לא הבנתי, אתה מתכוון לסדרה Decca Legends ?
כתוב שם 24bit/96kHz רמסטרינג ואתה אומר שזה 16/44.1 ?
כל דיסק שהוא RED BOOK הוא 16 44.1KHZ BIT זה הפורמט שכל מכשיר CD קורא אם הוא מקבל דיסק .כמו שאני ואתה מכירים למרות שכתוב עליו 24/96 או 20 ביט או כל רימסטר אחר
הבהרה
רימסטר לחוד - ושיטת קראת הדיסק עי המכשיר לחוד.
סידרת Decca Legends או המקבילה שלה בDGG /EMI /PHILIPS / RCA /SONY
לקחו את הסרט הקלטה המקורי אם זה אנלוגי אם זה דיגיטאלי .
עד כמה שאפשר עם המכונת הקלטה החדשה ישנה-סרט הקלטה נשמע תמיד יותר טוב על מכונת הקלטה המקורית לטענת -המהנדסים -{פעם אני זוכר היה טכניקס מקליט וטכניקס משמיע סלילים מיקצועי למשוגעים לדבר -}השמיעו את סרט הקלטה מקורי דרכו ועשו העתק דיגיטלי מושלם -במקום שילך למכונת חריטת תקליטים בזמנו עבר A/D ברזולוציות הכי מתקדמות . שיפרו את דרופ אוט וכו
אם צריך גם מתערבים ממש בכל הערוצים המוקלטים להביא לאיזון
כאן האוזן של המהנדס הרימסטר החדש בוא קריטי לתוצאה שנקבל בבית
העברו לפורמט דיגטאלי שהוא 24 ביט על 96 קילוהרץ -כאשר המקליט הוא הפורמט החדש- כמסטר טיים חדש .
מתוך זה הורידו ל16/44.1 -ויש שיטות שלהוריד מגבוהה לנמוך SBM סוני. למשל . כדי שמכשרים רגילים יקראו.ועדיין ישמרו על הרזולוציה המקורית כאן אני לא מסכים כי הרבה הקלטות נשמעות אטומות לפעמיים . אך
ועדיין ניתן לשמוע את היתרונות של הרמסטרינג החדש במיוחד בהקלטות של דקה וDGG
או
והתוצאה שאתה מקבל לפעמים טובה יותר ממה שהיה קודם ולפעמיים פחות טובה ממקודם
ויש לי המון דוגמאות שאני מחזיק דיסק אחד לפני רימסטר חדש - כלומר הוצאה מקורית
ודיסק חדש הוצאה חדשה עם רימסטר חדש 24/96
ולא תמיד החדש טוב יותר או ההפך
דוגמא אחת עליצות פריזאית היה לי עם RCA הוצאה משנות ה90 לעומת הוצאה שעשו לSACD
השוותי את שני ההקלטות בפורמט הCD {לא SACD} מה שאתה רואה בתמונה זהו מימין הוצאה ישנה יותר לעומת משמאל הוצאה חדשה שנלקחה מהריסמסטר החדש .
הפורמט הישן טוב יותר מהחדש וגם בוצע במכשירים אחרים לחלוטין -הבדלים מדהימים
דנמיקה פירוט פנמי עושר בצליל
רודריגו למשל ההוצאה חדשה הרבה יותר חמה ופחות עוקצנית בטרבל יותר עם במה טיפה למרות שבישנה יופי של הפרדה בין הכלים
פעם שומע זה ופעם שומע את זה החדש
לבחינה אני משתמש המון דווקא בישן בפרק השני מתוך הקונצרטינו לנבל .
דוגמא נוספת
אותלו של ורדי עם קריאייאן ההוצאה הראשונה מצד שמאל והחדשה שעברה רמסטרינג חדש 24/96
יצא בנפרד - כחלק מDecca Legends
ועכשו שזה גם במארז 50 דסקים - בו נכלל הבלט במערכה 2 /3
מה שלא נכלל בהוצאה הראשונה הוא לדעתי הרבה מקומות פחות טוב ואין אוויר לטעמי .מהוצאה הראשונה
ועוד מלא דוגמאות