פטיפון Triangle Art Concerto במבחן אנלוגי

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
754
נקודות
113

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
הייתי בין הראשונים ששמעתי את הפטיפון, התלהבתי מאד מהחלקות והמוסיקליות
שעד היום פטיפונים אחרים יקרים לא יודעים לנגן כך.
הרבה פעילי מפלגות ובעלי נכסים הסבירו לי איך אני צריך לשמוע, לא תודה.
הפטיפון נשמע מצויין לטעמי האישי .

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שלום,
שמעתי השבוע את הפטפון של Triangle Art עם הראש המהולל, רק נמר לוי יכול להוציא כתבה מופלאה כזאת :כל-הכבוד:.

תומר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תודה תומר. (ורד)

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
נמר
סקירה יפה ומעמיקה -אהבתי מאד :בעד: {למרות שאני כבר לא שומע תקליטים יותר }
אהבתי את הבחינה שלך בבריטן -מדריך לבני הנעורים
זוהי יצירה מהממת ביכולת שלה להעביר את כמעט את כל הגוונים של התזמורת והכלים שבה
לקהל -על נושא שהנרי פרסל
קיימות הרבה הקלטות מעולות של היצירה - גם מבחינה אומנותית ואני מחזיק כמה וכמה ביצועים
אך מבחינה סאונד ואותנטיות של הביצוע מי עם לא המלחין עצמו .
הצוות של DECCA נתנו לבריטן הקלטה במונחים אודיופילים גם לתקופה של אמצא שנות השישים
וגם בימנו - פרספקטיבה כל כך רחבה עמוקה וגבוהה של התמונה הסטראופונית -פשוט לראות ולחוש את הכלים - עם באס נפלא הקשות כלי ההקשה מדהימות פיזור רחב של כלי המיתר מהנמוכים ועד לגבוהים
וגם מיקום הכלים בתוך התזמורת עצמה הכל מפורט וממוקם מדהים
ובכל פעם שאני בודק איזשהו מכשיר או כבל או כל דבר אחר
היצירה והקלטה זו בפרט נמצאת עם עם הדיסקים שאני בוחר לבדוק

בקיצור אהבתי(ורד)

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
נמר
יופי של סקירה.
עשית לנו את השבת.
גם אני התרשמתי לחיוב מהפטיפון הזה בתערוכה.
אני מאמין שלראש שמורכב כאן יש השפעה מכרעת על התוצאה.
תודה(ורד)

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
נמר אחלה סקירה . מה שיגאל מביא המוצרים שלו לא צריכים ביקורת . הם עושים את התוצאה בשטח וכיף להאזין . האומנם לא האזנתי מקווה שיצא לי . אבל נמר כיף לקרוא כל מילה דבש !
:כל-הכבוד::לב:

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
שיחקת אותה.
תענוג קטן לפני עונג שבת.
: -)
תודה נמר.

אגב, כשיש לך סט שלם, ואתה שומע את התוצאה הסופית...
איך יכול או מצליח, להפריד ולדעת ממה נובעת התוצאה לגבי הפטיפון....
כשיש לך זרוע "ממוצעת", וראש ... ערס לא קטן.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
היי חגי.
שמח שנתתי לך קצת ״סמים״ לשבת.

יש לי המון הכירות עם רכיבים אנלוגים. בניהם זרועות, ראשים ושולחנות שונים.
את הביצועים של הראש הזה אני מכיר כשהוא משודך לזרוע של טריאנגל ארט שישבה על הרפרנס.
אני מכיר אותה מהפטיפון של כרמי על 3 ראשים שונים, אני מכיר אותה על פטיפונים של מישל ועל כמה טורנסים ששמו אותה.

לזרוע יש חותמת קול. הג׳לקו הזו היא תמורה מבהילה לכסף. אולי אחת מהטובות שיש במחיר הזה. אבל יש לה את החסרונות שלה שחזרו על עצמם בכמה וכמה סטים אליהם היתה משודכת.

עם זאת. ישנן תכונות המיוחסות לזרוע כמו שישנן תכונות המיוחסות למגבר.

אתן לך דוגמא: לא ניתן להגיד על רמקול שיש לו שליטה טובה. זה משום שרמקול הוא נשלט ולא שולט. התכונה הזו שייכת למי ששולט עליו, קרי המגבר. כמו למגבר, לזרוע כמה תכונות שיכולים להיות רק לה. ולכן, מנסיוני עם המוצר, בסטים שונים, בשילוב תכונות המאפיינות את הזרוע, הגעתי למסקנות הללו.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
אחלה, תודה על ההסבר.
גוד שבס.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
הכותרת והמבחן

זה אינו מבחן לפטפון, כמו שנכתב בכותרת, אלא לפטפון/זרוע/ראש/כבל. כדי שזה יהיה מבחן לפטפון בלבד, היה צריך לבודד אותו משלושת הרכיבים הנוספים ולהתרשם מהאופן בו הוא מתפקד עם זרוע/ראש/כבל מוכרים מהמערכת הקיימת.

בנוסף, לטעמי, ובהינתן סט שלם, חסרה השוואה עם הסט האנלוגי המשרת דרך קבע את המערכת של נמר, ובסקירה לא מצאתי כל התייחסות לכך.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
יואל, פטיפון זה בסיס, זרוע ראש וכבל.
נראה לי שקצת הגזמת ... ;-)

alicenir

חבר משקיען
מעורבות
172
נקודות
43
כתבה נהדרת נמר!
אני בלונדון בחדר אחרי הליכה מייגעת אבל עם 3 תקליטים מופלאים שרכשתי, והכתבה הזו באה לי בול!
שמעתי את הפטיפון אצל יגאל עם הראש המדובר ואכן זהו סט מופלא ביותר ונשמע נהדר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הכותרת והמבחן

זה אינו מבחן לפטפון, כמו שנכתב בכותרת, אלא לפטפון/זרוע/ראש/כבל. כדי שזה יהיה מבחן לפטפון בלבד, היה צריך לבודד אותו משלושת הרכיבים הנוספים ולהתרשם מהאופן בו הוא מתפקד עם זרוע/ראש/כבל מוכרים מהמערכת הקיימת.

בנוסף, לטעמי, ובהינתן סט שלם, חסרה השוואה עם הסט האנלוגי המשרת דרך קבע את המערכת של נמר, ובסקירה לא מצאתי כל התייחסות לכך.

על מנת לבחון את הפטיפון הזה עם הזרוע שלי יש להזמין פטיפון כזה שמתאים לשילוב עם זרוע גראהם עילית. לא מאמין שיגאל יספק כזה לסקירה.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
יואל, פטיפון זה בסיס, זרוע ראש וכבל.
נראה לי שקצת הגזמת ... ;-)

I beg to differ

במקרה הקיצוני, למשל פטיפונים מפעם כמו של B&O, מדובר בדיוק בכך: מקור אנלוגי שלם.

לרוב, ושוב מפעם, מדובר בכל הנ"ל להוציא ראש. וכן, זה נכון גם היום בפטפונים זולים. בנוסף, יש לא מעט יצרני עילית המייצרים פטפון וזרוע אינטגרלית.

לא כך במקור האנלוגי המדובר כאן. הפטפון של יצרן אחד, הזרוע של יצרן אחר. הראש אינו אינטגרלי לזרוע (במקרה זה הוא של יצרן הפטפון, אבל יכול להיות אחרת), ומכיוון שהכבל ניתן להחלפה גם הוא זכאי להתייחסות נפרדת אליו.

כלומר: מדובר במבחן למקור אנלוגי מסוים המורכב ממספר פריטים.

זה ממש בסדר לבחון כך, אלא שיש לזכור שכל המסקנות מתייחסות למערך המלא - וכך נאמר בחלק מההתיחסויות בכתבה עצמה - אבל יש לתת לכך ביטוי גם בכותרת וגם במקומות אחרים בכתבה.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
על מנת לבחון את הפטיפון הזה עם הזרוע שלי יש להזמין פטיפון כזה שמתאים לשילוב עם זרוע גראהם עילית. לא מאמין שיגאל יספק כזה לסקירה.

לא חובה לקיים מבחן כזה. מבחן עושים עם מה שיש. בייחוד במקרה הזה, שהיבואן מספק את כל הסט הזה, כך שמבחינה צרכנית זה ממש בסדר.

ציינתי רק, בהקשר הזה, שהכותרת אינה מדויקת, ובעיקר: המסקנות צריכות להתייחס - כולן - לסט הזה בשלמותו.

vinylbest

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
8
כל הכבוד נמר, אחלה כתבה !!

EREZ100

אוהב את התחום
מעורבות
48
נקודות
28
תודה נמר על הסקירה .
ממשיכים ללמוד אנלוג....
ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור