ברצינות, אשמח להשכיל וללמוד למה מבחינה טכנית טהורה, לדעתך טופולוגיה א׳ היא חמה ביסודה וטופולוגיה ב׳ היא קרה ביסודה.
כמובן מעבר לקונוטציה המסורתית שמנורות מחממות ועושות אור יפה ודיגיטל מקרר ועושה יבש בעיניים, שאני ממש בטוח שכבר עברנו כאן את הטענות מהסוג הזה.
לא עברנו את זה בשום תחום, תכונות והכללות, תמיד יהיו. השפה בנויה על זה וכך גם כל התקשורת הרציונאלית שלנו יכולת המחשבה הרפלקסיבית, אז הם כאן כדי להישאר, לפחות עד שלא נחזור להסתפק בנהמות ושאגות ולא שאין לי געגוע לזה.
בעיני לא עניין של השכלה אלא של האזנה, אני מעריך שכל אחד מאיתנו האזין ללא מעט בכל טופולוגיה, בשלוש פעמים מינכן אתה שומע מאות רבות ושומעים לא רק במינכן..
לאוזניי אין ספק באשר לתכונות המאפיינות כל טופולוגיה וברור שיש חריגים בודדים, בכל כלל יש (גם בזה..)
זה לא משנה את העובדה שמעגל סטנדרטי בקלאס A הוא לפחות חמים אם לא חם, מסלול סיגנל קצר שנותן תחושת חיות מהסוג שיש בקלאס A עם יכולות דחיפה טובות\מסויימות שיש להן תקרת זכוכית מסויימת לעומת מקביל באותה רמה AB
והגברה דיגיטלית בד"כ נייטרלית - קרה עם יכולות דחיפה טובות, נטייה לצליל יחסית רזה בתחום האמצע ודורשת זהירות גם בתחום העליון
וכולי וכולי כמובן כל תכונה בהתאם לרמת המכשיר הספציפי
ושוב ברור שיש חריגים כי תמיד יש, אם כי אני עדיין לא האזנתי למגבר דיגיטלי חם או laid back (ויש לא מעט אודיופילים שזה בדיוק ה cup of tea שלהם) ולא האזנתי לקלאס A קר, אחרי הכמות המסוויימת של תערוכות והרבה סט-אפים ששמעתי (לא גדולה אבל גם לא מאוד קטנה)
אני לא מבין למה צריך להתעלם ולהתווכח על\עם התכונות הנפוצות של טופולוגיה מסויימת. הרי למשל כשבאים לבחור הגברה בהתאם לטעם שלך ולרכיבים המשלימים שיש לך בסט-אפ אתה רוצה לעשות סינון ראשוני בדיוק לפי זה.
מסכים לגמרי עם שניצל שהיום, בתקציב טוב אבל לא מאוד גדול, ניתן בבחירה מדוייקת מאוד של הגברה דיגיטלית, שמתחמקת מהמגבלות הנפוצות של הטופולוגיה הזו, לקבל תוצאה מאוד טובה, עם חום ומיד מאוד עשיר\קטיפתי\אפילו ואולי אפילו בולט קצת, הוא לא הקטע שלך ואז אולי בקניית ציוד חדש אפילו יש הגיון לתת עדיפות קודם כל לחיפוש הגברה דיגיטלית.
ביד שניה לדעתי, הדיגיטל בעיני לא מדגדג בכלל את האפשרויות שיש בקלאסים האחרים, קשה מאוד להשיג את ההגברות הממש טובות, כי חל שיפור גדול ממש בשנים האחרונות ואין ממש זמינות.
למשל ברגע נתון הזה לא חושב שיש אפילו הגברה דיגיטלית אחת ממש טובה, בלי קשר למחיר בלוחות יד שניה בארץ, לעומת הרבה מאוד אחרות מדהימות מכל הסוגים שמחכות לקונים.
זו דעתי.