רשמים ראשונים מחיפוש מערכת סטריאו

thomas

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אחרי שהעברתי את כל המערכת הקודמת שלי להורים, אתמול התחלתי רשמית לחפש תחליף. התקציב הוא בערך 25K, למערכת הכוללת רמקולים, הגברה, ונגן (CD, לא DVD). יש אפשרות לחרוג מהתקציב אבל לא הרבה.
בקיצור אתמול קפצתי לאודיופריק (ערן) לשמוע רמקולים יד שניה שמסתבר שהם עצומים בגודל וגם ככה לא התלהבתי מהם.
העסק נהיה מעניין כשערן הציע לנסות רמקולים מדפיים של Acoustic Zen מדגם Adagio Jr - איזה רמקולים! מאוד מאוזנים, מהירים, מפורטים מאוד אבל לא מעייפים או צורמים, ויש להם בס מעולה. המראה החיצוני שלהם מרשים - גימור מאוד איכותי. אלו מדפיים גדולים (עומדים על סטנד מקורי) והם קצת מעל התקציב שלי, אבל ערן אמר שאפשר לסדר להם הגברה יד שניה ולהתחיל עם נגן CD זול עד שיהיה כסף לשדרג ושזה יתן תוצאה טובה.
בקיצור זו רק תחילת החיפוש אבל הרושם הראשוני מהרמקולים האלו חיובי ואני מתכוון לחזור לשמוע אותם לפני שאחליט.

מישהו שמע אותם? מה אתם אומרים?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
שמעתי את הדגם הרצפתי של החברה, אכן מזכיר את ההתרשמות שלך.
מעניין איך הם ישמעו לך בסיום הסבב...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
איך אתה מתכוון לחלק את התקציב הזה
כמה לכל רכיב?

thomas

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
לגבי התקציב

אין לי מספיק נסיון כדי לדעת כמה כל רכיב משפיע, ולכן אני לא סגור על חלוקת התקציב. אני גם מחפש לקנות ציוד מתצוגה\יד שניה ולכן זה יכול לשנות את כל חלוקת התקציב (נניח אם אקנה הגברה משומשת, אני מניח שבפחות מ-10K אפשר למצוא משהו מספיק טוב ואת שאר הכסף כדאי להשקיע ברכיבים האחרים).

ודבר אחרון, אפילו אם החלוקה לא מאוזנת (נניח מעט לנגן) יש בזה יתרון מסויים כי זה אומר שאפשר בקלות לשדרג.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מה הייעוד של המערכת ?
לאיזו מוזיקה ולאיזה חדר?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם כך התחלה טובה היא מבחן הרמקולים של נמר שמפורסם כאן - עבור רמקולים
לדעתי רק לאחר שמיעת מספר רמקולים יהיה כדי לדבר על שאר הציוד

thomas

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אורי המערכת מיועדת למוזיקה בלבד. החדר 3.2X3.5 - בעתיד סביר שהמערכת תנגן בחדר יותר גדול ולכן אני מחפש רמקולים קצת יותר גדולים מהרמקולים שאני מחיליף -Dynaudio 52. המוזיקה כוללת הרבה רוק רך וקאנטרי (ניל יאנג, ג'וני מיטשל, דילן, טום וייטס), ג'אז, מוזיקה אקוסטית ומידי פעם דברים קצת יותר רועשים (ג'ימי הנדריקס למשל).

כרמי תודה עקבתי אחרי המבחן של נמר. אני מכוון לרמקולים קצת יותר גבוהים - בתקווה למצוא ביד שניה\תצוגה או לפחות להתאים להם הגברה מיד שניה. את ה-Adagio Jr שמעתי עם מגבר משולב של מנלי, שהיה נחמד אבל חלש מידי (הבסים נמרחו בטירוף) ועם המגבר הקודם שלי שהבאתי איתי - Arcam A85, שהפתיע ונשמע לא רע.

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
או עכשיו אתה מדבר.
בתור אחד שיש לו כזה מגבר אני יכול בקלות להמליץ לך.
:)

קודם כל הייתי הולך לחפש את DALI GRAND COUPE רמקול מדפי שיענה על הדרישות שלך.
אחד מהטובים ששמעתי בחיי ושמעתי אותו עם המגבר הזה.

אגב מה קרה באמת לארקאם?
אתה עושה איתו משהו? (אני מחפש לעשות BI-AMP)

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אגב למערכת של 25K זה מגבר כניסה מעולה.
אתה צריך CD באותה רמת מחיר והשאר זה לרמקול (אפילו שאני מעדיף הגברה יקרה מהרמקול )

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
המלצה !!
כך את הזמן .
זה כיף לחפש רמקול .

thomas

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אורי את הארקאם אני משאיר במערכת הקודמת, ואם לא אמצא משהו יותר טוב אולי אשתמש בו למערכת החדשה. בכל מקרה אני לא מוכר אותו - המגבר מצויין ואין סיבה למכור אותו בזול ביד שניה. אני אבדוק את ההמלצה שלך - מה מחירם המשוער של ה-Dali האלה?

בכל מקרה אני לא ממהר - רק התחלתי לחפש ואני לא לחוץ. לפני שאני מחליט אני רוצה לשמוע JMR שאמורים להגיע לארץ בשבועיים הקרובים וגם רמקולים של Harbeth ששמעתי עליהם דברים טובים והיו לי רמקולים דומים שמאוד אהבתי (Rogers).

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הדאלי עלו כ18 אלף ש"ח.
משומשים אני לא יודע אני מעריך בטח 12+/-.
זה רמקול מדהים.
אני אישיתי במקומך משאיר את הארקאם ומוסיף לו את המגבר כח שלו הP85.
לדעתי תחסוך הרבה ויהיה לך יותר כסף לכבלים, סטנדים איכותיים, שיפור אקוסטיקה, וכמובן מקור.

http://www.spearitsound.com/dali/dali_coupe.asp
דאלי.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
הי אורי, הדאלי הללו נמכרים

בהרבה פחות ממה שכתבת (אני מכרתי זוג לפני כמה שנים ) לאחרונה מכרתי זוג רצפתי
מהסדרה הזו ב10000 ש"ח.
הגראנד קופה שווה 6500 ש"ח+- וכך הוא גם נשמע, ולדעתי ה A85 הוא לא מספק בשבילו
הוא לא מוציא תלת מימד ולא נשמע טבעי מספיק לרמקול עם פוטנציאל כזה.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
סבבה , זו דעתך האישית. לדעתי אתה לא רק טועה, אלא בצורה ככ קיצונית שזה מפחיד.

הדאלי נשמע לא רק לי אלא לרבים אחרים כרמקול מדהים. הוא נתן תלת מימד בלי שום בעיה.
הA85 לא טבעי? מאיפה הטענה הכ"כ מגוככת הזו. הייתי מבין את זה על ימאהה ב 2000 ש"ח, אבל לא הגזמת אלא הרבה מעבר.

דעתי היא שזה מביש שיבואן שמביא מוצרים X מדבר ככה על מוצר שמביא יבואן אחר. במילה אחת : תתביש.

הגראנד קופה נמכרו בתקופה ששמעתי אותם בחנות ACCORD שהוא היבואן גם כידוע לי , והמחיר היה 18K.

מאז עברו מים רבים בירקון. אין בעיה שרמקול יאבד ממחירו לאחר 6 שנים ועוד במיוחד שהוא כבר לא מיוצר.

אם אתה אומר שהוא שווה 6500 ש"ח וכל הוא נשמע, צר לי אך אולי אתה עוסק בתחום אך הקשר בינך ובין הבנה בסאונד הם מופרכים ביותר.
יש דברים שהם מעבר לטעם.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אורי.

אינני מבין מה מונע מכם לשמור על איפוק ולהימנע ממילים כמו "אתה לא מבין בסאונד" ושאר ירקות. זה סתם גורר את הפוסט למצבים שאיננו מעוניינים בהם. אנא ענה עיניינית ולמה שניכתב ולא אישית ולמי שכתב.

לתשובה שלי.

אם במדפיים עסקינן {ויצא לי לשמוע כמה דגמים של דאלי} הם לא מי יודע מה חזקים בתלת מימד למרות שבעיני זה לא חשוב {במה זה לא הכל}, הוא נישמע די טיבעי {לא משהו חסר תקדים} ובמחיר שלו יש תחלופות טובות יותר.

קח את האופרה קלאס שנישמע מדהים לעומתו וטוב ממנו בהרבה, המורל גם כן דינמי יותר ממנו אם כי קשה להנעה אך נישמע טיבעי ממנו לחלוטין.

יש עוד רמקולים שיצא לי לשמוע בזמן האחרון שהיו טובים מרמקולים מדפיים של דאלי.

אם בריצפתיים עסיקנן דאלי אכן רמקול מיוחד ונותן תחרות הולמת להרבה רמקולים במחירו.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
את הגראנד קופה שמעת? פשוט מאוד.

דבר שני הכוונה בתלת מימד הייתה למגבר ולא לרמקול פי ההודעה הקודמת.

שלא נדבר שזה דיבור של יבואן על מוצרים של יבואן אחר.

ההתעסקות בי פה לא במקום בכלל.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ההיתעסקות באדם באופן אישי היא אינה במקום.

לא שמעתי את הרמקול המדובר, כנראה שהוא באמת כפי שאתה מתאר אותו, אך שוב - כאשר אשמע אתן חוות דעת ספציפית עליו.

אם כוונתך לתלת מימד הייתה מהמגבר אני נוטה להסכים איתך.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא הייתה התעסקות בבנאדם.
סה"כ אמרתי שאם הוא יבואן הוא לא בהכרח הופך למבין משהו. הכרתי אנשים שיבאו לארץ הרבה מוצרים שאין להם מושג קלוש מה ואיך הם עובדים. להיות יבואן/יצואן זה סוג של איש עסקים , לא בהכרח הוא יודע.

לדעתי זה לא במקום שעוסק בתחום ידבר על מוצרים שהוא לא מביא. ליבואן עצמו הזכות היחידה בתור "עוסק" לדבר על מוצריו. כך אני חושב.

אגב אם הייתי היחיד שהיה חושב כך על הרמקול ניחא. אבל לא מעט אנשים שפגשתי מבינים או לא מבינים גדולים בתחום אמרו אותו הדבר.

זה אפילו כתוב בביקורת שצירפתי בהודעה הקודמת.

לגבי הארקאם, תמיד יש מגבר יותר טוב לרמקול. אבל להגיד שהוא לא מספיק? מגבר של 8.5Kבזמנו והיום האח החדש שלו שהם כמעט זהים ה(A90) שעולה 9K לא מספיקים? נראה לי לא הגזמה אלא הכפשה.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
סבבה , זו דעתך האישית. לדעתי אתה לא רק טועה, אלא בצורה ככ קיצונית שזה מפחיד.

הדאלי נשמע לא רק לי אלא לרבים אחרים כרמקול מדהים. הוא נתן תלת מימד בלי שום בעיה.
הA85 לא טבעי? מאיפה הטענה הכ"כ מגוככת הזו. הייתי מבין את זה על ימאהה ב 2000 ש"ח, אבל לא הגזמת אלא הרבה מעבר.

דעתי היא שזה מביש שיבואן שמביא מוצרים X מדבר ככה על מוצר שמביא יבואן אחר. במילה אחת : תתביש.

הגראנד קופה נמכרו בתקופה ששמעתי אותם בחנות ACCORD שהוא היבואן גם כידוע לי , והמחיר היה 18K.

מאז עברו מים רבים בירקון. אין בעיה שרמקול יאבד ממחירו לאחר 6 שנים ועוד במיוחד שהוא כבר לא מיוצר.

אם אתה אומר שהוא שווה 6500 ש"ח וכל הוא נשמע, צר לי אך אולי אתה עוסק בתחום אך הקשר בינך ובין הבנה בסאונד הם מופרכים ביותר.
יש דברים שהם מעבר לטעם.

סלח לי אבל מה הקשר שהוא נמכר ב 18K ש"ח? זה רמקול של 2500 $ בושה ליבואן שמתמחר אותו ככה. לא הייתי נכנס לחנות של הגנב ולו לרגע.
אני שמעתי אותו בכמה הזדמנויות והוא לא מציאה בכלל. לא יודע מה אהבת בו.
ביד שניה הוא שווה אולי 4000 ש"ח לא יותר.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
כמה מפתיע.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור