רכישת פטיפון ללא הדגמה

abovebeyond

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
שלום, שמתי לב שב99 אחוז מהחנויות המסחריות שאני מכיר אין אפשרות להאזין לפטיפון לפני הקנייה או להרגיש את איכות הבניה, מדובר על דגמים שעולים 4K+.

מה הייתם עושים?

תודה

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
אם הפטיפון של חברה מוכרת הייתי קורא חוות דעת, כולל באתר הזה , ומברר איזה ראש לשים (או איזה ראש מורכב עליו כבר), מומלץ לקרוא הרבה חוות דעת, ולסנן חוות דעת פרסומיות....
לחלופין אפשר לחפש חניות בארץ שמדגימות את הפטיפון....

ZarJazz

אוהב את התחום
מעורבות
187
נקודות
43
זו המציאות של מרבית הדגמים בהיי פיי.
כנ"ל לגבי רמקולים, מגברים , דאק וכיוצ"ב

חבל

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
מה הייתם עושים?

תודה
אפשרויות:
א. קוראים כל חוות דעת שאפשר למצוא
ב. מחפשים מישהו שיש לו דגם המעניין אותך ושאפשר להתרשם אצלו
ג. קונים יד שנייה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
שלום, שמתי לב שב99 אחוז מהחנויות המסחריות שאני מכיר אין אפשרות להאזין לפטיפון לפני הקנייה או להרגיש את איכות הבניה, מדובר על דגמים שעולים 4K+.

מה הייתם עושים?

תודה
אני לא יודע כמה זה נכון. סגור על זה? באיזה חנויות ביקרת? אצל בני טסלר בחיפה היו בפעם האחרונה שבדקתי שלושה דגמים לפחות שהיו יקרים יותר. מה לגבי יבואנים קטנים? ערן, שחורי, ארמה? בדקת איתם?

ARIMAR

עוסק בתחום
מעורבות
121
נקודות
43
אצלי יש כרגע בתצוגה 5 פטיפונים בסכום הגבוהה מהסכום שנקבת ...
בגלל ההייפ שיש היום , יש חנויות שלא מתמחות בפטיפונים ומוכרות קרטונים סגורים ....
מוזמן להגיע להאזין

abovebeyond

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
אני לא יודע כמה זה נכון. סגור על זה? באיזה חנויות ביקרת? אצל בני טסלר בחיפה היו בפעם האחרונה שבדקתי שלושה דגמים לפחות שהיו יקרים יותר. מה לגבי יבואנים קטנים? ערן, שחורי, ארמה? בדקת איתם?

כמו שרשמתי מחפש פטיפון בסביבות ה4-5
כל היבונאים הנ״ל, פטיפונים החל מ15K

abovebeyond

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
לא הייתי קורה לזה תקציב דל, כנראה שאנחנו מסתכלים על מקורות מוסיקה בצורה שונה.

תודה!

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
לא שומע, לא קונה.
מאוד פשוט.

abovebeyond

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
לא שומע, לא קונה.
מאוד פשוט.

אני לגמרי בדעה הזאת, רק בארץ זה לא עובד.
מקנא באנשים בחו"ל שקונים מכשיר חשמלי ואחרי שבוע לא מרוצים ממנו ומחליפים או מזדכים.
עולם אחר

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
אני לגמרי בדעה הזאת, רק בארץ זה לא עובד.
מקנא באנשים בחו"ל שקונים מכשיר חשמלי ואחרי שבוע לא מרוצים ממנו ומחליפים או מזדכים.
עולם אחר

צודק

בכלל בארץ , פתחת את המכשיר ,אי אפשר להחזיר.
במקומות בחו״ל שהדבר אפשרי זה מגובה בחקיקה.

לעיניננו ,אנחנו חיים בארץ , ובארץ כמו שאמרת המצב הוא שונה ולכן אם אתה רוצה לשמוע אז תבדוק אם הפטיפון מצוי
בתצוגה בחנות , לא שזה יגיד לך דבר וחצי דבר על התוצאה שתשמע בבית עם מערכת ואקוסטיקה שונה מזו שהתרשמת ממנה בחנות.

אגב 99% מהאנשים פה רכשו פטיפונים מ 15k ומעלה על עיוור והסתמכו על המלצות וביקורות.

אז מה שנשאר לך בתקציב הנ״ל זה לרכוש מותג איכותי שגם נראה לך בעין ועל הדרך לא יזיקו ביקורות.

אמיר ארמה

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63

מה הייתם עושים?

תודה
רק יד 2 מאוד פשוט
תוכל להאזין אצל מי שמוכר לך
וכמו שכתבו לך, אני מטרף להמלצה:
אי אפשר לשמוע, לא קונים. שום רכיב אודיו, אחרת תתחיל לשרוף כספים

פטיפונים טובים עובדים 50 שנה ויותר בלי למצמץ ולמעט כיוון ואולי פה ושם החלפת קפיצים, גירוז אחרי כמה עשרות שנים וכולי אתה יכול להיות שקט
גם ככה בתקציב של 4000-5000 שח ביד 2 אתה יכול לקנות פטיפון ממש טוב ואילו בתקציב הזה כחדש אני עוד לא שמעתי פטיפון שבאמת נהנתי ממנו ושמעתי הרבה מאוד (לא אומר שאין פטיפונים טובים, אבל אני לא ממש נהנתי ממש מהצליל של אף פטיפון בתקציב הזה)

abovebeyond

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
רק יד 2 מאוד פשוט
תוכל להאזין אצל מי שמוכר לך
וכמו שכתבו לך, אני מטרף להמלצה:
אי אפשר לשמוע, לא קונים. שום רכיב אודיו, אחרת תתחיל לשרוף כספים

פטיפונים טובים עובדים 50 שנה ויותר בלי למצמץ ולמעט כיוון ואולי פה ושם החלפת קפיצים, גירוז אחרי כמה עשרות שנים וכולי אתה יכול להיות שקט
גם ככה בתקציב של 4000-5000 שח ביד 2 אתה יכול לקנות פטיפון ממש טוב ואילו בתקציב הזה כחדש אני עוד לא שמעתי פטיפון שבאמת נהנתי ממנו ושמעתי הרבה מאוד (לא אומר שאין פטיפונים טובים, אבל אני לא ממש נהנתי ממש מהצליל של אף פטיפון בתקציב הזה)

אני מאמין ש90 אחוז מהסאונד מגיע מהרמקולים :)

מצטער, אבל הייתי בכמה וכמה חנויות אודיופילויות ושמעתי מערכות עם מגברי luxman ומקינטוש בעשרות אלפי שקלים, ופשוט ההבדל בסאונד לא שווה את המחיר.

כן, כתחביב טכנולוגי אין ספק שזה 'מגניב' לקנות צעצועים כאלה.

אבל גם מערכת (רמקולים ומגבר) שעולה 12k אפשר להנות.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
אפשר להנות גם מיוטיוב ומקרן קול ב 900 שח."90% מהסאונד מגיע מהרמקולים.." זה אומר מישהו ללא ניסיון וידע באדיו.אבל הוא לא חייב להבין.העיקר שהוא נהנה...
תימצא פרוג'קט חדש אצל קודו אודיו במחירים האלה (מכשירים מצויינים לכסף) ותהנה ממה שאתה מאמין.
ותאמין לי שאני מקצר לך את הדרך להנאה..

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
עם אמונה קשה להתווכח.

מצטער, אבל הייתי בכמה וכמה חנויות אודיופילויות ושמעתי מערכות עם מגברי luxman ומקינטוש בעשרות אלפי שקלים, ופשוט ההבדל בסאונד לא שווה את המחיר.

פה כבר יש 2 שאלות. הראשונה- מול מה השוות כשאתה אומר "ההבדל בסאונד.." והשניה - איך מחשבים את השווי הזה. אני שואל כי אני בטוח שרבים מתלבטים בסוגיה..

זה לא צעצוע ולא תחביב טכנולוגי כמו שמיקסר הוא לא צעצוע ולא תחביב טכנולוגי

בהחלט !!

נערך לאחרונה ב:

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
גם פה בבלגיה המצב די דומה ואני כבר מזה זמן החלטתי שאני קונה רק יד שניה. משלמים פחות ואם לא מוצא חן אפשר למכור הלאה בלי להפסיד יותר מידי כסף. אני לא יודע איך השוק בארץ לפטיפונים וינטג׳ משופצרים אבל כאן אפשר להשיג אותם. אני קניתי פטיפון Thorens TD 160 Super שעבר טיפול מלא, עם זרוע משודרגת ושילמתי סכום מאד שפוי. יש גם מוכרים מקצועיים באיביי שלוקחים את הפטיפונים האלה ומעבירים אותם טרנספורמציה מלאה עם בסיס חדש ודנדש. המחירים יותר יקרים אבל יתכן שהם שולחים גם לישראל.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28

מסכים לגמרי
לפעמים אני רואה מערכות שעולות 100K עם רמקולים שעולים 20K ואני מגחך
במינימום הייתי משקיע 70% מהתקציב הרמקולים 30% בשאר הרכיבים

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
זה לא נכון לחשוב כך

"רמקול" מבחינתי

רמקול+מגבר תואם+כבל רמקול+חשמל, וזה בדר"כ 70% כן בעוגת התקציב לסאטאפ.

ב-30% הנותרים זה בעיקר מקור.
שהוא למעשה
מקור+שיכוך+חשמל+כבילה

כל אחד ותקציבו כמובן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור