קלאס D או לא קלאס D...

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
בוא נהיה יותר כוללניים. זאת אמרה מדוייקת בערך כמו להגיד שכל השמאלנים הם עוכרי ישראל.
בוא נהיה יותר כוללניים. זאת אמרה מדוייקת בערך כמו להגיד שכל השמאלנים הם עוכרי ישראל.
התגובה שלך קצת מפתיעה..
מה כאן לא מדוייק? שדיגיטל יעיל, חסכוני, נוח ? ארכיונים בגודל אצטדיון כדורגל התכווצו לחדר מחשבים..
צילום בפורמט גדול עם מדידות וריצות למעבדה לפיתוחי ביניים כימיקלים, מכונות בלה בלה בשביל להגיע לצילום מדוייק פיקס שהיום אתה מגיע אליו בשניה בהסתכלות בגב של המצלמה. הקלטות אנלוגיות .. אין צורך לפרט
וכן הלאה בכל התחומים, משונה אפילו לכתוב את זה,
באיזה תחום זה לא מדוייק. יאללה שתף, תפתיע
או שאולי התכוונת לזה שיש אנשים שלא זקוקים לחום ומגע (כן יש כמה כאלו..)

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
דוגמאות:
D - mbl
A - בולדר, פאס, אודיו ריסרץ . לדעתי כולם לא על הצד החמים.
לא מסכים לגבי כל הדוגמאות שהבאת
דוגמאות:
D - mbl
פאס מאוד מאוד חמים!!!
A - בולדר, אודיו ריסרץ . לדעתי לא על הצד החמים.
שמע לא רוצה להתווכח איתך לגבי mbl כי יש לך כזה, אני לא התרשמתי שהוא חם מאוד ו laid back אבל נשים אותו בצד.
לא מסכים לגבי הפאס וגם הבולדר לא קר, הוא אומנם יחסית נייטרלי לקלאס a אבל אני שמעתי שם חמימות מסויימת
לא יודע איזה אודיו ריסרץ פחות הקשבתי להם לאחרונה.
בכל אופן גם אם יימצאו חריגים, שעשו בהם פעלולים כדי להרחיק אותם מהנטייה סטנדרטית של אותה טופולוגיה, זה לא אומר שאי אפשר להתייחס לתכונות של טופולוגיה ולבחור הגברות בהתאם, יש גם ילידים אפריקאים לבקנים בסדר, עדיין ניתן להגיד עליהם שהם כהי עור..
האמת חשבתי שעברנו כאן כבר את הטענה שהטופולוגיה לא משנה ואופי הצליל לא תלוי בה.
בעיני זה לא הגיוני להתעלם מהתכונות הסטנדרטיות של טופולגיות וזה גם עוזר מאוד לבחור ולסנן, גם אם יימצאו בדוחק חריגים בודדים.
לפחות עד שזה ישתנה..

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
דויד
תמכור ה mbl
הוא לא מספיק חם, מלטף, מחבק, מרטיב במיטה
ולוחש לך "אני אוהב אותך"...
באסה.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
לא מסכים לגבי כל הדוגמאות שהבאת

שמע לא רוצה להתווכח איתך לגבי mbl כי יש לך כזה, אני לא התרשמתי שהוא חם מאוד ו laid back אבל נשים אותו בצד.
לא מסכים לגבי הפאס וגם הבולדר לא קר, הוא אומנם יחסית נייטרלי לקלאס a אבל אני שמעתי שם חמימות מסויימת
לא יודע איזה אודיו ריסרץ פחות הקשבתי להם לאחרונה.
בכל אופן גם אם יימצאו חריגים, שעשו בהם פעלולים כדי להרחיק אותם מהנטייה סטנדרטית של אותה טופולוגיה, זה לא אומר שאי אפשר להתייחס לתכונות של טופולוגיה ולבחור הגברות בהתאם, יש גם ילידים אפריקאים לבקנים בסדר, עדיין ניתן להגיד עליהם שהם כהי עור..
האמת חשבתי שעברנו כאן כבר את הטענה שהטופולוגיה לא משנה ואופי הצליל לא תלוי בה.
בעיני זה לא הגיוני להתעלם מהתכונות הסטנדרטיות של טופולגיות וזה גם עוזר מאוד לבחור ולסנן, גם אם יימצאו בדוחק חריגים בודדים.
לפחות עד שזה ישתנה..
ברצינות, אשמח להשכיל וללמוד למה מבחינה טכנית טהורה, לדעתך טופולוגיה א׳ היא חמה ביסודה וטופולוגיה ב׳ היא קרה ביסודה.
כמובן מעבר לקונוטציה המסורתית שמנורות מחממות ועושות אור יפה ודיגיטל מקרר ועושה יבש בעיניים, שאני ממש בטוח שכבר עברנו כאן את הטענות מהסוג הזה.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
על הנייר קלאס D נראה יותר טוב, במציאות קלאס A/AB נשמע יותר טוב אבל תלוי למה משווים ובאיזה רמה מדובר.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
במציאות קלאס D הוא מגבר ללא דאווינים ברוב המקרים ,חזק מהיר מפורט ולא רע ,קלאס A קצת יותר רומנטי ורטוב אבל אלו הרבה יותר יקרים , בתקציב נמוך (לא 40000 דולר למונובלוקים ) אלא משהו בעשירית המחיר עדיף לקנות קלאס D טוב , יתן משהו קרוב מאוד אפילו עם יתרונות מסוימים , היה אצלי רן מויאל הראיתי לו ההבדלים , אי אפשר לומר שקלאס D טוב הוא גרוע למרות שיתכן שהמונובלוקים A יותר נעימים !
(אגב , לא נשרפו בלי רמקולים )

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
קלאס D ישלוט אם לא כבר עכשיו. כל השאר טוב לנוסטלגיה כמו הוויניל שיש לו קהל סוגדים. כך יהיה גם עם קלאס D. ישארו סוגדים למגברי "פנסים" וקלאס A ו SINGLE ENDED ואזוטריקה עתיקה ומגוחכת למאה ה 21 כמו מנועי קיטור בוכנתיים.
קלאס d לא ישלוט,לא שולט ולא כלום.
כמו שממשיכים לייצר תקליטים,פנסים,ומנועי בוכנה.ורק לסבר את מחשבתך,מכוניות יוקרה
הן מרובות צילינדרים,חברות של הדלק.
מכוניות עממיות כנראה יעברו לחשמל אך דלות בכח סוס, תאוצה ומהירות.
סביר להניח שבקרב רוכשי רסיברים (אולי) יהיה שינוי עקב ייצור חדש.
רוב האודיופילים בעולם לא יעברו לקלאס d.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
התגובה שלך קצת מפתיעה..
מה כאן לא מדוייק? שדיגיטל יעיל, חסכוני, נוח ? ארכיונים בגודל אצטדיון כדורגל התכווצו לחדר מחשבים..
צילום בפורמט גדול עם מדידות וריצות למעבדה לפיתוחי ביניים כימיקלים, מכונות בלה בלה בשביל להגיע לצילום מדוייק פיקס שהיום אתה מגיע אליו בשניה בהסתכלות בגב של המצלמה. הקלטות אנלוגיות .. אין צורך לפרט
וכן הלאה בכל התחומים, משונה אפילו לכתוב את זה,
באיזה תחום זה לא מדוייק. יאללה שתף, תפתיע
או שאולי התכוונת לזה שיש אנשים שלא זקוקים לחום ומגע (כן יש כמה כאלו..)
אני התכוונתי לזה שלשים חובבי צילום פילם, היפסטרים תל אביביים מזוקנים וילדות מתלהבות שקונים תקליטים בפלורנטין, עם זוגות משועממים שקונים מזוודת פטיפון כדי להפיח חיים בפנג שווי שלהם, עם אודיופילים רוסים שבנו מגבר מנורות בגיל 12 מהמנורות שאבא לקח משירות הצבאי, חובבי הרבת' ואודיופילים שקונים CLASS A כי הוא נשמע טוב בסיטואציה מסויימת, זה קצת מאד כוללני מדי.

לא כל מי שקונה תקליט קונה אותו כדי לקבל חום ואהבה.
לא כל מי שקונה מגבר CLASS A או מגבר מנורות קונה אותו בגלל שהוא CLASS A או מנורות. אני, למשל, קניתי את שלי *למרות* שהוא CLASS A.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
אגב, למיטב ידיעתי, התאוצה של מנוע חשמלי לא רואה ממטר בנזין, בגלל המומנט ההרבה יותר גבוה. :) אבל פה אני מושך ידיי כי במנועים אני לא מבין כלום. ובמכוניות, השאיפה שלי היא לעממיות - שייקחו אותי ממקום א' ל-ב' ביעילות מקסימלית.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
+1

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
שלמה , מכונית חשמלית מפרפרת כל 8 צילינדר עצבני , קח איזה "טסלה " , גם קלאס D הוא מודרני חזר ,נקי , ואולי יהיה מתי שהוא שיצליחו לקלקל אותו שישמע כמו שפופרות o_O, תוכל לבחור איזה צליל שתרצה , יש את זה כבר ב RC , משמיע את המגבר המאפאן הדיגיטלי שלי דרך מצב בי בי סי גראף למי שיודע מה זה ? נותן צליל רך ונסבל שמקרב אותו למה שמורגל , רק יותר חזק ומפורט , נכון אבל שאם הייתי צריך לבחור רק אחד הייתי נשאר עם הלקסמנים שלי !
מה שלומך נשמה? (ורד)

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
מכונית עם מנוע חשמלי שנותנת תאוצה נניח כמו פורש תעלה כפול מהפורש,זמן הנסיעה יהיה חצי.
אבל נכון,זו תהיה נהיגה "דיגיטאלית",רובוטית ללא שום רגש .כמו שמתן אומר להגיע מ א ל ב.
מגברי מנורות טובים נשמעים נפלא.בפוסט שפתחתי נמנעתי מלדבר על מגבר מנורות.
אבל מגבר מנורות טוב עושה דברים שאני בטוח שמלא חברים פה לא שמעו בכלל ולא מבינים שזה ישנו.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
נכון אבל שאם הייתי צריך לבחור רק אחד הייתי נשאר עם הלקסמנים שלי !
מה שלומך נשמה? (ורד)
מצויין,תודה...אתה צריך לבקר לא?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
יאללה , תכתוב לי מתי?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
שבוע הבא נתאם יום...אכתוב יום..

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
ברצינות, אשמח להשכיל וללמוד למה מבחינה טכנית טהורה, לדעתך טופולוגיה א׳ היא חמה ביסודה וטופולוגיה ב׳ היא קרה ביסודה.
כמובן מעבר לקונוטציה המסורתית שמנורות מחממות ועושות אור יפה ודיגיטל מקרר ועושה יבש בעיניים, שאני ממש בטוח שכבר עברנו כאן את הטענות מהסוג הזה.
לא עברנו את זה בשום תחום, תכונות והכללות, תמיד יהיו. השפה בנויה על זה וכך גם כל התקשורת הרציונאלית שלנו יכולת המחשבה הרפלקסיבית, אז הם כאן כדי להישאר, לפחות עד שלא נחזור להסתפק בנהמות ושאגות ולא שאין לי געגוע לזה.
בעיני לא עניין של השכלה אלא של האזנה, אני מעריך שכל אחד מאיתנו האזין ללא מעט בכל טופולוגיה, בשלוש פעמים מינכן אתה שומע מאות רבות ושומעים לא רק במינכן..
לאוזניי אין ספק באשר לתכונות המאפיינות כל טופולוגיה וברור שיש חריגים בודדים, בכל כלל יש (גם בזה..)
זה לא משנה את העובדה שמעגל סטנדרטי בקלאס A הוא לפחות חמים אם לא חם, מסלול סיגנל קצר שנותן תחושת חיות מהסוג שיש בקלאס A עם יכולות דחיפה טובות\מסויימות שיש להן תקרת זכוכית מסויימת לעומת מקביל באותה רמה AB
והגברה דיגיטלית בד"כ נייטרלית - קרה עם יכולות דחיפה טובות, נטייה לצליל יחסית רזה בתחום האמצע ודורשת זהירות גם בתחום העליון
וכולי וכולי כמובן כל תכונה בהתאם לרמת המכשיר הספציפי
ושוב ברור שיש חריגים כי תמיד יש, אם כי אני עדיין לא האזנתי למגבר דיגיטלי חם או laid back (ויש לא מעט אודיופילים שזה בדיוק ה cup of tea שלהם) ולא האזנתי לקלאס A קר, אחרי הכמות המסוויימת של תערוכות והרבה סט-אפים ששמעתי (לא גדולה אבל גם לא מאוד קטנה)
אני לא מבין למה צריך להתעלם ולהתווכח על\עם התכונות הנפוצות של טופולוגיה מסויימת. הרי למשל כשבאים לבחור הגברה בהתאם לטעם שלך ולרכיבים המשלימים שיש לך בסט-אפ אתה רוצה לעשות סינון ראשוני בדיוק לפי זה.
מסכים לגמרי עם שניצל שהיום, בתקציב טוב אבל לא מאוד גדול, ניתן בבחירה מדוייקת מאוד של הגברה דיגיטלית, שמתחמקת מהמגבלות הנפוצות של הטופולוגיה הזו, לקבל תוצאה מאוד טובה, עם חום ומיד מאוד עשיר\קטיפתי\אפילו ואולי אפילו בולט קצת, הוא לא הקטע שלך ואז אולי בקניית ציוד חדש אפילו יש הגיון לתת עדיפות קודם כל לחיפוש הגברה דיגיטלית.
ביד שניה לדעתי, הדיגיטל בעיני לא מדגדג בכלל את האפשרויות שיש בקלאסים האחרים, קשה מאוד להשיג את ההגברות הממש טובות, כי חל שיפור גדול ממש בשנים האחרונות ואין ממש זמינות.
למשל ברגע נתון הזה לא חושב שיש אפילו הגברה דיגיטלית אחת ממש טובה, בלי קשר למחיר בלוחות יד שניה בארץ, לעומת הרבה מאוד אחרות מדהימות מכל הסוגים שמחכות לקונים.
זו דעתי.

נערך לאחרונה ב:

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113

מכונית עם מנוע חשמלי שנותנת תאוצה נניח כמו פורש תעלה כפול מהפורש,זמן הנסיעה יהיה חצי.
אבל נכון,זו תהיה נהיגה "דיגיטאלית",רובוטית ללא שום רגש .כמו שמתן אומר להגיע מ א ל ב.
מגברי מנורות טובים נשמעים נפלא.בפוסט שפתחתי נמנעתי מלדבר על מגבר מנורות.
אבל מגבר מנורות טוב עושה דברים שאני בטוח שמלא חברים פה לא שמעו בכלל ולא מבינים שזה ישנו.

למרות שלשלמה יש מגברי מנורות , ואז כולם יגידו , אה בגלל זה הוא מתבטא כך .
מנסיון אני חושב שהוא צודק בכל מילה .

מגברים Class d וגם תלוי איזה , נשמעים טוב , אבל שום מגבר לא ישמע טוב כמו מגבר מנורות טוב , ובמיוחד מגברי מנורות
Single Ended Class A , ואין מה לעשות בנדון ...
הצליל הרטוב המוסיקלי הרומנטי העגול החם המלא והאורירי לא יגיע משום מגבר טרנזיסטורי כמו שלא יגיע מדיגיטל ביחס לפטיפון אנלוגי איכותי .

אז נכון , יש כאלה שמגבר מנורות לא מדברים אליהם בגלל שהם לא יכולים להיות דלוקים כל הזמן, או שפעם בכמה שנים צריך להחליף מנורות, או שהצורה או הגודל הלא מחמיא לעומת מגבר מלבני קטן אסטטי ונוצץ עם צג דיגיטלי כמו ברוב הטרנזיסטירים ולא משנה באיזה Class הם , וזו אולי גם סיבה , שאני לפחות לא מסכים איתה , אבל ניחא .

בהרבה מקרים כאשר יש לאנשים רמקולים לא נצילים הדורשים המון כח , הם יתפשרו על הגברה טרנזיסטורית
במקום על הגברה מנורתית מרובת מנורות , וזה גם מובן .
כמובן בשביל להשיג תוצאה טובה יצטרכו להשקיע המון כסף בהגברה שכזו , ויש כאלו מעולות .

אולם אודיופילים ובכלל חובבי איכות שמתעסקים בסאונד , רוצים לשמוע הכי טוב , ולכן מי שזו מטרתו ללא פשרות
יקנה מגבר שעושה את הסאונד הכי טוב שיכול להיות בתקציבו ולא משנה באיזו טופולוגיה הוא בנוי .

אמיר ארמה

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
לא מבין למה LAID BACK וחם הוא משאת נפשם של אודיופילים , לא חושב שזה נכון !
אבל רציתי לשאול אותך ANDREWV ?
אחרי ההרצאה שכתבת פה למעלה , - בין שפופרות לקלאס D , באיזה הגברה לדעתך יש סיכוי להגיע לתוצאה טובה ?
בהנחה שיש לך סלון סביר ורמקולים ממוצעים , הרי שיש מלא חברים עם שפופרות ,וגם מגברים דיגיטלים כמו MBL ועוד ,
הרי רוכשי השפופרות נחשבים לאנינים לכאורה ורוכשי הדיגיטליים סתם לא מבינים כלום , תעזור לי נשמה HELPPP !!!

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
לא עברנו את זה בשום תחום, תכונות והכללות, תמיד יהיו. השפה בנויה על זה וכך גם כל התקשורת הרציונאלית שלנו יכולת המחשבה הרפלקסיבית, אז הם כאן כדי להישאר, לפחות עד שלא נחזור להסתפק בנהמות ושאגות ולא שאין לי געגוע לזה.
בעיני לא עניין של השכלה אלא של האזנה, אני מעריך שכל אחד מאיתנו האזין ללא מעט בכל טופולוגיה, בשלוש פעמים מינכן אתה שומע מאות רבות ושומעים לא רק במינכן..
לאוזניי אין ספק באשר לתכונות המאפיינות כל טופולוגיה וברור שיש חריגים בודדים, בכל כלל יש (גם בזה..)
זה לא משנה את העובדה שמעגל סטנדרטי בקלאס A הוא לפחות חמים אם לא חם, מסלול סיגנל קצר שנותן תחושת חיות מהסוג שיש בקלאס A עם יכולות דחיפה טובות\מסויימות שיש להן תקרת זכוכית מסויימת לעומת מקביל באותה רמה AB
והגברה דיגיטלית בד"כ נייטרלית - קרה עם יכולות דחיפה טובות, נטייה לצליל יחסית רזה בתחום האמצע ודורשת זהירות גם בתחום העליון
וכולי וכולי כמובן כל תכונה בהתאם לרמת המכשיר הספציפי
ושוב ברור שיש חריגים כי תמיד יש, אם כי אני עדיין לא האזנתי למגבר דיגיטלי חם או laid back (ויש לא מעט אודיופילים שזה בדיוק ה cup of tea שלהם) ולא האזנתי לקלאס A קר, אחרי הכמות המסוויימת של תערוכות והרבה סט-אפים ששמעתי (לא גדולה אבל גם לא מאוד קטנה)
אני לא מבין למה צריך להתעלם ולהתווכח על\עם התכונות הנפוצות של טופולוגיה מסויימת. הרי למשל כשבאים לבחור הגברה בהתאם לטעם שלך ולרכיבים המשלימים שיש לך בסט-אפ אתה רוצה לעשות סינון ראשוני בדיוק לפי זה.
מסכים לגמרי עם שניצל שהיום, בתקציב טוב אבל לא מאוד גדול, ניתן בבחירה מדוייקת מאוד של הגברה דיגיטלית, שמתחמקת מהמגבלות הנפוצות של הטופולוגיה הזו, לקבל תוצאה מאוד טובה, אם חום ומיד מאוד עשיר\קטיפתי\אפילו ואולי אפילו בולט קצת, הוא לא הקטע שלך ואז אולי בקניית ציוד חדש אפילו יש הגיון לתת עדיפות קודם כל לחיפוש הגברה דיגיטלית.
ביד שניה לדעתי, הדיגיטל בעיני לא מדגדג בכלל את האפשרויות שיש בקלאסים האחרים, קשה מאוד להשיג את ההגברות הממש טובות, כי חל שיפור גדול ממש בשנים האחרונות ואין ממש זמינות.
למשל ברגע נתון הזה לא חושב שיש אפילו הגברה דיגיטלית אחת ממש טובה, בלי קשר למחיר בלוחות יד שניה בארץ, לעומת הרבה מאוד אחרות מדהימות מכל הסוגים שמחכות לקונים.
זו דעתי.
אתה כותב מאוד יפה אבל אני (פעם ראשונה בחיי האודיופילים...) מנסה להבין את העקרון הטכני שעומד בבסיס הטענות שלך לסאונד שונה מאופיין לקלאס איי/ איי בי/די, ולא את הנימוק החוויתי שהוא אמנם הנימוק היחידי הנכון לצורכי רכישה, אבל מטבע הדברים גם הכי סובייקטיבי בעולם.
דרך אגב, כשקניתי את המגבר שלי, לא ידעתי שהוא קלאס די, וגם היום אני לא סגור על זה לגמרי, פשוט אהבתי מאוד איך שהוא משתלב במערכת שלי ואני ממשיך לאהוב עד היום.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
לא מבין למה LAID BACK וחם הוא משאת נפשם של אודיופילים , לא חושב שזה נכון !
אבל רציתי לשאול אותך ANDREWV ?
אחרי ההרצאה שכתבת פה למעלה , - בין שפופרות לקלאס D , באיזה הגברה לדעתך יש סיכוי להגיע לתוצאה טובה ?
בהנחה שיש לך סלון סביר ורמקולים ממוצעים , הרי שיש מלא חברים עם שפופרות ,וגם מגברים דיגיטלים כמו MBL ועוד ,
הרי רוכשי השפופרות נחשבים לאנינים לכאורה ורוכשי הדיגיטליים סתם לא מבינים כלום , תעזור לי נשמה HELPPP !!!
שניצל עזרה ממני בטוח שאתה לא צריך, אולי רק עזרה בלהבהיר את דברי.
לא אמרתי ש laid back זה משאת נפשם של אודיופילים, אלא שיש אחוז מסויים שאוהבים צליל כזה, רגוע laid back לא מהיר, מניח שהם לא הרוב ובכל זאת יש כאלו.
לא אמרתי שום דבר על אנינות של מנורות, או על עדיפות לטופולוגיה, אבל הנה אמיר אמר.
רק התייחסתי לתכונות עקרוניות.
ברור שיש לי את הטעם הממוצע שלי באודיו, בסלון הממוצע שלי עם הרמקולים הממוצעים שלי, אבל לא עירבבתי אותו כאן במה שכתבתי כי זה הטעם הממוצע שלי וניסיתי לכתוב באופן כללי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור