שדרוג חלומי: הרמקולים החדשים גורמים לי לגלות מחדש מוזיקה - Magico S5 2024

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,109
נקודות
113
אחרי ציפייה ארוכה ומייגעת ובתיזמון לא רע להנמכת הלהבות אותם אנו חווים בשנה פלוס האחרונות, הגיעו הרמקולים החדשים לביתי לפני כעשרה ימים - Magico S5 2024 , שהחליפו את ה S3 2023 שהיו ברשותי (ברכות לרוכש שזו כבר הפעם השנייה שאני עושה עבורו הרצה לרמקולים ;)).

המארז החדש העשוי אלומיניום בקווים מעוגלים גדול בעשרות אחוזים מהדגם הקודם של הS5 ומה S3 הנוכחי (למעשה נפח התיבה קטן רק בפחות מ15% מנפח התיבה של ה S7), המארז החדש מביא עימו שיפור המשפיע משמעותית על איכות הצליל בכול העקומה ובתדרים הנמוכים בפרט. ה S5 החדש מצויד בדרייבר מיד חדש בקוטר 6 אינץ', שני וופרים בקוטר 10 אינץ', כולם בטכנולוגיית Nano-Tec v.8 (חלה של אלומניום בציפוי קארבון וגראפן), הטוויטר של הרמקול מבריליום מצופה ביהלום לטובת מניעה של עיוותים.

בהאזנה למגוון סגנונות מוזיקה, ה S5 מרשימים במיוחד.

באלבום עבודה עברית השיר גיטרה של אהוד בנאי, ניתן לשמוע כול ניואנס בגיטרה המלווה את הזמר, הפרטים נשמעים בצורה יוצאת דופן. ב The Köln Concert של Keith Jarrett's, ההרמוניות של הפסנתר מרחפות בחלל עם נוכחות כמעט הולוגרפית, כל פרט מוצג בבהירות מדהימה.

ביצירות כמו Miles Davis - So What, Radiohead - Weird Fishes/Arpeggi ו-Pink FloydTime ו Money, הרמקולים מייצרים במה תלת-ממדית מרשימה, עם מיקום מדויק של הכלים והקולות.

הבס של ה S5 עוצמתי, עמוק ורזולטיבי – בטרקים כמו: Angel של ו Massive Attack ,Lydia Ainsworth - Afterglow , deadmau5 Seeya ו Billy Raffoul - Acoustic חווים עוצמה, שכבות ועומק בבאס ובתווים הנמוכים שגורמים לי להרגיש שאני מגלה מחדש שירים ויצירות מוכרים.

דינמיות, מוזיקה קלאסית, דוגמת: Beethoven - Ninth Symphony, ו Stravinsky - The Rite of Spring היכולת הדינמית של הרמקול מרשימה, מעברים בין הקטעים השקטים להתפרצויות של התזמורת מבוצעים בשלמות במיקרו שניה ואינם מצליחים להוציא את הרמקול מאיזור הנוחות והשלווה.

למרות גוף האלומיניום וההנדסת העל במעבדה, הרמקול יודע ליצר צליל חם ורגשי, ניתן לשמוע זאת בשירים דוגמת: Into My Arms של Nick Cave או Harvest Moon של Neil Young.

יתרון משמעותי של ה-S5 הוא זמן ההרצה הקצר יחסית (חלק מההרצה של ה S5 מבוצע במתקני הייצרן) - תוך מספר ימים הצליל מתייצב והבמה הקולית מתרחבת.

בהשוואה ל-S3 2023, שני הרמקולים חולקים איכות טונאלית דומה, אך ה-S5 מסוגל לנגן בעוצמות גבוהות יותר ללא מאמץ ומספק באס עשיר ועמוק עם יותר רבדים, גם בווליום נמוך מאוד (לשמחת השכנים).

אומנם ה S3 וה S5 הם בעלי נתון נצילות של 88db ב 4ohm, אבל בפועל ה S5 דורש הרבה פחות כוח להפעלתו מאחיו הקטן ואין בעיה להפעילו בעזרת מגבר יחיד (אצלי Luxman M900u).

לבעלי חללי האזנה מעל 40 - 45 מ"ר, ה-S5 יהיה הבחירה המועדפת, או S3 בשילוב סאב.

בשורה תחתונה, כמו ב S3 גם כאן מדובר בקפיצה משמעותית במעטפת הביצועים על פני הדור הקודם, קפיצה שלמעשה סוגרת את רוב הפערים (ופותחת פערים משלה בכול הקשור לתחום התחתון) בין סדרת ה S החדשה לשני הרמקולים הראשונים בסדרה M. להערכתי למג'יקו לא יהיה מנוס מלעדכן אותם בהקדם.

שנדע במהרה ימים טובים שקטים ומאושרים מאלה.

תמונות מצורפות

• WhatsApp Image 2024-12-25 at 13.46.09.JPG
    WhatsApp Image 2024-12-25 at 13.46.09.JPG
    KB 165.5 · צפיות: 81
  • WhatsApp Image 2024-12-25 at 13.46.10 (1).JPG
    WhatsApp Image 2024-12-25 at 13.46.10 (1).JPG
    KB 85.9 · צפיות: 90
  • WhatsApp Image 2024-12-25 at 13.46.11.JPG
    WhatsApp Image 2024-12-25 at 13.46.11.JPG
    KB 117.7 · צפיות: 89
  • WhatsApp Image 2024-12-25 at 13.50.19.JPG
    WhatsApp Image 2024-12-25 at 13.50.19.JPG
    KB 101.6 · צפיות: 87
נערך לאחרונה ב:

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
811
נקודות
113
תתחדש גיא! תיהנה!
"...(ברכות לרוכש שזו כבר הפעם השנייה שאני עושה עבורו הרצה לרמקולים ;))." אתה יודע שבפעם השלישית...
ברכות גם לרוכש S3 :)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,636
נקודות
113
יפה, תתחדש ותהנה,
ניראה מעולה
מברוק!

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,257
נקודות
113
סט פגז הרמת ואתה ממשיך רק לעלות. מדהים.
תתחדש!!

למה

חבר משקיען
מעורבות
836
נקודות
113
איזו מתנה עשית לעצמך,-ממש נס חנוכה !!! תתחדש ותהנה הרמקול פגזזזזזזז.:אצבע מורמת

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
486
נקודות
83
.
בשעה טובה. תתחדש.
אין צורך לומר תהנה, זה בטוח.
.
גיא ברשותך, שאלה שמאוד מסקרנת אותי, בעיקר לגבי מגיקו.
איך אתה בוחר/מחליט בין הסדרות?!
מה הקריטריונים שהיו יותר לטעמך.
לצורך העניין, בין S5 ל M2
(שהם פלוס מינוס, באותו סדר גודל של מחיר).
.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,109
נקודות
113
תודה לכל המברכים, חג שמח, ונאחל לשובם המהיר של החטופים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,109
נקודות
113
.
בשעה טובה. תתחדש.
אין צורך לומר תהנה, זה בטוח.
.
גיא ברשותך, שאלה שמאוד מסקרנת אותי, בעיקר לגבי מגיקו.
איך אתה בוחר/מחליט בין הסדרות?!
מה הקריטריונים שהיו יותר לטעמך.
לצורך העניין, בין S5 ל M2
(שהם פלוס מינוס, באותו סדר גודל של מחיר).
.

הי חגי,

כשבוחרים רמקול, אחד השיקולים המרכזיים הוא השטח שהרמקול צריך לכסות ואת יכולתו “ללחוץ” את האוויר בחלל, בין אם מדובר בחדר קטן ובין אם זה סלון, מטבח ופינת אוכל המחוברים יחדיו.

M2 הוא רמקול עם שני וופרים בגודל 7 אינץ’ שתוכנן בעיקר לשוק במזרח הרחוק, שם החדרים נוטים להיות קטנים יותר.
M3 תיבה גדולה ועמוקה מאחיו הקטן, ומצויד בשלושה וופרים בגודל 7 אינץ’ ומתאים לכיסוי שטח גדול משמעותית.
S3 תיבה קטנה מה M3 וכולל שני דרייברים בקוטר 9 אינץ’, ושטח הכיסוי שלו דומה לזה של ה-M3.
S5, תיבה עם נפח דומה ל M3, לעומת זאת, מצויד בשני דרייברים בקוטר 10 אינץ’ ומסוגל להתמודד עם חללים גדולים יותר.
ה M6 תיבה גדולה בהרבה מה S5 וכולל 3 דרייברים בקוטר 10.5 אינץ׳. מהאזנה, אין לו שום בעיה לייצר לחץ בחלל גדול יותר מזה שה S5 יכול לכסות

לגבי נתוני השטח והמטרז’, המידע מבוסס על יאיר תמם (המהנדס הראשי של החברה) וערן, היבואן.

בנוסף, קל להבין את המשמעות של קוטר הדרייברים – למשל, ניתן לחשב כמה דרייברים בקוטר 4.5 אינץ’ נדרשים כדי להגיע לשטח פני הדרייבר בגודל 10 אינץ’.

בגדול, החלל אצלי יושב על התפר בין המקסימום ש S3 ממלא לבין מה ש S5 עושה בנוחות.

ממספר הפעמים שהאזנתי ל M3 וM6 אני יכול לומר שלאוזני נשמעו עם רזולוציה וניטרליות גבוהים עוד יותר מסדרת S.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור