tomertsin
מושעה
- מעורבות
- 2,203
- נקודות
- 113
...היום בדרכי לספר שלי הנמצא באזור התעשייה ברעננה, לפתע צלצל הטלפון הסלולרי ובקו השני היה ערן (אודיופריק), ששאל אותי אם אני רוצה להקשיב באולם התצוגה שלו לרמקולים שעולים חדשים כ-180,000 ש"ח. חשבתי לעצמי ומשיחות שערכתי עם כמה יבואני אודיו, שהתקופה קשה ליבוא סחורות ואספקות מחו"ל אורכות כמעט כשנה (ארה"ב ויפן). התשובה הייתה כמעט וודאית, כן ואני אצלך בעוד 1/2 שעה - לא בכל יום אני מאזין לזוג רמקולים בסדרי גודל כאלה.
הגעתי אליו, לא דמיינתי לעצמי רמקולים סקסיים בגובה 1600 מ"מ ובעומק של 547 מ"מ, של חברת Wilson Benesch דגם Resolution, בצבע פסנתר שחור מסיבי פחמן מרוכבים בצורת מונוקוק ורכיבי סגסוגת מתכת בעיבוד מדויק. כשתסתכל על זה, לעולם לא תמצא את עצמך תוהה למה זה עולה מה שזה עושה או לאן הלך הכסף. לא אלאה אותך במנחים טכניים...תוכל לקרוא פה: http://wilson-benesch.com/geometry-series/
ישבתי על הספה והאזנתי (קלות) למגבר המשולב הבכיר של לקסמן L-509X, קומפקט דיסק D-03X של לקסמן שמחובר למגבר (לא פרטנרים אידאלים בשבילם), ולרמקולים שהיו יותר מידי רחוקים האחד מהשני.
מהשעה שהאזנתי בחדר הייתה לי תחושה מעל הכל, שמערכת האודיו מספקת רמה של קוהרנטיות ותובנה מוזיקלית, איזון בין המשכנעים לתקשורתיים, שמציבים אותם בחזית הצלילים הקיימים כיום באודיו. כאמור, המערכת נשארת שקופה ומשולבת על פני הלהקה הארגנטינאית Sera Una Noche, שערן שם בקומפקט דיסק, מאפשר למאזין (לי) להיעלם בתוך נוף הקול הפתוח לרווחה. ה-Wilson Benesch הם יותר מעודנים ואחידים מרוב הרמקולים ששמעתי לאחרונה, כמו כל הרמקולים הם מציעים נקודת מבט מיוחדת משל עצמם, על מעמדם המוזיקלי ואיזון הסגולות שלהם. במת הצליל הייתה רחבה מאוד (קיר מנגן), עומק משכנע ותחושת מרחב יוצאת דופן סביב המבצעים. הרזולוציה מסוגלת להפיק תגובת תדרים של בערך 30 הרץ ועד 30 קילוהרץ. הצגת הטונאליות היא נקודת החוזקה שלהם, הצלילים והחלקות שלהם דומה יותר לרמקולים אלקטרוסטטים, אבל עם באס וביצים.
אולי מה ש-Wilson Benesch האלה באמת פותרים הם דברים עתיקי יומין: הם מייצרים רמקולים מודרניים שהם כלי אופנתי, שמשמח הרבה יותר אנשים ממה שזה מאכזב? תקשיב - במיוחד באורך - וגם אתה עלול להתפתות מהכנות מוזיקלית.
פסק זמן - ה-Wilson Benesch ידידותיים למשתמש ומאפשרים ליופי של המוזיקה ולצלילים האותנטיים להתעורר לחיים, באולם התצוגה של היבואן. האם הרמקולים שווים כחדשים 180,000 ש"ח? - תחליט בעצמך.