צריך עזרה, הגברה עד 10K

• פותח הנושא Erez
  • פורסם בתאריך

Erez

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
שלום לכולם,

חודש פברואר קרב ובא ונושא עימו בונוס של 10K ...הגיע הזמן לשדרג לא?

הסטאפ נכון לעכשיו:
מגבר DENON PMA 1500
מקור XINDAK MUSE 2
רמקולים AURUM CANTUS V3M
כבלים VDH 122 XLO

רמקולים נצילות 88 ריבון טוויטר המגבר 70Wאום8

ייעצו לי בעבר להחליף את ההגברה למשהו חזק יותר,כמו כן אני מרגיש בקטעי מוזיקה תובעניים שהמגבר לא מספק את הסחורה...
ועדיין לא המציאו תרופה למחלת השדרגת(הכדורים הוורודים לא עוזרים).

רק חדש לא יד שניה למה? הריח אךךךך....ותשלומים חובה.
ברור לי ששמיעה חובה! ארצה בבקשה כוונים מחברי היותר מנוסים ממני להגברה חזקה
נטיה לשילוב של פרי ופאור(אפשרות לפרי משומש 3-4K השאר להגברה חדשה)

בתודה מראש.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
stingray

http://www.manleylabs.com/containerpages/stingray99.html

תבדוק בבית אם הוא מצליך להזיז את הרמקול שלך אני משאר ב 99 אחוז שכן. יש לך מגבר מדהים למחירו. אני הנעתי איתו רמקול יותר קשה משלך.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
דווקא היתי משקיע יותר בפרה

ולפי מרכיבי הסט-אפ שלך הייתי מתייעץ עם אייל, היבואן של הרמקולים שלך וחלקים נוספים בסט-אפ, לגבי אופציות מעניינות כמו ההגברה של סינטזיס האיטלקית (יש דגם חדש שאני לא מכיר והדגמים הותיקים שנשמעים נהדר אם הרמקול מספיק נציל. אופציה נוספת - להמשיך את הקו שבחרת בו עם שילוב של איזה קסינדאק).
עוד אופציה מעניינת - מגבר הכניסה של פאתוס האיטלקית שאורק מייבאים. היברידי שמתאים פחות או יותר לתקציב ויכול לעשות טוב לרמקולים שלך.
לא כדאי להינעל על קונספט. ייתכן שמתאים לך שילוב של פאור ופרה (בתקציב הזה שווה לבדוק פאור טרנזיסטורי משומש ואולי פרה מנורות משומש שיתאים לו) וייתכן דווקא מגבר משולב או היברידי יגרמו לך להתרגשות הכי גדולה. תהייה פתוח כי התקציב לא מאפשר יותר מידי אפשרויות של פאוור ופרה נפרדים ולא בהכרח זה השילוב שיהיה אצלך אידאילי.
בתקציב הזה כדאי גם לנסות להשיג משהו מתצוגות - עסקאות די משתלמות בד"כ. אתה מוותר על הניילונים אבל מקבל מכשיר מבית טוב, עם אחריות ובדכ' מעט שימוש. בדוק מה יש לאמיר ארמה, עופר שחורי ואייל פור להציע לך מהתצוגות.
בהצלחה.

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מצטרף לאחת ההמלצות

לשינדאק (כך כותבים ומבטאים זאת :rolleyes:) יש כמה מגברים נהדרים שיעמדו בקלות בדרישות המחיר והרמקולים שלך. כדאי לנסות מגבר משולב טוב שלהם, אולי היברידי, לפני השקעה במגבר כוח וקדם מגבר בנפרד.
זו דעתי האישית. אין באמת תחליף להאזנה בסטאפ האישי שלך עם המוסיקה שאתה אוהב לשמוע.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
http://www.manleylabs.com/containerpages/stingray99.html

תבדוק בבית אם הוא מצליך להזיז את הרמקול שלך אני משאר ב 99 אחוז שכן. יש לך מגבר מדהים למחירו. אני הנעתי איתו רמקול יותר קשה משלך.

אני מכיר את הרמקול שברשותו טוב, המנלי לא יצליח להניע אותו, הרמקול הזה צריך לפחות 100 וואט עם זרם טוב בשביל לתת תוצאה כמו שהוא יודע.

אני הייתי הולך על מגבר טרנזיסטורי וקדם מנורות, במחיר שלך אתה יכול לחשוב על יוניסון יוניקו 120, אודיו אנלוג קורלי יכול להתאים {למרות שהוא 70 וואט יש לו זרם חזק} , המגברים של דוסון גם יכולים להתאים, שינדאק יכול לשבת עליו מצויין ועוד בסיגנון.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אני מכיר את הרמקול שברשותו טוב, המנלי לא יצליח להניע אותו, הרמקול הזה צריך לפחות 100 וואט עם זרם טוב בשביל לתת תוצאה כמו שהוא יודע.

אני הייתי הולך על מגבר טרנזיסטורי וקדם מנורות, במחיר שלך אתה יכול לחשוב על יוניסון יוניקו 120, אודיו אנלוג קורלי יכול להתאים {למרות שהוא 70 וואט יש לו זרם חזק} , המגברים של דוסון גם יכולים להתאים, שינדאק יכול לשבת עליו מצויין ועוד בסיגנון.

הרמקול הזה לא קשה להנעה, הנעתי עם המנלי רמקול יותר קשה במשך חצי שנה.
40 וואט מנורות זה לא מעט. בכל מקרה עדיף על הגברה טרנזיסטורית . שווה בדיקה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
יניב.

שמעת את הרמקול הזה? אם כן כמה הגברות בערך ניסית להפעיל עליו?

מנסיוני הרב עם הרמקול הזה עם מספר מגברים {גם מנורות} די קשה להניע אותו, בשביל לקבל ממנו דינמיקה ואנרגיה הוא זקוק להרבה יותר מ-40 וואט מנורות. אינני יודע מהו הרמקול שהנעת עם המנלי {שגם אותו אני מכיר מצויין} אך יכול בהחלט להיות שהוא קשה יותר על הנייר, בפועל הארום קנטוס נע בין 8 ל-4 אום ברגישות של 88 DB שכולל טויטר ריבון ויחידת מידבס 6.5 אינטש.

אני שמעתי אותו על אודיו אנלוג, שינדאק אינטגרייטד, ניופורס, שינדאק פאוור. במנורות שמעתי אותו אצל אייל והוא לא היה מציאה בכלל {ויותר מ-40 וואט} .

שורה תחתונה.

אם תשים לו מגבר מנורות חלש הרמקול הזה יהיה עצלן, עייף וחסר אנרגיה ודינמיקה. הגברה טרנזיסטורית או מנורות חזקה תפיק ממנו את המיטב.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
אגב.

לגבי ה-"40 וואט מנורות זה לא מעט" זה יחסי למה אתה שאתה קורא לו הרבה וכמובן לאיזה רמקול תשדך.
ברמקול האישי שלי נניח 40 וואט יכולים אולי להספיק למיד {גם גבולי}.

הארום קנטוסים הם רמקולים לא קלים להנעה אך לא תובעניים מידי.

ולסיום.
אני מכיר את כל הדגמים שלהם על שלל הגברות, כולם ביקשו כח.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
יניב.

שמעת את הרמקול הזה? אם כן כמה הגברות בערך ניסית להפעיל עליו?

מנסיוני הרב עם הרמקול הזה עם מספר מגברים {גם מנורות} די קשה להניע אותו, בשביל לקבל ממנו דינמיקה ואנרגיה הוא זקוק להרבה יותר מ-40 וואט מנורות. אינני יודע מהו הרמקול שהנעת עם המנלי {שגם אותו אני מכיר מצויין} אך יכול בהחלט להיות שהוא קשה יותר על הנייר, בפועל הארום קנטוס נע בין 8 ל-4 אום ברגישות של 88 DB שכולל טויטר ריבון ויחידת מידבס 6.5 אינטש.

אני שמעתי אותו על אודיו אנלוג, שינדאק אינטגרייטד, ניופורס, שינדאק פאוור. במנורות שמעתי אותו אצל אייל והוא לא היה מציאה בכלל {ויותר מ-40 וואט} .

שורה תחתונה.

אם תשים לו מגבר מנורות חלש הרמקול הזה יהיה עצלן, עייף וחסר אנרגיה ודינמיקה. הגברה טרנזיסטורית או מנורות חזקה תפיק ממנו את המיטב.

נמר,

לא שמעתי את הרמקול הזה בכלל והתיחסתי רק לנתונים שלו, לפני כמה שנים חיפשתי הגברה עד 10K ש"ח גם לאחד הרמקולים שלי וזה המגבר שהכי אהבתי. לא הייתי פוסל אותו בגלל שהוא 40 וואט וכמובן שלא הייתי פוסל אותו בגלל ששמעת אצל איל מגבר מנורות שלא התאים. צריך לבדוק את השידוך.
תמיד תוכל לחבר לו הגברה דיגיטלית שתתאים מבחינת הספק אבל תנגן מוזיקה בלי נשמה:)

דרך אגב,
מה אתה עושה ער בשעה כזו? לי לפחות יש תירוץ.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
נמר,

מה אתה עושה ער בשעה כזו? לי לפחות יש תירוץ.

הנמר חי את חייו בלילה, לו הייתה תופס אותו מגיב בשעות כגון 9 או 10 בבוקר אז זה היה חשוד :D

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
ליניב,

אי אפשר לדעת לפי נתונים מספריים מהקטלוג שום דבר על הקלות או הקושי לדחוף רמקול.

המינימום, אתה צריך את כל עקומת האימפדנס, וגם זה יתן לך רמזים על בעיות פוטנציליות - לא את כל התמונה.

כדי לדעת עם הרמקול קל לדחיפה, בינוני או קשה, ואיזה סוג הגברה הוא דורש, חייבים לחיות איתו. מבחינה זו, לנמר יש את הנסיון הרב ביותר עם הרמקולים האלה (עם הגברות שונות ולא מעטות), יותר מכל אדם אחר, פרט לי כמובן.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני אישית משתמש במגבר משולב AUDIO ANALOGUE - PUCCINI SETTANTA שאיל משווק בארץ, כמובן שאני אוהב את הצליל שלו והוא נכנס לך בתקציב (אם הוא יצליח לדחוף את הרמקול שלך אני לא בטוח - איל צריך לדעת).

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אי אפשר לדעת לפי נתונים מספריים מהקטלוג שום דבר על הקלות או הקושי לדחוף רמקול.

המינימום, אתה צריך את כל עקומת האימפדנס, וגם זה יתן לך רמזים על בעיות פוטנציליות - לא את כל התמונה.

כדי לדעת עם הרמקול קל לדחיפה, בינוני או קשה, ואיזה סוג הגברה הוא דורש, חייבים לחיות איתו. מבחינה זו, לנמר יש את הנסיון הרב ביותר עם הרמקולים האלה (עם הגברות שונות ולא מעטות), יותר מכל אדם אחר, פרט לי כמובן.

לפי האינטרנט הרמקול יורד עד ל 6 אום, לטעמי זה לא קשה. אבל אם בכל זאת אתם מתעקשים אז שיהיה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
חשוב מאוד להקשיב לרמקול יניב.
האזנה על חי מגלה הרבה דברים שהכתוב לא יכול להמחיש.

בכל מקרה 40 וואט לא יניעו אותו כמו שצריך.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
חשוב מאוד להקשיב לרמקול יניב.
האזנה על חי מגלה הרבה דברים שהכתוב לא יכול להמחיש.

בכל מקרה 40 וואט לא יניעו אותו כמו שצריך.

:) אתה מצחיק אותי נמר.
מצד אחד אומר שצריך לשמוע את הרמקול והנתונים לא אומרים כלום ומצד שני אתה פוסל מגבר שלא שמעת בגלל הנתונים שלו ... יפה.

Erez

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
חברים יקרים תודה רבה על עזרתכם !

הנטייה שלי ללכת על פאור טרנזיסטורי חזק שיהיה לו רזרבות של כוח.עודף כוח לא מזיק,חוסר כוח פוגם.
עקרונית, אני מאזין לכל סוגי המוזיקה,ההגברה צריכה להיות רב גונית ולא ייעודית לסוג מוזיקה מסויים.

מנסיוני הדל, הגברת מנורות צריכה יותר דיוק בהתאמה לסטאפ,טרנזיסטורי פחות.40וואט הגברת מנורות על הנייר נשמע חלש...בשביל יותר וואטים צריך לחרוג ההתקציב בגדול.

תומר, אם זה לא המגבר אז מה?אשמח לנימוק...אם אתה מכיר את הרמקולים....

נמר,אין לך מושג כמה אני מחשיב את דעתך...אתה מדבר מניסיון רב.כמו כן פעם בחנת את הרמקולים הנל(באתר הכחול).

ישנו מגבר מונו של שינדאק 160וואט.על הנייר שווה בדיקה זוג עולים באזור 7K כמו כן אקבל זיכוי על המגבר הישן...http://www.xindak.com/english/products/showditail.asp?id=334
שווה בדיקה בהחלט.

איך הPRE של רוטל ? יש למישהו נסיון איתם?

לכל אוהבי המנורות, הגברה או פרי...באופן אישי הסאונד הזה לא כל כך מדבר אלי..אוהב יותר צליל עם קצוות ברורים וחדים.מישהו אמר טרנזיסטורי ?

שוב תודה לכם!

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אני לא מכיר את הרמקולים.
כיצד הגעת למסקנה שהמגבר הוא החוליה החלשה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
:) אתה מצחיק אותי נמר.
מצד אחד אומר שצריך לשמוע את הרמקול והנתונים לא אומרים כלום ומצד שני אתה פוסל מגבר שלא שמעת בגלל הנתונים שלו ... יפה.

ומיהו אותו אדם שאמר לך שלא שמעתי אותו?:מה??????????:

יניב אני שמח שלפחות גרמתי לך לחייך:) הסר דאגה מליבך שמעתי אותו, ואת אחיו הגדול, והיותר גדול, וגם את אחיו הקטן.;)

אגב - הסנפרס יכול להיות פצצה על ה-V3 אך חורג מתקציבו.(Y)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
ארז.

הארום קנטוס הוא רמקול רגוע מאוד וכך גם המגברים של שינדאק, לכן גם במבחן שעשיתי העדפתי את האודיו אנלוג על פני השינדאק. הם אומנם 70 וואט אך 70 וואט בעלי זרם חזק שמסוגל להניע את הרמקול שלך ללא בעיה {בדוק}.

שווה לנסות עוד כמה סוגי מגברים כגון מיקרו מגה 80 וואט {ערן אודיופריק} שיכול גם להתאים.

בשביל לקבל שליטה ואנרגיה הרמקול הזה זקוק לטרנזיסטור או מגבר מנורות עתיר וואטים אך בתחום המנורות המחיר עלול להיות גבוה למרות שאוטוטו ינחתו בארץ מגברי מנורות אימתניים במחירים שיכנסו לתקציב שלך על ידי יבואן חדש שעוד מעט "יצא מהארון".

בנוגע לקדם מגבר.

לרוטל יש מספר דגמים ואני מכיר את רובם, הצליל של הרוטל הוא אנרגטי מאוד, מהיר ויחסית מדוייק אך לא מספיק טוב למחירו {לדעתי} מלבד סידרת המיצ'י שהיא סדרה שנותנת תמורה טובה מאוד למחיר בתנאי שהשידוך בינו לבין המגבר יהיה מושלם. הבעיה היא להשיג קדם כזה שהוא אינו נימכר כבר ואפשר למצוא אותו רק ביד שניה.

הרמקול שלך מצויין אך דורש עבודה על מנת להגיע איתו לתוצאה הרצויה {כמו כל רמקול מפונק}, אני ממליץ לך ללכת לכיוון ההגברות הבהירות כגון: ארון אודיו שמיבא ניל {לייב סאונד}, אקספוז'ר שמיבא אלגזי {אם אינני טועה}, ניופורס שמיבא אייל פור {אודיו פידליטי}, טריגון שמיבא לוני {אורק} ו-YBA שמיבא ארמה אודיו.

למוצרים אלה יש גם מגברי הספק וגם מגברים משולבים כך שאם יתאים לך ותתאהב מהתוצאה תוכל לחסוך בקדם מגבר.

חלק מהמוצרים חורג במעט מהתקציב שלך אך שווים האזנה ומי יודע - אולי תסכים לשלם מעט יותר עבור תוצאה, אחרי הכל הרמקול שלך מבקש יותר ממה שהוא מקבל עכשיו.

שיהיה בהצלחה ידידי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור