפרעות

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
1.קול המוסיקה משדרים דיסקים ותקליטים.2שאל בכל פורום רציני ברחבי העולם לדעתם עלDAB ותגלה חד משמעית שDAB זו איכות סאונד ירודה והרבה פוסטים שמביעים חרדה מהאפשרות של סגירת שידורי FM.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אכן כאן כל האמת...
כנראה יש כאן כאלו שעדיין תקועים בשנת טרפופו...
אתה חושב שיש מישהו בתחנות שיושב ומחליף תקליטים או CD כמו פעם?
נגמרו הימים האלו...
מה ששמשדרים לך ברדיו זה קבצים ממחשבים שברובם זה MP3 ממילא ופלי ליסט מוכן מראש :)
ושלא לדבר על שידורים חוזרים מוקלטים (ודחוסים)
אז עדיף לשמוע את הסטרים המקורי ולא עיוותים נוספים של FM :)
חשוב לדעת שיש מדינות בעולם שבכלל סגרו את ה FM ועברו רק לשידורים דיגיטאליים (DAB )
באירופה מדברים על יעד לשנת 2022 ...
וזה מה שיהיה בסופו של דבר גם בישראל...
https://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3657344,00.html
מקור נוסף:
https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/1/ART2/856/080.html
הdab הוכרז ככישלון גמור בכל מקום שנוסה..אני מסכים לעובדה שהיום משדרים ממקורות פחות " איכותיים" אבל וזה כל הפלא, הfm עדיין נשמע חם ונעים וקסום. ייתכן שכמו בממירים, שמה לא השתכנעתי שכל ההמרות והטיפולים הדיגיטליים המתקדמים מוסיפים לאיכות הצליל והשמע, ייתכן שגם עצם ההמרה ל fm וכל תהליך השידור מעניק את אותה חוויה והמקור ממנו משדרים הוא פחות רלוונטי לתוצאה הסופית. זכור לי ששמענו פעם דיסק איכותי, ואז האזנו לתקליט שהוקלט מאותו דיסק. התקליט נשמע לטעמינו עדיף על הדיסק. כלומר עצם התקליט,מחט, טכנולוגיה עושות הבדל משמעותי. אולי ככה גם שידור רדיו איכותי?
(למען הסר ספק, אני שומע בדיסקים ולמרות שאני מודע לאפשרויות הגלומות בפטיפון מכוון ומטופל כהלכה , העיסוק בו והצורך לאחסן תקליטים לא קורץ לי. בשבילי הרדיו האיכותי הוא זכר לפטיפון סביר עם הקסם שלו).

ועוד עניין, היום בהשקעה מצחיקה יחסית ברדיו איכותי , וללא עלות שימוש חודשית, ניתן ליהנות ממוזיקה 24/7 , זה שווה משהו לא? בקיצור, שים ווליום ותהנה :)

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
חוץ מזה טיונר אנלוגי נראה יפה :)
20200415_215848.jpg

תמונות מצורפות

• 20200415_215848.jpg
    20200415_215848.jpg
    KB 111.7 · צפיות: 300

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
1.קול המוסיקה משדרים דיסקים ותקליטים.2שאל בכל פורום רציני ברחבי העולם לדעתם עלDAB ותגלה חד משמעית שDAB זו איכות סאונד ירודה והרבה פוסטים שמביעים חרדה מהאפשרות של סגירת שידורי FM.
מניין לך מה המקור לשידורים?
רוב החרדות מסגירת שידורי fm זה בגלל העלות שאנשים צריכים לשלם..
ראה בכתבות הנל...

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
הdab הוכרז ככישלון גמור בכל מקום שנוסה..אני מסכים לעובדה שהיום משדרים ממקורות פחות " איכותיים" אבל וזה כל הפלא, הfm עדיין נשמע חם ונעים וקסום. ייתכן שכמו בממירים, שמה לא השתכנעתי שכל ההמרות והטיפולים הדיגיטליים המתקדמים מוסיפים לאיכות הצליל והשמע, ייתכן שגם עצם ההמרה ל fm וכל תהליך השידור מעניק את אותה חוויה והמקור ממנו משדרים הוא פחות רלוונטי לתוצאה הסופית. זכור לי ששמענו פעם דיסק איכותי, ואז האזנו לתקליט שהוקלט מאותו דיסק. התקליט נשמע לטעמינו עדיף על הדיסק. כלומר עצם התקליט,מחט, טכנולוגיה עושות הבדל משמעותי. אולי ככה גם שידור רדיו איכותי?
(למען הסר ספק, אני שומע בדיסקים ולמרות שאני מודע לאפשרויות הגלומות בפטיפון מכוון ומטופל כהלכה , העיסוק בו והצורך לאחסן תקליטים לא קורץ לי. בשבילי הרדיו האיכותי הוא זכר לפטיפון סביר עם הקסם שלו).

ועוד עניין, היום בהשקעה מצחיקה יחסית ברדיו איכותי , וללא עלות שימוש חודשית, ניתן ליהנות ממוזיקה 24/7 , זה שווה משהו לא? בקיצור, שים ווליום ותהנה :)
לא יודע מהיכן הבאת ש dab זה כישלון...
הכישלון היחידי בעולם זה בישראל..
גילוי נאות:
רדיו fm בשבילי זה האזנה למשהו ברקע שאני עושה דברים אחרים...
שאני רוצה להאזין למוסיקה איכותית האזין לתקליט טוב , לדיסק טוב או ל hi res ...

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
מניין לך מה המקור לשידורים?
רוב החרדות מסגירת שידורי fm זה בגלל העלות שאנשים צריכים לשלם..
ראה בכתבות הנל...
האמת, רוב הרשת מלאה בתיאורים לא מחמיאים על dab
https://www.theregister.co.uk/2018/05/22/digital_future_is_not_dab/
חוץ מנורבגיה ובריטניה אולי, כל המקומות ויתרו או צומצם.. אבל זכותך כמובן לדעתך.

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
לא יודע מהיכן הבאת ש dab זה כישלון...
הכישלון היחידי בעולם זה בישראל..
גילוי נאות:
רדיו fm בשבילי זה האזנה למשהו ברקע שאני עושה דברים אחרים...
שאני רוצה להאזין למוסיקה איכותית האזין לתקליט טוב , לדיסק טוב או ל hi res ...
חפש ברשת עדויות שתומכות בדעתי ותראה לבד. פשוט תרשום dab failure . אפשר לשמוע טוב בתקליט, בדיסק , במחשב בהיירז וגם ב ...fm. איזה כיף שכולנו צודקים.
ומי שבקטע , מי שכבר אפשר לקרוא לו חבר שלי, Giovanni , maestro !
https://luxuryradios.com/en/

נערך לאחרונה ב:

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
חוץ מזה טיונר אנלוגי נראה יפה :)
צפה בקובץ המצורף 48591
יפיוף

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
@SONYES ו @YB-7 ו @vaksil ...... כפי שהבטחתי מצורף טיונר FM שכולו דיגיטאלי, בכניסה יש A/D וההמשך כולו בתחום הדיגיטאל .......תתעלמו מכך שיש לו תכונה נוספת של קליטת שידורי HD שלא קשור למבנה הבסיסי של הטיונר.

לדעתי כל הטיונרים במכוניות ב 2-3 שנים האחרונות הם מהסוג הזה כי הם חסינים להפרעות ברמות על לעומת הטיונרים של פעם.....לדעתי יש להם מנגנוני DSP משוכללים (כמובן בתחום הדיגיטאל) שמנקים רעשי FM.

Sony XDR-F1.JPG

Sony XDR-F1 block Diagram.JPG

תמונות מצורפות

• Sony XDR-F1.JPG
    Sony XDR-F1.JPG
    KB 58.3 · צפיות: 294
  • Sony XDR-F1 block Diagram.JPG
    Sony XDR-F1 block Diagram.JPG
    KB 59.5 · צפיות: 293
נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
@SONYES ו @YB-7 ו @vaksil ...... כפי שהבטחתי מצורף טיונר FM שכולו דיגיטאלי, בכניסה יש A/D וההמשך כולו בתחום הדיגיטאל .

צפה בקובץ המצורף 48592

צפה בקובץ המצורף 48593
הרדיו הזה עשה הרבה גלים כשיצא. לא שמעתי אותו, ובטוח שיש בו משהו ייחודי. אבל כעובדה הוא לא גרם להרבה חובבי ה fm בעולם לזנוח את האנאלוג. כנראה שבסופו של דבר הרדיו משקף את הטעם האישי בגוון הצליל , כמו כל רכיב אחר במערכת.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
הרדיו הזה עשה הרבה גלים כשיצא. לא שמעתי אותו, ובטוח שיש בו משהו ייחודי. אבל כעובדה הוא לא גרם להרבה חובבי ה fm בעולם לזנוח את האנאלוג. כנראה שבסופו של דבר הרדיו משקף את הטעם האישי בגוון הצליל , כמו כל רכיב אחר במערכת.
אקוויולנטי לאיך שהאודיופילים לא זנחו את האנלוג.......אתה משווה יופי של טיונר אנלוגי לקופסה "חסרת החיים" כמו הSony שבתמונה שצרפתי.

נערך לאחרונה ב:

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
אקוויולנטי לאיך שהאודיופילים לא זנחו את האנלוג.......אתה משווה יופי של טיונר אנלוגי לקופסה "חסרת חיים" כמו הSony שבתמונה שצרפתי.
סוני תמיד היו טובים בטיונרים ותודה על העדכון כן מכיר אותו כשיצא ועדיין נמכר אפילו בלוחות ראיתי אחד כזה באור יהודה
אצלי אם שידור טוב אז זה נשמע ענק חם גדול ואני אומר סאונד גדול הפרדה ועומק מרשימים לטיונר
כיום מחובר למערכת הניים אודיו ורמקולים פוקאל

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
קראו לזה אז, אם אינני טועה, סינטיסזייד PLL טיונר.
אלו הדגמים הכי גרועים לאודיו.
האנאלוגיים המלאים שקדמו להם... יש ביניהם דגמים מעולים ואחרים פחות.
יש לי טיונר כמו ל SONYES
אין לך מושג. זה אחד הטובים שיש. ובנוסף יש לו את כל הפילטרים שאפשר
החברות בשנות ה 80 לא עברו ל PLL רק בגלל מחיר

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אקוויולנטי לאיך שהאודיופילים לא זנחו את האנלוג.......אתה משווה יופי של טיונר אנלוגי לקופסה "חסרת החיים" כמו הSony שבתמונה שצרפתי.
אכן יש משהו מוצק וסיפורי ברדיו עם נוכחות . כמו הכל, גם זה עניין של טעם..אני לא כל כך בקטע של הסנסואים וכדומה..:rolleyes:.יותר בקטע הגרמני (ימ"שו) ודיטר ראמס. למרות שאכן היו אמריקאים ויפניים יפים. לדוגמא :
מיצובישי 20 da-f
mitsubishi_da_f20-1.jpg

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
את זה רציתי פעם שהיה לי סידרה שלמה של LUXMAN L-550 M-05+C05
luxman-t-530-106778.jpg

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור