רמקול מדפי Vienna Haydn Grand Symphony Edition במבחן

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
גיא, שוב תודה על כתבה מצויינת.
רציתי להעיר הערה שהיא לדעתי חשובה לרוב הקונים הפוטנציאליים, שהרמקול הזה הוא מאוד סלחן להעמדה, מה שהופך אותו יחד עם מימדיו הצנועים לבחירה מצויינת במקומות שיש אילוצים כאלה ואחרים.
לגופו של עניין, זה לא שהרמקול יודע לייצר באס עוצר קוצבי לב, או גבוהים מנפצי זכוכיות, אבל את כל ה90 אחוז באמצע הוא עושה בצורה מצויינת ומאוד מאוד מוזיקלית ונעימה.
יש ברמקול הזה קסם שקשה מאוד להסביר.
היה לי לפניו את הפול סייז של ויאנה, הבטהובן, ואני חושב שההיידן הוא יציאה מגניבה ועדיפה ברוב המצבים.
בסופו של יום, החלפתי לרמקול גדול כי רציתי יותר נפח,
אבל ההידן הזה הוא לגמרי לא פרייאר, ביחוד למחירו.
קלאסי וג׳אז זה המגרש הביתי שלו. אני לא חושב שצריך הגברה מפלצתית להזיז אותו, בסך הכל הוא די טולרנטי להכל.

כל מה שכתבת מצוין בכתבה. אך עם עניין ההגברה אני לא מסכים איתך.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
סקירה מהנה וממצא, תודה וחג שמח

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
לעשות כתבה על מוצר אודיו זאת חתיכת משימה ולא מעט עבודה. לעשות מבחן השוואה לכמה מוצרים מקבילים בו זמנית מיבואנים שונים זה כבר סיפור אחר לגמרי.
יבואנים לא "משחררים" ציוד כך כל מהר. גם לא לכתבי אודיו. לכל יבואן יש מניעים ושיקולים שונים וכבודו במקומו מונח. לכן אני לא בטוח שהיענות לכזה מבחן תהיה ברמה סבירה אם בכלל.
מה גם שזה מצריך תנאים שאצל מירב הכתבים (לעניות דעתי בלבד) לא ממש ריאליים. להעמיד (כדוגמתך) סוללה של 3-5 זוגות רמקולים למבחן השוואתי ברמה של כתבה מקצועית זאת משימה אדירה. לוגיסטית, טכנית ועוד.
מבחן השוואה שמיעתי של יום מרוכז עם רשמים כלליים זה כבר יכול להיות יותר בר ביצוע ואף נעשה בעבר ע"י אחד החברים.
אך שוב, לא ברמה של כתבה פרטנית שיורדת לרמת כל פיפס והס. מה גם שעולה אצלי התחושה שזה יביא יותר נזק מתועלת.

חג שמח![/QUOTE]

בחלק מהמגזינים בחול נוהגים להתייחס למוצר ולהשוותו לרפרנס אחר שנבחן בעבר
כמובן שזה באותו סדר גודל מחיר
נדמה לי שבמגזין stereophile גם נערכת השוואה מתודית מול שניים שלושה מוצרים יקרים בהרבה
כשהכתב עומד רק על ההבדלים.
לא חושב שפרקטית יש בעייה ליצור השוואה שכזאת.
לדעתי זה מוסיף לקורא קנה מידה למצב איכותית והשוואתית את המוצר המסוקר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עשיתי שני מבחני ענק השוואתיים בעבר. מבחנים שעד היום הם הגדולים והמפורטים שהיו בארץ.
אני יכול להגיד לך בביטחון מלא שמעט מאוד יבואנים מוכנים לשים את המוצרים שלהם במבחן השוואתי. ניסיתי לעשות זאת לפני כמה חודשים, ברגע ש-4 אמרו לי ״לא מוכנים להשוואתי״ הבנתי שאין סיכוי לעשות עוד מבחן גדול מהסוג הזה.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
תודה גיא, מעניין אותי לדעת באמת מה ההבדל בין גרסת הסימפוני לגרסה האחרת, בזמנו סרקתי את הרשת ולא ממש מצאתי.

אלמנט המיד. הם עברו עם הזמן להשתמש באלמנט שמכונה "Spider cones" במקום הרגיל, וששימש עד אז רק ברצפתיים הגדולים בסדרה (2 דגמי הבטהובן) בתפקיד באס (בנוסף למידים רגילים מעל). כיום האלמנטים הללו נמצאים בכל הליין, לא חושב שמייצרים יותר את ה"רגיל".
1441_2.jpg
IMG_3276_1024x1024.jpg

תמונות מצורפות

• 1441_2.jpg
    1441_2.jpg
    KB 36.7 · צפיות: 349
  • IMG_3276_1024x1024.jpg
    IMG_3276_1024x1024.jpg
    KB 57.2 · צפיות: 312

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
גיא תודה על הסקירה :בעד:
השוואות אינן במקום.
בדוק נטו את המוצר ולא בשוואה ל...
בסיכומו של דבר כל מערכת נשמעת אחרת.
ואנחנו חוזרים למה שיש לנו,ורובנו נהנים ממה ששומעים.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
עשיתי שני מבחני ענק השוואתיים בעבר. מבחנים שעד היום הם הגדולים והמפורטים שהיו בארץ.
אני יכול להגיד לך בביטחון מלא שמעט מאוד יבואנים מוכנים לשים את המוצרים שלהם במבחן השוואתי. ניסיתי לעשות זאת לפני כמה חודשים, ברגע ש-4 אמרו לי ״לא מוכנים להשוואתי״ הבנתי שאין סיכוי לעשות עוד מבחן גדול מהסוג הזה.

לא הובנתי נכון כנראה, או שהתגובה לא הופנתה אלי.
לא הצעתי לשים מוצרים שונים באותו נתון של זמן באותו הסלון ולנהל טבלת הישגים השוואתית עם ציונים
התכוונתי להשוואה המסתמכת על התרשמות מהעבר ותמיד מול איזה רפראנס שהתבלט בתחומו
יחד עם זה ומבין השורות אני גם מצליח לראות את הבעיתיות בין אם ההשוואה נערכה באותו מעמד ובין אם לאו
אז אני מאפסן חזרה את הצעתי

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
גיא תודה על הסקירה :בעד:
השוואות אינן במקום.
בדוק נטו את המוצר ולא בשוואה ל...
בסיכומו של דבר כל מערכת נשמעת אחרת.
ואנחנו חוזרים למה שיש לנו,ורובנו נהנים ממה ששומעים.

סול, מה שעובד במבחני רכבים אין סיבה שלא יעבוד גם כאן
לפחות כשעסקינן ברמקולים אפשר לקבל נתונים לכאוריים
אין הרבה שקונים רכב מבלי לבצע נסיעת מבחן
אבל זה בהחלט מצמצם את המבחר עבור כל קונה פוטנציאלי

phonics

אוהב את התחום
מעורבות
92
נקודות
28
אחלה סקירה

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
......
בחלק מהמגזינים בחול נוהגים להתייחס למוצר ולהשוותו לרפרנס אחר שנבחן בעבר
כמובן שזה באותו סדר גודל מחיר
נדמה לי שבמגזין stereophile גם נערכת השוואה מתודית מול שניים שלושה מוצרים יקרים בהרבה
כשהכתב עומד רק על ההבדלים.
לא חושב שפרקטית יש בעייה ליצור השוואה שכזאת.
לדעתי זה מוסיף לקורא קנה מידה למצב איכותית והשוואתית את המוצר המסוקר.[/QUOTE
חג שמח!

]

לדעתי לאחר מספר סקירות שגיא יעשה לעוד רמקולים, ניתן יהיה לבצע ייחוס (כיום הייחוס הוא מול הרמקול הפרטי שלו).
כולי תקווה שגיא ימצא זמן לעשות סקירות נוספות (ו שיבואנים יעבירו לו את הרמקולים לאחר בריק אין, כך שגיא לא יצטרך לבזבז זמן בהרצה מיותרת).

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מי שהיה ב"מבחן הקדמים הגדול" שנעשה אצל שניצל לפני כמה שנים, בו נבחנו ראש בראש כמה וכמה קדמים מהטופ של הטופ, ראה איזה תיק זה לעשות השוואה רצינית בין מוצרים מתחרים ברמה הגבוהה. הרי מלכתחילה ההבדלים בין המתחרים, כשמדובר בהיי אנד, הם הבדלים של אופי, ניואנסים ודקויות מסוג "אני אוהב את המיד יותר שמנוני", אז מדע מדוייק זה לא ותוצאות מבחנים מהסוג הזה תמיד יהיו סובייקטיביות לחלוטין. זו כנראה אחת הסיבות מדוע היבואנים די נרתעים מלהעמיד ציוד למבחני ראש בראש כי אינם יודעים (ולא רוצים להסתכן) בפוסט ביקורת בו המוצר שלהם יצא פחות להיט ממוצר מתחרה רק בגלל שהטעם של המבקר נטה לכיוון אחד ולא לכיוון השני.

ךשי

חבר מתחיל
מעורבות
1
נקודות
3
היי,
רציתי לשאול, אם רציתי לקנות KEF LS50...
הייתם ממליצים ללכת על הרמקולים הנ"ל שסוקרו של Vienna או ה KEF ?
או שזה בכלל שני דגמים שהם לא ברי השוואה ? אני רואה שזהם די זהים מבחינת רמת מחיר...
תודה לעונים. אשמח גם להמלצה על מגבר נכון שיתאים להם. רצוי עם DAC משולב. רוב החומר שלי על הארד דיסק.
תודה...

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
לא שמעתי את ההיידן החדש אבל הכרתי את הקודם. הצליל שלו לטעמי "רך" מדי ... הקף יותר פאנצ'י ואפשר להוציא ממנו המון . הייתי באותה הזדמנות בודק גם את הסקאנסוניק המדפי באודיוזיפ שנשמע מעניין. אם אתה כבר שם תאזין למשולב של שינדק שמכיל דאק - בפחות מ 4000 שקל הוא נותן פייט רציני למגברים במחיר כפול.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
היי,
או שזה בכלל שני דגמים שהם לא ברי השוואה ? אני רואה שזהם די זהים מבחינת רמת מחיר...
תודה לעונים. אשמח גם להמלצה על מגבר נכון שיתאים להם. רצוי עם DAC משולב. רוב החומר שלי על הארד דיסק.
תודה...

ברוך הבא.
מדובר בשני מוניטורים מעולים עם יכולות מרשימות מאוד. כאן נכנס כבר עניין הטעם. ממליץ להאין לשניהם ולהחליט.

לגבי המגבר. מציע לפתוח שירשור בנושא. אבל זה רק אחרי שתחליט לאיזה רמקולים תשדך אותו.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
היי,
תודה...

שלום וברוך הבא!
אין לי ניסיון עם הkef וגם אם היה לי עדיין הייתי ממליץ לך לשמוע את שתיהם.
לגבי הוויאנה, אני מאוד נהנתי מהם והם בהחלט תמורה יוצאת דופן. מצאתי בהם הרבה יותר ממה שהייתי מצפה מרמקול בגודל ובמחיר הזה.
לגבי הגברה מתאימה יש כאן כמה שיקולים שצריך לקחת בחשבון, הראשון תקציב אח"כ יכולת של המגבר ולבסוף טעם / העדפה לאוזניך.
לאיזה חלל מיועדים הרמקולים?
אם תרצה עזרה נוספת פנה אלי בפרטי. אני סבור שאוכל לסיע.

דבר נוסף,
הגברה משולבת דאק אני יכול לחשוב על כל מיני פתרונות.
AVM, MOON, HEGEL.

ךשי

חבר מתחיל
מעורבות
1
נקודות
3
היי דרך אגב שמי שי (השם התפספס בפתיחת יוזר פה באתר)
רציתי להגיד תודה רבה על ההיענות שלכם פה לענות ( אני מכיר את זה מעולם הקפה חח. אני פריק כבד בתחום הקפה עם ציוד איכותי מאוד ויש לנו את הפורום HT המצויין, אוהבים מאוד לעזור אחד לשני) מי שצריך עזרה בכיף !

התחום הזה של עולם המערכות קצת חדש לי, יש לי בעיקר אוזניות איכותיות של sennheiser כמו ה MOMENTUM וה GRADO 325e המצויינות שנמצאות בעיקר בבית עם DAC של AUNE....
מעבר לזה בתחום הרמקולים קצת חלש. מה שכן אני חייב לשתף שיצא לי להאזין ל SONUS FABER - AMATI והייתי פשוט בשוק ממה ששמעתי (אצל אח של חבר)
בכל אופן מאז שכתבתם בדקתי קצת והבנתי שיש גירסא חדשה שמאוד מומלצת ל KEF דגם (WIRELESS) שיש בתוכו מגבר ברמת CLASS A עם DAC פנימי...
למישהו ממכם יצא להתנסות ???
אני אגיד לכם, אני מחפש משהו שלא יקרע לי את הכיס. התקציב פה קצת מגביל אותי...
תודה,
שי

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
היי דרך אגב שמי שי (השם התפספס בפתיחת יוזר פה באתר)
רציתי להגיד תודה רבה על ההיענות שלכם פה לענות ( אני מכיר את זה מעולם הקפה חח. אני פריק כבד בתחום הקפה עם ציוד איכותי מאוד ויש לנו את הפורום HT המצויין, אוהבים מאוד לעזור אחד לשני) מי שצריך עזרה בכיף !
שי

אההה אז בעצם אתה אינך רבי שמעון יצחקי ? (רש"י)
טוב, ברוך הבא בכל מקרה (ורד)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
בדקתי את ההיידן אצלי בבית (באדיבותו של רן שביט) והם מאוד הרשימו אותי אבל בווליום יחסית גבוה מזה שאני נוהג להאזין בשעות הלילה.
רוב המשתמשים לא מאזינים בעוצמות נמוכות כמוני.
ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור