ובעבור אותו סכום אפשר לקנות כבלים גרועים
לא אני מציע להשתמש לפחות באחוז הראשון לפני שכותבים.לקומיקאים האמריקאים המסטולים משנות השישים והשבעים " ציץ וצונג" היתה אימרה מפורסמת בעד סמים..
"אלברט אינשטיין אמר שהאדם הממוצע משתמש רק בכ-10% מהיכולת השיכלית של המוח שלו.
אז למה לא לשרוף (עם סמים) את ה-90% הנותרים".
אז מה אתה מציע, בגלל שאפשר לטעות ברכישה אז עדיף ללכת על בטוח.
ערב טוב,
אלו כבלים שמעת שלטענתך לא חשת בהבדל ?
על אלו כבלים אתה מדבר: חשמל / אינטרקונקט / רמקול ?
ובכלל, ע"מ לבחון הבדל ושוני על המערכת (מקור, הגברה ורמקול) להיות ברמת סף מסוימת.
אינטרקונקט - יכולתי להבחין (בקלות) במחברים רעים, בעיות קורוזיה ומגעים בעייתיים. אם אלה היו תקינים - לא היו הבדלים נוספים.
כבל רמקול - יכולתי להבחין בפגיעה באיכות בחיבור חוט חשמל דק לרמקול, במוסיקה בהספק גבוה (= זרם גבוה בחוט). מעבר לעובי 18AWG לא היה הבדל.
קניתי 10AWG, למען הסדר הטוב.
חשמל - לא ניסיתי.
אני מסוגל להתחבר במידה מסויימת להערה שלך לגבי איכות כל המערכת.
רונןאינטרקונקט - יכולתי להבחין (בקלות) במחברים רעים, בעיות קורוזיה ומגעים בעייתיים. אם אלה היו תקינים - לא היו הבדלים נוספים.
כבל רמקול - יכולתי להבחין בפגיעה באיכות בחיבור חוט חשמל דק לרמקול, במוסיקה בהספק גבוה (= זרם גבוה בחוט). מעבר לעובי 18AWG לא היה הבדל.
קניתי 10AWG, למען הסדר הטוב.
חשמל - לא ניסיתי.
אני מסוגל להתחבר במידה מסויימת להערה שלך לגבי איכות כל המערכת.
שלום!שאלה לחברי הפורום:
האם יש ברשותכם לינקים או מאמרים, ברמה של ניתוח פיזיקאלי, מדעי, מעבדתי, ניסויי או השוואתי, שנוצרו על ידי גורמים נייטרליים (שאינם יצרני כבלים), ואשר מצביעים ומראים כיצד כבלים שונים יכולים לגרום להבדלים בסאונד?
אני מהנדס אלקטרוניקה ותיק, והרקע המוזיקאלי שלי כולל שנים רבות של נגינה ומוזיקה - כסולן, חבר תיזמורת, מורה ומאזין נלהב.
אין לי בעיה להעיד על עצמי שיכולת השמיעה המוזיקאלית שלי גבוהה מהמוצע - מה שכנראה נכון לרוב חברי הפורום הזה. כל אחד מכם יעיד שהאזנה מרובה והנאה ומשיכה למוזיקה מחדדים יכולות וחושפים יכולות הבחנה ואבחנה שאינן מנת כולם.
אבל "לצרתי" יש לי כאמור גם רקע הנדסי ארוך שנים, והרבה מתוכן גם בתחום האלקטרוניקה האנלוגית. ורקע זה הוא הבסיס לידיעה שכל תופעה שהיא ברת שמיעה ואבחנה חושית - כל תופעה כזו - הינה גם ברת הסבר פיזיקאלי ואפשרות מדידה.
גם אם לוקח שנים להבין מה מחפשים, ואיך למדוד את זה.
אין לי בעיה להבחין, למשל, במאפייני מוזיקה ממקור אנלוגי, והשוני ממאפייני מוזיקה ממקור דיגיטאלי. הדוגמה הזו חשובה, כי היא מתייחסת לתופעה שלקח כמה שנים מאז שהבחינו בה עד שניתן היה להסביר ולמדוד ולהבין מה קורה פה
(למשל התפיסה השגויה בת כמעט 100 שנה שאוזן האדם לא יכולה להבחין בטונים בתדר מעל כ-15KHz. אז היא יכולה. גם 30KHz. גם 50KHz. בניסוי מעבדה. רק צריך להבין מה מחפשים)
אין לי בעיה להבחין, למשל, במאפייני סאונד מהגברה מבוססת שפופרות, בהשוואה להגברה מבוססת טרנזיסטורים (ולא בזכות השפופרות פה...). וגם לזה יש הסבר וזה ניתן למדידה במעבדה.
ואני אבחין די מהר אם תזיזו לי את רמקול שמאל 10 סנטימטר הצידה, או תסובבו אותו 2 מעלות.
ואחרי כל ההקדמה הארוכה הזו, אני נאלץ להודות:
נושא הכבלים לא מצליח לעבור אצלי שום סף - לא חושי, לא תפיסתי, ולא הגיוני.
אני אוהב מיתוסים. זה נפלא להיות שבוי לפעמים במיתוס, ולהנות ולהתענג מהעניין. גם אני שבוי בכיף בכמה מהם (למשל שאסטטיקה של רמקול משפיעה על איכות הסאונד וההנאה ממנו...). אבל אני חושב שאני יודע להסביר אותם ואיך הם פועלים. כולל הדוגמה האחרונה עם הרמקולים.
אז אני עכשיו כמו ילד מול מוריו ורבותיו - אתם יכולים לתת לי קצה חוט לגבי הכבלים?
אל תטרחו במשפטים כמו: בוא אלינו, נחבר לך כבל של מיליון דולר בין המקור למגבר, ואחר כך חתיכת קולב ברזל מיושר, ואתה תשמע!
ניסיתי. באמת.
אני מחפש את הצד הלוגי, ההנדסי.
ובמיוחד מבקש להמנע מתורות פסבדו-הנדסיות, שמנסות לדוגמה להקנות לכבל המוליך 50KHz תכונות ותופעות של קו תפסורת המוליך 100MHz. ואתם בטוח מכירים דוגמאות נוספות...
מחפש היגיון פשוט.
ובבקשה אל תתקפו בבוטות ואל תזרקו אותי לפורום הכחול.
אני פה, ידיד, לא אויב. מבקש להבין.
רונן
והאמת הגדולה יותר היא שאתה לא יכול למדוד, וגם לא לדעת מה בדיוק אתה שומע..
תראו,
אני לא רוצה להראות כאילו אני בא להשבית שמחות או להוריד גשם על המסיבה אבל אני מציע לכם לקרא קצת על-מנת להבין שמדובר בתחום טכני מורכב ושהשיקולים בבניית כבל אודיו הם הרבה מעבר למה שמנסים לעשות כאן...
עבור 1400 $ אני משוכנע שניתן לרכוש כבלים טובים בעלי ביצועים מוכחים בעולם האמיתי.
http://www.mitcables.com/publications/articles/technical-whitepapers.html
שאלה לחברי הפורום:
האם יש ברשותכם לינקים או מאמרים, ברמה של ניתוח פיזיקאלי, מדעי, מעבדתי, ניסויי או השוואתי, שנוצרו על ידי גורמים נייטרליים (שאינם יצרני כבלים), ואשר מצביעים ומראים כיצד כבלים שונים יכולים לגרום להבדלים בסאונד?
אני מהנדס אלקטרוניקה ותיק, והרקע המוזיקאלי שלי כולל שנים רבות של נגינה ומוזיקה - כסולן, חבר תיזמורת, מורה ומאזין נלהב.
אין לי בעיה להעיד על עצמי שיכולת השמיעה המוזיקאלית שלי גבוהה מהמוצע - מה שכנראה נכון לרוב חברי הפורום הזה. כל אחד מכם יעיד שהאזנה מרובה והנאה ומשיכה למוזיקה מחדדים יכולות וחושפים יכולות הבחנה ואבחנה שאינן מנת כולם.
אבל "לצרתי" יש לי כאמור גם רקע הנדסי ארוך שנים, והרבה מתוכן גם בתחום האלקטרוניקה האנלוגית. ורקע זה הוא הבסיס לידיעה שכל תופעה שהיא ברת שמיעה ואבחנה חושית - כל תופעה כזו - הינה גם ברת הסבר פיזיקאלי ואפשרות מדידה.
גם אם לוקח שנים להבין מה מחפשים, ואיך למדוד את זה.
אין לי בעיה להבחין, למשל, במאפייני מוזיקה ממקור אנלוגי, והשוני ממאפייני מוזיקה ממקור דיגיטאלי. הדוגמה הזו חשובה, כי היא מתייחסת לתופעה שלקח כמה שנים מאז שהבחינו בה עד שניתן היה להסביר ולמדוד ולהבין מה קורה פה
(למשל התפיסה השגויה בת כמעט 100 שנה שאוזן האדם לא יכולה להבחין בטונים בתדר מעל כ-15KHz. אז היא יכולה. גם 30KHz. גם 50KHz. בניסוי מעבדה. רק צריך להבין מה מחפשים)
אין לי בעיה להבחין, למשל, במאפייני סאונד מהגברה מבוססת שפופרות, בהשוואה להגברה מבוססת טרנזיסטורים (ולא בזכות השפופרות פה...). וגם לזה יש הסבר וזה ניתן למדידה במעבדה.
ואני אבחין די מהר אם תזיזו לי את רמקול שמאל 10 סנטימטר הצידה, או תסובבו אותו 2 מעלות.
ואחרי כל ההקדמה הארוכה הזו, אני נאלץ להודות:
נושא הכבלים לא מצליח לעבור אצלי שום סף - לא חושי, לא תפיסתי, ולא הגיוני.
אני אוהב מיתוסים. זה נפלא להיות שבוי לפעמים במיתוס, ולהנות ולהתענג מהעניין. גם אני שבוי בכיף בכמה מהם (למשל שאסטטיקה של רמקול משפיעה על איכות הסאונד וההנאה ממנו...). אבל אני חושב שאני יודע להסביר אותם ואיך הם פועלים. כולל הדוגמה האחרונה עם הרמקולים.
אז אני עכשיו כמו ילד מול מוריו ורבותיו - אתם יכולים לתת לי קצה חוט לגבי הכבלים?
אל תטרחו במשפטים כמו: בוא אלינו, נחבר לך כבל של מיליון דולר בין המקור למגבר, ואחר כך חתיכת קולב ברזל מיושר, ואתה תשמע!
ניסיתי. באמת.
אני מחפש את הצד הלוגי, ההנדסי.
ובמיוחד מבקש להמנע מתורות פסבדו-הנדסיות, שמנסות לדוגמה להקנות לכבל המוליך 50KHz תכונות ותופעות של קו תפסורת המוליך 100MHz. ואתם בטוח מכירים דוגמאות נוספות...
מחפש היגיון פשוט.
ובבקשה אל תתקפו בבוטות ואל תזרקו אותי לפורום הכחול.
אני פה, ידיד, לא אויב. מבקש להבין.
רונן