רטרו אמיתי

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
בעיניין האנלוגי, אין לי הסכמה עם עצמי;)

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
נראה שסוני פועלת בעקביות להיות כח מכריע בכל נושא שקשור בבידור. ואם הם רוצים, הם יכולים.
המעניין בהחלטה זו לדעתי שהצפי של סוני הוא ששוק התקליטים הולך לגדול בגדול.

יצרני הפטיפונים זיהו התפתחות זו כבר לפני חמש שנים בערך. אז פורסם, שמספרם של יצרני פטיפונים בעולם גדול ממספרם כשהתקליט היה בשיאו.

אריה

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מישהו יכול לעזאזל להסביר מה הגיוני בהפקה שהיא כולה דיגיטלית שמודפסת על ויניל ?
משל שירים מהתקופה הדיגיטלית שהוסף להם אפקט רעש השריטות של תקליט שיהיה אפקט מגניב, כשזה אפקט במכוון אני מבין זאת, אחרת זה חרטא.
אנלוגי אמיתי זה שיקליטו על טייפ שני אינצ' רב ערוצי איכותי דרך קונסולה אנלוגית ואז ידפיסו על ויניל, "עוילעם שוילעם גוילעם" מה עוד חדש...
בתערוכה ביפן הוצג סקסופון דיגיטלי שכן נושפים בו אך יש רכיב שמתרגם את מעבר האוויר לכל צליל של סקסופון רצוי ואפשר לשמוע זאת באוזניות בלי שיוצא כל רעש, עד מתי ?!

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מישהו יכול לעזאזל להסביר מה הגיוני בהפקה שהיא כולה דיגיטלית שמודפסת על ויניל ?
משל שירים מהתקופה הדיגיטלית שהוסף להם אפקט רעש השריטות של תקליט שיהיה אפקט מגניב, כשזה אפקט במכוון אני מבין זאת, אחרת זה חרטא.
אנלוגי אמיתי זה שיקליטו על טייפ שני אינצ' רב ערוצי איכותי דרך קונסולה אנלוגית ואז ידפיסו על ויניל, "עוילעם שוילעם גוילעם" מה עוד חדש...
בתערוכה ביפן הוצג סקסופון דיגיטלי שכן נושפים בו אך יש רכיב שמתרגם את מעבר האוויר לכל צליל של סקסופון רצוי ואפשר לשמוע זאת באוזניות בלי שיוצא כל רעש, עד מתי ?!
יש הרבה הדפסות תקליטים שהוקלטו ו/או מוקססו דיגיטלית ונשמעות מצוין. אני יכול לתת לך כמה דוגמאות כאלה.
ויש כאלה שנשמעות חרא.
כנ"ל לגבי הקלטות אנלוגיות.

איכות המוצר הסופי לא נמדדת אך רק אם הקליטו אותו באנלוג מלא או דיגיטל.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
יש הרבה הדפסות תקליטים שהוקלטו ו/או מוקססו דיגיטלית ונשמעות מצוין. אני יכול לתת לך כמה דוגמאות כאלה.
ויש כאלה שנשמעות חרא.
כנ"ל לגבי הקלטות אנלוגיות.

יופי, אבל מה הפואנטה בהמרת קובץ דיגיטלי לאנלוג בתוספת ויניל, בשביל זה יש DAC, אלא אם מישהו מתייחס לפטיפון כנדבך נוסף לעיצוב הצליל כדי שישמע אנלוגי, במקרה זה זו סתם התחכמות.
אין הדבר דומה להגברת הסיגנל שהוקלט טרנזיסטורית למשל ע"י שפופרות אם למישהו קפצה האנלוגיה הזו לראש.

איכות המוצר הסופי לא נמדדת אך רק אם הקליטו אותו באנלוג מלא או דיגיטל.

בהנחה שחלקנו עדיין בשר ודם ואוהבים לשמוע כלים אמיתיים הרי שהאמת, לפי חלק מגדולי המוזיקאים בעולם, תהיה ע"י שחזור הצליל כפי שברא אותו הטבע ושחזור חשמלי אנלוגי הוא הדרך, עוד לא נמצא התחליף לרמקול למשל.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
בהנחה שחלקנו עדיין בשר ודם ואוהבים לשמוע כלים אמיתיים הרי שהאמת, לפי חלק מגדולי המוזיקאים בעולם, תהיה ע"י שחזור הצליל כפי שברא אותו הטבע ושחזור חשמלי אנלוגי הוא הדרך, עוד לא נמצא התחליף לרמקול למשל.

היפנים עובדים על פיתוח של ציפ שמתרגם מ-USB לפולסים החשמליים שמועברים ע"י האוזן למוח, ובכך הם מקווים ליצור את הממשק האולטימטיבי בין המקור ישירות למוח האדם.
הפיתוח החדש ינטרל את הצורך בהגברה וברמקולים/ אוזניות, אך הוא יצריך ניתוח- השתלה של הממשק הזה באיזור הראש על מנת שהחוטים יהיו קצרים ביותר...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור