לאורי , יש הבדל בין מה שדובר כאן ובין לבנות מהתחלה מוניטורים קטנים עם סאב . כשאתה בונה סיסטם , זה בדיוק כמו שבנית רמקול רצפתי , ובמקרה הספציפי הזה , רמקול רצפתי עם מגבר . כאן דובר על לקחת רמקול מדפי , שלא הוכן לעבוד עם סאבוופר ולשדך לו אחד כזה . וזה כבר סיפור אחר , כי אז האינטגרציה חייבת להיות מושלמת , ובמציאות היא לא
לסונוס , הוא צודק לגבי העובדה שזה אולי עדיף בחדרים קטנים כמו רוב החדרים בישראל , העניין הוא שהקול האנושי מתחיל מכ800HZ , אאל"ט , ואתה צריך מיד וטוויטר שיתחילו שם או למטה מזה , והם כן חייבים להיות כיווניים . סאבופר חיצוני עובד על בין 20-200HZ אולי עד 300 , לא ראיתי סאבוופר חיצוני שמגיע לכ800 . את הטווח שבין במיד והוופר ברמקול רצפתי מכסה תיבה , ולכן האינטגרציה שאתה יכול לקבל ברמקול רצפתי היא יותר טובה מאשר מדפי ותוספת סאב
ולדיטון הסאב שהראית מגיע עד 90 (אני מכיר את ספנדור ) אז לא הספקתי ממש לבדוק עד כמה הוא מתפעל , אבל המוניטורים של ספנדור הישנים יותר היו אצלי בזמנו , וגם חלק מהחיקויים שלהם . הם רמקולים נהדרים , אבל לקרוא להם רמקולים מהירים כמו ה901 או הקווד זה פשוט לא זה . אז אולי ניתן לעשות מערכת שתיתן תוצאה טובה על הבסיס שלהם (וכן אני גם מעריך מאוד את הסאב הנפרד של ספנדור , כי בזמנו עם ה901 ניסיתי לבדוק את התאמתו , והוא סאב וופר מעולה מאוד , אבל הוא עדיין איטי ובמקסימום של 90HZ כשה901 יכול היה להגיע רק עד כ800 זה פשוט לא היה זה ). אבל זה שוב לא הוכחה שניתן להשיג מערכת שתשמע יותר טוב מרצפתי מעולה
אל תשכחו שכשמדברים על לשדך סאבוופר למוניטור , זה בגלל שמוצאים מוניטור כ"כ טוב שאין רצפתי שמקביל אליו , ואז זה אומר שהוא גם מוניטור מהיר מאוד , הספנדור טובים ככול שיהיו אינם בליגה של המיד של ה901 , או של המיד והטרבל של קווד אלקטרוסטטי .
ואני מציע למי שרוצה למצוא סאבוופר שמתאים או לייצר אחד כזה , כי אם תצליחו כמעט כול השוק של האלקטרוסטטטיים יקנה את הפתרון שלכם . ועובדה שכמעט כול ההיברידים לא נשמעים טוב כמו הפאנלים לבד