מגבר שאלה בנוגע למגברים משולבים של חברת NAIM.

בעז

אוהב את התחום
מעורבות
28
נקודות
18
שלום לכולם,
אני מבקש להתייעץ עם חברים מנוסים מן הפורום.

ברשותי מערכת משולבת של NAIM ב"דרגת הכניסה" -
Nait5i2+cd5i המגבר הוא של הרבט מסוג 7ES-3. אני מאזין רק לדיסקים ואין לי כוונה להחליף את המקור.

חשבתי על האפשרות לשדרג את המגבר לSupernait 2 של חברת נאים משום ששמעתי אודותיו המלצות טובות מאד.

מנסיוני ידעתי כי השמיעה שלי לא רגישה במיוחד ובעבר לא שמעתי הבדלים בין מגברים שונים (בעוצמה זהה). כשהגעתי להאזנה שבה הושוו שני המגברים (על מכשיר דיסק זהה לשלי אבל על רמקולים שונים) הופתעתי מאד, משום שההבדל היה ניכר מאד. הSN2 נשמע נפלא עם דיסק של קינג קרימסון שהבאתי מן הבית - עשיר ורחב, זה בהחלט מתקבל על הדעת בהתייחס למחירו. העניין הוא שהמגבר שלי נשמע פשוט לא טוב בהשוואה - צורם ורזה. בהתחלה הייתי משוכנע שמדובר בתוצאה של ההבדלים בין המגברים (עד שלא שמעת את המעולה הרי לא תוכל להשוות, אין שכל אין דאגות...) וכבר הייתי מוכן לשלם את מחירו של המגבר ללא היסוס. אבל אז עלה בי הרהור שבעצם בביתי שלי הסאונד של המערכת הרבה יותר טוב ובוודאי לא כל כך גרוע.

הרמקול שהיה במבחן היה רמקול ריצפתי של דינאודיו, אינני יודע מאיזה דגם. המדגים טען כי הנצילות של הרמקול שלי זהה לזו של הדינאודיו. בדיקה נוספת העלתה את הנתונים הבאים:

הרברט : Sensitivity 86dB/1W/1m
הדינאודיו : Sensitivity 86 dB: (2,83 V/1 m)

האם ניתן להסיק מכך כי המדגים צדק והרמקולים אכן דורשים הגברה באותה עוצמה ?

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין - כמה חשוב הכוח של המגבר?. האם מדידה ב"כמות הוואטים" מספיקה?
ובאופן ספציפי בהתייחס למרכיבי המערכת שלי, האם השדרוג כדאי?

תודה!

נערך לאחרונה ב:

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
הרמקול שהיה במבחן היה רמקול ריצפתי של דינאודיו, אינני יודע מאיזה דגם. המדגים טען כי הנצילות של הרמקול שלי זהה לזו של הדינאודיו. בדיקה נוספת העלתה את הנתונים הבאים:

הרברט : Sensitivity 86dB/1W/1m
הדינאודיו : Sensitivity 86 dB: (2,83 V/1 m)

האם ניתן להסיק מכך כי המדגים צדק והרמקולים אכן דורשים הגברה באותה עוצמה ?

לא.
הנתונים שיצרני רמקולים מספקים לא נותנים שום אינדיקציה רצינית לגבי דרישות ההגברה (ואני מתכוון לדרישות מינימליות). כמו כן, יש חשיבות לסביבה האקוסטית.
לפעמים ניתן למצוא מדידות שכן נותנות אינדיקציה על דרישות ההגברה של הרמקול ואופיו, באתרים וביקורות כאלו ואחרים, אבל בלי להקשיב אצלך בבית, עם הרמקולים שלך, אין אפשרות להיות בטוח.

בשורה התחתונה, אתה לא קונה מגבר על סמך איך הוא נשמע עם רמקולים אחרים...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ההבדלים בניהם גדולים.
הנקודה השניה היא שניתן פשוט ליצור קשר עם אילן תמיר ולשמוע בעצמך.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
1. כבר נאמר ולא נותר אלא לחזור - לא לקנות בלי לשמוע על הרמקולים שלך.
2. למרות שההרבט נחשב רמקול עם נצילות בינונית אני אישית חושב שלא יזיק לו מגבר חזק יחסית. אצלי מחובר למונובלוקים קלאס d של ניופורס שנותנים לו כוח ופירוט.
3. עם זאת שווה מאד לשמוע אותם עם המשולב של croft שמביא היבואן שלהם יגאל סבי. התוצאה מפתיעה.

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
ההבדל בין הנייט 5 לבין הסופרנייט משמעותי בכל פרמטר, במיוחד בהתחשב בעובדה שבנייט 5 דרגת הפרה היא פאסיבית ובסופרנייט אקטיבית.
בעבר היה לי את הניים XS2 שהוא האח הגדול של הנייט 5, וגם אני שקלתי לשדרג לסופרנייט(אני אוהב את המראה של ניים וכמובן גם את הצליל), ומאוד הופתעתי כשבמיקרה יצא לי לשמוע ולאחר מכן להשוות למגבר של-EXPOSURE מדגם 3010.
האקספוז'ר ניראה הרבה יותר ספרטני ומינימלי מהניים(לא שהיים לא מינימלים) אבל לדעתי עולה על הניים (XS2 וסופרנייט) בכל פרמטר אפשרי.
אין לי מושג איך האקספוז'ר מתומחר בארץ אך לדעתי האקספוז'ר 3010 עולה כמו ה-XS2 ונשמע טוב יותר מהסופרנייט.
אגב אני דוחף איתו זוג דינאודיו עם נצילות של 85 דיבי, והסינרגיה מעולה לטעמי.
אחת הבעיות של הניים ובמיוחד הנייט 5 שלעיתים יש צורך ממש להגביר אותו בשביל שיתחיל להניע את הרמקולים, הוא לא נשמע משהו בעוצמות נמוכות, הבעיה הזו לא קיימת באקספוז'ר, האקספוז'ר נשמע טוב בעוצמה נמוכה בדיוק כמו שבעוצמה גבוהה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
.
אחת הבעיות של הניים ובמיוחד הנייט 5 שלעיתים יש צורך ממש להגביר אותו בשביל שיתחיל להניע את הרמקולים, הוא לא נשמע משהו בעוצמות נמוכות, הבעיה הזו לא קיימת באקספוז'ר, האקספוז'ר נשמע טוב בעוצמה נמוכה בדיוק כמו שבעוצמה גבוהה.
זו בעיה נפוצה של הרבה מגברים ,ובעיני זה חמור ביותר ,הרי לא יתכן שיהיה טווח צר שבו במגבר נשמע טוב ובשאר מתעקם ,הטונליות צריכה להשאר זהה בכל העוצמות ,
ואם מותר לי להוסיף ,גם הרמקולים שמשתתפים בקבלת התוצאה יכולים להוסיף לבעיה הזו ,כמו למשל המון רמקולים שכבים כמעט לגמרי בעוצמות נמוכות .

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
זו בעיה נפוצה של הרבה מגברים ,ובעיני זה חמור ביותר ,הרי לא יתכן שיהיה טווח צר שבו במגבר נשמע טוב ובשאר מתעקם ,הטונליות צריכה להשאר זהה בכל העוצמות.

הרי זה לא לגמרי אפשרי, כי השמיעה שלנו איננה לינארית...

אבל זו אכן טעות נפוצה בבחינות האזנה, לא להאזין בעוצמות שונות, בהם אנחנו רגילים (לפעמים נאלצים) להאזין בבית. גם כאן אין שום נתון טכני נגיש שיכול להגיד לנו איך שילוב מסויים של מגבר-רמקול יישמע בעוצמות שונות בחדר ספיציפי.

בעז

אוהב את התחום
מעורבות
28
נקודות
18
תודה על התשובות שכתבתם !

אני מניח שבשורה התחתונה אני רוצה לברר האם 50 הוואט של הנייט 5i2 מספיקים על מנת להניע היטב את ההרבט 7ES-3

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
אם אתה אוהב לשמוע בעוצמה בינונית פלוס אז הניים אולי יתאים לך, אם לא אז קח בחשבון שלהרבט נצילות מתחת לממוצע ודי נמוכה וזה לא ממש מוסיף לסיפור.
שוב...בגלל הקדם הפאסיבי של הנייט 5 יש צורך להגביר מעל לממוצע על מנת שהמגבר "יפתח", "הבעיה" הזו לא קיימת בנייט XS ולא בסופרנייט.

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
תודה על התשובות שכתבתם !

אני מניח שבשורה התחתונה אני רוצה לברר האם 50 הוואט של הנייט 5i2 מספיקים על מנת להניע היטב את ההרבט 7ES-3

אז הסברנו לך, בלי לבדוק אצלך במערכת, לא תוכל לדעת. לפי לפי "הוואטים" או שום נתון אחר נגיש.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
ה CROFT שהזכרתי גם הוא 50W ושולט ברמקול ביד רמה.

כל רכיב באודיו משפיע - מקור כבילה אקוסטיקה חשמל וכו'. אבל אני באמת מאמין שהשילוב רמקול-מגבר הוא הלב ונקודת ההתחלה של הכל. מספרים לא אומרים כלום. ת'עשה טובה - אל תקנה בלי לשמוע אותם ביחד. עדיף אפילו "לפספס הזדמנות קנייה" מאשר ליפול חזק. ואל תתבייש לנסות כל קומבינציה שתקרה בדרכך - ממגבר מנורות 20W ועד מפלצת של 500W - לך תדע, אולי תופתע ותמצא שילוב שממש יתאים לך אישית.

boazro

אוהב את התחום
מעורבות
110
נקודות
43
יש לי HARBETH 7 מחובר לCROFT 50WATT ונישמע מצוין +.אתה מוזמן לשמוע
בועז

Alberto

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
מה עם הגברה של תדי פרדו? הייתי מנסה ...

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
naim supernait מגבר מצויין, בעל יכולות מדהימות וישלוט לך ברמקולים ויפיק מהם תוצאה מדהימה. כאשר תחבר לו ספק כח חיצוני לפרי אתה משדרג אותו עוד ועוד.

מגברים אחרים שעובדים מצויין עם HARBETH כמו SUGDEN A21SE ו LAVARDIN IS REFERENCE.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
מכל רמקולי הרבט הכי התחברתי ל 7ES-3.
שמעתי אותם לא פעם אחת עם מספר סוגי מגברים.
התוצאה הטובה ביותר לאוזניי היתה עם מגבר CROFT .
ההשתלבות של שני הבריטיים האלה מעולה :בעד:

Alberto

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
פיני, אתה מתכוון לאינטגרייטד של CROFT?

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
133
נקודות
43
naim supernait מגבר מצויין, בעל יכולות מדהימות וישלוט לך ברמקולים ויפיק מהם תוצאה מדהימה. כאשר תחבר לו ספק כח חיצוני לפרי אתה משדרג אותו עוד ועוד.

מגברים אחרים שעובדים מצויין עם HARBETH כמו SUGDEN A21SE ו LAVARDIN IS REFERENCE.

לטעמי, הלברדין נשמע איום ונורא עם Harbeth. אחת התוצאות המשעממות. אומנם המגבר מאוזן, אבל הוא מוציא סאונד "דארקי" ש"מסרס" ופוגם בטונאליות הטבעית של הרמקול.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
חחח לא היה נעים לי להגיד אבל בדקתי את הלברדין הנ"ל אצלי והגעתי לאותן המסקנות ... אין שם התאמה.

נו - אז מה עם הקרופט ? שמעת ? מעניין אותי אם זה זיכרון מוטעה או שהקרופט אכן שולט בהרבט ביד רמה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור