1) אם שיטת הסאב היתה נותנת פתרון כ"כ טוב, למה הרוב המכריע של החברות מתעקשות לייצר רמקולים רצפתיים?
2) ..... השילוב עם סאב הוא עוד הרבה יותר קשה.
זה דיון מרתק שיושב לי בראש לא מעט שנים.
אני חושב שהסייפא של סעיף 2 עונה על הרישא של סעיף 1 וגם למילה 'מתעקשות' ישנה חשיבות.
השילוב המושלם קשה להשגה - אבל זה רק
"קשה להשגה".
הרבה דברים
קשים להשגה.
אז מה.
השאלה היא, אם כך,
מי ישקיע מספיק [ זמן/כסף] ע"מ
להתגבר על הקושי כדי
להשיג את המטרה :
{ מכאן גם נובע
ששווה להתגבר על הקושי ... כי הוא המכשול היחידי בדרך למטרה - [= 'השגה' ] והמטרה היא הגעה ל'סאונד טוב יותר' במקרה דנן [ מוניטור/מדפי].}
לעניות דעתי, אפשר בתחום הספציפי הזה לחלק את המאזינים לכמה קטגוריות
מאוד כלליות :
1. אבא שלי : הפנסיונר. תן לו את המוצר המוגמר ותפסיק לבלבל לו את השכל. רמקול זה רמקול. אם תשלח אותו לכוונן חודשים בין 80 ל 85 ולהאזין וכך הלאה, הוא מוותר.
2. אני : הלומד מכל אחד. ההגיון נותן שהפרדת אלמנטים ושימוש בכלים ייעודיים תוביל לתוצאה טובה יותר. מברגה מצויינת לא תהיה מקדחה מצויינת. הקשקאי אינו רכב שטח. למדפי יש פאנץ' ייחודי ? לרצפתי נפח שובה לב ? אז לסאב יש באס ייחודי שנובע מהיותו סאב.
ואז אני קורא את כל נמרי הפורום ושב לבית אבא : תודה, שלום, אחזור לזה פעם אחרת.
3. ליאור : המבין הריאלי. ירכוש, ישקיע את חודשי הכוונון, יגיע לתוצאה טובה ויכבה את המכשיר המעיק כדי להאזין לרמקולים שלו בשקט, אבל סאב לסרט צריך - ויש . פרקטי.
4. "יחזקאל" : המבין הפסיכוטי : הוא נחלק לשני תתי-יחזקאלים.
הראשון יקנה את הסאב הכי יקר בעולם ואחרי שבוע יחליפו באחד יקר אך במעט שהוא גילה בשוודיה, ישבור את ברכיו על הרצפה ואת גבו במשך אינסוף שעות נסיון לסינרגיה ע"י כיוונים, ואז יחליף כבלים, הגברה, ראשיים, מקורות, ריצוף, קירות, שכנים, חשמל בבית, חשמל ברחוב, יעבור דירה וימות מסטרס מבלי שישב בשקט
להאזין למוזיקה בימי חייו.
השני יברר מה קנה יחזקאל א', ילמד במשך זמן רב את הנושא עד שהוא יוכל
להסביר ליחזקאל א' למה השילוב שלו מרוח וצואתי, דפוק ונטול הבנה בסיסית, ואז -
א. או שישאר בקו הקלאסי [ בלי סאב ] ויוכיח את נצחונו ע"י דבקות במסורות [ = לפעמים זה סירוב להיפתח ותו לא ]
ב. או שיגלה סאב קצת יותר יקר [ סאב נדיר של סקרוטום, הנגר הפיני בן 146 שמכין את הוופר משאריות עורו המדולדל-אך-אלאסטי, צריך לחמם יומיים לפני ההאזנה ] ואז מספיק לו שזה יישמע-על-הנייר [ כך שומעים הפסיכוטים מוזיקה ] יותר טוב מיחזקאל א',
שנאמר,
אם שנינו בורחים מהאריה אני לא צריך לרוץ יותר מהר מהאריה, אלא רק יותר מהר ממך.
דעתי הענייה : אני נותר עם ההגיון הפשוט כמתואר לעיל ומתאור הקשיים לומד דווקא על המטרה. אותי זה מאתגר, מה גם שזה פטיש של שנים שלא מימשתי, סטריאו עם סאב. כל ההאזנות שלי לתצורה כזו היו מרתקות מספיק בשביל לאתגר התמודדות עם הקושי שמציינים כולם.
אני רואה בסאב רמקול ייעודי נוסף, מתרשם שהמסורות בנושא הן יותר קבעונות מאשר סיבות מוצדקות, מתיימר לחזות שהעתיד בתחום הזה ייראה אחרת ובינתיים נעזר בנסיונם של אחרים כדי ללמוד על הקשיים - שעדיין מרתיעים אותי - עד שיום אחד אולי יעניין אותי/יתחשק לי לשחק במשחק החדש של 'התאם את הסאב'.
אבל לפני זה צריך לסיים את נושא 'סטריאו בארבעה רמקולים'.