שוב האתר בתרדמת-יוחזר שרון100 לאלתר !

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113
זאת הגדרה פרטית שלך.
מה הקשר בין מחיר רמקול למחיר רכב או מחיר דירה ?
יש מנגנון הצמדה או מנגנון מחיר יחסי ביניהם ?
לכן מחיר מופרך זה עניין סוביקטיבי.

גם לא בתיק של גוצ'י או שעון יוקרה או רכב יוקרתי....
יש מלא מוצרי יוקרה שאין קשר בין עלותם למחירם.
ארז

אין קשר בין עלות של המוצר למה שאתה מקבל, זה לא סובייקטיבי זו עובדה!
בשוק יד 2 שעונים של לא מעט חברות כמו גם תיקים של לואי ויטון, תכשיטים של גוצי ואחרים שעולים יותר מחדש, שומרים ערך או מקבלים ירידת ערך קלה בהתאם למצבם. אינך יכול לומר אותם דברים על שוק האודיו שם מחירי יד 2..... תומכים אובייקטיבית בעובדה שמחיר חדש מופרך.

בפחנוע על 4 גלגלים השקיעו יותר שעות תכנון, עלויות חומרים ויצור מכל מוצר אודיו.
אפשר להתווכח על שעונים מכאניים מסוימים האם שווים את מחירם, היות והייצור של המיניאטורות המכניות הללו הגם שבסה״כ מראים זמן, עדיין דורש אנשים בעלי יכולת הנדסה, אומנות ויכולות מכניות גבוהות בהרבה ממה שנדרש להרכבת אלקטרוניקה או רמקול.

נערך לאחרונה ב:

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,066
נקודות
113
אין קשר בין עלות של המוצר למה שאתה מקבל, זה לא סובייקטיבי זו עובדה.
בפחנוע על 4 גלגלים השקיעו יותר שעות תכנון, עלויות חומרים ויצור מכל מוצר אודיו.
אפשר להתווכח, על שעונים מצד שני יש לי לא מעט והייצור של המיניאטורות המכניות הללו הגם שבסה״כ מראים זמן והרוב המוחלט אינו מצדיק את המחיר כיום, עדיין דורש אנשים בעלי יכולת הנדסה, אומנות ויכולות מכניות גבוהות בהרבה ממה שנדרש להרכבת אלקטרוניקה או רמקול.

ניסחת בעדינות.:)
כאחד שמגיע מתחום הרכב וחיי אותו.
שום רמקול או מגבר לא מתקרב לעלויות ותכנון רכבים.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
ניסחת בעדינות.:)
כאחד שמגיע מתחום הרכב וחיי אותו.
שום רמקול או מגבר לא מתקרב לעלויות ותכנון רכבים.
כמה עולה לייצר טויוטה קורולה אחת? הכוונה כמה עולה לייצר יחידה אחת בלבד? כמה עולה לייצר 1000 יחידות? 200000 יחידות? כמה חלקים משותפים יש לאותה טויוטה עם עוד דגמים של טיויטה?
כמה עולה לייצר רמקול אחד? כמה רמקולים מהסדרה הגבוה של טידל, מרטן, פיאגה או כל מותג נחשב נמכרים בשנה?
זה לא שאני חושב שהמחירים של ציוד היי אנד משקפים את עלות הייצור שלהם, ברור שהיצרנים מתמחרים בצורה קיצונית אבל ההשוואה לעולם הרכב לא במקום ולא קשורה.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,066
נקודות
113
כמה עולה לייצר טויוטה קורולה אחת? הכוונה כמה עולה לייצר יחידה אחת בלבד? כמה עולה לייצר 1000 יחידות? 200000 יחידות? כמה חלקים משותפים יש לאותה טויוטה עם עוד דגמים של טיויטה?
כמה עולה לייצר רמקול אחד? כמה רמקולים מהסדרה הגבוה של טידל, מרטן, פיאגה או כל מותג נחשב נמכרים בשנה?
זה לא שאני חושב שהמחירים של ציוד היי אנד משקפים את עלות הייצור שלהם, ברור שהיצרנים מתמחרים בצורה קיצונית אבל ההשוואה לעולם הרכב לא במקום ולא קשורה.

אין שום קשר.
ברכב ישנם אלפי רכיבים.
מה בדיוק יש ברמקול. קופסת עץ, פלסטיק, קרבון, אלומיניום. אלמנטים וקרוס.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אין שום קשר.
ברכב ישנם אלפי רכיבים.
מה בדיוק יש ברמקול. קופסת עץ, פלסטיק, קרבון, אלומיניום. אלמנטים וקרוס.
נכון, אין שום קשר!

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113

אין מחסנים, לוגיסטיקה, משכורות ועוד...רק עלות יצור החלק בודד או אלפים?
תתחיל למכור אדיו בעלות נורמלית, תאמין לי שלא תהיה בעיה למכור 20000 טידל/מרטן/פיגה בשנה....

נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
איז מחסנים, לוגיסטיקה, משכורות ועוד צריך כדי לפתח ולמכור רכב, קל להתעלם.
תתחיל למכור אדיו בעלות נורמלית, תאמין לי שלא תהיה בעיה למכור 20000 טידל/מרטן/פיגה בשנה....
אתה שתמיד היית סמל הקפיטליזם גם מרגיש שהמחירים יצאו מפרופורציה, נוסיף את איציק ירקוני מהצוות ועוד אחד שראיתי מהצוות ואולי מירושלים תצא הבשורה לא משלמים מחירים מופקעים ! ..אה..לא נראה לי שיעבוד, בסין לבדה אחוז אחד מהאוכלוסיה מחזיק בשליש מכלל הכסף במדינה, הרבה אנשים שישלמו, נוסיף אותם להייטקיסטים החדשים, משקיעי מטבעות מבוזרים, יצרני האודיו יצחקו עלינו כל הדרך אל הבנק.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113
אתה שתמיד היית סמל הקפיטליזם גם מרגיש שהמחירים יצאו מפרופורציה, נוסיף את איציק ירקוני מהצוות ועוד אחד שראיתי מהצוות ואולי מירושלים תצא הבשורה לא משלמים מחירים מופקעים ! ..אה..לא נראה לי שיעבוד, בסין לבדה אחוז אחד מהאוכלוסיה מחזיק בשליש מכלל הכסף במדינה, הרבה אנשים שישלמו, נוסיף אותם להייטקיסטים החדשים, משקיעי מטבעות מבוזרים, יצרני האודיו יצחקו עלינו כל הדרך אל הבנק.

מזכיר לי את הירוקים בארץ, דואגים לחוקק חוקים שיגרמו לפחות פליטת מזהמים מרכב (למרות שבסופת אבק אחת יש יותר חלקיקים מזהמים מזיהום כל הרכבים בארץ) בטענה שחייבים להפחית את הזיהום שישראל מייצרת בשעה שאנחנו פסיק בטל בשישים בעולם.

אל דאגה, הייתי ונשארתי קפיטליסט, הדבר אינו סותר את העובדה שמאז ומתמיד אני מבקש תמורה הולמת לכסף שלי.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
חברים לא הבנתם אותי…
המחירים בתחום שלנו לא שפויים ולא מוצדקים!
מה הקשר לתעשיית הרכב? כלום ושום דבר!

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
א. דירה מתפוררת, טיח נופל ותריס מתייפח, של 3 חדרים ב שיינקין תל אביב - עולה יותר ממליון דולר אמריקאי. רוצה לדבר על מחירים נפוחים..?
ב. יש בעולם האודיו סקטור שלם של "שופוני", אבל אם לא מעט אנשים שרוצים ליהנות ממוסיקה. מי שרוצה ליהנות, יכול לקנות מערכת סבירה, החל מכמה אלפי שקלים ביד2 ועד מאות אלפים, כרצונו ולפי יכולתו. בכל מקרה הוא יקבל מוסיקה.
מנסיוני ולמיטב ידיעתי - אפשר להרכיב מערכת בכלל לא רעה ביד2 בסכום של כמה עשרות אלפי שקלים. זה לא בשמיים למי שעובד ומרוויח. טיול אחד של המשפחה בחו"ל (מי ייתן ונחזור לטייל בלי מגבלות) עולה יותר מזה. שיפוץ והחלפה של המטבח עולה יותר מזה. להחליף את הרכב בן 3 שנוסע מצויין ברכב חדש מהניילונים רק בשביל הריח של חדש עולה יותר מזה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
חתימה טובה לצמים.

שרון לא יחזור. ורוברט, אם יחזור, לא יצליח לכבוש את יצרו ושוב אאלץ להשעות אותו.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
חברים לא הבנתם אותי…
אתה מדבר על היצרנים.
כשהייתי בתערוכת CES בווגאס היו אולי 300 סוויטות של יצרנים שונים. בחלקן היו כמה יצרנים יחד. הייתי די בהלם מכמות החברות והמחירים המטורפים שלהם.
רובם חברות בוטיק שמוכרות יחסית מעט בשנה ולכן המחירים ככה.
אודיופילים מסתבר מעדיפים את החברות בוטיק על יצרנים רגילים. גם בגלל שחלקן משקיעות מאד בבנייה ובעבודת יד
אודיו איכותי הפך לנישה ויש לזה מחיר

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113
חברים לא הבנתם אותי…

יודע כמה מגברים ורמקולים של בורמייסטר יש בכל מרצדס ? הרבה, הרבה יותר ממה שתשים בבית גם במידה ותחזיק מערכת אטמוס מלאה לצד הסטריאו
אותה הדבר אצל מרידיאן ויגואר, הרמן ו b.n.w ….בקיצור יש קשר ;)

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,784
נקודות
113
אתה מדבר על היצרנים.
כשהייתי בתערוכת CES בווגאס היו אולי 300 סוויטות של יצרנים שונים. בחלקן היו כמה יצרנים יחד. הייתי די בהלם מכמות החברות והמחירים המטורפים שלהם.
רובם חברות בוטיק שמוכרות יחסית מעט בשנה ולכן המחירים ככה.
אודיופילים מסתבר מעדיפים את החברות בוטיק על יצרנים רגילים. גם בגלל שחלקן משקיעות מאד בבנייה ובעבודת יד
אודיו איכותי הפך לנישה ויש לזה מחיר
אודיו איכותי לא הפך לנישה , לך תקנה ציוד יפני ציוד יפני שמיוצר באלפים , שים רמקולים של חברה רצינית וגדולה , ובוא נראה את ציוד השפופרות האקזוטי עם השפופרות הנדירות ואיזה הורן מקומר ונציל עובר אותם , חוץ ממלנפח לבעלים את החזה אין שום הצדקה לעניין .

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אודיו איכותי לא הפך לנישה , לך תקנה ציוד יפני ציוד יפני שמיוצר באלפים , שים רמקולים של חברה רצינית וגדולה , ובוא נראה את ציוד השפופרות האקזוטי עם השפופרות הנדירות ואיזה הורן מקומר ונציל עובר אותם , חוץ ממלנפח לבעלים את החזה אין שום הצדקה לעניין .
לא הבנת אותי
כשהייתי ילד בשנות ה 80 לכל משפחה היתה מערכת סטריאו בסלון תקליטים וקלטות והיתה תרבות של שמיעת מוזיקה
היום זה נדיר. זה נישה

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לא הבנת אותי
כשהייתי ילד בשנות ה 80 לכל משפחה היתה מערכת סטריאו בסלון תקליטים וקלטות והיתה תרבות של שמיעת מוזיקה
היום זה נדיר. זה נישה
היום שומעים יותר מוזיקה מפעם, הצעירים היום פשוט עושים את זה אחרת, בעיקר באזניות מהטלפון.
בזמננו היה צריך פטיפון עם מגבר ורמקולים אז לא היתה ברירה אלה לחלוק מערכת אחת במשפחה.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
היום שומעים יותר מוזיקה מפעם, הצעירים היום פשוט עושים את זה אחרת, בעיקר באזניות מהטלפון.
בזמננו היה צריך פטיפון עם מגבר ורמקולים אז לא היתה ברירה אלה לחלוק מערכת אחת במשפחה.

בשנות ה80 היה כבר ווקמן... אבל הוא לא החליף את המערכת הביתית כל כך מהר...
מה שהחליף את המערכות הביתיות היה המעבר לקולנוע ביתי רב ערוצי

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
בשנות ה80 היה כבר ווקמן... אבל הוא לא החליף את המערכת הביתית כל כך מהר...
מה שהחליף את המערכות הביתיות היה המעבר לקולנוע ביתי רב ערוצי
הווקמן היה מוגבל מאוד ביכולות שלו, סוללות לא 100% חזקות והיה מתחיל לזייף, את המוזיקה היית צריך להקליט בבית מתוך תקליטים או לרכוש קסטות שהיו באיכות איומה! היום המצב עם הסלולרי ושרותי הסטרימינג הוא כזה שכל אחד יכול לשמוע המון מוזיקה ואכן זה קורה.
זה שהקולנוע הביתי החליף את מערכת הסטריאו כמערכת ביתית זו כנראה עובדה שאתה מצוי בה יותר למרות שמעולם לא היתה לי מערכת כזאת…

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אני חושב שהטלוויזיה עם ה 200 ערוצי זבל החליפה את המערכת
היתה תרבות של שמיעת מוזיקה. חלק מסדר היום כי היו שעתיים בקושי של תוכניות בטלוויזיה
בכל מקרה אודיו היום זה נישה ואנלוג זה הנישה של הנישה

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
אני חושב שהטלוויזיה עם ה 200 ערוצי זבל החליפה את המערכת
היתה תרבות של שמיעת מוזיקה. חלק מסדר היום כי היו שעתיים בקושי של תוכניות בטלוויזיה
בכל מקרה אודיו היום זה נישה ואנלוג זה הנישה של הנישה
נכון. בעבר מערכת סטריאו ביתית נתפסה כפריט חובה בכל בית, כמו מקרר או מכונת כביסה. מי שיכול להרשות לעצמו קנה מערכת בחלקים, לעתים אפילו ברמה גבוהה מאד, מי שפחות הסתפק במערכת משולבת (או אח"כ מידי/מיני).
(כמעט) כולם ראו בזה רכישה הכרחית לבית, גם אם בקושי השתמשו בה ומערכת האודיו ניצבה בגאון בכל סלון. הימים האלה עברו, וברוב הבתים כיום אין כלל מערכת כזו. גם קולנוע ביתי לא קיים ברוב הבתים להערכתי (הכוונה לא לסאונד בארים וכאלה, אלא למערכת של ממש עם מגבר וסוללת רמקולים).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור