רמקול מדפי/מוניטורי+סאב

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
מניסיון שלי ושל חברים, זה עסק בלתי פשוט בעליל.
אני יודע שאצלי זה לקח חודשים של נסיונות עד שהגעתי לתוצאה משביעת רצון (אח"כ נמאס לי מזה ואני מפעיל את הסאב רק בסרטים).

ליאור במקרה הזה אורי צודק.
תנסה להכניס REL למערכת שלך, לא מסובך אבל גם לא פשוט והתוצאה מדהימה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
עשינו נסיונות גם עם REL וסאבים "מוסיקלים" נוספים.

שוב, אני לא אומר שזה בלתי אפשרי, אלא שזה לא פשוט להגיע לתוצאה בה החיבור בין סאב לרמקול הינו הרמוני ובלתי מורגש.

זה קשור למהירות הוופר ששונה מהסאב לרמקול המוניטורי, הגברה שונה, מיקום פיזי שונה ועוד.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
ללא ספק. וכו שאמרתי זה לא קל אך אפשרי.
להגיד שזה לא אפשרי זה לא באמת נכון. קשה אבל אפשרי :)

וכמו שאמרתי פעם , סאונד הוא עניין של פשרות בסופו של יום , אתה מרוויח מצד אחד של החבל אבל מפסיד מהצד שני.

אגב אלקטרוססטים למי שזרק את המילה לאוויר באים לרוב עם סאב של החברה עצמה ועובדה שזה עובד.

בנוסף אנשי הלאוטרים ורמקולי הפול רינג' חיים עם סאבים בשמחה.
פעם מישהו שהכרתי וסיפר לי על הלאוטרים בכלל אמר לי שיש לו סאב שמורכב משני סאבים מאוד קטנים ומהירים שעובדים בשיטת פוש פול מיוחדת ועושים עבודה מופלאה. לא הבנתי עד היום איזה ואיך. או שאני לא זוכר גם אפשרי.

אגב שים את האלמנט הזה בכל סאב בייתי ותראה שיש לך באס + מהירות עצומה:
http://www.phase-linear.de/produkte.asp?p=subwoofer&view=detail&grp=6&ser=44&nr=1360110&lang=EN

נערך לאחרונה ב:
מ

מרטין

אורח
במקרה הזה אני דווקא נאלץ להסכים עם ליאור.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
ללא ספק. וכו שאמרתי זה לא קל אך אפשרי.
להגיד שזה לא אפשרי זה לא באמת נכון. קשה אבל אפשרי :)

וכמו שאמרתי פעם , סאונד הוא עניין של פשרות בסופו של יום , אתה מרוויח מצד אחד של החבל אבל מפסיד מהצד שני.

אגב אלקטרוססטים למי שזרק את המילה לאוויר באים לרוב עם סאב של החברה עצמה ועובדה שזה עובד.

בנוסף אנשי הלאוטרים ורמקולי הפול רינג' חיים עם סאבים בשמחה.
פעם מישהו שהכרתי וסיפר לי על הלאוטרים בכלל אמר לי שיש לו סאב שמורכב משני סאבים מאוד קטנים ומהירים שעובדים בשיטת פוש פול מיוחדת ועושים עבודה מופלאה. לא הבנתי עד היום איזה ואיך. או שאני לא זוכר גם אפשרי.

אגב שים את האלמנט הזה בכל סאב בייתי ותראה שיש לך באס + מהירות עצומה:
http://www.phase-linear.de/produkte.asp?p=subwoofer&view=detail&grp=6&ser=44&nr=1360110&lang=EN

אורי.

את הלאוטר אני מכיר טוב.
בכדי להגיע לשילוב סאב עם הרמקול אתה צריך לעשות זאת בהדרגה. ראשית מיד בס ניפרד ואחריו יחידת סאב, אחרת יהיה לך חור בין הבס למיד בס של הלאוטר.

כלומר.

הלאוטר הוא 7 אינטד אם אינני טועה, צריך להוסיף מיד בס 12 עד 15 אינטש שישלים את התדרים עד הסאב ואז לשדך סאב.
זו התוצאה הכי מאוזנת שפגשתי.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
סאבים

סאב הוא בדרך כלל "פתרון פלא" לאנשים שרוצים רמקול טוב בתחום המיד, לא מוכנים להתפשר על רמקול FULL RANGE זול בגלל הקולורציה שלו, אבל אין להם תקציב לרמקול FULL RANGE טוב באמת.

הרציו באמת נחמד: נקח רמקול מדף טוב עם מיד מהיר וטבעי, נוסיף לו עוד קופסא לא יקרה שיעשה באס, ונקבל שילוב שיהיה טוב יותר מרמקול רצפתי שעולה כפליים ממה שהוצאנו.

למרבה הצער, זה לא פשוט כמו שזה נשמע. שתי נקודות למחשבה:

1) אם שיטת הסאב היתה נותנת פתרון כ"כ טוב, למה הרוב המכריע של החברות מתעקשות לייצר רמקולים רצפתיים? נכון , יש כמה חברות שמציעות שילוב של מדפיים וסאב במקום רמקול רצפתי, אבל זה המיעוט שבמיעוט.
אם שיטת המדפיים + סאב היתה כל כך יעילה ונותנת תוצאות מעל ומעבר למחירה, כולם היו משתמשים בה.
2) השילוב, גם ברמקול בתיבה אחת, בין שלוש יחידות (טוויטר, מיד, באס) כדי ליצור תוצאה אחידה, הוא אחד המבחנים הקשים ביותר של כל רמקול. יש המון המון רמקולים שאפשר לשמוע את התפר בין היחידות, ובאלקטרוסטטיים זו בהחלט נחשבת לאחת הבעיות שלהם. אם ברמקול "רגיל" מדובר, השילוב עם סאב הוא עוד הרבה יותר קשה.

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
1) אם שיטת הסאב היתה נותנת פתרון כ"כ טוב, למה הרוב המכריע של החברות מתעקשות לייצר רמקולים רצפתיים?

2) ..... השילוב עם סאב הוא עוד הרבה יותר קשה.

זה דיון מרתק שיושב לי בראש לא מעט שנים.

אני חושב שהסייפא של סעיף 2 עונה על הרישא של סעיף 1 וגם למילה 'מתעקשות' ישנה חשיבות.

השילוב המושלם קשה להשגה - אבל זה רק "קשה להשגה".
הרבה דברים קשים להשגה.
אז מה.

השאלה היא, אם כך, מי ישקיע מספיק [ זמן/כסף] ע"מ להתגבר על הקושי כדי להשיג את המטרה :

{ מכאן גם נובע ששווה להתגבר על הקושי ... כי הוא המכשול היחידי בדרך למטרה - [= 'השגה' ] והמטרה היא הגעה ל'סאונד טוב יותר' במקרה דנן [ מוניטור/מדפי].}

לעניות דעתי, אפשר בתחום הספציפי הזה לחלק את המאזינים לכמה קטגוריות מאוד כלליות :

1. אבא שלי : הפנסיונר. תן לו את המוצר המוגמר ותפסיק לבלבל לו את השכל. רמקול זה רמקול. אם תשלח אותו לכוונן חודשים בין 80 ל 85 ולהאזין וכך הלאה, הוא מוותר.

2. אני : הלומד מכל אחד. ההגיון נותן שהפרדת אלמנטים ושימוש בכלים ייעודיים תוביל לתוצאה טובה יותר. מברגה מצויינת לא תהיה מקדחה מצויינת. הקשקאי אינו רכב שטח. למדפי יש פאנץ' ייחודי ? לרצפתי נפח שובה לב ? אז לסאב יש באס ייחודי שנובע מהיותו סאב.
ואז אני קורא את כל נמרי הפורום ושב לבית אבא : תודה, שלום, אחזור לזה פעם אחרת.

3. ליאור : המבין הריאלי. ירכוש, ישקיע את חודשי הכוונון, יגיע לתוצאה טובה ויכבה את המכשיר המעיק כדי להאזין לרמקולים שלו בשקט, אבל סאב לסרט צריך - ויש . פרקטי.

4. "יחזקאל" : המבין הפסיכוטי : הוא נחלק לשני תתי-יחזקאלים.

הראשון יקנה את הסאב הכי יקר בעולם ואחרי שבוע יחליפו באחד יקר אך במעט שהוא גילה בשוודיה, ישבור את ברכיו על הרצפה ואת גבו במשך אינסוף שעות נסיון לסינרגיה ע"י כיוונים, ואז יחליף כבלים, הגברה, ראשיים, מקורות, ריצוף, קירות, שכנים, חשמל בבית, חשמל ברחוב, יעבור דירה וימות מסטרס מבלי שישב בשקט להאזין למוזיקה בימי חייו.

השני יברר מה קנה יחזקאל א', ילמד במשך זמן רב את הנושא עד שהוא יוכל להסביר ליחזקאל א' למה השילוב שלו מרוח וצואתי, דפוק ונטול הבנה בסיסית, ואז -

א. או שישאר בקו הקלאסי [ בלי סאב ] ויוכיח את נצחונו ע"י דבקות במסורות [ = לפעמים זה סירוב להיפתח ותו לא ]

ב. או שיגלה סאב קצת יותר יקר [ סאב נדיר של סקרוטום, הנגר הפיני בן 146 שמכין את הוופר משאריות עורו המדולדל-אך-אלאסטי, צריך לחמם יומיים לפני ההאזנה ] ואז מספיק לו שזה יישמע-על-הנייר [ כך שומעים הפסיכוטים מוזיקה ] יותר טוב מיחזקאל א',
שנאמר,
אם שנינו בורחים מהאריה אני לא צריך לרוץ יותר מהר מהאריה, אלא רק יותר מהר ממך.

דעתי הענייה : אני נותר עם ההגיון הפשוט כמתואר לעיל ומתאור הקשיים לומד דווקא על המטרה. אותי זה מאתגר, מה גם שזה פטיש של שנים שלא מימשתי, סטריאו עם סאב. כל ההאזנות שלי לתצורה כזו היו מרתקות מספיק בשביל לאתגר התמודדות עם הקושי שמציינים כולם.

אני רואה בסאב רמקול ייעודי נוסף, מתרשם שהמסורות בנושא הן יותר קבעונות מאשר סיבות מוצדקות, מתיימר לחזות שהעתיד בתחום הזה ייראה אחרת ובינתיים נעזר בנסיונם של אחרים כדי ללמוד על הקשיים - שעדיין מרתיעים אותי - עד שיום אחד אולי יעניין אותי/יתחשק לי לשחק במשחק החדש של 'התאם את הסאב'.

אבל לפני זה צריך לסיים את נושא 'סטריאו בארבעה רמקולים'.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
סאב

כשאני מדבר על קשיים, זה לא רק קושי במיקום.

זה הקושי למצוא את הסאב ש(אולי) יתאים לקדמיים.

בעיקרון, צריך לנסות כל קנדידט בבית, לנסות למקסם את הביצועים שלו, להקשיב לו הרבה כדי לעלןת על אי התאמה וכ"ו.

בתנאי הארץ, וגם בעולם, זה לא ממש פרקטי.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
ריכטר , אני מציע שתחפש . העובדה היא שהסבא שלך צדק , כי הוא ראה המון אנשים עם אותו חלום שניסו כול מיני קומבינציות ועד היום לא מצאו את הדרך לבצע את זה טוב
אורי אם אתה חושב שה10 הזה של פייז יותר טוב מהפירלס ומהאיידימקס , למרות שהוכיחו לך שלא אז אתה בבעיה . ואם אתה חושב שוופר של 10 יהיה יותר מהיר מהנסיון שנעשה בזמנו לשים שני וופרים של 7 בתיבה אחת כך שירדו חזק ומהיר אתה גם בבעיה . וגם הנסיון ההוא (אני לא זוכר את החברה ואת הטופולוגיה , אבל הדרייברים היו של סיז אקסל אאל"ט ) , שהיה מאוד מבטיח לא עבד

ואני אחזור על זה עוד פעם , אם תמצאו דרך לשים באס מעולה ומהיר מספיק לסטנדרטים גבוהים מאוד ביחד עם אלקטרוסטטי , אתם מוזמנים לפרסם את זה ,אני מבטיח לכם שזה סטארטאפ לא נורמאלי .
ולא ,הפתרונות הקיימים היום עם אלקטרוסטטיים זה לא פתרון , כי לעשות ממברנה ענקית בשביל שיהיה לך טיפה יותר באס ,ובגלל זה היא אינה יכולה לתת את המהירות האדירה שבגללה הולכים על אלקטרוסטטי מלכתחילה , זה לא פתרון אמיתי . זה אולי פתרון שיווקי לאנשים שלא מכירים איך אלקטרוסטטי אמיתי נשמע .
אני מציע שתמצאו אפשרות לשמוע קווד ESL 57 או 62 , ולמצוא וופר או סאב שיעבוד איתו , ואז תגידו שיש לכם פתרון . עד אז זה דיבורים באוויר

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אורי.

את הלאוטר אני מכיר טוב.
בכדי להגיע לשילוב סאב עם הרמקול אתה צריך לעשות זאת בהדרגה. ראשית מיד בס ניפרד ואחריו יחידת סאב, אחרת יהיה לך חור בין הבס למיד בס של הלאוטר.

כלומר.

הלאוטר הוא 7 אינטד אם אינני טועה, צריך להוסיף מיד בס 12 עד 15 אינטש שישלים את התדרים עד הסאב ואז לשדך סאב.
זו התוצאה הכי מאוזנת שפגשתי.

נמר ללאוטר מספר גדלים. בקופסא נכונה הוא מכוונן ל 80Hz ואז מתחיל הרול אוף שלו לרוב.
לא אמרתי שזה קל , ולהפך כתבתי שוב ושוב שאפשר לעשות התאמה פשוט היא לוקחת זמן.
שוב הכל מסתמך במקרה הלאוטרים על קריאה ושיחות עם מישהו שהוא פריק שהחליף בחייו כמה וכמה דרייברים כאלו . http://www.lowtherloudspeakers.com/homeindex.html

העניין הוא פשוט. זה אפשרי. לא אמרתי שלא באף מקום פה. הוא אפשרי אך לוקח זמן.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
טעיתי בניסוח.

היתכוונתי שהלאוטר שאני שמעתי הוא 7 אינטש, כמובן שיש להם מספר דגמים וגדלים.

צריך מיד בס שיתמזג ביחידה הזו ואז להוסיף יחידת סאב , אחרת העבודה קשה מאוד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור