רמקולים בייצור עצמי

aviroy

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
חברה אני אחסוך לכם את השאלות... הכל תוכנן על הנייר לפרטי פרטים התיבה עוצבה על ידי מ א' עד ת' וגם הנתונים של האלמנטים נלקחו בחשבון בזמן תהליך הבנייה נעשו כיוונונים קטנים וכמובן שלפני שאטמתי סופית את התיבה שמעתי כמה עשרות שעות של מוזיקה כדי לשנות ולכוון במידת הצורך עד לרמה של כמות הצמר בתיבה,נעזרתי במודדים אלק' כגון סקופ ספקטרום וכד' שחבר שהוא גאון קטן באלק' הביא עימו וכך הגעתי לתוצאה המושלמת מבחינת האוזן שלי כמובן...
לעניות דעתי זה אחד הרמקולים הטובים ששמעתי. לפני כן היה לי רמקולים של חברת B&O ושעשיתי השוואה ביניהם לבין הרמקולים שבניתי הם נשמעו עלובים לעומתם...
אולי יום אחד אגשים את החלום ואפתח לי מקום קטן שמתמחה בבניית רמקולים לא סטנדרטיים ויש לי עוד כמה עיצובים מהפכניים בראש שאני בטוח שאם אחד מהם יופיע בתערוכה רצינית אנשים שם יפלו מהרגליים...

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
חברה אני אחסוך לכם את השאלות... הכל תוכנן על הנייר לפרטי פרטים התיבה עוצבה על ידי מ א' עד ת' וגם הנתונים של האלמנטים נלקחו בחשבון בזמן תהליך הבנייה נעשו כיוונונים קטנים וכמובן שלפני שאטמתי סופית את התיבה שמעתי כמה עשרות שעות של מוזיקה כדי לשנות ולכוון במידת הצורך עד לרמה של כמות הצמר בתיבה,נעזרתי במודדים אלק' כגון סקופ ספקטרום וכד' שחבר שהוא גאון קטן באלק' הביא עימו וכך הגעתי לתוצאה המושלמת מבחינת האוזן שלי כמובן...
לעניות דעתי זה אחד הרמקולים הטובים ששמעתי. לפני כן היה לי רמקולים של חברת B&O ושעשיתי השוואה ביניהם לבין הרמקולים שבניתי הם נשמעו עלובים לעומתם...
אולי יום אחד אגשים את החלום ואפתח לי מקום קטן שמתמחה בבניית רמקולים לא סטנדרטיים ויש לי עוד כמה עיצובים מהפכניים בראש שאני בטוח שאם אחד מהם יופיע בתערוכה רצינית אנשים שם יפלו מהרגליים...

מעולה!
אם אפשר אשמח לראות את גרף ההענות של הרמקול, ההתנגדות וטווח תדרים עד ל3DB-.

נערך לאחרונה ב:

aviroy

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני מצטער לאכזב אותך אבל אין לי מושג איפה הנתונים האלה סיימתי לבנות את הרמקולים לפני שנתיים בערך...

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מעולה!

תכלס למה אכפת לך?
למה לא לפרגן לו?

נערך לאחרונה ב:

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
(Y)

aviroy

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על ההערכה

:):):)
(Y)(Y)(Y)

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
וואלה אחי, שיחקת אותה
מדהים

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
aviroy,
אז לשאלתך בתחילת השירשור "האם יש עוד משוגעים לדבר" - בטח שיש! ;)

בניתי לפני שנתיים בזמן שהייתי בגימלים זוג רמקולים, סתם בשביל הכיף - הבעייה היא שלא הבנתי כלום!

סתם, פירקתי כמה רמקולים מקולקלים\חצי עובדים, בניתי תיבה סתם, בלי חישובים מדוייקים (שוב, לא הבנתי בזה כלום).

בסך הכל זה היה פרוייקט נחמד בשביל חודשיים שהייתי עם קביים, הכל עלה לי בסך הכל אולי 200 ש"ח (בניתי את הכל משאריות עץ) - יצא לי רמקול שעלה לי 200 ש"ח, אבל נשמע כמו רמקול של 400 ש"ח... :p

כן, לא משהו, אבל זה היה כיף לתכנן ולבנות, אז אני מכיר את ההרגשה ;)

מי יודע, אולי בעתיד אני אנסה שוב, הפעם יותר מדוייק...

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
תכלס למה אכפת לך?
למה לא לפרגן לו?

אתה אדם מאוד שלילי, למה אתה חושב שאני לא מפרגן לו?
אני מנסה להוביל את השרשור הזה קצת יותר קדימה מאשר להרים יד.

לשאלתך,
מעניין אותי כי מדידות זה אב ברמקול ובתור אחד שחושב על בניה כזו בעצמי חשבתי שאם הוא עשה את זה אוכל ללמוד ממנו.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני שלילי?

טוב דיי זה לא לרמה שלי.

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
מה זה אומר שזה לא לרמה שלך?

HECK, אורי, אני גם נוטה לחשוב שאתה שלילי.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מעניין לי ... הכוונה היא שלא לרמתי לרגת לפסים אישיים ואני לא אעשה זאת.
אופיר לא יודע עם מי וכמה דיברת אבל בזמן האחרון הגזמת בתגובות שלך. תרגע.
אנחנו לא חברים ואתה לא מכיר אותי.

אם כל הכבוד לזה שזה פורום אנחנו לא חברים , אתם עוברים על חוקי הפורום בפניה לגופו של אדם.
והנה הציטוט מחוקי השימוש:
"
תוכן המהווה לשון הרע על אדם, או הפוגע בפרטיותו, או בשמו הטוב.

- תוכן המזהה אישית אנשים אחרים, מבלי שנתנו את הסכמתם לפרסום זהותם.
- השמצה, גידופים, הטרדה, מעקב, איום או כל הפרה אחרת של הזכויות החוקיות (כולל זכויות לגבי פרטיות ופרסום) של אנשים אחרים. "

נערך לאחרונה ב:

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אני מציע שנרגע כולנו ונחזור לנושא השרשור

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
מעולה!

גם אותי זה מעניין.

ברוב המקרים בבניית רמקול בעבודת יד ישנה סטייה מסויימת בין רמקול ימין לשמאל מבחינת דיוק בניית התיבה שמשפיע על הצידוד ותמונת הסטריאו.

אינני אומר חלילה שזה מה שקורה אצלך, להיפך התחושה שלי היא שאתה פרפקציוניסט.

רוצה לומר.
האם בדקת ששני הרמקולים זהים ככל האפשר? אם כן בעזרת מה?

חבל שאין לך את הנתונים של טווח ההענות של כל רמקול, אפשר ללמוד מהפרוייקט הזה המון.

נישמח לשמוע בין היתר גם כמה טיפים לאלה למתכננים לבנות רמקול לבד. מה לא לעשות? מה כן? מאיפה להתחיל?

האם ראשית לבחור יחידות ואז להתאים להן תיבה?
האם לבנות קודם תיבה ואז לחפש יחידות?
מדוע לא מומלץ {או שכן} להישתמש בעץ מלא?

אפשר לפתח כאן דיון מעניין על הסוגיות האלה.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
רוצה לומר.
האם בדקת ששני הרמקולים זהים ככל האפשר? אם כן בעזרת מה?

אפשר לפתח כאן דיון מעניין על הסוגיות האלה.

אולי כשבונים רמקולים לבד- אפשר בכלל לתכנן אותם דווקא שונים האחד מהשני כך שיתאימו ליכולת השמיעה השונה בכל אוזן :cool:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
:Dראוס זו אחת התשובות המקוריות ששמעתי.

אני בטוח שזה היה בצחוק אבל אענה ברצינות.
האוזן תשמע גם את הצד השני.

רמקול שאינו זהה לחברו יפגע בתמונת הסטריאו ובבמה.

aviroy

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אז ככה הרמקולים זהים אחד לשני עד לרמת המ"מ ואת זה עשיתי על ידי כלי מדידה שונים כמו קליבר אלק', פלס וכו' בכל אופן לפני הבנייה שמתי כל פלטה אחד מול השניה כמו במראה ועליה שירטטתי את המיקום המדויק של ה t.line ורק אז חברתי את הפלטות לאחר ההרכבה מדדתי מרחקים וזויות ממיקומים מסויימים לדופן והשותי בין תיבה לתיבה. האלמנטים נבחרו קודם כל ורק אז התאמתי את תכנון התיבה אליהם העץ הכי טוב להשתמש בו זה mdf מפני שהוא יוצר הכי פחות ויברציות וכמה שיותר עבה יותר טוב. מי שמעוניין לבנות רמקול פשוט צריך לעבוד לפי החוקים והכללים ונוסחאות ידועות מראש כל המידע הזה נמצא באינטרנט בשפע עד לאיזה רמה של רמקול ובניה רוצים להגיע - כל אחד והצרכים והיכולת שלו כמובן שצריך ידע בנגרות וידיים טובות...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
אז ככה הרמקולים זהים אחד לשני עד לרמת המ"מ ואת זה עשיתי על ידי כלי מדידה שונים כמו קליבר אלק', פלס וכו' בכל אופן לפני הבנייה שמתי כל פלטה אחד מול השניה כמו במראה ועליה שירטטתי את המיקום המדויק של ה t.line ורק אז חברתי את הפלטות לאחר ההרכבה מדדתי מרחקים וזויות ממיקומים מסויימים לדופן והשותי בין תיבה לתיבה. האלמנטים נבחרו קודם כל ורק אז התאמתי את תכנון התיבה אליהם העץ הכי טוב להשתמש בו זה mdf מפני שהוא יוצר הכי פחות ויברציות וכמה שיותר עבה יותר טוב. מי שמעוניין לבנות רמקול פשוט צריך לעבוד לפי החוקים והכללים ונוסחאות ידועות מראש כל המידע הזה נמצא באינטרנט בשפע עד לאיזה רמה של רמקול ובניה רוצים להגיע - כל אחד והצרכים והיכולת שלו כמובן שצריך ידע בנגרות וידיים טובות...

(Y)

אתה יכול לתאר את האופי של הרמקול שלך? {איזה רמקול מוכר הוא מזכיר בצליל}
עם איזו הגברה אתה מניע אותו?
מה שאר רכיבי המערכת?

ומה עם שם לרמקול?
אני חשבתי על A.V.I :)

aviroy

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
האמת קשה לי לומר איזה רמקול הוא מזכיר לא בניתי אותו כחיקוי לרמקול אחר ולכן יש לו אופי משל עצמו. אני משתמש במגבר דנון AVR1601 שהוא ישן יחסית אבל עדיין עושה את העבודה.
אני משתמש ברמקולים בעיקר לצפייה בסרטים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,252
נקודות
113
ניסית אותו עם הגברה טובה יותר מהדנון?

לפי מה שאתה אומר בנית אותו בעיקר לסרטים. זה אומר שיש לך המשך לפרוייקט. קדימה תתחיל בעבודה על הסנטר התואם והאחוריים.:D

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור