הי תמיר \ כל מי שמכיר היטב,
כמה שאלות: (שוקל לעבור ל16000):
1. למה ה11000 נחשב לראוטר הגיימינג הטוב ביותר כשלכאורה ה16000 חזק יותר?
2. האם ה16000 תומך בוודאות בסטנדרד האופטי של סלקום? אני על 2.5Gb.
3. יש לי את הראוטר עם התמיכה לwifi 6 של סלקום, במה ה16000 יתן שיפור ?
4. למיטב ידיעתי הראוטר של סלקום הביתי שלי מזדהה באמצעות משתמש\סיסמא מול הראוטר של סלקום.
וסלקום לא נותנים את הסיסמא לראוטר שלהם, או לצורך העניין כל סיסמת התחברות מולם.
אני צודק בזה או טועה? השאלה מתייחסת לאם יהיה אפשר להחליף ביניהם בלי עניינים?
5. האם ל16000 יש תמיכה לmesh של tp-link? (יש לי 2 יחידות M9plus).
6. אצלי בבית יש סלילת coax, יש המלצה ליחידות moca מהירות יותר ממה שסלקום נותנים?
ליאור
הי ליאור,
ראה תשובותי:
1. ה- GT-AX11000 היה החזק ביותר של אסוס, כשהושק, וזה היה בשנת 2018. ה- GT-AXE16000 הוא הראוטר החזק ביותר שלהם, שנמכר בישראל. שהיה ברור, לאסוס כבר יש ראוטרים יותר חזקים, אבל להבנתי הם טרם החלו מכירה בישראל.
2. ה- GT-AXE16000 כולל כבר שתי כניסות LAN 10Gbe וכניסה אחת של LAN 2.5Gbe, ולכן תומך ב- 2.5Gbe.
3. ה- GT-AXE16000 תומך ב- WiFi 6E, תוכל לקרוא על היתרונות של טכנולוגייה זו כאן.
www.dtown.co.il
4. אתה מכניס את השם משתמש והססמא לחייגן המוטמע ב- GT-AXE16000, והוא מחייג אוטומטית. אתה מקבל אותם מסלקום, לאחר שאתה אומר להם שאתה רוצה להשתמש בציוד פרטי. הכי טוב לדבר איתם קודם ולוודא שהמעבר יהיה חלק.
יש נושא אחר שלא העלית וקשור לתאימות לסלקום: אתה צריך לבדוק איזה ראוטר יש לך כעת. אם הסיב נכנס ישירות לראוטר, אזי כדי להשתמש ב- GT-AXE16000 תצטרך לרכוש מתאם סיב שמותאם לתקן שתומכת בו סלקום, וזאת מכיוון שה-GT-AXE16000 אינו תומך בחיבור סיב ישירות לתוכו. יש ראוטרים שתומכים בחיבור סיב ישירות אליהם. סקרתי כזה כאן, אבל הוא ספציפית חלש יותר ממה שאתה רוצה:
www.dtown.co.il
5. כדי לעשות MESH עם ה- GT-AXE16000, תידרש לראוטר נוסף של ASUS. אם תרצה להשתמש ב-M9plus, תוכל לעשות זאת, אולם הם יהיו רשת אלחוטית שונה מזו של ה- GT-AXE16000. הסיבה לכך היא שכל חברה יוצרת תקן MESH שונה מהאחרת.
בהצלחה!