יש מצב שהשנאי רועד (שזה טבעי) אבל השיכוך עם הקופסא של המגבר לא טוב ובעצם הרעש מגיע מהרעידות של הקופסא, הייתי מנסה לפתור את הבעיה המכאנית הזו לבד. אולי הבורג הראשי שמחזיק את השנאי משוחרר, אולי הדופן של הקופסא דק מדי ואפשר לעבות אותו...
ברור!ואולי גם לא ממש אמרו לו את האמת ומכרו לו מגבר תקול.
המגבר הובא בייבוא עצמי ולכן הוא עובד ב110v. (כרגע יש לו שנאי שמרעיש).
נדרש תיקון של 2000 שח ( קונקטורים חדשים + הסבה ל220v) או 1200 שח (הסבה ל220v + חיבורים פשוטים).
דני הציע להמיר אותו ל230 וולט ואז אין צורך בשנאי. לא לגמרי הבנתי איך...אם השנאי מרעיש עכשיו הוא ירעיש גם אחרי ההמרה ל-220 אלא אם הוא עובר טבילה בלכה בתוך מיכל תת-לחץ, ותהליך יבוש בתנור... אגב, התקן היום הוא 230 וולט.
מה בדיוק הוא מתכוון לעשות לשנאי, מעבר לשינוי החוטים בראשוני??
כמו כן,מה טוען הטכנאי בייחס לרעשים?
האם זה רק מהשנאי..?
קונקטורים איכותיים ניתן לקנות ולהרכיב בעצמך...
זה לא שווה לך את הכסף????
דני הציע להמיר אותו ל230 וולט ואז אין צורך בשנאי. לא לגמרי הבנתי איך...
לגבי הרעשים: סוגיה לא ברורה, אבל אולי הכי חשובה. הניחוש(!) שלי הוא שהמגבר מגביר רעש שמייצר השנאי.
3. לתקן ב1200 ש"ח ולקבל חיבורים פשוטים.
4. לשים קונקטורים (2000 ש"ח).
המגבר והשנאי אצל דני.השנאי מקורי מגיע מהיצרן עם אפשרויות מתח מגוונות, כל מה שצריך לעשות זה לחבר את החוטים בסליל הראשוני בצורה שמתאימה למתח העבודה הרצוי.
צלם ותעלה, אגיד לך איך לחבר...
יש שלוש אפשריות ברעש משנאי:
צימוד מכני.
השראה מגנטית.
ואולי קבלי סינון חלשים.(דורש החלפה)
זה נראה לי בחשבון פשוט מעל 800 ש"ח
דני אמר שיש אוויר בשנאי... בכל מקרה, לא נראה לי מתאים שנאי חיצוני. (ילדים קטנים).
רק הקונקטורים עצמם עולים 500 שח. (5 ערוצי הגברה).
השנאי מקורי מגיע מהיצרן עם אפשרויות מתח מגוונות, כל מה שצריך לעשות זה לחבר את החוטים בסליל הראשוני בצורה שמתאימה למתח העבודה הרצוי.
צלם ותעלה, אגיד לך איך לחבר...
יש שלוש אפשריות ברעש משנאי:
צימוד מכני.
השראה מגנטית.
ואולי קבלי סינון חלשים.(דורש החלפה)
זה נראה לי בחשבון פשוט מעל 800 ש"ח
2500 ש"ח.2000 ש"ח תיקון - כמה עלה הצעצוע?
זה זימזום חלש ששומעים אותו כשיש שקט. אבל בלילה זה מפריע.זה לא רק שינוי החיבורים בראשוני. יש גם פיקוד שעובד ב 110 וולט אותו צריך לשנות/להתאים.
לגבי הזמזום, למיטב הבנתי מקורו בשנאי החיצוני ולא הפנימי. האם זה נכון?
הנחת המוצא (הלא בדוקה!!) שלי היא שמגברים רב ערוציים חדשים מיועדים (בעיקר) לקולנוע ובטווח המחירים הסביר הם נשמעים פחות טוב מהישנים.1. לעזוב את המגבר הזה ולרכוש מגבר 5 ערוצים חדש (אפשר ורצוי רסיבר).
אחרי שדני יעבור עליו הוא לא אמור להיות מסוכן. זה היה הקריטריון המוביל.סחבק,
דני דקל טכנאי רציני.
אם הוא אמר לך שהמגבר במצב מסוכן, עשה טובה ואל תחבר אותו לרמקולים החדשים שלך.
ראיתי כבר מגברים שלוקחים איתם את הרמקולים.
שה2,500 לא יהפכו לנזק גדול הרבה יותר.