רמקול מדפי/מוניטורי+סאב

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
150
נקודות
43
לאחרונה ,אני נתקל במספר חברות-אנגליות כמובן:) המייצרות רמקולים מדפיים מעולים ,דוגמת ספנדור והרבס. אבל... הנמוכים חסרים לי. האם תוספת של סאב ואפילו מאותה חברה הנותן מענה לתחום שבין 30HZ-85HZ ישלים את תמונת הרמקול האולטימטיבי (ועוד בפחות תקציב ממוצר מוגמר הכולל בתוכו וופר רציני היורד לאותם תדרים) ובנוסף האם השילוב לא פוגע בסינרגיה בהגברה הכוללת?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
למה לא ללכת מראש על רמקול ריצפתי אם חסר לך בנמוכים?
חסרים רמקולים רצפיים טובים?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
בחלק מהמקרים יש תחושה של נקיון ודיוק ברמקול מדפי בגלל שאן נמוכים !
ברגע שתוסיף סב לא עשיתה כלום .
אתה יכול לחפס מדפי שיורד נמוך ויש כאילו ועם סאב אז צריך לבדוק רק בבית כי נושא האקוסטיקה והסינרגיה עם המדפי פה תהיה קריטית .
או כמו שכרמי אמר רצפתי טוב .

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
150
נקודות
43
המטרה-הטוב ביותר

כרמי ידידי,אסביר את עצמי: ברמות מחיר שפויות הרמקולים אותם ניתן להשיג מהווים מעין פשרה-מה לעשות רמקול ALL AROUND הינו פשרה בין במת צליל גבוהה ומפורטת לבין מיד חלומי ונמוכים עמוקים ומדוייקים. אני תוהה מדוע לא לקחת רמקול מושלם(בעיני) בגבוהים ובמיד להשאיר אותו במצויינות שלו -ללא פשרה,תוך ידיעה כי הוא יורד עד,נניח 85/90 HZ ומשם לקחת סאב מעולה המיועד רק לתחום זה ומטה ובמקרה סאב של אותה חברה המייצרת את הרמקול הראשון.המטרה: מיקסום שמע בתקציב שפוי.
בודאי שאין בעיה להזמין מותג כרוקפורט/קרמה וכדומה שיספקו את הסחורה -רק במחיר של מרצדס צנועה:(

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
הבעיה היא לא הסאב (יש טובים-משומשים ב-4,000 ש"ח כמו REL וכיו"ב). בעיה אחת היא אינטגרציה בינו ובין הרמקולים; בעיה שנייה שגם באוקטבה השנייה (40-80 הרץ) נחמד אם יש שני סאבים; לא העיקרון (לא צריך) אלא המעשה (כן צריך ובוודאי מוסיף). ואז החיסכון מתפוגג (אבל אפשר בשלבים).
בנוסף, בעיות מיקום, פאזה, תזמון וכיו"ב יגרמו לכך שזה רעיון נכון (עקרונית) אבל בעייתי (מעשית).
וזה מבלי לדבר על חיווט נוסף ומחירו וענייני מיקום. עכשיו עשה חשבון מההתחלה.
אבל למה לא? אולי תקבל תוצאה ממוקסמת בהרבה פחות כסף? והדרך דווקא מעניינת מאוד.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
ישנם מדפיים עם F3 של 45-50 HZ מורל אוקטב , גורינרי של סנוס ,וולה של ארום קנטוס -את שלושת אילו אני מכיר ואני בתוח שיש עוד מדפיים כאילו שתרגיש אתם כמו עם רמקול רצפתי כמובן בחדר יחסית צנוע .

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
קשה מאוד להשיג אינטגרציה מושלמת של סאב עם רמקול מדפי.
זה ענין של מיקום, חיתוך תדרים, ווליום הסאב ועוד... יכול לספר לך על מקרים בהם זה לקח חודשים של ניסוי ותהייה / טעייה, האזנה חוזרת ושוב שינוי...

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
השילוב בין סאב למוניטוריים - בעייתי

מהפעמים הלא רבות שיצא לי לשמוע שילוב של מוניטורים וסאב לא ממש אהבתי. לא היה מאוזן ופשוט לא נשמע טוב. במקומך הייתי נזהר ובודק היטב כל שילוב.
מציע לך להמשיך לחפש רמקול מדפי שיתאים לדרישות שלך או ללכת בכ"ז על רצפתי איכותי, תוכל לחסוך אם תלך על יד שנייה או מתצוגה.
ואם בכ"ז חשוב לך ללכת על מוניטור/ מדפי - אחד הרמקולים שהכי הרשימו אותי היה DE CAPO של REFERENCE3A רמקול קטן יחסית, עם ביצועים שלא מביישים הרבה ריצפתיים.
ובשורה התחתונה - לא שמעתי עדיין שילוב של מוניטורים וסאב, שעמדו מול ריצפתיים איכותיים באותו סדר גודל מחיר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
הוולה נניח הוא מדפי שלא צריך סאב לדעתי.

הפרימה גם כן נותן אחלה בס ללא סאב.

עוד רמקול שממש לא צריך יחידת בס הוא האקוסטיק זאן בגירסה המדפית, מפתיע מאוד עם שתי יחידות 6.5 אינטש וטויטר ריבון במבנה דאפוליטו.

ישנם לא מעט מדפיים שנותנים יופי של בס אך אם בנמוכים עסקינן ריצפתי טוב תמיד יעלה עליהם.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אין כמעט אפשרות מעשית לעשות את זה , מדפי טוב שנותן במה ומיד טובים הוא רמקול מאוד "מהיר " , למצוא סאב שיכול להיות באותה נצילות ו/או סאב מוגבר , ושיעשה אינטגרציה SEAMLESS עם מדפי טוב , זה פשוט בלתי אפשרי .
בזמנו רציתי כמה רמקולים (בוז 901 /קווד/ ועוד כמה ) עם הבעיה הזו , ובדקתי את השוק , אין אפשרות גם לא עם קרוס אקטיבי ושני מגברים, למצוא פתרון שלא תשמע את ה"תפר " בין השניים . אם תמצא כזה פתרון (ועוד במחיר נורמאלי ), אני אשמח לשמוע

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
150
נקודות
43

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לאורי , יש הבדל בין מה שדובר כאן ובין לבנות מהתחלה מוניטורים קטנים עם סאב . כשאתה בונה סיסטם , זה בדיוק כמו שבנית רמקול רצפתי , ובמקרה הספציפי הזה , רמקול רצפתי עם מגבר . כאן דובר על לקחת רמקול מדפי , שלא הוכן לעבוד עם סאבוופר ולשדך לו אחד כזה . וזה כבר סיפור אחר , כי אז האינטגרציה חייבת להיות מושלמת , ובמציאות היא לא
לסונוס , הוא צודק לגבי העובדה שזה אולי עדיף בחדרים קטנים כמו רוב החדרים בישראל , העניין הוא שהקול האנושי מתחיל מכ800HZ , אאל"ט , ואתה צריך מיד וטוויטר שיתחילו שם או למטה מזה , והם כן חייבים להיות כיווניים . סאבופר חיצוני עובד על בין 20-200HZ אולי עד 300 , לא ראיתי סאבוופר חיצוני שמגיע לכ800 . את הטווח שבין במיד והוופר ברמקול רצפתי מכסה תיבה , ולכן האינטגרציה שאתה יכול לקבל ברמקול רצפתי היא יותר טובה מאשר מדפי ותוספת סאב
ולדיטון הסאב שהראית מגיע עד 90 (אני מכיר את ספנדור ) אז לא הספקתי ממש לבדוק עד כמה הוא מתפעל , אבל המוניטורים של ספנדור הישנים יותר היו אצלי בזמנו , וגם חלק מהחיקויים שלהם . הם רמקולים נהדרים , אבל לקרוא להם רמקולים מהירים כמו ה901 או הקווד זה פשוט לא זה . אז אולי ניתן לעשות מערכת שתיתן תוצאה טובה על הבסיס שלהם (וכן אני גם מעריך מאוד את הסאב הנפרד של ספנדור , כי בזמנו עם ה901 ניסיתי לבדוק את התאמתו , והוא סאב וופר מעולה מאוד , אבל הוא עדיין איטי ובמקסימום של 90HZ כשה901 יכול היה להגיע רק עד כ800 זה פשוט לא היה זה ). אבל זה שוב לא הוכחה שניתן להשיג מערכת שתשמע יותר טוב מרצפתי מעולה
אל תשכחו שכשמדברים על לשדך סאבוופר למוניטור , זה בגלל שמוצאים מוניטור כ"כ טוב שאין רצפתי שמקביל אליו , ואז זה אומר שהוא גם מוניטור מהיר מאוד , הספנדור טובים ככול שיהיו אינם בליגה של המיד של ה901 , או של המיד והטרבל של קווד אלקטרוסטטי .
ואני מציע למי שרוצה למצוא סאבוופר שמתאים או לייצר אחד כזה , כי אם תצליחו כמעט כול השוק של האלקטרוסטטטיים יקנה את הפתרון שלכם . ועובדה שכמעט כול ההיברידים לא נשמעים טוב כמו הפאנלים לבד

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
זה לא נכון בעליל.
אין שום בעיה להגיע לאינטגרציה טובה בין סאב לבין מוניטורים.
פשוט צריך סאב טוב ולא זבל. זה הכל.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
טוב אורי , מהנסיון שלי אני חולק על דעתך . אתה מוזמן לנסות למצוא סאב שיתאים לאלקטרוסטטיים , אני אשמח לשמוע על ה"חיה" הזו . אני גם משער שאם תוכל לייצר אחד כזה שבאמת יעבוד בצורה מושלמת , יש לך אחלה סטארטאפ

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
מושלם? למה דווקא פה?

הדרישה למושלמות בעייתית וכמעט וויתרתי, אבל מכיוון שהתנעתי כבר את המקלדת, הנה כמה אקזמפלרים מעניינים, במיוחד ל-ESL

גראדינט ל-ESL63 http://www.gradient.fi/models/gradient-sw-63
(יש גם תכניות DIY)

גראדינט ל-988/989 http://www.gradient.fi/models/gradient-sw-s-sw-d

TBI – סאבים קטנים במבנה ייחודי ביקורות נרגשות בכמה מגזינים, עם השילוב הזה
http://www.musicalsubwoofers.com/

וכמובן הסאבים הנפרדים של מרטין לוגאן
ויש בעיה: אם מגיעים להתאמה ולא מפסידים והכל עובד כמו צשריך או כמעט מגלים שהלך הרבה כסף והעסק מסורבל.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זה לא נכון בעליל.
אין שום בעיה להגיע לאינטגרציה טובה בין סאב לבין מוניטורים.
פשוט צריך סאב טוב ולא זבל. זה הכל.

מניסיון שלי ושל חברים, זה עסק בלתי פשוט בעליל.
אני יודע שאצלי זה לקח חודשים של נסיונות עד שהגעתי לתוצאה משביעת רצון (אח"כ נמאס לי מזה ואני מפעיל את הסאב רק בסרטים).

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
הדרישה למושלמות בעייתית וכמעט וויתרתי, אבל מכיוון שהתנעתי כבר את המקלדת, הנה כמה אקזמפלרים מעניינים, במיוחד ל-ESL

גראדינט ל-ESL63 http://www.gradient.fi/models/gradient-sw-63
(יש גם תכניות DIY)

גראדינט ל-988/989 http://www.gradient.fi/models/gradient-sw-s-sw-d

TBI – סאבים קטנים במבנה ייחודי ביקורות נרגשות בכמה מגזינים, עם השילוב הזה
http://www.musicalsubwoofers.com/

וכמובן הסאבים הנפרדים של מרטין לוגאן
ויש בעיה: אם מגיעים להתאמה ולא מפסידים והכל עובד כמו צשריך או כמעט מגלים שהלך הרבה כסף והעסק מסורבל.
אם אתה מדבר על ההיבריד של מרטין לוגאן , שמעתי אותם פעם אחת ולא מצאו חן בעיני .
לגבי הגרדיאנט , אני לא זוכר אם זו החברה שבדקתי אז כשחשבתי לרכוש קווד , או חברה אחרת שהתיימרה לכך , ולכן אני לא יכול לומר לך האם טענתם נכונה או לא . אבל את החברה שבדקתי אז קיבלה המון פרסומת בקרב החוגים של קווד , ובבדיקה שלי היא נמצאה חסרה מספיק ע"מ שלא אמשיך עם זה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
ליאור תראה העובדה הקיימת היא שיש חברות שמייצרות סאבים למוזיקה למשל וולודיין REL וכו...

בהרבה אולפנים עובדים עם מוניטורים +סאבים שלא הותאמו מראש.
כמו כן עיקר הבעיה היא לא באלמנט כיוון שאם היינו שמים אותו אלמנט בתוך הרמקול זה היה משהו אחר...
הבעיה נובעת לדעתי לרוב מהמגבר בתוך הסאב שהוא לא אוו אחד כמו מה שמניע את הרמקול. פתרון אפשרי לזה הם מגברי 3 ערוצים למשל יש לארקם כאלו או למשל לרוטל שאפשר לחבר סאב פסיבי ללא בעיה.

כמו כן שוב, אני לא יודע איזה נסיונות עשית אבל אם ניקח לשניה הקבלה מתחום הרכב עובדה ששם אנו לוקחים תמיד סאב למערכת איכותית ואפשר להגיע לסינרגיה.

לדעתי הבעיה היא שלרוב (שוב לרוב זה לא הכללה) מי שמשתמש בסאבים זה מי שקונה מוניטורים לחדרים גדולים מאוד. מוניטור טוב (רמקול קטן הכוונה שלי לא אולפני) , נהנה מבאס נהדר בחדר לא ענק ולא גדול אלא בחדרים בינונים ומטה.

בזמנו קראתי ראיון עם האיש שעומד מאחורי REL והוא הסביר שלשים סאב גדול בחדר גדול זו טעות הוא עוד הסביר שמבחינתו ככל שהחדר קטן יותר הסאב צריך להיות גדול יותר.
כנראה בגלל שהחדרים גדולים נוצרים הדהודים בתוך החדרים להרבה מאוד תדרים נמוכים , דבר המשפיע לרעה על הסינרגיה בין הסאב לרמקול.

אני מאמין שאפשר , לא בכל רמקול ולא בכל סאב. עלינו לזכור שהתאמות כאלו זה כמו לבשל אוכל במסעדת יוקרה קצת מלח לפה, קצת פלפל לשם וזה ההבדל בין 2 כוכבי מישלן לכלום.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור