פרה ממיר עם ווליום דיגיטאלי ! מה דעתכם

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
לאחרונה אני שומעה על אנשים שבחרו להשמיט את הפרה ומשתמשים בווליום הדיגיטאלי שמגיע בחלק מהממירים ואפילו בנגני דיסקים .
כשפשפשתי בנושא ראיתי שגם בפורומים בחול יש איזו שהי תכונה בעניין ואנשים מדווחים על שיפור בנקיון ובצלילות או בחלק מהמקרים שהוצאת הפרה מהמשחק לא פגע בכלום .
ידוע לי כי בעבר הווליום בקונפיגורציה הזאת היה רעה חולה ותמיד פגע בסאונד גם במיוחד בווליום נמוך .
ומכתבה שקראתי לאחרונה על הווליום הדיגיטאלי שיש בתוך CD של AYON הסוקר נישא כמה קונפיגורציות של קדמים שברובם נשמעו פחות טוב מהווליום הפנימי של הסידי.
גם שמעתי פה מחברים שהווליום בממירים של הגל לא נופל מפרה מכובד .
יכול להיות שהחלק הזה עבר שיפור משמעותי בשנים האחרונות ונגנים וממירים יכוים לתפקד כפרה טוב לכל דבר ?! יש הגורסים שהפרה זו רק עוד חולייה בשרשרת שדורשת עוד חיבורים וככזו דינה רק להזיק !
מעניין אותי מה דעתכם במיוחד מבעלי נסיון בנושא

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מנסיוני עם כמה כאלה, אף קדמגבר דיגיטלי שנמצא בתוך נגן דיגיטלי לא יכול להחליף קדמגבר יעודי.

וזה מנסיון של.

מארק לוינסון 390s, ear, wadia, ועוד כמה שעברו בדרך.

תמיד השילוב עם הקדמגבר היה דינמי יותר, מדויק יותר, מגובש יותר. הבמה תמיד היתה הולוגרפית יותר ומסודרת יותר.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
856
נקודות
113
לדעתי השאלה היא על איזה רמה של קדם מגברים אתה מדבר.
בדקתי בזמנו את הממיר ps audio מחובר לפאס 30 וואט שלי, ווליום דיגיטלי נתן סאונד מטורף. הפאס שלי 26db אז היה אפשר לעבוד על הצד הגבוה של הסקאלה... לדעתי קדם אנלוגי שהוא לא סטייט אוף דה ארט תמיד דופק שקיפות...

נערך לאחרונה ב:

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
לדעתי הבעיה היא שאפילו חברות כמו אלו שנמר הזכיר לא משקיעות ברכיב ה"פרה" במוצר
כמו שמשקיעים בפרה ייעודי.
קודם כל מן הסתם אין ספק ייעודי לנגן עצמו וספק ייעודי לפרה
גם שאר האלקטרוניקה (קבלים, נגדים וכו') מן הסתם פחות מושקעת

אני רק מניח/מעריך שאם חברה תייצר נגן + פרה בקופסא אחת עם ספק נפרד
לכל פונקציה והפרדה פנימית בין הרכיבים ושאסי של 30 ק"ג זה גם יישמע בהתאם

או שלא :)

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
866
נקודות
113
אני חושב שזה מיועד בעיקר למקרים של חיבור למגברים משולבים ואז, כשעוקפים את המעגל של הפרה, מקבלים סיגנל קצר יותר, שמשפיע בד"כ על איכות הצליל.
בציוד של EAR למשל, יש במגברים המשולבים אפשרות להפוך את המגבר לפאוור בלחיצת כפתור. חיבור של הנגן של EAR שיש לו שליטה בדומיין על הווליום (עם מתח מוצא גבוה של 5 וולט ואימפדנס נמוך), ישירות למגבר ההספק מאפשר סיגנל קצר מאוד (מה שמכונה "מערכת מינימלית") והצליל נפלא ובאיכות גבוהה. אני עשיתי השוואה כזו ומאז עובד רק עם כפתור הווליום של הנגן.
בהחלט סביר שמערכת בקונפיגורציה אחרת, עם קדם מגבר מאוד מושקע ומאוד-מאוד יקר, תשמע טוב יותר, אבל איך אמרו אצלנו בשכונה פעם - "לא חוכמה, זה לא כוחות".

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
91
נקודות
28
לדעתי הבעיה היא שאפילו חברות כמו אלו שנמר הזכיר לא משקיעות ברכיב ה"פרה" במוצר
כמו שמשקיעים בפרה ייעודי.
קודם כל מן הסתם אין ספק ייעודי לנגן עצמו וספק ייעודי לפרה
גם שאר האלקטרוניקה (קבלים, נגדים וכו') מן הסתם פחות מושקעת

אני רק מניח/מעריך שאם חברה תייצר נגן + פרה בקופסא אחת עם ספק נפרד
לכל פונקציה והפרדה פנימית בין הרכיבים ושאסי של 30 ק"ג זה גם יישמע בהתאם

או שלא :)
עומר , לדעתי התבלבלת .. בנגן ואודיה אין כזה דבר יציאה מיוחדת לפרה , זו אותה דרגת יציאה של הסידי או הדאק. ברוב המכשירים זה קלאס איי מאוד מושקע. גם אין צורך לספק נפרד כי אין הפרדה! שינוי העוצמה הוא על ידי שינוי מספר הביטים ולכן תיתכן פגיעה ברזולוציה. יש חברות כמו ואודיה או msb שהגיעו בעזרת תוספת מלאכותית של ביטים למנוע את הפגיעה בפירוט עד עוצמה מסויימת. בדכ עוצמת היציאה של מכשירים כאלו תהיה גבוהה מהרגיל על מנת שניתן יהיה להתרחק מהאזור המסוכן של קיצוץ ביטים.
צחי, מנסיון עם הוואדיה שהיה אצלי - הכי אין פרה שהיה לי אי פעם!
החיסרון בהקלטות גרועות שהם גם עוברות ככה בלי עידון של פרה אחר.
עומר, לדעתי התכוונת לסידי עם פרה אקטיבי פנימי ... לא דיגיטלי.
איל

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
שלוש פעמים נאלצתי לשמוע באופן זמני מ-DAC במקום פרה יעודי.
לא עושה את כל העבודה,בכדי להגיע לרמה נאותה,אתה חייב להרים ווליום.
כל הפרטים הקטנים נעלמים בווליום נמוך,וזה חסרון משמעותי.
יש כאלה שיחיו עם זה ויאמרו שזה נשמע טוב.
לא לאוזניי.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
139
נקודות
43
מבחינה טכנית, זו בעיה ידועה שבדאקים הבנויים מ - Delta Sigma האיכות בווליום נמוך יורדת, כי נעשה שם שימוש בפילטר אנלוגי. לא כך הדבר ב - sign magnitude) ladder dac) כדוגמת MSB - טכנולוגיה באיכות דיוק גבוהה מאוד המבוססת על פילטר דיגיטלי. ה - output מספיק חזק להניע מגברי כח ונעשה שם שימוש בנגדים יקרים וסופר מדוייקים להחלשת עוצמת הוולטז'.

מנסיוני, הפרה אמפ הפסיבי הזה עם הווליום קונטרול מבחינה סונית נשמע לא פחות ממדהים! אבל גם עולה בהתאם...

נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
התופעה של פגיעה בפרטים בווליום נמוך ידועה מהעבר .
החלק הדיגיטאלי בממירים ונגנים מתקדם בצעדי ענק . השאלה העם הווליום שנמצא בחלק הזה עבר את אותה אבולוציה .
לי יש פרה שהוא נקרא דירקט דיגיטאל (טכנולוגיה שהומצעה טאקט וזולגת החוצה היום לקראת סוף הפטנת ) שהווליום נמצע בדומיין הדיגיטאלי ועובד מושלם בכל ווליום אבל בממירים הרבים והטובים שחודרים היום לשוק הווליום מיוסם פחות או יותר כמו בעבר השאלה עם התכנולוגיה הבשילה כך שניתן לקצר את המסלול ולוותר על פרה יעודי ?

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
התופעה של פגיעה בפרטים בווליום נמוך ידועה מהעבר .
החלק הדיגיטאלי בממירים ונגנים מתקדם בצעדי ענק . השאלה העם הווליום שנמצא בחלק הזה עבר את אותה אבולוציה .
לי יש פרה שהוא נקרא דירקט דיגיטאל (טכנולוגיה שהומצעה טאקט וזולגת החוצה היום לקראת סוף הפטנת ) שהווליום נמצע בדומיין הדיגיטאלי ועובד מושלם בכל ווליום אבל בממירים הרבים והטובים שחודרים היום לשוק הווליום מיוסם פחות או יותר כמו בעבר השאלה עם התכנולוגיה הבשילה כך שניתן לקצר את המסלול ולוותר על פרה יעודי ?
ה-DAC שיש לי אינו קוטל קנים.
החברה שמייצרת אותו היא לעניות דעתי אחת מהשתיים שמובילות את השוק הזה.
למרות הכל זה אינו פתרון טוב.
חבל לבנות עלה זה.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
139
נקודות
43
הדאק שלך מגה מדהים! :) והוא כמובן לא משתמש בדאק אוף דה שלף של יצרן סמיקונדקטור, אלא מימוש הפילטר הדיגטלי שלו מתבסס על טכנולוגיה אחרת שנקראת FPGAs -Field Programmable Gate Arrays
בכל מקרה הפתרון של ווליום דיגיטלי מעולה כן אפשרי וכן עובד בדאקים אחרים....

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
אני שמח שיש לי בדאק את האופציה הזאת כגיבוי אבל בהחלט לא כחיבור קבוע.
הקדם מגבר נשמע טוב יותר במיוחד בעוצמות נמוכות.

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
91
נקודות
28
אז כנראה אף פעם לא שמעת וואדיה... זה פרה לכל דבר. יש שם דיפסוויטצ שקובע את רמה היציאה למגבר ועל זה יש מימוש של הווליום כך שאין איבוד פירוט באף עוצמה . ממש הכי אין פרה שיש. אף פרה שאני שמעתי לא מגיע לבאס שהוא מוציא.
החיסרון כמו שאמרתי שאין את הסלחנות והעידון במקרה של הקלטה לא טובה. בהקלטות איכותיות זה הטופ.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז כנראה אף פעם לא שמעת וואדיה... זה פרה לכל דבר. יש שם דיפסוויטצ שקובע את רמה היציאה למגבר ועל זה יש מימוש של הווליום כך שאין איבוד פירוט באף עוצמה . ממש הכי אין פרה שיש. אף פרה שאני שמעתי לא מגיע לבאס שהוא מוציא.
החיסרון כמו שאמרתי שאין את הסלחנות והעידון במקרה של הקלטה לא טובה. בהקלטות איכותיות זה הטופ.

כרגע יש אצלי שני וואדיות.

אין מה להשוות את התוצאה בין הקונסטליישן לבין הקדמגבר בוואדיה.
הקונסטליישן כל כך יותר טוב בכל אספקט שתבחר. אימפקט, פרטים, רזולוציה, טונאליות ודינמיקה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני יכול להעיד מניסיוני שקשור אומנם ל NAIM אבל בכל זאת משהו.

ראשית, יש חשיבות גבוהה מאוד למערכת הווליום.

בקדם המגבר (NAC 82) שלי הייתה מורכבת מערכת ווליום מקורית עם רכיבים דיגיטליים. החלפת מערכת הווליום לדגם חדש יותר שמכיל רכיבים רגילים (כאילו שהדגם החדש יותר הולך אחורה בזמן), משפרת את הצליל בצורה מאוד משמעותית - כך שבאזני דיגיטלי וווליום ממש לא הולך ביחד. לפחות ב NAIM.

אריה

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
91
נקודות
28
נמר , אני חולק עליך בעניין הזה, כנראה שלא התאמת את עוצמת היציאה למגבר כמו שצריך.
אפילו הקונסטלשיין לא יכול לייצר יותר פירוט ממה שהסידי נותן ...

נערך לאחרונה ב:

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
פילטרים,ג׳יטרים ושאר ירקות.
שום DAC לא מחליף Pre נורמאלי.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
ה-DAC שיש לי אינו קוטל קנים.
החברה שמייצרת אותו היא לעניות דעתי אחת מהשתיים שמובילות את השוק הזה.
.

אהלן,
רוצה לגלות לנו במה מדובר ?

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
91
נקודות
28
פיני , במקרה של הדבוסי אתה צודק , אין שם מימוש מוצלח של הווליום . החברה גם לא מתאמצת בכיוון הזה. נסה פעם חברות אחרות ואז תבין.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור