AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,930
- נקודות
- 113
זה משעשע, והרוב די נכוןביקורת מוכרת על אלה שבונים אוספי דיסקים גדולים היא שאף אחד לא יכול לשמוע את כל הדיסקים האלה.
מספר סיבות שיכולות להביא חובב מוסיקה לאסוף כל כך הרבה:
הנחה מקדימה (ושגויה): ככל שהאוסף גדל כך תוחלת מספר הפעמים שהחובב יקשיב לדיסק מסויים יורדת.
עם זאת, התוחלת היא לא דרך טובה למדידה איך אנחנו מקשיבים למוסיקה כפי שיוסבר להלן.
1. איסוף לצורך האיסוף הוא יעד בפני עצמו, הן מבחינה חומרית והן מבחינה אנתרופולוגית.
יש כאלה שזה פשוט כיף להם, ויש כאלה שמאחורי ה״כיף״ יש גם את הטבע הפתולוגי, הנוירוטי והכפייתי של התמכרות.
לכל אחד יש איזושהי התמכרות, וחלק פשוט אסירי תודה שאצלם זה קיים עם מוסיקה.
2. מכירה חוזרת של הדיסקים הקיימים נוטה להיות לא משתלמת; מצד אחד, המחירים הנמוכים שמקבלים על דיסקים ביד שנייה ומצד שני ״עלויות האחזקה״ אינן יקרות.
3. אנחנו מקשיבים למוסיקה באופן מחזורי ולא לינארי. אנחנו לא ״צורכים״ מוסיקה בקו ישר מ-A עד Z.
ולכן, בדבר ההנחה המקדימה, תוחלת מספר הפעמים שנקשיב לדיסק מפספסת את הנקודה.
אנחנו מתחברים למוסיקה במישורים רבים, מכאן שאנחנו יכולים להקשיב לדיסק 30 פעמים בשלב מסוים, ואז לא להקשיב לו בכלל במשך עשור, ואז עוד עשר פעמים. על כן יש ערך בשמירת הדיסקים גם אם אנחנו לא מנגנים אותם כעת.
4. רשתות חברתיות, פורומים, פרסומות, חברים - כל אלה (ועוד) מגבירים את דחף האיסוף שלנו ונותנים לכך לגיטימציה.
5. עבור רוב האנשים, יש העדפה בולטת לקניית ציוד Hi-Fi יקר, דבר שלוקח שנים על גבי שנים של תכנון ומשמעת בהקשר של מחויבויות כספיות, ובהשוואה לכך, רכישת דיסקים על בסיס שבועי - דבר שהוא בסיכון נמוך ונראה בלתי מזיק, זה דבר קטן, קל לעשותו והוא מביא אותנו להנאה ברגע (או שאפשר לאכול המון שוקולד ) - נתפס לעיתים כעניין זניח.
ובנוסף, היום קל מאוד להיחשף להמון מוסיקה בעזרתם של Box-Sets כאלה ואחרים.
6. יש שאוספים דיסקים כדי להגיע למעין שלמות. למשל כשחובב אוהב/מעריץ איזשהו אמן, הוא רוצה לאסוף את כל ההקלטות של האמן הזה. אם חובב אוהב איזשהו מלחין, הוא רוצה לשמוע את כל מה שהלחין. מתמטיקה פשוטה תראה מדוע לעיתים יש צריך לבנות ספריה כה גדולה.
7. המשמעות של המילה ״הקלטה״ היא היכולת לשחזר משהו שקרה בעבר.
אנחנו עושים אותו דבר כשקונים מסרטה ומצלמים את המשפחה, ימי הולדת, טבע וחיות, נופים וכו׳.
כמובן שלא נבזבז את הזמן לראות את ההסרטות הללו שוב ושוב ושוב, אבל אנחנו עושים את זה כשאנחנו חושבים שזה עשוי להפיק הנאה בזמן כלשהו. אותו דבר לגבי דיסקים, לעיתים הם סתם שוכבים שם, אבל אנחנו רוצים אותם קרוב ליד למקרה שנרצה להפיק מהם הנאה.
8. הפורום הזה (וכמובן שלא רק הוא) מפוצל ל-2 סוגי אוכלוסיות.
האחת כוללת ״גורוים״ של Hi-Fi שאין להם הרבה הקלטות, והם תמיד מאזינים לאותם דברים (מועטים). זה קורה כאשר מוסיקה היא לא מוסיקה אלא כלי להשוואה בין ציודים. ואז הם יושבים בבית ומאזינים לעוד כבל ועוד כבל ועוד ספייק וכו׳.
הקבוצה השנייה כוללת אנשים אוהבי מוסיקה והיא חלק בלתי נפרד מהחיים שלהם.
החסרונות היחידים לאוסף דיסקים גדול הם:
א. מקום.
ב. לדעת מה יש ברשותך ואיפה לחפש משהו כשאתה רוצה אותו.
*כל מערכות הקיטלוג שנתקלתי בהן לא נותנות מענה מספק לאלבומים שהם אוספים.
נ.ב.
עמיר, טרם הספקתי להגיב בנושא פאברוטי-ביירלינג.
וכמובן שאני מצטרף ל-נ.ב. של BooBoo.
זה מבוגג: שמיעה חוזרת מרובה אחרי עשור נכללת במושג התוחלת
ויותר ברצינות
1. אמנם יש כאן מבחינתי אספקט התמכרותי בולט, אבל למשה, אני לא כל כך מעוניין באיסוף.
הייתי מסתפק במספר קטן של ביצועים/הקלטות/הדפסות שאני מעדיף לכל יצירה, אבל כמות העבודה בסינון ובהחלטות כאלה היא א-ד-י-ר-ה ולא מעשית לעצלן כמוני.
כשרכשתי את הפטיפון, עדיין חשבתי לקנות רק מה שלא יצא בדיסקים, או שהרימאסטר לדיסק לא מספיק טוב, וברגע שאגלה מה נשמע טוב יותר, הדיסק או התקליט, אמכור את הפחות טוב.
2. איפה אני ואיפה מכירות... דורש להכין רשימות, או, גרוע מזה, listing ב-eBay, שכולל צילום ו-grading ותיאור, ואחר כך אריזה וללכת לדואר לשלוח ולטפל בהתכתבויות והחזרות ושאילתות -- סיפור מהחלק האחורי של הגוף.
3. אחרי שגיליתי איזה ביצועים אני מעדיף ליצירה, אני לא באמת צריך את הביצועים הנוספים, למעט במקרה שעושים השוואת ביצועים של היצירה בערבי המוזיקה של אמיר מנדל (בעבר רפי לביא), והסיכוי שאשנה את טעמי בקשר לביצוע בעיקבות השוואה כזו הוא קטן אך קיים.
4. יש גם Gramophone וערבי השוואות וחיפושים ב-eBay.
5. נכון.
6. אני לא מה-completists האלה. אני לא צריך את כל היצירות הנידחות של מוצארט ובטהובן, קונטראדאנסים ודיברטימנטי לאינספור, כדי להרגיש בנוח, ואין כמעט אמנים שאני מנסה להשיג את כל הקלטותיהם.
7. לא מדבר אלי.
8. אכן.
לחסרונות אוסף גדול יש להוסיף ברדק + אבק.
בינתיים, שיטת הקיטלוג שלי, עם פתקי הפניות, מספקת את צרכי.
עמיר