פטיפונים חדשים בישראל והם קרובים אלי מתמיד...

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני מבאס אותי בכל העניין הזה שמוצר שסביר שינחת אצל כמה אנשים בודדים בארץ מפאת עלותו מושך עניין
ומוצר כמו dac סיני שיכול להקפיץ רבים מאוד שלא נגישים לסאונד ברמה גבוהה ולתחביב בכלל
Dac שמיצר בפורומים דומים בחול דיון של 80 עמודים אינו זוכה לעניין גם מצד ההנהלה.
חבל שכך
https://www.head-fi.org/f/threads/gustard-x20-dac.780385/

http://www.whatsbestforum.com/showthread.php?19433-Chinese-DAC-shames-a-few-heavy-hitters/page32

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
את הלין בן ה- 30 שלך עוקפים עם michele gyrodec. היה לי כזה לפני... 6 שנים.
.
אתה כל כך צודק, הלינאים הוותיקים מכירים רק צליל אקוסטי הבוקע מהיכרות אינטימית עם היצירות,
אין ספק, עדיפה טכנולוגיה מדידה,רושם הדר עם הרבה טקס בישבן, עובדה - יש רייטינג

יש כמה פטיפונים שלא כדאי להיטפל אליהם, לין מטופל הוא אחד מהם.

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אתה כל כך צודק, הלינאים הוותיקים מכירים רק צליל אקוסטי הבוקע מהיכרות אינטימית עם היצירות,
אין ספק, עדיפה טכנולוגיה מדידה,רושם הדר עם הרבה טקס בישבן, עובדה - יש רייטינג

יש כמה פטיפונים שלא כדאי להיטפל אליהם, לין מטופל הוא אחד מהם.
מה? לא הבנתי.
גם את החמין לא הבנתי.

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
נמר אם שפתו הרהוטה יסביר לך ,למרות שגם הוא לא יסכים אם הכתוב ,נכון ???

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
פטיפון של לין, עם כל התוספות, נראה פשוט ו״זול״ אך הוא עדיים נחשב לאחד מהפטיפונים הטובים ביותר שיש.

אם תסתובבו קצת ברחבי הרשת תמצאו שה-lp12 ממוקם יחד עם פטיפונים מודרנים מאוד יקרים כולל כאלה ב-30k דולר.

לא יודע מאיפה הזלזול הזה ב-lp12. כנראה לא הרבה שמעו אותו כשהוא במיטבו.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אף אחד לא זלזל בלין.
הזלזול היה בנימה החסרת ביסוס ליכולת של לין בן 30 שנה אל מול מפלצת הקרונוס.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אף אחד לא זלזל בלין.
הזלזול היה בנימה החסרת ביסוס ליכולת של לין בן 30 שנה אל מול מפלצת הקרונוס.

גיא,
חבל שלא קוראים בעיון. אני התייחסתי ללין בן 10 שנים שכבר כולל חלק גדול מהשידרוגים שלין מבצעים בפטיפון הזה. ללא שום קשר ולפוסט אחר, כתבתי שהלין שלי כבר בן 30+ ולכן צריך להתייחס אליו בכבוד...

לי לא יצא לשמוע לין חדש משודרג מלא שעולה הרבה עשרות אלפי שקלים, אבל קראתי פה ושם ממי שכן שמעו, שלסבא לין אין מה להתבייש מול הנינים שלו. אבל אלה כמובן דעות מאוד סובייקטיביות.

באופן כללי, יש לי תחושה שחלק מחברי הפורום מאוד מתלהבים מציוד יקר גם אם הם לא שמעו אותו מימיהם, ובטח לא שמעו אותו בהשוואה מול רכיבים אחרים. לפני כמה עשרות שנים, נהגתי ללכת במיוחד לשמוע מערכות סופר יקרות רק כדי להתרשם. הייתי אומר למוכר מראש שאני מבקש להאזין אבל לא מתכוון לקנות. למדתי היטב שהקשר בין עלות לאיכות סאונד (בניגוד לאיכות הבנייה שבהרבה מקרים הולכת יד ביד עם המחיר) הוא רופף למדי. לכן אני לא קופץ מעורי שמישהו מספר על איזה רכיב שעולה 15 אלף דולר או יותר, ולכן, כל מי שלא שמע לין בן 30 ושמע גם את הקרונוס, לא יכול להביע דעה לגבי איזה פטיפון נשמע טוב יותר. אני לא יודע איך נשמע הקרונוס ולא נראה לי שאדע.

אני מרשה לכם להגיד שאתם מ-נ-ח-ש-י-ם שהקרונוס נשמע טוב יותר, כי היום במקרה הרוח מזרחית, אבל מי מקשיב לי... (-:

אריה

נ.ב.
כרמי ואחרים, שלא יהייה צל של ספק, אני כותב בהומור, אין לי כוונה לפגוע באף אחד, ואני מכבד כל אדם גם אם איני מסכים עם דעותיו, בטח כשמדובר בציוד אודיו אבל גם כשמדובר בנושאים הרבה הרבה יותר רציניים.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
פטיפון של לין, עם כל התוספות, נראה פשוט ו״זול״ אך הוא עדיים נחשב לאחד מהפטיפונים הטובים ביותר שיש.

אם תסתובבו קצת ברחבי הרשת תמצאו שה-lp12 ממוקם יחד עם פטיפונים מודרנים מאוד יקרים כולל כאלה ב-30k דולר.

מסכים מילה במילה :).

תומר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני זוכר שכשראיתי לראשונה את ה LP12 אצל בני, אחרי שהוא הסביר לי מה זה הפטיפון הזה, אמרתי לו שהפטיפון נראה כמכשיר מאוד זול, והוא קצת נעלב מהתגובה שלי.

טוב שאחרי כמעט 40 שנים, אני מקבל חיזוק בנקודה הזו מקליברים כמו נמר ותומר...

אריה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113

וואלה? מתחרה ב- AIR TIGHT, ברינקמנים יקרים, CLEAR AUDIO יקרים וכו'? אין מצב.

לין סונדק "רגיל" (לא שאני יודע מה זה אומר אבל אני מניח שזה ממה ששמעתי) נחות משמעותית לעומת ג'יירודק, והאחרון הוא צעצוע בהשוואה לפטיפונים המודרנים הכבדים האלה. אני יודע כי השוויתי. לשלי לפחות.

איך זה קשור לשיפצורים על גבי שיפצורים על גבי שיפצורים שכל מני צובעי פלינת'ים ומשחיזי ספינדלים עושים ומדווחים על כך בפורומים?

זה פטיפון שהקדים את זמנו. כן. היה בנוי טוב לזמנו. כן. עדין בנוי טוב. כן. עדין נותן תמורה מדהימה לכסף אם משיגים אותו במחיר טוב. כן. פסדר. נו. אז מה? זה אומר שאם יש לי $20,000 הוא הבחירה העיוורת הנכונה? לא נראה לי. העולם התקדם מאז.
אין זלזול בסונדק. זה חתיכת ברזל ועץ, כמו כל ציוד אחר. יש זלזול (קמעה) בהרעצה עיוורת למכשיר בן 40 שנהנה מהילה שמתוחזקת לעייפה בפורומים.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
הפטפונים האלה רחוקים ממני מליוני שנות אור !!!

28 אלף דולר פלוס מיסים והוא עדיין לא מסוגל לנגן.. צריך לשפוך עוד כסף..

מאחל ליגאל שימכור כל חודש אחד כזה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מתן, הלין החדש רק נראה כמו זה שיוצר לפני 40 שנה. מדובר בשדרוגים שלין עצמם הכניסו לפטיפון והדגם המשודרג הוא גם מאוד יקר. אני מניח מדבריך שלא שמעת אותו (גם אני לא) ולכן דעתך הנחרצת לגבי מיצובו של הפטיפון הזה אינה שונה בערכה מדעתם של 'המכורים" לפטיפון, כלשונך.

בכלל יש בפורום גישה שחוזרת על עצמה. יש את המבינים, ומי שחושבים אחרת הם "מכורים". אני מציע להפסיק עם רעיון המכורים "גם מפני שבדרך כלל, וזה נראה לא פעם, הפוסל במומו פוסל.

אריה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתן, הלין החדש רק נראה כמו זה שיוצר לפני 40 שנה. מדובר בשדרוגים שלין עצמם הכניסו לפטיפון והדגם המשודרג הוא גם מאוד יקר. אני מניח מדבריך שלא שמעת אותו (גם אני לא) ולכן דעתך הנחרצת לגבי מיצובו של הפטיפון הזה אינה שונה בערכה מדעתם של 'המכורים" לפטיפון, כלשונך.
חפרתי עכשיו בערך 10 דקות כדי לנסות להבין את התימחור של הדבר הזה. הדגם היקר, ה- KLIMAX LP12. וואלה, ב- 10 דקות היותר מדי שהקדשתי לא הצלחתי להבין מה התימחור של הגוף, של הזרוע ושל הראש בנפרד.
קבל לינק:
https://www.whathifi.com/linn/klimax-lp12/review

וציטוט מהכתוב:
"The basic deck (called Sondek LP12) – no arm or cartridge – comes in at below two grand, which is not so bad for a top-end turntable.
Read more at https://www.whathifi.com/linn/klimax-lp12/review#DG8vTLJj7wHT1i80.99"

בוא נשים את הפונו, הראש והזרוע בצד, כי כבודם במקומם מונח,ונתרכז רק בתושבת אקסטרא הזאת שקוראים לה KEEL ואין לי מושג מה היא עושה, בתוך השאסי. נהיה לארג'ים ונכפיל את מחיר הגוף כי לא הצלחתי למצוא בזמן הלא מספיק שהקדשתי לכך את מחירה של התוספת, ונניח שהעלות הגוף היא כ- $5000.

אם נראה לך סביר שפטיפון שהגוף שלו עולה $5000 יכול להתחרות בפטיפון שהגוף שלו עולה פי 3.5 (למשל, tw acustic raven ac3) או הקרונוס, או הברינקמן או WHATEVER - אז לדעתי אתה חי בסרט מצוייר מהסוג הזה:
אתה מוזמן להעמיד אותי על טעותי לגבי המחיר. אבל בכל מקרה, בניגוד אליך, אני חושב שסטראו הוא אחד התחומים הבודדים שבהם מחיר כמעט תמיד מיתרגם לאיכות. העובדה שאריה גור שמע מערכות יקרות ולא אהב לא רלוונטית לענין הזה. גם אני שמעתי מערכות יקרות שלא אהבתי. אבל הדרך היחידה לדעת אם רכיב שווה את מחירו היא להשוות אותו לרכיב אחר שאמור לעשות את אותה עבודה.

בכלל יש בפורום גישה שחוזרת על עצמה. יש את המבינים, ומי שחושבים אחרת הם "מכורים". אני מציע להפסיק עם רעיון המכורים "גם מפני שבדרך כלל, וזה נראה לא פעם, הפוסל במומו פוסל.
אריה
אם משתמע מהביקורת המרומזת הזאת שאני מבין ולכן אתה מכור, אז הסר דאגה מליבך. אני לא מבין כלום באנלוג, בקושי מתיימר להבין משהו באודיו ממוחשב, ולא מעניין אותי אם אתה מכור או לא ומעולם לא קראתי לך כך.

Adiel

אוהב את התחום
מעורבות
52
נקודות
28

פשוט לשבת ולקרוא את שלושת המשפטים החכמים האלה שוב ושוב, שורה אחרי שורה.

נניח שאחדים מכם יצליחו להתגבר על מכשול מראה העיניים; פטיפון linn lp12 נראה הכי פשוט שיש, אין בכך שום ספק.

מי ששמע ולא אהב - לגיטימי.
מי ששמע וכן אהב - לגיטימי.
מי ששמע ואהב אבל העדיף פטיפון אחר - לגיטימי.
מי ששמע ולא אהב אבל העדיף פטיפון אחר - לגיטמי.
מי שלא שמע ואהב - לא לגיטמי.
מי שלא שמע ולא אהב - לא לגיטמי.

לצערי, בכל הקשור לשמות naim ו-linn אנחנו מדברים הרבה פעמים על אנשים שמשתייכים לאפשרות האחרונה,
אבל זה לא מונע מהם להשמיץ.

אין זו חובה לאהוב מוצרים שנכנסו ל״היכל התהילה״, מותר גם לשנוא.
לצאת בהצהרה ״מדעית״ שפטיפון X, כיוון שעולה פי 10 מפטיפון Y הוא בהכרח גם יותר טוב, זוהי הטעות.

פעמים רבות מוצרים יקרים בריינג׳ של אותה חברה נשמעים טוב יותר, לאוזני רבים, מהמוצרים הזולים של אותה חברה.
פעמים רבות מוצרים יקרים, לא משנה מאיזו חברה, נשמעים טוב יותר, לאוזני רבים, ממוצרים זולים, לא משנה מאיזו חברה.

יחד עם זאת, אין הכרח בכך. זה לא מתמטיקה כאן למי ששכח לרגע.

ולא, לא כל מה שעולה יותר בהכרח יותר טוב מכל מה שעולה פחות.
ואני אחזור על זה במהופך:
לא כל מה שעולה פחות הוא בהכרח פחות טוב מכל מה שעולה יותר.

בכל אופן, התחיל להרגיש פה קצת כמו בית משפט (הנאשם: linn lp12, עורך דינו: אריה) ...

מהי מטרת הדיון??

בהצלחה ליגאל! (ורד)

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
פעם לקחו אחד, לא חשוב מאיזו עיר לגן חיות.
הביאו אותו לכלוב של הג'ירפה, הסתכל רגע ואמר, אין חיה כזו

נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
מצחיק הקטע הזה עם פטיפונים
בסדר הבינו שמניעת רזונאנס זה חשוב אז בנו מכשירים ששוקלים 100 קילו ויושבים על מערכת שיכוח צפה על שמן קפיצים אויר ודונג דבורים .
והינה הבעיה מה עושה חברה שרוצה לבנות מוצר יותר יקר או לבלוט משאר המוצרים : בונה מכשיר ששוקל חצי טון ויושב על מערכת קפיצים של בוגטי.
מעניין לאן זה עוד יגיע

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
https://www.whathifi.com/linn/klimax-lp12/review

ה lp 12 עולה 18,600 ליש"ט, נו, זה בטח משפיע לטובה על האיכות שלו... אולי אם הוא היה עולה 30,000 ליש"ט אז הוא היה פי 2 טוב יותר.

אני לא עו"ד של לין או של כל חברה אחרת. אני לא חושב שנכון להביע דעה על ציוד על פי מחיר ולא נכון להביע דעה על ציוד שלא שומעים אותו.

אריה

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
kronos%20pro%20big-crop-u963.jpg

אי אפשר להישאר אדיש לפטיפון הזה :rolleyes:, הוא העיף אותי...

תומר

תמונות מצורפות

• kronos%20pro%20big-crop-u963.jpg
    kronos%20pro%20big-crop-u963.jpg
    KB 235.5 · צפיות: 560

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
כמה הוא עולה? (-:

אריה

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
21500 USD
2017-05-09.png

תמונות מצורפות

• 2017-05-09.png
    2017-05-09.png
    KB 288.6 · צפיות: 532

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור